Topiknyitó: Hathor 2014. 04. 09. 17:46

Lakás/Ingatlan árak topik  

2014. április 9., szerda 15:07 Napi.hu

Lakásárrobbanást vár Magyarországon a guru.

Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.

Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)

Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:

soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,

bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,

elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,

szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,

az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.

Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.

link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Spiller 2025. 04. 02. 10:07
Előzmény: #243254  N0MAD
Azt latom sokat fejlodott az orszag az emberek soha nem eltek ilyen jol. Nezd meg magad és a sajat kornyezeted. Ha te pusztulast latsz mindenfele az alkati kerdes. A piros birka birkazza a keket. Egyik azt mondja naluk az igazsag es naluk minden jo a masik oldal az ostoba tudatlan. Akkor ki is van palira veve? 
Spiller 2025. 04. 02. 10:00
Mert ezt akarod gondolni meg hat magyarazni kell valamivel. Nincs kapcdolatom nerrel kialakitottam egy olyan elethelyzetet olyan poziciot ami fuggetlen barmilyen regnalotol ha uj helyzet van azt is ki fogom tudni használni. Megvan a biztonsag es innovacio talan az a tudas is ami kell. Én Magyarorszagnak szurkolok, demokracia van ha szopni akarnak népek akkor szopjanak. Ha marad akkor is valtozas lesz atalakitjak a strukturat. Minden valtozas sokaknak felelmetes sokaknak lehetoseg. 
szieszta 2025. 04. 02. 09:58
Előzmény: #243250  HPPapa

Változtatni kell, mert olyan maffiaháló épült, amit csak belülről lehet kikezdeni.
Olyan nálunk nem lesz, hogy valaki ne lopjon, de ha megpiszkálnák a darázsfészket, lehet egymást kezdik el csipdesni és egy picit visszavesznek a harácsolásból.
Az csak mese, hogy valamit vissza lehet venni. El lehet venni, de az már soha közös nem lesz, maximum más oligarcha fogja élvezni a tulajdont.
Láttuk vajna apó vagyonára is rögtön voltak jelentkezők a csókosi körből. No nem a ribi timire gondolok.
Az EU-ra sem lehet bízni a lopás számonkérését, mert nagyon jól tudják, hogyan lehet törvényessé tenni az államkassza kifosztását. Lölö minden pályázatot a kiírás alapján nyert meg, le volt papírozva a többszörös túlárazás is és aláírva. Nincs az az ügyész, aki ezt vissza tudná csinálni.
Ez csak forradalommal volna lehetséges egy proletár diktatúrában, mikor valakinek meg van a joga úgy dönteni, hogy államosítunk. Ez a demokráciában nem működik. Itt vagy visszavásárolunk, vagy marad minden a régiben esetleg a zsebek változhatnak.
Az autópálya koncesszió is úgy van aláírva, hogy felmondás esetén a bevétel többszöröse lenne a kötbér.
Murdoch 2025. 04. 02. 09:49
Nono, összetettebb dolog ez. Az MNB-s ügy vérlázító, meg a pökhendiség ahogy kezelik, vállalhatatlan. Na de országos méretű korrupció, a maga tizezernyi titkával működhet anélkül, hogy nincs a háttérben a megfelelő számosságú ezt elnéző, még csak nem is narancs haszonélvező? Itt is addig nagy a mellénye sokaknak, amig nem az erszényükről van szó, szvsz. Megnézném mi lenne, ha belenyulna az ellenzék komolyan a lakáspiacba, bérlakások, rövidtáv szigorítások, támogatások megnyirbálása stb. 
Spiller 2025. 04. 02. 09:47
Előzmény: #243246  szieszta
Igen, az elejet mintha en irtam volna 3 munkam volt amig masok hegedultek en dolgoztam tanultam. Igen igazabol nem szerencse hanem a sors. De sokan szerencsevel kapjak azokat amiert te keményen megdolgozol. Neha mar az is jo ha nincs elleszel. Azert megeltem az eletet. Azert erezni kell amikor fontos ponthoz ersz. Sok dolog utolag nyer ertelmet. Igy szep ahogy van. Arra kell vigyazni ne menj zsakutcaba es ne ragadj be valami keskeny jaratba. Sok ido penz energia ha visszajossz ebbol vagy veglegesen beragadsz es veged. 
FatFIRE 2025. 04. 02. 09:46
Előzmény: #243161  hunball2
"Tudom, hogy a gazdagság határainak meghúzása erősen szubjektív, de amikor egy átlagos budapesti új lakás 120 millióba kerül, akkor nem biztos, hogy a Kispesti Állami Munkástelepen vásárlókat érdemes gazdagnak hívni. Ha egy család 10 éven keresztül havi 1 milliót képes megtakarítani, az már örökség és hitel nélkül is összegyűjt ennyit. Ehhez kiegészítésként: egy orvosin végzett, húszas éveiben járó fiatal pár már az állami szférában is nettó 2 milliót keres (pótlékokkal), a privát szférában pedig a másfél-kétszeresét. 
Vállalkozóként pedig határ a csillagos ég, csak rajtad múlik. 😊
Placi82
A szerencsét érdemes távolságtartóbban kezeld, túlságosan bevonódsz érzelmileg. Tény, hogy volt olyan kor, amikor akár tróger munkamorállal is ingyen lakáshoz lehetett jutni és igen, ez előny a kevésbé szerencsésekkel szemben. De sem te, sem én nem szívesen élnénk egy ilyen korban, akkor sem, ha az aktuális diktátor hozzánk vágna egy panellakást. Van egy széles rétege a társadalomnak, amely ezt visszasírja. Mi soha nem fogjuk. Ma ennél sokkal nagyobb szerencse jó családba születni, mint egy panelt kapni.
csikano 
"Könnyebb volt a lakhatás és az élet nagyobb rétegnek, de ennek nagyon súlyos ára van máig...."
Igen, az ország fele a Kádár-rendszerben ragadt. Azért várják el az etatista politikát, mert akkor a saját teljesítményükkel történő szembesülés nélkül is ingyenlakáshoz lehetett jutni. Ezért sírják vissza az akkori egyenlősdit is, hiszen nehéz szívvel látják, hogy mások sokkal többre viszik és velük ellentétben irigykedés nélkül, boldogan élnek. 🤷🏻‍♂️
N0MAD 2025. 04. 02. 09:40
Előzmény: #243252  Spiller
"Nekem minden jo most."
akkor vagy haszonélvezője vagy a rablásoknak vagy élvezed a pusztítást, pusztulást.
más alternatíva nem nagyon van.
N0MAD 2025. 04. 02. 09:38
Előzmény: #243250  HPPapa
amúgy ha egy banda éveken át kirabol szimpátia-alapon nézegeted a felmentő sereg lovainak a fogsorát?
okos hozzáállás. (nem)
igaz hogy végülis a török hodoltságot csak habsburgokra cseréltük? igaz.
nem volt tökéletes? nem.
Csak momentán a tötök hódoltsági terület csak annyira lett legyalulva hogy komplett városokat csak krónikákból ismerünk azt se tudjuk hol voltak. És kellett a betelepítés a kihalt országrészre mindenhonnan is.
Én a törökök habsburgokra cserélését is megszavaznám, aki nyiszog hogy "vagy impala vagy semmi" az vagy idióta, vagy a pusztítás haszonélvezője, vagy gyerekkori álmodozásban ragadt infantilis.
A kisebb rossz is jobb mint a nagyobb rossz. Ez ténykérdés nem vita tárgya.
Tökéletes megváltóra lehet várni, de az egyházi téma nem gazdasági/történelmi.
Spiller 2025. 04. 02. 09:34
Előzmény: #243244  DaGi
Nekem minden jo most. En inkabb minosegi ellenzéket latnek szivrsen. Mivel mp az idol ez minositi az embereket es egyben latszik, akik megtervezik azok mire tartjak a nepeket. 
N0MAD 2025. 04. 02. 09:32
Előzmény: #243249  szieszta
kérdés mi volt az a nagy pálfordulás. szinjáték, a vég láttán a mindenmindegy, a saját szerepének szépítése, vagy csak jelzés hogy "ha én egyszer kinyitom a számat! ha én egyszer elkezdek beszélni!"
meglátjuk a műsor kifutásából ki kivel. Valamiért hagyták a működését.
HPPapa 2025. 04. 02. 09:32
Előzmény: #243249  szieszta
Meg kell választani a Tisza pártot és ők olyan szimpatikus bagázs, hogy nem hogy lopni nem fognak, még a fizetésüket is bedobják a közösbe.
szieszta 2025. 04. 02. 09:24
Előzmény: #243245  FR73

Az a baj, hogy ez csak  a jéghegy csúcsa. Csak a legnagyobb lopásokat látjuk, vagy még azokat sem, de a háttérben több százezer  vonalon folyik el  a közpénz.
Az az alap, hogy ami nem a tiéd, azt fejni kell. Ki kell venni belőle  a sikerdíjadat, mert a fizetés soha nem elég.
Számtalan kiskapu van, amihez a fidesz osztogatja  a kulcsokat. A feltételük a rendszer fenntartása, a hűség. Valamilyen szinten ez öngerjesztő, mert kis is akarna ellene menni a jólétének?
Simicskán kereszül meg szépen szemléltették, mi van, ha valaki szembeszegül. Lehet az legnagyobb csókos, nagyon gyorsan lenullázzák.
Szerintem ez van most matolcsival is, elég sokat bírálta a kormány gazdaságpolitikáját.
N0MAD 2025. 04. 02. 09:16
Előzmény: #243237  Spiller
nem, a megoldás a mindenre alkalmatlan, 15 év kétharmad és rendeleti kormányzás végetelen lehetőségeinek eredményeként a dolgát (közszolgáltatások) nemhogy nem végző hanem direktben romboló alkalmazottak (kormány), ellnben a vzető alkalmazottunk stromanjainak vagyonát összeadbva a bolygón a párszázadik helyre magát összelopók (csak lölö egymagában az 1015-ik) kirúgása és felelősségre vonása.
A mennyire tehetséges/ügyes/okos/szép/szimpatikus az utód másodlagos kérdés.
Nekem elég ha a nemzetközi bíróság és eus ügyészség elé viszi a lopásokat, azok majd felgöngyölítik legalsó szintű haszonélvezőkig.
Jó műsor lesz, sűrű "parancsra tettem" kijelentésekkel.
lacikonyha 2025. 04. 02. 09:12
Előzmény: #243243  szieszta

dehogy gondolkodik
.
csak időnként felböfög valami fityesz típusú tyúkeszüekre méretezett ostobaságot
pont úgy mint a Tisza standokat abuzáló menczerezők akik között volt félnótás is, meg részeg is, és valószinűleg  részeg félnótás is, de ami biztos mind tyúkeszű
de állapotuktól függetlenül képesek voltak ugyanazt a szarságot dalolni hiba nélkül, mivel fitsiszfertőzöttséguk immáron visszafordíthatatlan szakaszba ért
szieszta 2025. 04. 02. 09:08
Előzmény: #243236  Spiller

Egyet is értek, meg nem. Akinek egy picit több az önbizalma, az láthatja, hogy a szerencse nagyon kevés szerepet tölt be az életünkben. Persze annak nevezik, de nagyon sokat kell mögé rakni, hogy a szerencse éppen téged találjon meg.
Én mondhatnám, hogy szerencsés vagyok, de a kilencvenes évektől maximális bedobással építettem a szerencsémet. Míg mások szórakoztak, én hajtottam. Volt, mikor 3 cégnek dolgoztam és próbálgattam, mit lehetne még. Szerencsém van a feleségemmel, a családommal, de miért is? Mert hasonló, mint én. Igaz nem turkáltam a partnerek között, keresgélve az igazit, de nem ő volt az egyetlen. Hat évig együtt éltünk, aztán elterveztük a családalapítást.
A gyerekeimet nem neveltem soha, csak példát mutattam. Esténként elalvásnál meséltem nekik, mindenről. Nevetgéltünk is arról, mikor a hangya boj, meg a hangya görl-ön keresztül az összes tudományomat és tapasztalatomat mesébe öntve átadtam. Még a bitcoin is néha bele volt szőve, de a párkapcsolattól kezdve a betegségen át a halál is picit téma volt. Ha pici gond volt a tanulással, még matekoztunk is, almákat körtéket rakosgattunk, daraboltunk. Imádták, mikor a mesélés közben egy egy mondatnál megálltam és ők folytatták a mondatomat, majd ismét én mondtam tovább, arra terelve  a történetet, amerre ők akarták.
Volt, mikor az esti séta alkalmával leckét oldottunk, verset tanultunk, vagy éppen a megoldandó dolgokról beszélgettünk.
Persze ahogy nődögéltek, lassan elmaradoztak ezek a mesék, de biztosan le van valahol rakódva. Egy rossz szót nem tudok rájuk mondani, ráadásul a gének is segítenek, mert nem esik messze az ember a fájától.
Nyugodtan elhiheted, hogy TE csinálsz mindent és a szerencse azért szegődik melléd. Még a lottónál is feladod a szelvényt, tehát te tettél azért, hogy szerencséd lehessen.
Nem érzem magam gazdagnak, egyszerűen élek. Eljutottam oda, hogy van létbiztonságom, van tartalékom. Ez a biztonság ad egy nyugodtságot, ami megfizethetetlen.
FR73 2025. 04. 02. 09:00
Előzmény: #243243  szieszta
A kontroll hiányára kiváló példa az MNB alapítványosdi. Ha nem lett volna épp esedékes a vezetőváltás, akkor simán folytathatták volna akármeddig.
DaGi 2025. 04. 02. 08:37
Ezerszer inkabb a rulett, mint a jol ismert biztos tragya.
szieszta 2025. 04. 02. 08:35

Ha így gondolkodsz, akkor a bársonyos forradalom, a nagy rendszerváltás is felesleges volt, mert akkor is a bizonytalanságot választottuk.
Orbán már bizonyított, hogy minden idők legnagyobb rablását hogyan kell menedzselni. Jöjjön valami új, ha nem tetszik, elzavarjuk.
Az ígéretekkel teli  a padlás, jöhet a gyakorlati próba.
A szlovákoknál is visszajött fico, akik még újságírót is öltek.
Én sem bízom MP-ben, de reménykedjünk. Orbán amekkora szintre tette a lopást és korrupciót, annál csak jobb lehet.
Nem kell várni  a csodát! Ha csak egy kicsit meg lesz fingatva   a NER, már az is jó pont, lehet visszavesznek egy picit. Már eljutottak odáig, hogy nincs mitől félni, a nép bármit megeszik, 2/3 dal meg teljhatalom van.
Ha nincs senkinek beleszólása, nincs felügyelet, akkor ezek visznek mindent. Nem hiába van több helyen, hogy harmadszor már nem indulhat a fővezér. Pontosan tudják, hogy addigra olyan tapasztalatot tudnak szerezni a lopásban és olyan maffiahálózat épülhet, amit később lehetetlen lenne felgöngyölíteni
Spiller 2025. 04. 02. 07:55
Előzmény: #243240  kreta
Arra lesz esze. Mar tudja hogy kell. Benne volt. Ki kell fizetni azokat is akik bele fektetnek. 
lacikonyha 2025. 04. 02. 07:23
Előzmény: #243226  Placi82

gazdag,többek között fityisztípusú kútmérgező és hamis dilemma gyártó alaposan  bő lére engedett hablatyoló bemutatót tartottál tegnap
nagyra értékelem
ezért jutalmul megajándékozlak egy verssel.(ez az első verszak)
.
K E M É N Y IST VÁ N
.
Nyakkendő
.Az érthetetlennek tűnő okokból elpusztult
Magyarország egyik legutolsó
miniszterelnökéről beszélik, hogy
fiatal szabadságharcos korában,
fiatal szabadságharcos-csapatával
– tüzes, vidéki és egyenlő fiúk közt is első –
szakállasan és nyilván türelmetlenül
az érettségi-öltönyében feszengve,
a kommunizmus jelképes fegyverletételét
követő parlamenti fogadás előtt, vagy
talán még a megadási feltételekről szóló
szerződés aláírására várva, vagy
más, ezekhez hasonló alkalomból, de
korszakos jelentőségű pillanatban, és egy
díszes előszobában, ennyi szinte biztos,
ácsorgott szabadságharcosok
egy másik csapatával együtt
.
itt pedig az egészet elolvashatod
.http://kiadok.lira.hu/media/kiadok/pdf/139411099.pdf.

Topik gazda

Hathor
Hathor
4 5 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek