Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.
Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)
Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:
soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,
bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,
elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,
szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,
az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.
Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.
Aha, tehát a hanyatló nyugaton ezek a körgyűrűn közlekedő edények a városokba már nem jutnak be, szépen leparkolnak a város szélén, és onnan mindenki vonattal jár be. Ez esetben Laller bocs, hogy élek! Az elektromos autók meg ugyanakkora dugót tudnak okozni nem szándékkal előidézett anomália esetén is, ami miatt a várandós hölgy ugyanúgy bajban lesz, tehát az, hogy elektromos autó az azért sok szempontból greenwashing, a balesetveszély már szinte meg sem említve, ami szintén az egyéni közlekedésnél a legnagyobb. Nemrém küldtem moral machine-es képet, ott nincs olyan opció, hogy ja, ez elektromos autó, akkor minden happy :D.
a kamatstoppal gyakorlatilag kimondták, hogy fájna sok hitelesnek a valóság (valódi kamat). újabb fidesz győzelem esetén mi van, ha évekig hosszabbítják, mint a moratóriumot?
Milyen városon belül, ember? A berlini körgyűrű kurvára nem "városon belül" van. És nem hobbiból autóznak rajta. Ja, és van csomó elektromos autó is, ōket is akadályozzák. Te mit szólnál hozzá, ha el akarsz menni valahová és jönne valami beteg fasz, aki odaláncolja magát az útra, hogy ne tudj kiállni. Ugye, hogy ki lennél akadva. Bárki alapíthat és szavazhat olyan pártra, amelyik be akarja tiltani az autózást. Ha találnak elég fogyatékos választót, nyernek és megtehetik. De addig ne merészeljék másoknak önkényesen megtiltani!
Törölt felhasználó2022. 02. 21. 14:51
Magyarország ... megy ... hátra. Matolcsy György: Magyarországnak nem sikerült előznie a kanyarban - Portfolio.hu "Röviden nem, mert az EU-27 csoportban gazdasági fejlettség tekintetében a 2019. évi 20. helyről 2021 végére visszaestünk a 21. helyre" Ha két évente esünk egy helyet, akkor kedves 5. osztályosok, vajon mikor leszünk tök utolsók?
Ja, a hülye klímavédőt csak unatkozásból zavarják az autók, egy autópályának, illetve a tömött a többsávos utaknak főleg városon belül kimagaslóan pozitív élettani hatásai vannak, pl. kisimultabb tőle az ember, hogy nem kell rengeteget a sok prolival tömegközlekedned, illetve a fodrászod is elismerően biccent majd, milyen szép ajudival jöttél. Laller itt szerintem nem fekete és fehér ki barmolja szét kinek az élet.
a magánszemély bérbeado azonositása a hasitasis igénytelen tahoval ennek az éremnek a másik oldala mit kéne ezen még magyarázni, aki akarja érti, aki nem, nem
"Lezártak ezt azt" ja, esszenciális termékek nem jutnak el a boltokba miattuk. Illetve az érintett településeken az ott lakók 3 hete nem tudják élni az életüket, pl lejutni a patikába. Én nem szeretem Tuskeau-t, de ebben a témában neki van igaza és még türelmes is volt. Ehhez akkor sem lenne joguk a kamionosoknak, ha "igazuk lenne", de nincs, mivel az egészet azért kezdték, mert nem akarják beoltani magukat. Egyébként itt is vannak ilyenek, klímaterroristák. Főleg Berlin környékén zárnak le autópályákat. Legutóbbi ilyennél egy terhes nő beszorult a dugóba miattuk, a rendőrök mentették ki végül és vitték kórházba. Nincs semmi baj azzal, ha valaki fogyatékos, legyen az "oltásellenes" vagy "klímavédő", amíg otthon a négy fal között csinálja. De mások életét szétbarmolni, veszélyeztetni senkinek nincs joga!
Ha a farhát meg az áram árára gondolsz, oké, de ezen kívül bármi érdemi(egy kilakoltatási moratórium, végképp egy törlesztési moratóriumot te még ide számítasz? én nem annyira)? De végső soron azt nem értem, miért nekem címezted?
Még mindig azt gondolom ez azért van, mert ennyire igénytelenek vagyunk. Ezt hűen tükrözik is a belpolitikai állapotok. Lassan rólad is kezdtem azt gondolni, hogy elefántcsonttoronyban laksz... :D
ismertem egy déli határmenti ugyvédnot, akinek a férje komoly foldbirtokot szerzett, a lányuknak béreltek ugy tiz éve kétezer euroért a dorottya palazzoban, és véletlenul sem nevezték albérletnek albérletnek a zsigeri degradálo nevezi és ez valoban rossz beidegzodés
Lakás/Ingatlan árak topik
Lakásárrobbanást vár Magyarországon a guru.
Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.
Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)
Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:
soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,
bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,
elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,
szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,
az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.
Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.
link