Phylaxa

Regisztráció: 2004-10-07 09:44:55

Hozzászólások száma: 19 131

Utolsó hozzászólás: 2023-10-04 16:16


Tapasztalat: 4
Aktivitás: 5
Népszerűség: 4

felfüggesztés(ek):

Moderáció:
Felfüggesztés a "Orosz - Ukrán háború - trollmentes topik" topikban - 2022-07-18 08:32-ig (5 nap, 0 óra, 0 perc)


A moderálás a "Orosz - Ukrán háború - trollmentes topik" topik #2344 sorszámú hozzászólása alapján történt.


A moderátor indoklása:
Pihenj egy kicsit. Ügyesen vagy oroszbarát, de egyelőre ennyi elég volt.

utolsó 20 hozzászólás

OROSZ-UKRÁN háború szerda, 16:16
Állatira nem érdekel, hogy ki kit mószerol és kiről mit beszél. Az én történetem ennyi Nyelővel, amit leírtam. Azóta nyilván beszéltem vele másik nick alatt, abszolút nem érdekel, hogy ki milyen nick-el van fönn. Az érdekel, hogy mit ír.
OROSZ-UKRÁN háború szerda, 12:19
Pénznyelővel jó volt beszélgetni. Tolta a sajátját, toltam az enyémet, volt amikor segített is. Nem kell egyetérteni mindenben és akkor tanulhatsz.
OROSZ-UKRÁN háború szerda, 12:17
Én ezt úgy fogom fel, hogy éppen nem sikerült valamelyik papír. Persze ilyen sokszor ez nyilván nem lehetséges, mert ennyi pénzt senki nem éget el ilyen hosszú idő alatt, de a kispapírokban sokan vannak akik állandóan sírnak. Kb ugyanaz. Addig örüljünk amíg mindenki leírhatja amit akar. Utána már tök mindegy...
OROSZ-UKRÁN háború kedd, 21:57
Amelyikre rákérdeznek. Nem mindenki propagandista vagy bíró, van aki beszélgetni akar.
OROSZ-UKRÁN háború kedd, 21:05
A propagandát te tolod. Teljesen mindegy, hogy mit mondasz, semmi önálló gondolat nincs benne, az itélkezésen kívül. Ennyi.
OROSZ-UKRÁN háború kedd, 16:02
Nézd, fogalmam sincs, hogy ki, mit és miért mond. Azt tudom, hogy egy ökörség az otp szankcionálása, mint ahogy ökörség a magyar nyelv használatának korlátozása. Az, hogy ezeket mikor oldják fel a valóságban és meddig lesz szabad ismét, azt már nem tudhatom. Arról tudok, miszerint tegnap bejelentették az otp feloldását. A kérdésem az lenne, hogy tudsz róla, hogy megindultak az üzletek? Tehát a kérdésed arra irányul, hogy egy azonnali magyar "igen" valamire, ami kötelez azonnal és visszavonhatatlan az egyenlő-e egy "feloldjuk" kijelentéssel, ami vagy igaz vagy nem és holnap reggel megint bevezethetik. Még egyszer fogalmam sincs, hogy a valóságban mi történik, tehát nyilván nem tudok válaszolni a kérdésedre.
OROSZ-UKRÁN háború hétfő, 21:30
Na levették végre az OTP arról a listáról.
OROSZ-UKRÁN háború hétfő, 21:27
Igen a hivatalos csatornákon is kezdik belátni. Szembe kell nézni végre azzal, hogy eljött az az idő, ahol a háborúval már lehetetlen megoldani a problémát. Ha az ember valóban értelmes lény, akkor most bebizonyíthatja.
OROSZ-UKRÁN háború hétfő, 20:24
A fogyasztásban. Drasztikusan esik és amíg a nagyok nem falják fel a kicsiket, sőt egy-kettőt maguk közül, addig fog tartani. A hiteleket (értsd államadósságokat is) inflálják éppen. Az egyedüli mentsvár a fegyverkezés, de ez a fogyasztást nem befolyásolja. A kartellek próbálják fenntartani az olaj árát, de nem tudják a végtelenségig csökkenteni kínálatot. A FED pedig nem enged, mert nem akarja megismételni a múltbeli hibát, ami valszeg nagyobb bajt okozna mint akkor. Ebben a szituációban ne is reménykedj abban, hogy a puritánabb nemzetek fognak szenvedni. A jóléti államok válsága ez, főleg azoké, akik hatalmas adósságot termeltek ki. Ennyi.
OROSZ-UKRÁN háború hétfő, 17:18
A lengyelekkel valahogy mindig segítettük egymást, ez igaz. Talán, mert a nagyhatalmak mindig kijátszottak minket. Az ukránok esete más. Ők leválni szeretnének a régi dolgokról és ebben hatalmas segítséget kapnak a fejlett országoktól. Szerintem ne hasonlítsuk össze velünk vagy akár a lengyelek múltjával.
OROSZ-UKRÁN háború hétfő, 16:55
EZ tényleg hülyeség ez az összehasonlításod. Nekünk soha senki nem segített, hanem Mátyás után állandóan összefogtak ellenünk. Az oroszok is így érkeztek 49-ben és ha jól tudom, akkor előttük tettük le a fegyvert, az már sok volt.
     
Legalább magadnak valld be, hogy Ukrajna ha nem tartják el és nem küldenek nekik fegyvereket, akkor már rég tárgyalóasztalnál ülne. Az oroszok azért vonultak vissza a megszállt területekről, mert eldőlt, hogy Ukrajna megkapja a támogatást és belefoghat abba, ami most is tart. Amíg tart a támogatás és bírják emberenyaggal, addig fog tartani. Teljesen felesleges az oroszokra várni, miszerint meggyengülnek. Főleg nem egy világgazdasági válság alatt. 
OROSZ-UKRÁN háború 2023. 09. 22. 21:57
"Uram bocsásd meg nekik, nem tudják mit tesznek!"
OROSZ-UKRÁN háború 2023. 09. 17. 12:10
Mindkettőre leírtam a véleményem.
OROSZ-UKRÁN háború 2023. 09. 16. 22:29
Nem tetszelgek semmiben és bírálom mindkettőt, ha szerintem nincs igaza. Azt is elismerem, ha igazuk van.
     
Azóta figyelem az eseményeket, amikor megláttam, hogy egy g20 csúcson kilökték Putyint a fényképeszkedésnél. Azóta semmi sem történt, csak hangulatkeltés és a másik semmibevevése.. Ez folyik azóta is a csapból, csak van egy bökkenő: gyermekek veszítik el a szüleiket, családok mennek tönkre és emberek halnak meg teljesen feleslegesen.
     
Nézd én nem fogom megoldani az ügyet. Leírom a véleményemet, ha ezen múlna, hátha segítek. Ha ezt mindenki megtenné, akkor TALÁN kiderülne az igazság. Vedd különvéleménynek.
OROSZ-UKRÁN háború 2023. 09. 16. 22:12
Nem igazán érted, amit írtam, ebben bizonyosan igazam van, talán így:
Orosz agresszió: igen, elitélem. A fejlett országok leszarták, amikor Moszkva tárgyalni akart a jövőről és előhozta az Ukrajnával kapcsolatos problémáit? Igen. Ezt is elitélem.
Orosz háborús bűnök. Elítélem. Ukrán háborús bűnök? Elitélem.
Ukrán basztatások kisebbségek ellen, ha voltak, elitélem.
A magyar nyelv használatának eltörlése az oktatásban. Elitélem, nem is értem.
Orosz tankönyvben szereplő 56-os magyar "nácik". Nem is értem, szerintem egy ordas hazugság.Ha igaz.
Svédországi oktatásban a magyarok lebontják a demokráciát? Egy jó nagy marhaság, ha igaz. (gondolom, ha megszavazzuk a NATO tagságot, akkor már nem is fogják ezt oktatni!)
      
Tárgyalások?  Támogatom. A józan ész győzelme és sok-sok ukrán és orosz ember életének megmentése. Mit szeretnél még?
OROSZ-UKRÁN háború 2023. 09. 16. 21:11
"Értem, amit csinálsz, a többiek is."
     
Bocs, ezt a mondatodat nem is vettem észre. Nem nem érted, hogy mit csinálok, mert nem is értheted. Te egy nagyon régi politika áldozata vagy amit az ókorban találtak ki diktátorok. Szerinted két oldal van és ha valaki leír egy saját véleményt, akkor nem a te oldaladon áll, hanem a másikon. A másik oldalon is vannak ilyenek természetesen. Majd akkor érted meg, hogy mit csinálok, amikor elkezded bírálni mindkét oldalt és ugyanakkor el is ismered mindkettőnél, ha szerinted igazat állít. Tudod, hogy mi a szar ebben? Az, hogy mindkettő kitaszít és folytatja a hülyeségeit, amíg meg nem bukik. A probléma ezzel csak az, hogy a fejlődés sebessége miatt elgondolkozhatunk azon, miszerint nem az oldalak buknak, hanem mindenki. Erre kellene odafigyelni, de természetesen ez senkit sem érdekel.
OROSZ-UKRÁN háború 2023. 09. 16. 20:43
Figyelj! Én már régi motoros vagyok, ezért olvasd el figyelmesen, amikor leírom, hogy "HA". Nem bonyolultabb ez ennél.
OROSZ-UKRÁN háború 2023. 09. 16. 20:12
Azt, hogy mit tanítanak rólunk az orosz és svéd iskolákban. Mindenesetre, mint leírtam a véleményem az, hogy nem is értem mi a fenét foglalkoznak velünk, hisz a Hunyadiak óta mindig mások mondták meg, hogy mi mit gondoljunk vagy gondolunk. Arra, hogy valójában mit gondolunk abszolút nem voltak kíváncsiak, hisz nem fért bele a hatalmi elképzeléseikbe.
     
Jöjjenek hozzánk nyugodtan, érezzék jól magukat, tanuljunk együtt, dolgozzunk együtt, kutassunk együtt, kereskedjünk egymással és hagyjuk már a hülyeségeket!
    
Nem lennék jó politikus. :)
OROSZ-UKRÁN háború 2023. 09. 16. 19:45
Szintén nem tudom, hogy igaz-e, másrészt nem tudom, hogy a Szálasi-féle ideológiából mennyi maradt 56-ra. Gyanítom, hogy semmi és az emberek végre szabadságot akartak, nem azt, hogy egy nagyhatalom megint megmondja, miként éljen és gondolkodjon. Tehát ha igaz, akkor egy orbitális hazugság.
     
Egyébként azt kellene már megértenie a nagyhatalmaknak, hogy feldaraboltak és kiraboltak bennünket és itt lenne az ideje, hogy végre békén hagyjanak. Kereskedjünk és hagyjuk az ideológiákat, mert csak a szart hozták ránk. Az EU  alaptörvényei teljesen jók erre.
OROSZ-UKRÁN háború 2023. 09. 16. 18:21
Mondjuk azt már ifjúkorom óta vártam, hogy 56-ot máshogy gondolja egy orosz vezető, ezért ha tényleg azt mondta Vlagyivosztokban Putyin, hogy "Hiba volt beavatkozni...", akkor teljes mértékben egyetértek vele. Végre valaki! Jó sokat kellett várni erre...

friss hírek További hírek