Phylaxa

Regisztráció: 2004-10-07 09:44:55

Hozzászólások száma: 18 872

Utolsó hozzászólás: 2022-10-02 15:47


Tapasztalat: 4
Aktivitás: 4
Népszerűség: 4

felfüggesztés(ek):

Moderáció:
Felfüggesztés a "Orosz - Ukrán háború - trollmentes topik" topikban - 2022-07-18 08:32-ig (5 nap, 0 óra, 0 perc)


A moderálás a "Orosz - Ukrán háború - trollmentes topik" topik #2344 sorszámú hozzászólása alapján történt.


A moderátor indoklása:
Pihenj egy kicsit. Ügyesen vagy oroszbarát, de egyelőre ennyi elég volt.

utolsó 20 hozzászólás

OROSZ-UKRÁN háború vasárnap, 15:47
Ejha! Tehát honnan is szerzik be az országok a fenntarthatósághoz szükséges energiát manapság? A növekedéshez szükségeset tuti, hogy sehonnan, mert nincs. Ahhoz energia kellene, amivel megteremtik az alternatív energiát termelő berendezések tömegét.
OROSZ-UKRÁN háború vasárnap, 15:44
Na végre! Erről tényleg nem hallottam, de nyilvánvalóan azok sem, akik a Memorandumról beszélnek még mindig. Nyilvánvalóan arra a szerződésre hivatkoznának, amit szerinted írtak vagy pontosítottak azóta. Nos melyikről van szó akkor?
OROSZ-UKRÁN háború vasárnap, 15:29
Te azt hiszed, hogy ha aláírtál egy szerződést, akkor bármit megtehetsz? A szerződés tudatában kérte Oroszország, hogy biztosítsák, Ukrajna nem lesz NATO tag és nem fognak külföldi fegyverrendszereket telepíteni a területére. Válasz? Nos úgy válaszoltak, ahogy te is fogsz most erre. Azóta sem válaszoltak és főleg nem ültek le tárgyalni, hogy ezt le is írják.
    
Az idő telik, a szerződéseket pontosítani kell, ha érvényben akarjuk tartani. Nem akartuk, inkább mellébeszéltünk. Hidd el lesznek tárgyalások. Kár, hogy feleslegesen hal meg rengeteg ember addig.
OROSZ-UKRÁN háború vasárnap, 15:23
Az EU energiafelhasználásáról beszélek, nem hazánkéról. Még a norvégok is bajban vannak, mert láthatóan elfogyhat a víz. Van baj dögivel.
OROSZ-UKRÁN háború vasárnap, 14:22
Amikor a te győzelmed (értsd kellően lepusztult EU) dicsőségében fürödve elsőnek írod alá mindazt, amit nem tudtak eddig aláíratni az EU-s országokkal (értsd: a multinacionális vállalatok irányítják ezentúl a fejlett országokat és a lakosságnak már semmibe sem lesz beleszólása, a parlamentjeik, mint a monarchiák uralkodói egyfajta turista látványosságok lesznek).
OROSZ-UKRÁN háború vasárnap, 14:02
:)
OROSZ-UKRÁN háború vasárnap, 14:01
A világ előre halad? A világ éppen satuféket nyom. 
OROSZ-UKRÁN háború vasárnap, 14:00
A franciáknál épül a jövő, de az még csak kísérleti lesz. Azt hívják energiának. Nem ezt, amit éppen kapunk az eddig ár sokszorosáért. Értsd meg, hogy ahol tartunk energiafelhasználás szempontjából, ami a demokráciánkat biztosíthatja, az az utolsó évtizedben derült ki, hogy nagyon kevés. Váltani szeretnénk, de ez nem megy pár év alatt. Most pedig már a meglevő iparunkat sem tudjuk ellátni energiával, mert tározókat töltünk, hogy egyáltalán ne fagyjunk meg. Értsd meg, hogyha tele lennének a tározók, akkor is fék lenne, mert közben nagy a fogyasztás.
OROSZ-UKRÁN háború vasárnap, 13:35
Egyik se. Nem nézek senkit hülyének és nem lökdösök senkit sem ki egy tárgyalásról. Főleg nem, ha érdekem fűződik hozzá. Ha kéri, akkor pedig leülök vele tárgyalni és megállapodunk. AZ, hogy eljön hozzám holnap három ember, annak kellett, hogy legyen előzménye. Márpedig én nem kaptam egyetlen stratégiailag fontos területet sem ajándékba senkitől és a területem sem egy kommunisták által összetákolt birtok, ahol különböző népek a bolsevizmus címszó alatt azt vallják, miszerint már mindegy, hogy kinek milyen kultúrája van, mert "ez a végső harc". Aztán hirtelen eszükbe jut, hogy ja mégsem, bocs, de a kapott területek már a mienk. Hát a mégsem bocs, annál is felkerült a napirendre, akiktől kapták és most kérik vissza. Ezért kell ennyi civilnek meghalnia? Ezért kell romba dönteni az EU-t? Amikor leáll a fél kontinens, akkor mit mondanak majd az ukránoknak? Hogy bocs, de ennyi volt? Tovább nem tudjuk szítani a dolgokat? Ez szerintem sehova sem vezet. Adják vissza, ami az oroszoké, a többi pedig jöjjön az EU-ba és normális mederben follyon a kereskedés az oroszokkal tovább. Még így is nehéz lenne, mert a 4.0 baromi sok energiát kíván. A zöld fejűek pedig a teljes energia leépítést erőltetik.
OROSZ-UKRÁN háború vasárnap, 13:12
Nagyon sok szankció életbe lépett és az EU lakossága viseli el a hatásait, nem a döntéshozók. Ők majd buknak, lecserélődnek, amikor eljön az ideje. Mindez abban a helyzetben történik, amikor egyébként is megérkezett a válság, ehhez még pluszban hozzájön a politikai erősítés. Ne felejtsd el, hogy az energiafelhasználás új csúcsokat döntögetett, amihez plusz energiára lett volna szükség, de az ütem túl gyors volt. Erre a meglevő energia ellátást csökkentik, a vételárat pedig a magasba lökik. Gondolhatod, hogy mi lesz ebből. Fék. Az oroszok ezzel szerintem teljes mértékben tisztában vannak, ezért váltanak a BRICS-re. Bocs, ha rosszul írom. Nekik lesz nyersanyaguk, energiájuk és kajájuk.
OROSZ-UKRÁN háború vasárnap, 12:44
Szerintem te nem vagy képben azzal, ami történik és jön. Miközben a szankcionálók tovább vásárolják a nyersanyagokat onnan, akiket szankcionálnak. Érdekes dolgok fognak történni és az ideológosuk nem győzik majd magyarázni. Mást úgy sem tudnak, soha nem is tudtak. A tárgyalások fognak eredményt hozni, mint mindíg. Addig pusztul minden, köztük az emberi élet. A fegyverexport nem fogja megoldani a dolgokat, csak elnyújtja egészen addig, amíg elő nem kerülnek a komolyabb fegyverek. Onnan már gyors lesz, főleg a pszichés sokk ültet le majd mindenkit a tárgyalóasztalhoz. Nem, egyáltalán nem kell nukleáris fegyver ehhez. Csak olyan fegyverek, amik ellen még nincs védelem sehol.
OROSZ-UKRÁN háború szombat, 18:49
Európa szépen belassul és nagyon sok minden leáll. Recesszióba süllyed magas munkanélküliséggel. Az átállás éveket venne igénybe, így most csak drágábbra cserélik az olcsóbbat és lemondanak egy nagy részről, aminek nincs meg az alternatívája. Oroszország pedig áthelyezi a a súlyt Ázsiára és leállnak a $-ról.
Az ideológiáktól szenvedő nyugat pedig továbbra is venni fogja tőlük amire szüksége van, de nem lesz energiája arra az extenzív fejlődésre, amit az ipar 4.0 megkívánna. Évekre beáll a fék.
OROSZ-UKRÁN háború csütörtök, 19:36
Magyarország lakossága, mint minden európai országé a mindennapjait éli és nem hazugságtömegek által felkorbácsolt indulatokkal foglalkozik, hanem a családjával törődik és a megélhetéssel. A gazdasági helyzet nehézségeit érzékeli és próbál megküzdeni vele. Hálistennek akikkel én találkozok, az életről, a mindennapokról, a munkáról beszélgetnek és nem a hülyeségekről. Ezért nekik és nekem természetes kimondani, hogy "Éljen Magyarország, éljen hazánk!". Még annyit hozzátennék, hogy "Máriára" nagy szükségünk van, mert mindig voltak sajnos, akik meg akartak minket osztani.
Financial Forecasts 2022. 09. 23. 20:04
A bloomberget próbáld!
Lakás/Ingatlan árak topik 2022. 09. 16. 19:00
A bérbeadó annyiért adja, amennyiért tudja. Most, hogy emelkedik a rezsi (nem kevéssel) kevesebben tudják bérbeadni az ingatlanukat. Ezáltal megnövekszik az üres lakások száma. Ettől még nem fognak drasztikusan csökkenni a lakásárak, mert mibe tenné a pénzt, ha eladná? Mi az alternatíva egy olyan inflációs piacon, ahol nem látjuk a végét a számoknak és az időpontoknak. 
OROSZ-UKRÁN háború 2022. 09. 14. 19:55
Tárgyalni kellene. Ez így nagyon hosszú lesz és eldurvulhat. Mindenkinek szar, még az USA is beleremeg az inflációba.
OROSZ-UKRÁN háború 2022. 09. 07. 21:50
A valós probléma az utolsó mondatodban van. Ilyen rövid idő alatt nem tudnak szabadulni. Ezt mindenki tudja. Szerintem te is. Ezért felesleges bedönteni az európai piacot. A valóság irányít és ahogy romlik az emberek mindennapi helyzete, úgy fordulnak le a fantáziáról és "fedezik fel" a valóságot. Egyre többen teszik fel a kérdést: miért is? Honnan kerül elő ilyen hirtelen az az energia tömeg, mely már nem a fejlődésről szól (az energiafelhasználás nevekedne), hanem a túlélésről? Eddig hol volt?
    
