Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.
Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)
Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:
soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,
bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,
elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,
szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,
az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.
Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.
Én a 4-6-os vonalához közel keresnék nekik, tömegközlekedés legyen a lehető legjobb (és bulikázni is jó legyen), szerintem akkor szeretni fogják. Én anno a Podmaniczky utcában a (Lovagi étterem mellett laktam), főiskolás évek alatt és onnan a Tavaszmező és Népszínház utcai karok is könnyen elérhetőek voltak...
Köszi, megnézem azt a részt is. Esetleg tudnál pár utcát, határolt területet ajánlani? (Nem vagyok bp-i, de laktam pl. Mester utcában a 90-es évek elején. Az egyetemekkel az a gond, hogy fiam az óbudaira szeretne menni, lányom meg SOTE-ra. Szóval, mindenképp olyan kellene, ahol jó a tömegközlekedés. Mivel ketten vannak, 2 szoba a minimum. De, hogy legyen egy kis élettér, jó lenne egy nappali. Szóval, eléggé meg van kötve a kezem.
Elolvastad azt a 24 oldalas anyagot amit Murdoch belinkelt annak bizonyitására, hogy Biden szivárványos politikája volt a katasztrófális végű afganisztáni kivonulás oka? Nem. Mert ha elolvastad volt, akkor te is agresszivebb lennél.
nyilván az uniós választáson is azért kapott a 2 hónappal előtte alapitott (átvett) Tisza annyi szavazatot, mert támogatott volt. Várjuk ki azt a 2026-ot....
Javaslom neked Óbudán a Bécsi úti 1es végállomástól terjedő fonodó villamos vonalát befelé. Kint panelsorral inditunk majd a Váradi utcától befelé tégla társasházak vannak. Zápor utca, Selmeci , Kenyeres utca kb az Árpád Gimnázim vonaláig mert ott szintet lépünk a II. kerületbe. Ott az Óbudai egyetem , jó a közlekedés és Budán vagy. Király hely.
Jómagam diákként laktam a 6. és 7. kerületben, a főiskola zuglóban volt. Mindkét lakás a körúton kívüli részen volt kisebb utcákban, csendes helyeken. Városliget, belváros közel volt. Utóbbi bulik miatt. Amit figyelembe vennék: egyetem közelsége, tömegközlekedés utóbbi a bulik miatt fontos. Kérdés melyik oldalon van az egyetem: Pest vagy Buda? Inkább kisebbet vegyél, de jó adottságút, mint nagyot, de kompromisszumos adottságút. És erkély legyen, legalább 6 nm. Az már használható.
ha jol olvasok a soraid kozott, akkor az igen jellemes miniszterelnok vegig azzal fogja vadolni az osszes ellenfelet, hogy azok hozzanyulnak a rezsicsokkenteshez. majd ha esetleg sikerul folytatniuk Ok is tovabb csokkentik a rezsicsokkentest. ilyen egy jellemes politikus valoban. egy igazi allamferfi, a haza uj bolcse
Az úgynevezett "közvéleménykutatások"? 😂 Azokon mindig a támogatottak nyernek, 2022-ben is így volt, Amerikában is tavaly ugyanez történt. Aztán jött a másik oldal cunamiszerű győzelme. szieszta Vigyázni kell az ingatlanosokkal, rengeteg köztük a bizniszkiller. Nézz bele ebbe a beszélgetésbe, a szőke csaj tipikusan ilyen. Nem hogy semmivel nem bíznám meg, de a békanézetből előadott sopánkodásából egyetlen mondat is elég lenne ahhoz, hogy a telefonom tiltólistájára tegyem. A mellette ülő lelassult pasas sem túl meggyőző, de a nő mindent visz. https://youtu.be/2MAgDTwy4a0?si=5vrtdbWL3om9zqEc
Ehhez még annyit, hogy azért is tűnik soknak a gazdag ingatlankeresők száma, mert az emberek keresgélnek. Ugyan azok járják körbe a várost, egy nap akár több ingatlant is megnézve. Az csak a tévében van, hogy egy nap alatt az ingatlanos megmutat 3 házat és este eldönti, melyiket veszi meg. :-)
Kisvárosunkban a hirdetések negyede balekkereső. A piaci ár akár duplájáért hirdetik az ingatlant, már több éve. Hátha jön egy lottónyertes. Gondolom a szomszéd házat sem áron alul kínálják.
Tegnap beszéltem egy ingatlanossal, ő nem úgy látja, hogy mindenki tele van pénzzel. Neki nem Budapest a körzete, de belelát a működésbe. Szerinte a hitel hajtja az ingatlanok árát, meg nagyon sok külföldi jelent meg a piacon. Nekik Magyarország az olcsóbb kategória. Azt mondja, Budapesten elég nagy forgalmat generál a költözködés is, nagyból kicsibe, vagy fordítva.Többször előfordul ingatlan csere is, főleg aki megszorult és csak egy kis pénzre van szüksége. A családtámogatásnál is ezt használják ki, éppen ilyent intézett nemrég, hogy egy nagyon drága lakást cseréltek egy vidéki házra és egy fővárosi panelre. Szülők vidéken élvezhetik a csendet és nyugalmat, a gyerekek meg a fővárosban állnak saját lábra, kihasználva kormányunk összes mézesmadzagát, lemondva a szülők támogatásáról.
biztos nagy élmény lenne napi 2 óra tömegközlekedés meg az összes éjszakai buliból való kimaradás vagy a taxiköltség haza persze a belvárosban pikkpakk átműtenék őket transzneművé, békáson meg nem
Pedig az elso bekezdesben egesz jol leirtad MP-t. Orban egy kivenhedt, unalmas, felig bolond trotty. Magyarorszag legdurvabb elaruloja. A mi hazank meg tenyleg csak felbolond, felvak osztonlenyek nepek gyulekezete.
A gyerek tanulni fog és csak aludni jár majd haza. Speciel Békásmegyer a hév miatt szerintem tök jó lokáció. Ár érték arányban meg különösen. Az óbudai lakótelep közelebb van, de elszálltak az árak, annyival nem jobb mint B megyer. Én nem mennék a down town-ba.
ne abból indulj ki hogy te mit szeretsz, hanem abból hogy a gyerekeid milyen életet szeretnének élni, amire hatással van a lakhelyük környéke te néha egy éjszakát kibírsz bárhol, legfeljebb duzzoghatsz hogy nem esik jól ott lenned de az ő mindennapi életükhöz kellene választanod, ha jót akarsz nekik
Lakás/Ingatlan árak topik
Lakásárrobbanást vár Magyarországon a guru.
Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.
Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)
Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:
soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,
bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,
elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,
szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,
az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.
Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.
link