Phylaxa

Regisztráció: 2004-10-07 09:44:55

Hozzászólások száma: 19 316

Utolsó hozzászólás: 2024-06-18 12:40


Tapasztalat: 4
Aktivitás: 5
Népszerűség: 4

felfüggesztés(ek):

Moderáció:
Felfüggesztés a "Orosz - Ukrán háború - trollmentes topik" topikban - 2022-07-18 08:32-ig (5 nap, 0 óra, 0 perc)


A moderálás a "Orosz - Ukrán háború - trollmentes topik" topik #2344 sorszámú hozzászólása alapján történt.


A moderátor indoklása:
Pihenj egy kicsit. Ügyesen vagy oroszbarát, de egyelőre ennyi elég volt.

utolsó 20 hozzászólás

PANNERGY kedd, 12:40
:)
OROSZ-UKRÁN háború vasárnap, 14:36
Nem hiszem, hogy kérdeztem valamit, csak válaszoltam a kérdésedre. Abban egyetértünk, hogy Kijevbe egy 60 km-es konvojjal (háborúban nincs ilyen mert szétlövik azonnal) akart bevonulni. Ekkor volt talán a tavaszi tárgyalás, ahol is az ukránok felálltak és bevállalták, hogy végigcsinálják. Ekkor eldőlt, hogy egy hosszú háború lesz, ki is vonultak egy rakat területről, amit nem tudtak volna megtartani.
     
Ez a háború zajlik. Azóta két megyével bővült az eredeti elképzelés. Tehát nem hiszem, hogy az oroszok ne csinálnák addig, amíg nem tárgyalnak velük.
    
Ha a szankciókra gondolsz, hogy megviselné őket, akkor ki kell, hogy ábrándítsalak. Óriási átalakulás megy a világgazdaságban. Az USA még a pénznyomtatás ellenére is tudja magát tartani, bár már ők is elkezdenek zárni, de az EU kiábrándító állapotban van. Most vágja le magát Oroszországról és Kínáról. Ez kemény lesz. Az oroszok pedig pont ellenkezőleg, nyitnak ugyanebbe az irányba. AZ EU-ban az egyetlen pozitívum, amit látok az ITER. Ha az megvalósul, akkor viszont hatalmasat lép előre, addig viszont rögös lesz az út. Én EU párti vagyok nyilvánvalóan ( nyilván ezért is bírálom), és szurkolok is a kontinensünknek!
OROSZ-UKRÁN háború vasárnap, 13:07
Igen. Nem kapott válaszokat (értsd szerződések kötése), nekik fontos kérdésekre. Szinte csak erről írok, tehát bármelyik hozzászólásomból rájössz.
OROSZ-UKRÁN háború vasárnap, 12:03
Szerintem már elmondtam, hogy miért kezdett bele Putyin a háborúba. Amíg nem lesz tárgyalás, addig folytatni fogja. Egyszer úgyis válaszolniuk kell a felvetett kérdésekre. Egyébként nem mondanak az eddigieknek ellent a hivatalos közlemények, melyek szerint növelik a pufferzónát, amikor nagyobb hatótávolságú fegyverek kerülnek a képbe.
     
Orbán Viktorral bizonyos dolgokban egyet lehet érteni, másokban nem. Mint minden miniszterelnökkel egyébként. A háború támogatásából való kimaradással teljesen egyetértek. Az Ukrajnának segítéssel ( látom a vezetékek áramlásán) és az ukrán menekülteknek valós segítése a mi kaliberünk.
     
Az eu-s menekültügyből következő pénztolvajlással, amit az bíróság megállapított jogerősen, nem értek egyet. Ezt nevezed te "erő"-nek. Én nem annak hívom. Szerintem ez őrültség. A véleményem nem változott 2015 óta, minden állam úgy pakolja magát tele EU-n kívüli "menekültekkel", ahogy akarja, minket hagyjanak békén ebben a kérdésben.
OROSZ-UKRÁN háború szombat, 20:59
Igen azt mondanám, hogy tárgyalni kell az amerikaiakkal, de, hogy következetes legyek már előtte is le kellett volna ülni tárgyalni velük, mert elmondták a problémáikat, csak senkit sem érdekelt és most sem érdekel senkit. Örülök, hogy megértetted.
OROSZ-UKRÁN háború szombat, 20:41
A dolgok valamilyen okból történnek. Ha jól értem itt a propagandisták véleményét ( tele van vele a topik), akkor ennek a háborúnak az oka a hatalommánia.
     
AZ érdekes ebben az, hogy az agresszor világosan elmondta még a háború előtt a probléma lényegét és azóta sem állít mást, de a nem hatalommániásokat ez nem érdekli. Senki sem reagált még rá (az eltelt 3 évben tuti nem). Itt is kikerülik ezeket a kérdéseket vigkrisz pont az előbb ismételte meg az alapkoncepciót, miszerint itt az a lényeg, hogy meg fogják támadni a NATO-t és az UNIO-t. EZ itt a lényeg. AZ ok lényegtelen, az a lényeg, amit jósolunk. :)
OROSZ-UKRÁN háború szombat, 19:38
AZ én szóhasználatommal azt jelzem, hogy egy agresszor megtámadott egy másik országot és mindenki tojik rá nagy ívben, hogy miért. Sőt, naponta 100-szor elmondják, hogy lerohanja az EU-t, a NATO-t.
     
A miniszterelnök azért nem támad meg senkit, mert nem akar senkit megtámadni. Mint ahogyan a világháborúkban sem akart Magyarország senkit megtámadni, mert minek haljanak meg a miért is?
    
Az én szóhasználatommal senkinek sem kell megtámadnia senkit. AZ én szóhasználatommal nem kellene összevissza hazudozni, hanem le kellene ülni tárgyalni. Ennyi.
OROSZ-UKRÁN háború szombat, 14:47
Aki háborút indít az mindig agresszor. Nyilván nem Ukrajna támadta meg saját magát. Hogy miért tette, arról megy a vita, erről szól az amit írtam. Leszarják nagy ívben a mai napig, hogy mit akar. Megtámadja az EU-t, csak a jövőről beszélnek, oka nincs semminek, csak célja.
       
Tárgyalni kell, amíg van Ukrajnának férfilakossága és az EU-adófizetőknek pénze.
OROSZ-UKRÁN háború szombat, 12:47
Mivel senki sem hallgatott rájuk, mielőtt kitört a háború, ezért megmondhatatlan, hogy felrúgták volna-e, ha megkötik akkor. A valóság az, hogy két megyével bővült az eredeti tartalom és most ezt ajánlják.
De továbbra sem érdekel senkit, mint ahogy akkor sem, ezért gondolhatod, hogy nem tartanák be, de tudni nem tudhatod, mert nem köttetett meg sohasem. Arra leszek kíváncsi, milyen árat kell még fizetni, hogy szóba álljanak velük. Mennyi ember fog még meghalni és milyen mértékű lesz Ukrajna "lélegeztetése"?!
Mert pénze nincs rá senkinek, az EU eladósításán keresztül tudják csak fenntartani. Azt pedig már az adófizetők érzik és nem igazán fogják érteni, hogy miért kell nekik elszegényedni ahhoz, hogy Ukrajna férfilakossága elpusztuljon?! Nem igazán fogják érteni a demokrácia elképzelésedet ezen a szinten.
OROSZ-UKRÁN háború szombat, 11:33
Az új tartalom azt jelenti, hogy erre kötnének szerződéseket, nem mellesleg leállítanák a felperzselést. Erről a tartalomról nincsenek szerződések.
      
Ha jól látom, akkor a kirobbanás előtti tartalom két megyével bővült, a többi már akkor is megvolt. Akkor senkit sem érdekelt, ha jól értem, akkor most sem érdekel senkit, tehát folytatódik a pusztulás és erővel veszik el a területeket.
OROSZ-UKRÁN háború péntek, 21:49
"Ha a nagyhatalmak garantálják Ukrajna semlegességét és no Nato tagság, no nukleáris fegyverek, akkor ez egy új tartalom. "
    
Melyikre volt érvényes szerződés?
OROSZ-UKRÁN háború péntek, 18:44
Ha a nagyhatalmak garantálják Ukrajna semlegességét és no Nato tagság, no nukleáris fegyverek, akkor ez egy új tartalom. Oroszország azért indította a háborút, mert erre soha nem kapott választ előtte. De ezt nemcsak kettejüknek kell vállalniuk, hanem a fejlett országoknak is garantálniuk kell. Tehát, ha Oroszország mégis megtámadja később őket, akkor beavatkozhatnak.
     
Én elhiszem, hogy Ukrajna kész még több embert beáldozni és "ha már négy megyét akarnak, akkor vegyék el erőszakkal, ha tudják"  jár a fejükben, de nem vagyok benne biztos, hogy ez sikeres perspektíva.
PANNERGY péntek, 16:41
Jóember! Életemben nem adtam mínuszt senkinek. Néha próbálok egy kis infót adni, hátha segítek vele. Pedig nem tegnapelőtt óta vagyok itt. :)
    
Szakállam leírta, hol találom meg a régi chartokat és User1 le is írta, hogy volt egy 5-ös split. Az oldalon valóban olvasható. Én csak gyanakodtam a splitre, de nem találtam a chartot. Én egyszerűen csak jól emlékeztem az árfolyamokra. Én is infót próbáltam adni, ők is. Ennyi.
PANNERGY csütörtök, 17:16
1994-ben vezették be Pannonplast néven. Egy műanyagholding volt, a Pannonpipe volt a legnagyobb vállalata. Az elején felhúzták 12000 környékére ha jól emlékszem, utána sosem volt annyi. :)
     
Ez már egy másik cég valóban.
Magyar Péter már a pártalapításon dolgozik (TISZA) 2024. 06. 12. 16:34
"Akkor miért lenne Vitézynek érvényes szavzat egy CSAK szentkirályira behúzott érvénytelen szavzat? Miért nem a Mihazánkosra vagy karácsonyra?"
     
Miért lenne érvényes? Pont ezt állítottam, hogy érvénytelen. De már meggyőztél, hogy ha ők erről nem tudtak, akkor nincs itt semmi látnivaló és nem kell újra szavazni, mert teljesen ok, így ment ez mindig, amikor 300 szavazat döntött és rajta volt valaki aki nem is indult. :)
Magyar Péter már a pártalapításon dolgozik (TISZA) 2024. 06. 12. 14:37
Most mind a 3-ra válaszolok. Azért mert nem tudta, hogy érvénytelen. Állítom tudatlanul is, hogy  300-an lehettek olyanok, akik "hol a fidesz" vagy  "Jaj végre egy nő" és már tolták is. :)
    
Amikor a jog kerül elő akkor hagyom abba és ismerem el, hogy nem értek hozzá és nem folytatom. Tulajdonképpen elmondtam mindent ezzel kapcsolatban, ismételgetni minek.
  
Üdv.
Magyar Péter már a pártalapításon dolgozik (TISZA) 2024. 06. 12. 14:22
Korrekt. Ez a véleményem nekem is.
Magyar Péter már a pártalapításon dolgozik (TISZA) 2024. 06. 12. 14:20
A topic címére gondoltam, ezért igazából most ez a téma itt most off, talán annyi köze van hozzá, ha ezek a "forduló" emberek akikről beszélsz szintén az Alexára tették le a voksot.
Magyar Péter már a pártalapításon dolgozik (TISZA) 2024. 06. 12. 14:18
Teljesen igazad van, miszerint nemcsak a közlekedés fontos. De mivel mást nem igazán látok, ezért legalább az javuljon. Ezért támogatom. Ha marad a nem történik semmi, akkor tök mindegy, hogy ki az, nem igazán érdekel.
    
Azokon a lapokon, ahol csak egy egy "X" van és semmi más, ott nem lehet tudni, miért szavaztak az Alexára.  Mondhat mindenki amit akar, de csak találgatás, vágy, akármi, de semmi esetre sem lehet eldönteni, hogy 300 ember nem tévedésből, vagy információhiányból tette oda az X-et, ha van 300 ilyen érvénytelen szavazat.
Magyar Péter már a pártalapításon dolgozik (TISZA) 2024. 06. 12. 14:09
A probléma az, hogy ha olvasható volt, akkor ixelhettek véletlenül is. Értem én, hogy valakiknek pedig az lehetett az érdeke, hogy az Alexára ixeljenek, de ez kitalálhatatlan. Ha nem lehetett elolvasni, hogy ki az, akkor igazad van. Nézd én a véleményemet írom, nyilván halvány fingom sincs, hogy melyik verzió az igaz.

friss hírek További hírek