Tudom, például 6 km mélységben, melyet pillanatok alatt ki fognak aknázni. Egy ökörség az egész. Ez a fantazmagóriák piaca, mely be fog szűkülni, amint a valósággal találkozik.
OROSZ-UKRÁN háború 2022. 09. 07. 17:37
Na ez már a jövő technikája. Ma felfedezték 6km-es mélységben és télen már folyik is a kitermelés. Ez igen. Hajrá!
OROSZ-UKRÁN háború 2022. 09. 05. 17:42
A szélerőműveket a viharos szelekben lekapcsolják. Víz nélkül pedig nem mennek a vízerőművek sem.
OROSZ-UKRÁN háború 2022. 09. 04. 20:00
Paks2 alternatívája a semmi. A szél gyakorlatilag 0, a napelemekből lehetséges valami úgy 50 év múlva, ha el tudják tárolni, víz nuku, még a svédek és norvégok is bajban vannak, mert nincs elég víz. Az energia felhasználás pedig új csúcsokon. A baj az, hogy még mindíg nem látod be. Elektromos autók? A mindennapjainkra nincs elég áramunk. Persze az is egy megoldás, hogy amíg adnak hitelt, addig megvesszük éppen amennyiért adják. Valóság-Ideák háborúja ez, addig, amíg nem szakad össze minden.
     
A  Portfolio írt egy cikket a napokban a gázról, miszerint sikerült a pár napos csúcson rögzíteni az elszámolási árunkat erre az évre, utána azonnal beszakadt. A kartellek kiszipolyozzák azokat, akiknek nincs hosszú távra fix megoldásuk. Szép álmokat!

friss hírek További hírek