Topiknyitó: Hathor 2014. 04. 09. 17:46

Lakás/Ingatlan árak topik  

2014. április 9., szerda 15:07 Napi.hu

Lakásárrobbanást vár Magyarországon a guru.

Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.

Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)

Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:

soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,

bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,

elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,

szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,

az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.

Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.

link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2025. 06. 16. 09:40
Előzmény: #247551  Törölt felhasználó

nekem tetszik amiket írsz
mert az ilyesmik akár nagyon hasznosak is lehetnek
.
a te szövegeidhez hasonló szintű éktelen faszságotkat hallgattam éveken át az lakáspiacon,  eladói és vevői szájakból egyaránt, igyekeztem jól megjegyezni őket, és amennyire lehetőségem volt, követni a megfogalmazók sorsát, és megfigyelni amit aztán elszenvedtek miatta
.
hasznos volt, nem kicsit
mivel hatalmas arzenálom gyűlt össze belőlük, így aztán egy idő után nem volt olyan helyzet amikor ne tudtam volna elővenni közülük az éppen adott helyzetben legrettenetesebbet és ez időnként jó adag pénzt hozott
.
a tieidet nem gyűjtöm.csak gyönyörködöm bennük
de azért gyártsad, te biztosan tusod mit nyersz velük
Gyulahun 2025. 06. 16. 09:38
Előzmény: #247555  Törölt felhasználó
Amúgy olyan vagy mint a gazdád, hazudozol megállás nélkül saját magadról, a csüngőhasúról szektájáról és arról a következő kormányról , ami végre nem akar majd lopni.
Gyulahun 2025. 06. 16. 09:33
Előzmény: #247555  Törölt felhasználó
A fórum moderátorának azt hiszem lenne feladata, a fideszes harcosok klubja propaganda belefér?
berlini
berlini 2025. 06. 16. 09:31
Mikor hagyod abba a hamis propaganda szólamokat.
Nem biztos, hogy az ellenzék győz jövőre, de egyre valószinűbb, ha ilyen átlátszó trollok hirdetik orbán nélkülözhetettlenségét.
Olvasd el Rejtő Piszkos Fred regényét.
Az alvilágban tisztelt, de mindenki által utált Pszkos Fred úgy tudott megmenteni egy vizbefullasztásra itélt fiatalembert, hogy miután elhurcolták, hangosan dicsérte a döntést és a kivégzés előtt még egy kis tortúrát is követelt. Alig pár perces szózat után úgy döntött a vezérkar, hogy elhalasztják a kivégzést... 
DaGi 2025. 06. 16. 09:29
A nemzet hangja szavazason 9%-os szja szerepelt, mint MP celja. Tovabbi jo hazudozast! Jar a fiat krumpli. Ha caps lockkal hazudozol, akkor ketto is.
Törölt felhasználó 2025. 06. 16. 09:28

Ne a Tisza győzelem után az első bérpapír megkapása után meg a  (rezsi számla )megkapása után mennyen az anyázás hány száz ezerrel lett kevesebb a kiutalt összeg. 
De sokan sajnos ebben a cipőben lesznek bilibe fog érni a kezük.  Én megmondtam figyelmeztettem a csapatot előre jövő ilyenkor majd beírjuk kinek lett igaza és érdemesebb lett volna a bölcsebbre hallgatni ;-)
Freszelés 2025. 06. 16. 09:28
A fűtés-áram tényleges árát most is kifizeti a társadalom. Csak épp azzal, hogy nincs értelmes oktatás, egészségügy, de van 27% áfa. És ez a fidesz érdeme, hogy átláthatatlan, hogy mi mennyibe kerül. És érdekükben is áll ezt a kavart fenntartani, mitöbb tovább fokozni.
Nekem nincs bajom az adózással. Az ellopással, az átláthatatlansággal, a nehezen számszerüsíthető dolgok leépítésével annál inkább. A korábbi brigádokkal se voltam elégedett, de 15 éve nincs másik brigád és az irány sem jó, így nem tudok mást felelőssé tenni jelenleg mint a supreme leadert.
Csok, babaváró? A leggyorsabbaknak (akik épp abban az időben voltak abban az élethelyzetben, ahol), tényleges segítség volt. De mi volt az ára? Nagyon hamar beépült az árakba, szóval a saját lakhatásra ingatlant vásárlóknak csak egyre nagyobb hátrányt jelentett és kontraproduktív lett. Nyilván a kontraproduktivitás nézőpont kérdése: ha építési vállalkozó lennék akkor örömteli.
Tessék gondolkodni.
Gyulahun 2025. 06. 16. 09:28
A te beteg fejedben van csak az, hogy Magyar Péter ezek bármelyikét megszüntetné... Nem fekete és fehér a két oldal. Ébresztő, már nem tudsz Gyurcsányozni.
FR73 2025. 06. 16. 09:28
Én leültem számolni. Magánorvos "jó napot kívánok" bemutatkozó beszélgetés 50 ezer Ft. Iskolai étkeztetés, autópálya matrica, telekom számla 17-20% emelés. Kérdezd meg a nyergesújfaluiakat, rezsicsökkentest vagy inkább csapvizet szeretnének-e. Hopp tegnap is ledöglött a MÁV, meg a múlt héten is, gondolom vki szeretne utazni is, Lázár anyuka meg folyamatosan csuklik.
Próbáltál időpontot foglalni szakrendelőbe? Mert az még Tom Cruise-nak is mission impossible.
 És ezek tények, nem fantáziad szülte agymenések.
Törölt felhasználó 2025. 06. 16. 09:21
Előzmény: #247550  J0hnnyEnglish

Nehéz vitatkozni a pozitív és a várható negatív hatásokkal 
Mindenki üljön le egy kockás papír mellé és vesse össze  milyen összeget vesztene havonta, ha a bérecskéjéből nem 15  ( adókedvezmények elvétele akár )hanem 30- vagy 35 % ot kellene adóznia  a TBSZ ingyenessége megszűnik és 20-30 % ot kellene a megtakarításaira adóznia  vagy hogy mi is havonta a fűtésre és az áramra 2-3-4 szeres árat fizetnénk.  Milyen havi veszteséget jelentene ez a családja számára.
Rögtön kijön a kockás papíron, hogy a Fidesznek rengeteg eredménye érdeme van és bolond az aki meg akar válni tőlük!
(többi dolgot nem sorolom fel, hogy 400 ezer család kapott lakást házat  CSOK és Babaváró segítségével ebben az országban a 16 év alatt stb) ÉS EZEK NEM APRÓPÉNZEK! TESSÉK SZÁMOLNI GONDOLKODNI ÉR!
J0hnnyEnglish
J0hnnyEnglish 2025. 06. 16. 09:08
Előzmény: #247522  Törölt felhasználó
Elkezdtem írni egy hosszú hozzászólást, de igazából kitöröltem a f@szba, semmi értelme vitatkozni veled. Igen neked legyen 6%os hiteled, meg 6%-os évesített hozamod és végtelen szja/adókedvezményed - alapozd erre a FIRE életed.
Zanza2 2025. 06. 16. 09:05
Előzmény: #247536  bronz
Mindenkinek jobb lenne, ha kialudná magát...
Pistike12 2025. 06. 16. 08:58
Előzmény: #247531  Spiller
Pontosan. Es szarni sem jár.
"Ó, te mennyeiÓ, te isteni Gangsta!
Ha kell, ő megteszi
Ha kell, ő elveszi, nem adja
Bátor hadvezér, a bőre hófehér
Harcol elvekért, nőért-férfiért
Hazáért, Istenért
Minden gyermekért már!" 
FatFIRE 2025. 06. 16. 08:56
Előzmény: #247505  Törölt felhasználó
Előbb utóbb ezek az aksi és autó gyárak is beindulnak bár az igaz én se vagyok az a nagy elektromos autó fun."
Amíg be nem ülsz egy erősebb modellbe. 😂 A 3 másodperces 100-ra gyorsulás azért elég meglepő tud ám lenni. De nyilván nem ez a lényeg, a hétköznapokra a legtöbb embernek elég a hatótáv, de sokan belsőégésűt is tartanak mellette (mint ahogy mi is).
J0hnnyEnglish
"A mostani árakon a 6% álom!"
Nekem a hosszú távra kiadott lakások jelenlegi áraival számolva 8 százalék. 
Goldstein17
"Zsigeri, egzisztenciális fèlelemből, megtenné, hogy kivezeti az országot az unióból."
Orbán inkább attól félne, mit szól hozzá az uniópárti többség, másrészt konkrétan mit nyerne vele? Semmit...
Zanza2 2025. 06. 16. 08:46
Előzmény: #247530  Spiller
"Az eus tamogatasok jarnak a kinyitott piacaink miatt. Jár, nem adható"
Ez nagyon nem így van, és sajnos nagyon gyakran szajkózott tévedés.
Az EU-s támogatások olyan EU-s tagországnak járnak, amely betartja az EU törvényeit és osztja az EU értékrendjét.
A kétirányú(!) piacnyitás csak EGYIKE a belépéskor teljesített  és kapott jogoknak, de messze nem az EGYETLEN!
FR73 2025. 06. 16. 08:42
A dolgok nem feketék vagy fehérek, de Orbán és bandája sokkal (és itt többszörös a mérték) többet árt az országnak, mint amennyit használ.
Jól mutatja ezt, hogy a semmiből jött (sőt, a Fidesz kebeléből kiugrott) MP mekkora támogatottságot kap. Gyurcsányt és az operett ellenzéket senki se akarta, de jól láthatóan Orbánból elege van már a népnek. 
DavidCamp 2025. 06. 16. 08:39
Előzmény: #247520  Törölt felhasználó
A multkor már fire voltál, irtad hogy dollár miller vagy...most már nem? Ja nem...ezt eddig is tudtuk. Bilibe ér a kéz. Troll vagy és csak a hangulatot szítod de átlátunk rajtad.
DavidCamp 2025. 06. 16. 08:37
Előzmény: #247521  Törölt felhasználó
Tudod van társadalmi igazságosság. SZJA, ingatlan, TBSZ változás jöhet. Boldogan fizetek többet, hogy az ország élhetőbb legyen. Legyen normális oktatás, eü, közbiztonság, stb...... 
DavidCamp 2025. 06. 16. 08:33
Előzmény: #247534  slash
Szia! A garázsba benéznék, satupad, szerszámok érdekelnének.
Gyulahun 2025. 06. 16. 08:30
Előzmény: #247536  bronz
Komolyan, ezek a kommunisták már szektába vonultak. Napi 20 órát inkább MP dolgozik jelenleg, mint a csüngőhasú köpcös báró.

Topik gazda

Hathor
Hathor
4 5 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek