Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.
Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)
Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:
soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,
bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,
elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,
szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,
az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.
Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.
Lillafüreden van mit csinálni. De jelenleg zárva a diósgyőri vár és a barlangfürdő (bár nyitva van egy új élményfürdő). Állatkert, kisvasút, libegő, bobpálya, Hell gokart pálya, van ott mit csinálni.
Fején találtad a szöget. Gondolom hasonlót mondanál súlyos szivbetegeknek is. Hogy gyógyszer helyett már csecsemőkoruktól jobban kellett volna vigyázni. Most már igy jártak, de tartózkodjanak az életmentő gyógyszerektől a súlyos mellékhatások miatt. Az ingatlanos cash állapotot még kevésbé értem, de nyilván azt is jobban tudod.
Kirandulj arra egy kört es felméred a terepet. Egy biztos, hogy akkor vennék ott bármit is ha magam is használnám. Volt a Bükkben Eger mellett egy kistelepülésen nyaralom. A vidéki turizmus nyáron pörgött a Kék túra fanok es a közeli Bogács termálfürdő miatt. Sok lengyel jar oda. Amúgy a többi évszakban halott úgy. En akkor jártam rendszeresen a nyaralomba. Havi 1x vagy 2x. Így kihasználtam. Befektetésre semmit sem vennék ott.
Szóval Miskolcot a barlangfürdő leégése miatt érdemes hanyagolni, a bükk és Lillafüred viszont még jó lehet a turistáknak. A barlangfürdőt talán jövőre újjáépítik ha minden jól alakul.
de akinek komoly cukorbetegsége van, annak már eleve páros lábbal fel van rúgva a belső homeosztátisa... nekik már úgyis mindegy... nem kell átmenni vakcina tagadóba...
Nem szurkálom magam semmiféle cuccokkal ha lehet. Pont elég bajom van már enélkül is. Megpróbálok kevesebett enni és koplalni. Arra gondoltam hogy kihagynám az ebédet vagy minimális ebéd és reggeli vacsora lenne csak. Sajnos futni nem merek már kezd fájni az egyik térdem ha az kikészül hűlyét kapok. Sokat gyalogolok napi 8000 lépés kb. Szar az öregség, na!
A Mounjaro, Ozempic, Wegovy cukorbetegség-gyógyszerek(fogyasztószerek) veszélyesek mint minden szintetikus gyógyszer. Páros lábbal rúgják fel a szervezet homeosztázisát, sokrétű károkat okoznak, a mérleg másik serpenyőjében pedig rövid időre szóló tüneti kezelés van. Szóval Pürroszi győzelem. Én 55 fölött 182/90-92 vagyok. Simán elhízhatnék. Az étrend: semmi kenyér és péksütemény(néha ropi, korpovit), reggel halkonzerv zöldséggel, vagy csak egy darab karalábé vagy sárgarépa, ebéd egy leves, délután-este kolbász/felvágott salátával vagy csak gyümölcs, vagy sajt gyümölccsel, vagy korpovit kakóval, vagy gyümölcsbefőtt tejjel, vagy...a lényeg hogy lefekvés előtt ne terheld a gyomrod de legyen benne egy kevés amit jól tudsz emészteni. Nem kell tudományosra venni, kalóriázni, érzésből be lehet lőni az adagokat és lemész az optimumig. Étkezések között ENYHÉN éhesnek kell lenned, e nélkül nem megy, e4z a záloga hogy a tested többet bontson le mint építsen(katabolikus és anabolikus reakciók, az életkor haladtával az első felé tolódik el az egyensúly, a szervezet kevesebbet épít, a feleslegesen bevitt energiát zsírszövetben tárolja). Mint minden azt életben ez is 100% genetika, ami a körülményektől függően(életkor, bevitt táplálék mennyisége, minősége) manifesztálódik. Hogy ontopic is legyek, az utolsó n.évben én kitáraztam ingatlanokból, abban a sorban ülök ahol kesben nézik az előadást.
Lakás/Ingatlan árak topik
Lakásárrobbanást vár Magyarországon a guru.
Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.
Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)
Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:
soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,
bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,
elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,
szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,
az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.
Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.
link