Topiknyitó: Hathor 2014. 04. 09. 17:46

Lakás/Ingatlan árak topik  

2014. április 9., szerda 15:07 Napi.hu

Lakásárrobbanást vár Magyarországon a guru.

Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.

Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)

Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:

soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,

bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,

elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,

szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,

az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.

Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.

link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
HerrLudwig 2022. 02. 21. 18:19
Előzmény: #150997  Törölt felhasználó
Tessék, direkt kerestem angol nyelvűt: https://then24.com/2022/02/08/berlin-again-highway-blockades-by-food-activists/
Annyi, hogy rosszul emlékeztem, ezek most épp nem a klímahisztériát tolók, hanem a food waste ellen az autópályán tüntető fogyatékosok.
Törölt felhasználó 2022. 02. 21. 18:19
Előzmény: #150998  Landlord
De, arról van szó a hivatkozott cikkben:
https://forum.portfolio.hu/topics/lakasingatlan-arak-topik/20340#8039538
tihamer ma, 17:02
Előzmény: #150984  HerrLudwig #150985❗
"
https://www.bitcoinbazis.hu/megrohamoztak-a-kanadaiak-a-bankokat-mindenki-a-penzet-akarja-kivenni/
Vigyázó szemeteket Kanadára vessétek❗"
Landlord 2022. 02. 21. 18:12
Előzmény: #150994  Törölt felhasználó
Nem arrol van szo, hogy most hanyan rohamozzak meg a bankokat a penzuk kimenekiteseert. Itt arrol van szo, hogy a kanadai kormany hogyan fenyeget olyannal ami a szabadsagjogokat nyirbalja. Ez csupan a penzugyi oldala a dolognak. Ennel durvabb lepeseket is megszelloztettek.
Törölt felhasználó 2022. 02. 21. 18:04
Előzmény: #150992  HerrLudwig
Mondjuk lehet ideje lenne be is hivatkozni a védenceimet, hogy lássuk pontosan miről is van szó, de azzal egyet tudok messzemenőkig érteni, hogy nyugodtan lehet általánosan drágítani az autózást, mert egyre kevésbé éri el egyre több ember ingerküszöbét, viszont az általa okozott vélt hasznot(főleg, ha az már csak a szabadidő eltöltése) nem látom, hogy arányban lenne az általa okozott kárral.
És akkor bőven nem a havi 2-4 alkalmas autóhasználókra gondolok én is.
De azt még most se tudom, hogy az autópályákon, meg ezeken a berlini gyűrűkön végülis honnan hová tartanak ezek a jó németek?
A város szélén átszállnak teleportba?
Törölt felhasználó 2022. 02. 21. 18:02
Előzmény: #150990  Landlord
Ez a fortune cikk meg a bitcoinbazis-on megjelent bankcsőddel riogató cikk két teljesen külön dolog. Féligazságokból lehet a legnagyobb fake news-okat gyártani.
HerrLudwig 2022. 02. 21. 17:52
Előzmény: #150987  Törölt felhasználó
Ezzel egyetértek, de nem erről szólt a vita. Van egy radikális csoport, akik azt akarják, hogy az állam "tegyen többet a klímavédelemért" (bármit is jelentsen ez) és ezek autópályákat zárnak le, óriási dugókat okozva, szétbarmolva, veszélyeztetve mások életét. A városi dugók témát Bukott hozta be, ezzel próbálva védeni ezeket az ökoterroristákat.
Törölt felhasználó 2022. 02. 21. 17:50
Előzmény: #150993  Landlord
A hivatkozott tweetben én továbbra sem a kiáramlott pénz mennyiségét látom.
De ha mégis az van rajta, akkor tényleg marha ügyes a mainstream média, hogy ennyire sikerült ezt titokban tartania.
Landlord 2022. 02. 21. 17:48
Előzmény: #150991  Törölt felhasználó
Hogy tudod osszemosni a nyugdijatutalast, ami egy allampolgarok fele befolyo osszeg, avval, hogy politikai demostracio alapjan zaroljak a szamladat? Ha ti kerekparosok lezarnatok valamelyik hidat, akkor joggal varnam el, hogy a kormany megszunteesse ezt az allapotot, de semmikeppen nem tamogatnam a bankszamlad befagyasztasat.
HerrLudwig 2022. 02. 21. 17:45
Előzmény: #150989  Törölt felhasználó
Rábasztál, én havi 2-4 alkalommal használok autót, tipikusan hétvégén kirándulni. Home officeban vagyok, boltba stb meg gyalog járok.
Sehol nem írtam, hogy naponta bárki az ikeába jár, írtam pár szituációt, amikor nem tudod megkerülni az autóhasználatot.
A dugó témát te hoztad ide, a védenceid nem a dugók vagy a csúcsidőben való autóhasználat ellen hőbörögnek, hanem úgy általában az autóhasználat ellen.
De legalább már értem, miért "bukta" a neved. Legközelebb jobban szedd össze magad!
Törölt felhasználó 2022. 02. 21. 17:27
Előzmény: #150990  Landlord
Bocs, ha tévedek, de a hivatkozott tweetben lévő grafikon( https://twitter.com/JamesMelville/status/1494092820260532227/photo/1 )nem a kivont pénz mennyiségét mutatja, hanem, hogy szolgáltatáskiesés volt.
Hasonló volt nálunk is, megjött Viktortól a helikopterpénz: https://www.napi.hu/magyar-gazdasag/lealltak-a-hazai-bankok-nem-birjak-a-13-havi-nyugdijat-es-az-szja-visszateritest.745949.html
De ha Én a párhuzamos pénzügyi rendszer kiépítésében lennék érdekelt nyilván pont ezt írtam volna, amit Ők, és persze nem foglalkozni mindenféle csip-csup etikai kérdésekkel.
Landlord 2022. 02. 21. 17:10
Előzmény: #150988  Törölt felhasználó
Törölt felhasználó 2022. 02. 21. 17:10
Előzmény: #150984  HerrLudwig
Nem tudom Lali, nekem nincs érkezésem minden nap Ikeába járni.
A pékárút tudtommal annál korábban szállítják, mint hogy az dugót tudna okozni a városban, de érdekes módon ahogy járok-jelek a városban se mindenhol ezek a csúnya áruszállító autók parkolnának, melyek a bolti árukészleteket töltik fel, hanem azok a járművel, amikkel Te és sorstársaid ezek szerint minden nap az Ikeába kényszerültök menni :D
De most magyarázd meg gyorsan, hogyha kevesebb személygépjármű lenne hirtelen áruszállítókkal illetve mentőkkel lenne tele a város.
Lali, ez az ún. csúszós lejtő, amire keveredtél, szerintem hagyd meg másoknak :)
Törölt felhasználó 2022. 02. 21. 17:07
Előzmény: #150986  tihamer
Már minden topikban van valaki, aki ilyen "hiteles" forrásból származó hírekkel akar pánikot kelteni? Ez már az orosz dezinformációs kampány része?
Törölt felhasználó 2022. 02. 21. 17:06
Bocs , hogy beledumálok! Igazából az lenne az ideális , ha csak cél forgalom mehetne be a belvárosba. Ott lakók , áru. etc. Igaz nem Pest belvárosában lakom , hanem vidék, Viszont olyan helyen , ahol látom az emberi hülyeséget. Inkább le  sem írom , mert csak felhúzom  magam. De Itt is kaotikus helyzet van. 0 parkoló hely , csak azért , hogy két lépést ne keljen gyalogolni. Nyomja a gázt , mint az őrült , vagy ácsorog a dugóban. Véleményem Szerint csak rosszabb lesz. Valamit minden képen változtatni kell. Sokaknak ez nem fog tetszeni, de nincs más ut, mint a korlátozás/ tiltás. Ez globàlis probléma.
tihamer
tihamer 2022. 02. 21. 17:04
Előzmény: #150985  tihamer
"A kanadaiak megvédik pénzügyi szuverenitásukat. Az emberek megrohamozták a bankokat, rengetegen akarják a bankszámlákról kivenni a pénzüket, miután a kormány bejelentette, hogy akár bírósági végzés nélkül is befagyaszthatja azokat."
tihamer
tihamer 2022. 02. 21. 17:02
HerrLudwig 2022. 02. 21. 16:50
Előzmény: #150979  Törölt felhasználó
A helyi kibocsátás miatt nyavajogtál, arra írtam az elektromost.
Amúgy mi lenne az alternatíva? Oké, ne használjon senki autót. Hogy viszed haza az ikeából a szekrényt? A boltok polcaira hogy kerül el az áru? Ha bajod van, hogy jutsz el a kórházba (a mentő is autó!)?
Ha neked nem tetszik, lakjál tanyán. Ott nem autóznak mások! És termeljél mindent magadnak, nehogy autóval kelljen valamit odavinni. Bár valahogy az az érzésem, te hisztériáznál a leghangosabban, ha a védenceid miatt nem lenne zsömle a kedvenc pékednél, lévén a lisztet is autóval viszik oda.
Plusz ezek az ökoterroristák a viselkedésükkel csak fokozzák a problémát, ami ellen harcolnak: a miattuk dugóban veszteglő autók sokkal több károsanyagot bocsátanak ki, mintha nem vesztegelnének miattuk a dugóban.
HerrLudwig 2022. 02. 21. 16:27
Előzmény: #150981  Boomer
Így ok, csak a bankszámla-témára korlátozva, egyetértek. Azt szerintem sem kellett volna befagyasztani, én sem értem, mi szükség volt rá. Elég lett volna, ha a rendőrség elviszi az illegálisan tüntetőket.
Murdoch 2022. 02. 21. 16:14
Előzmény: #150978  mr_bob
Majd lemondanak a hitelesek az új autóról, meg az almáról. Meg a púposra pakolt bevásárlókocsikról. Mellesleg a 10%-os béremelés tükrében: 
http://turizmusonline.hu/gasztro/cikk/legalabb_20__de_akar_50_szazalekos_dragulas_is_johet_az_ettermekben
Egy jóféle étket is meg fog gondolni az ember, nemhogy vakációt, még inkább nemhogy ingatlant...
Boomer 2022. 02. 21. 16:02
Előzmény: #150967  HerrLudwig
Hogy jogos vagy nem - nem tudom, ebbe nem is akarok belemenni mert nem tudom eldönteni, illetve nem szoktam tüntetni. Az is lehet hogy egyáltalán nem jogos, akkor a rendvédelmi szervek feladata szerintem hogy intézkedjenek. Ha jól értem itt arról is szó volt akik adományt ajánlottak fel hogy támogassák a tüntetőket, szintén felkerültek a jeges listára. Itthon úgy tudom be kell jelenteni ha tüntetni akarsz, ha jogtalanul tüntetsz akkor annak jó eséllyel következményei lesznek. Ezek a következmények lehetnek súlyosak is mint pl. börtön. Szerintem a számládhoz nem nyúlhatnak vagy csak talán speciális esetben, ha különösen nagy kárt okozó eseményt okozol és perelnek.
De ha kisétálnál a parlament elé egy "LE a NER-rel" táblával, és másnap illegális tüntetés miatt terroristának bélyegezne a kormány, és befagyasztanák a számlád, nos szerintem neked is lenne egy két szavad. Lehet rosszul látom, csak magára a számla befagyasztásra koncentráltam, az is lehet hogy tévedek.

Topik gazda

Hathor
Hathor
4 5 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek