Topiknyitó: Hathor 2014. 04. 09. 17:46

Lakás/Ingatlan árak topik  

2014. április 9., szerda 15:07 Napi.hu

Lakásárrobbanást vár Magyarországon a guru.

Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.

Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)

Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:

soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,

bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,

elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,

szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,

az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.

Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.

link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
J0hnnyEnglish
J0hnnyEnglish 2025. 06. 16. 10:55
Előzmény: #247575  Törölt felhasználó

1. sosem voltál csóró mert 2 lakást kaptál, innen indítottál!
2. össze vissza hivatkozol visszafelé, mi a rák van a 20 évvel ezelőtti problémákkal? Az sem érdekelt ki és mit csinált a politikában 16-19 éves koromban, te meg elvileg 3-5 évvel vagy csak a korábbi elmondások alapján idősebb, de engem a puncik akkor is jobban érdekeltek, lehet emiatt vagyok lemaradva :(
Törölt felhasználó 2025. 06. 16. 10:54
Előzmény: #247570  Ecnedam
A 10 lakás mellé én még egy Fiat 500-at is kívánok neki, mert úgy tűnik, arra hajt.
FR73 2025. 06. 16. 10:52
Előzmény: #247577  Törölt felhasználó
50 feletti fehér heteroszexuális, házas, egy gyermekes apa vagyok, és lófaszt se segít nekem Orbán. Mit tegyek?
Törölt felhasználó 2025. 06. 16. 10:50

és segít minden korosztálynak. ( SZJA mentesség Munkás hitelt babaváró csok családosnak családi adókedvezmény - rezsi csökkentés mindenkinek öregeknek 13 havi nyugdíj - 800 ezres tanári bér. 1,5 mft os orvosi bér stb stb.. soroljam még? ) végtelenségig lehet  750 e ft az átlagbér ember!  120 e ft volt az átlagbér annyit kerestem 2010 ben!  ok a euro is  erősödött sokat , de nem 5 szörös áron van az euro ( 250 vs 400 ft ) 
Brutális fejlődésen ment mindenki át  egy átlagember is  én persze extrémen jól  megtollasodtam, de nem hiszem egyedi eset vagyok
JÓ DOLGÁBA HÜLYÜL MEG A MAGYAR  az kell neki  HOGY NE KAPJON SEMMIT CSAK AZ ELVONÁS LEGYEN! 
kuruczr77 2025. 06. 16. 10:49
Előzmény: #247571  Moka_Brikka

Minden termék árában benne van a szolgáltató minimum 100%-os árrése. Persze, tudom nem kötelező fogyasztani. De akkor meg miért csodálkozik a másik kolléga, hogy a magyar nem költ és nem jön be elég Áfa adóbevétel.
Ki érti ezt?
Törölt felhasználó 2025. 06. 16. 10:48
Előzmény: #247572  Goldstein17

Emlékezz vissza mi volt az MSZP SZDSZ alatt 8 évig? SEMMIT SEM KAPTÁL SEMMILYEN SEGÍTSÉG NEM VOLT!  A szocpolt is megszüntették munkanélküliség a javából 10 % feletti csórók voltunk mint a templom egere.
Igen A FIDESZ VEZETTE BE ezt, hogy osztogat 
sityaki 2025. 06. 16. 10:41
Előzmény: #247567  Törölt felhasználó
"jobb lett volna a bölcsebbre hallgatni"
Ezt a jótanácsodat te magad is megszívlelhetnéd :-)
Haldir1 2025. 06. 16. 10:35
Előzmény: #247571  Moka_Brikka
A jóembert az sem érdekli a rezsicsökivel kapcsolatban, hogy évente attól függően, hogy mennyi a világpiaci ár, 1000-2000mrd forint között pótolják ki a költségvetésből az energiahordozók árát. Az kinek a pénze? Mind adóból megy, ami adónkból! Hiába 40ft az áram és 102 a gáz köbmétere, az a 1000-2000mrd hiányzik az utakból, EÜ-ből, az oktatásból, a Máv-ból. Miközben ezek a fideszes propagandisták mindig azt hangoztatják, hogy mennyivel nőtt a fizu az elmúlt  15 évben,.akkor miért kell még 13 év után is 40 meg 102 forintot fizetni? Hát a nagy Izomman nem tudna kifizetni a pl 60ft-os villany és 150-200ft közötti gáz árat? Akkor mégsem akkora nagy a jólét itthon, ha még lassan 13 év után sem mernek ehhez az igazságtalan faszsághoz hozzányulni? De 5-10 ingatlannal rendelkezőket nyilván meg kell támogatni a 40ft-os árammal, mert hát miből veszi meg szegény a következő lakását...
Goldstein17 2025. 06. 16. 10:25
Előzmény: #247551  Törölt felhasználó
Kedvenc szavad a KAPNI. Én semmit nem szeretnék kapni, ezzel azt hiszem nem vagyok egyedül, egy atláthatóan és ésszerűen működő, toleráns allamot szeretnék. Elfogadom a magasabb adókat, ha nem Birkin táskákra költik. Azt szeretném, ha tamogatások rászorultsági alapon járnának és olyan rendszer alakulna ki ami nem ösztönöz a kiskapuk keresésére.  Mindenféle rezsi tamogatâst ellenzek, ellenben támogatom az energiahatékonysági beruhazasok támogatását. A magyar állam feladata lenne,  hogy végre felnevelje gyermeki sorban tartott polgárait,  hogy végre mindenki képes legyen felelőséget vállalni a döntéseiért. Amíg ez az "elvonok, aztán adok, szépen köszönd meg" megy, addig csak azt fogjuk látni,  hogy az ország egyre lejjebb csúszik.
Moka_Brikka
Moka_Brikka 2025. 06. 16. 10:19
Előzmény: #247554  Freszelés
Ráadásul azáltal is megfizetésre kerül társadalmi szinten a "rezsivédelem", hogy a vállalkozások bőven piaci ár felett fizetnek ezekért, amiket beépítenek az árakba...amit a fogyasztó fizet meg végül...nem véletlenül fizetett akkor osztalékot az MVM.
Ecnedam
Ecnedam 2025. 06. 16. 10:14
Előzmény: #247567  Törölt felhasználó
szívből kívánok még 10 lakást neked csak szűnjél már meg végre innen. Hátha akkor már tényleg nem lesz a fórumra időd. Szeretek ide járni olvasgatni de te olyan vagy itt mint a reklám a filmrészletek közt
BellaVita 2025. 06. 16. 10:10
A leírtak alapján alapján kimondható, hogy Nagy Marci hozzád jár gazdasági tanácsokért! :D :D :D
Bele se megyek, mennyire szűk látókörre vall, amiket leírtál, mert egy "hívővel" nem érdemes vitába szállni.
Az, hogy Fidesz fan, nota bene, hívő vagy, már csak abból lejön, hogy csak és kizárólag a számodra kedvesnek gondolt, pozitívnak hitt dolgokat sorolod fel, és még csak véletlen se veszed figyelembe, hogy minden éremnek két oldala van!
Nem is sorolnám az általad felsorolt dolgok "árnyékos oldalait", főleg nem mennék bele, hogy 10 évvel ezelőtt még mekkora mennyiségű eu-s pénz érkezett, mert szemmel láthatóan nem a tényszerűséget támasztod magad elé, mint alapvető kritériumot!
Ennél fogva csak hitet és erőt kívánok Neked és persze jó egészséget és sok nyerőt! legfőképp pedig azt kívánom, hogy ne dőlj majd a kardodba, ha mégsem a Fidesz húzza be a következő választást
Gyulahun 2025. 06. 16. 10:04
Előzmény: #247565  Törölt felhasználó
Mi vagy te, jövőbe látó? Több szerénységet, te hazudozós, csóró kisfiú.
Törölt felhasználó 2025. 06. 16. 10:03
Előzmény: #247566  DavidCamp
 Tényleg? Csak azt felejtik el ez 10-15% os munkanélküliséggel fog párosulni akkor lehet neked sem lesz pénzed sem lakásra pláne nem hitelképességed. Nem hogy könnyebb lesz egy ilyen recessziós környezetben lakást venned hanem egyenesen nehezebb mint most. Elinflálódott a csok? Babaváró?   Na akkor elmondom én 10 m ft csok ot és 10 mft hitelt vettem fel annak idején. (3 % fix) 3 gyerek bevállalásra   Most pedig  3 gyerekre 50 mft CSOK hitelt  kapsz második és harmadik gyerekre 10-10 mft elengedés lesz  és a Babaváróból is  elengedik ha 3 gyerek volt a válllalás ( 11 mft )   Magasabb a lakás ár de jóval több a támogatás mértéke is.! Na léptem tervezem a 2 hét nyaralásom és sok a meló . Mindegy srácok ha okosabbnak hiszitek magatokat ok. VÁLASZTÁS UTÁN ELSŐ FIZETÉS PAPÍRT REZSI PAPÍRT NÉZZÉTEK MAJD MEG. Aztán ne legyen itt Anyázás, hogy igazam lett. Viszont én ide be fogom írni jobb lett volna a bölcsebbre hallgatni és nem kicseszni „magatokkal is”!  ÉN ELŐRRE SZÓTLAM!
DavidCamp 2025. 06. 16. 09:56
"Sajnos akkor ez a világ jön mint az Olaszoknál vagy akár Spanyoloknál, hogy lecsorog a lakás ár  és lehet várunk vagy 10-15-20 évet mire ott lesz az ár ahol volt régen még ez is lehet sajnos ha jön egy " idióta vezetés"  mutatom a grafikonokat spanyol és olasz társainknál ez lesz ha  ottani  adórendszer és politika lesz"
Sokan ezt a beszállót várják........
Törölt felhasználó 2025. 06. 16. 09:52
Van hogy szükségem van egészségügyi ellátásra  nekem és a családnak. Itt csepelen kulturált a rendelő fogadnak amikor kell. Néha van várólista, de csak arra ami nem sürgős eset  teljesen meg vagyok a fogászati orvosi ellátással ahol lakom. A gyerekeim jó ellátást kapnak a lányom kisebb csoportban jár lassabban tanul és kiváló tanára van. A normál oktatás is tökéletes külföldön ezek a plusz oktatási képzések amiket kapnak a gyerekeim akár gyógytorna, mert mindegyik késett az oviban egy vagyon lenne. MI tökéletesen mind az iskolai mind az orvosi ellátással meg vagyunk elégedve és mindezt az állam állja. Hogy nem lesz más adórendszer idehaza? Dehogynem.  vagy ez vagy az lesz ami nyugaton teljesen  egyedülálló ami idehaza van.  ( 25 év alattiak adómentessége – családi adókedvezmények minimális 15 % os adó a jövedelmekre stb) Unios ajánlásokat remélem figyelitek   javasolják a progresszív adózást is ( 30-35 % al egy átlagbér lazán adózni fog csak nézzétek meg az Osztrák vagy akármelyik adótáblát) Migrancsot be kell engedni családi adókedvezményt kivezetik ( különben okafogyott a progresszív adókulcs !) Otthonteremtéseket el kéne törölni  sok nyugdíjastól „mert túl jól él” unios elvárásra el kell venni a 13 havi nyugdíjat. Sok helyen a rezsi csökkentést is el fogják törölni  kemény lóvé lesz ez is a családoknak  és Fidesz vezette be a TBSZ -t is leírom ÚJRA.  Előző rendszerben és nyugat EU ban ilyen számla nem létezik 20 % adó volt Fidesz előtt az állampapírokra és a befektetésekre is!   Tessék kiszámolni egy kockás papíron mennyi lové fog elhussanni havonta! Én ELŐRRE SZÓLTAM A CSAPATNAK. A Tisza be van tagozódva a néppártba az EU  támogatja   kampányát a péter a saját anyját is el fogja adni  nem még az országot 2 FT ért karriert pénzt hatalmat vagyont akar nem tudom mit lehet ezen nem látni aki lehallgatja a feleségét is , hogy poziciót pénzt szerezhessen. (bebiztosítsa magát )
Franky 2025. 06. 16. 09:50
A 4,5% extraprofitadót meg az éves 800Mrd MVM támogatást a rezsiszámolgatás melyik excel mezőjébe kell beírni?
Vodafonelive
Vodafonelive 2025. 06. 16. 09:49
Előzmény: #247562  Vodafonelive
Ja igen es miert jarok videkre? Mert 4 eve (pont negy eve vettem 😃 ) amikor megvettem a lakast termeszetesen megneztem a haziorvosokat es a fogorvosokat, hogy bejelentkezem.
Aztan a facebook csoportokban csak azt olvastam, hogy az a klrzet ahova tartoznek lelepett a haziorvos, aztan ugyelet meg rotalas megy, fogorvos detto. Inkabb maradtam videken (ott is lelepett a haziorvosom) de legalabb a fogorvos ugyan az… igen, ennek ez az ara kedves izom. Nem mindenki tudja megfizetni a maganegeszsegugyet mindenfelere. Volt amit abban csinaltam persze de ha van egy allami korhaz akkor bizony menjunk mar oda ha fizetunk haho!
Vodafonelive
Vodafonelive 2025. 06. 16. 09:44
Előzmény: #247543  DavidCamp
Kulonben nem tudom mi volt de en ma szabin vagyok, lejottem a videki allami korhazba (ide vagyok bejelentve nem a sajat lakasomba) es fel evre kaptam idopontot illetve ujabb 3 het mulva lesz orvosi szakvizsgalat(akkor ujra jonni kell). Igen a varakozas eleg kegyetlen ami viszont meglepo volt. Kivetelesen talalkoztam nem buvalbaxott, normalis, rendes korhazi dolgozokkal. Kulon orom volt ott lenni, nem hozott le az eletrol. De ezt nem mindig mondhatom el.
J0hnnyEnglish
J0hnnyEnglish 2025. 06. 16. 09:41

Hagyjad már abba ezt a kapálózást! Hogy kapott volna 16 éve valaki babavárót, de még CSOK-ot is. Egy csomó kedvezmény, ami valóban érték volt, csak nagyon rövid időablakban működött. Pont 10 éve, mi ott voltunk az első CSOK-ot ingénybevevők között. A felvett összeget, ingatlanilleték formájában átutaltam a NAV-nak... 
Adózás, nézd meg bérpapírod :)

Topik gazda

Hathor
Hathor
4 5 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek