mro

Regisztráció:
2018-10-27 22:35:33
Hozzászólások száma:
970
Utolsó hozzászólás:
2019-04-08 12:43
Pontok:
Tapasztalati: 3
Aktivitási: 4
Népszerűségi: 5

utolsó 20 hozzászólása

Dátum
2019-04-08 12:43:03
mutat
Itt a bizonyíték, hogy hallani sem akar az erõs forintról az MNB - Irány a 330-as euró? #4
Először az apróbb tények: több kategóriában folyik vagy folyt autógyártás Magyarországon, pl. Opel és Suzuki, de akár a nagy, Magyarországon is gyártó konszerneknek (Pl. Audi-Volkswagen) is vannak kevésbé drága márkái, meg használt modelljei. 
Az elsőrangú magyar terményt a termelő értelemszerűen a legjobb feltételek mellett akarja eladni, sajnos az alacsonyabb szállítási költségek, kisebb útterhelés és környezetszennyezés ellenére is a magyar fogyasztó megveszi az Európán átkamionoztatott ömledéket, mert alacsonyabb minősége és vitamintartalma ellenére a silányabb, utaztatott árut választja. Árérzékenyek vagyunk, mert respektáljuk a pénztárcánkat, de a honfitársunkéval nem törődünk. De ha az emberek átlátnák az összefüggést, hogy a lokálpatriotizmus és az egészséges protekcionizmus hosszú távon mindenkinek jó az országban, akkor talán másképp lenne. A kormány nem a lokálpatriotizmust oktatja, hanem azt, hogy a magyar vállalkozót gyűlölni kell, hiszen olyan mintákat épít fel, pl. traffikmutyi vagy Mészáros GázszerelőBété Mongúzkezű Lőrinc meggazdagítása, ami természetesen nem a szolidaritásra nevel. Emellett az is kellene, hogy pl. a városi ember tisztelje a falusi embert, ne redukálja le a társadalom szövetét egy 5 forintos árelőnyre. 
A nyugati országoknak nemcsak az a tisztességtelen előnyük, hogy jobb adottságaik vannak, hanem az is, hogy valóban él bennük egy erős, egészséges, és a környezet számára is jobb protekcionizmus. Nem(csak) a törvényekben, hanem az emberi fejekben is. Két migránskampány között megérné, persze normális módon, inkább ezt tanítani.
A másik, hogy nem biztos, hogy azért megyek külföldre nyaralni, mert sós víz kell, hanem mert a magyar vendéglátóipar, tisztelet a kivételnek, vagy amatőr, vagy paraszt módon viselkedik a vendéggel. Nyugaton egyszerűen sokkal jobb a kiszolgálás, lehet lazítani, pihenni, míg Magyarországon előre görcsben van a gyomor, hogy orvosilag van csőlátása a pincérnek, vagy direkt ki akar szúrni veled. Még tankolni is inkább a határ túloldalán szeret az ember, kicsit drágább és valószínűleg ott is magyar a kutas, de érdekes módon, ott megfelelően tud viselkedni a vevővel.
2019-04-08 09:53:20
mutat
Itt a bizonyíték, hogy hallani sem akar az erõs forintról az MNB - Irány a 330-as euró? #2
Nagyon jó írás. A magyar lakosság mindig elkezd vadul import cikkeket vásárolni és külföldi nyaralásba önteni a pénzt, ahogy a legkisebb módja van rá. Ellentétben egészséges lokálpatriotizmussal rendelkező országokkal, mint pl. Franciaország, Olaszország vagy Svájc, az emberek a legkisebb habozás nélkül viszik a német multi saját márkás termékeit az Aldi, Lidl, Spar stb. polcairól, és vesznek olyan márkájú berendezéseket, autókat, amelyeknek nincs is magyar gyártóbázisa. A magyar fogyasztók közönye, esetleg lenézése a magyar termelők iránt azt is jelenti, hogy a legjobb minőségű magyar termést külföldre viszik, mert a magyar fogyasztó filléreskedik és megveszi az öt forinttal olcsóbb dömpingspanyol szemetet, így erodálódik a magyar termékről alkotott kép is, gyakran csak a másodrangú dolgok jutnak el a magyar fogyasztóhoz. Emellett romlik a külker és pénzforgalmi egyenleg is. Már a rendszerváltás óta ez megy, elég felidézni az akkori Gorenje hűtő vásárlási lázat, a bécsi bevásárlóturizmust és a magyar piac színvonalát jellemző diszkontáruház-őrületet.
2019-04-04 18:57:03
mutat
Gulyás: Magyarország kimaradhat a gazdasági válságból #20
Kimaradhatunk a válságból? Pont ezt mondta Gyurcsány is a rádióban 2008 őszén, konkrétan az autóban ülve hallgattam, jó hogy nem követtem el valami balesetet nagy meglepetésemben. Bajnai is ezt mondta https://index.hu/gazdasag/magyar/amcso081110/ Magyarország nagyon pici ország (más szóval, közepes városállam - Luxemburg 600 ezer emberrel feleakkora GDP-t ér el, mint Magyarország 10 millióval) és nincs akkora lendületben még most sem, mint az amúgy 4x akkora belső piaccal rendelkező Lengyelország, és bár javulnak az adósságmutatóink, még most is majdnem kétszer annyi a GDP arányában, mint a lengyeleknek volt akkor. Ráadásul ellentétben az akkori lengyel helyzettel, a magyar úgynevezett növekedést fűti a kohéziós alapoknak az a töredéke, amit nem tesz zsebre (ingatlan, fél Murau, pénzeszközök...) valami offshore országban az Orbán-Mészáros-Rogán-Szijj-Szijjártó-Habony-Matolcsy-Mészáros maffia. A mi kis nyitott gazdaságunk mindenféle szélnek játéka lehet. Ne reméljük, hogy a német autószerelő munkásokat fogják tömegesen elbocsájtani először.
2019-04-03 09:41:58
mutat
Ezrével tűnnek el a bolti terminálok - Meghosszabbítják a kormány programját #2
> vagy az elektronikus fizetések okozta transzparencia miatt nem akarnak terminált telepíteni a pénztárakban ---- na akkor ide kell súlyozni a NAV-os próbavásárlásokat, forgalomfigyelést vagy az adóelkerülés jeleinek vizsgálatát
2019-03-29 14:23:45
mutat
Totális félreértés: hatalmas pofára esés lehet az óraátállítás Magyarország számára #17
Miért kellene MINDEN intézményben átállítani az órákat? Javaslom, hogy azok az emberek, akik a váltogatós időzóna hívei, szervezzék meg, hogy ők (!) hajnali ügyeletet tartanak pl. az ügyfélszolgálatokon, azon ügyfelek részére, akik szintén imádnak korán kelni nyáron. Így egyenletesebben oszlana meg az ügyfélszolgálatok terhelése, azok is jól járnának, akik a téli időszámítás hívei, mert a pacsirták hajnali ügyintézése tehermentesíti a normál, napközbeni időszakot.
2019-03-29 14:19:28
mutat
Totális félreértés: hatalmas pofára esés lehet az óraátállítás Magyarország számára #16
Hiába rugalmas a cégnél a munkaidő, ha a gyerek miatt meg mégis éjszakai sötétben kell kelni, és alighogy ez kezdene tavasszal elmúlni, az óraátállítás visszataszít minket a sötét középkorba!
2019-03-29 14:17:26
mutat
Totális félreértés: hatalmas pofára esés lehet az óraátállítás Magyarország számára #15
A nyári nappal az, mivel nyár, hosszabb!!! Ha nincs óraátállítás, akkor mindkét irányba, a hajnal felé is és a késő este felé is. Ennek elég az egyik fele is a nyáron. Aki nyáron reggel rosszul alszik, mert melege van, az rúgja le magáról a takarót, vagy - még jobb! - keljen fel maga önszántából korábban. Két baromság van, az egyik, a sötétben való kelés pl. irodai munkába vagy iskolába menethez, a másik, a bioritmus megbolondítása és általános zavarkeltés évente kétszer. Ahogy írtam, nem "választhatjuk" a nyárit, nincs nyári, csak román-bolgár-... (EEST) és különben sem mi döntünk, hanem a németek. Az baromság lenne, ha az iskolák ősz elején és tavasz végén kezdési időpontot váltanának, és ezt úgy tennék, hogy visszaállítanák azt a rossz szokást, hogy az iskolába járáshoz sötétben kell kelni. Ez ugyanis természetellenes, a természetes fénynek nagy szerepe van az ébredés hormonális stb. folyamataiban.
2019-03-29 14:09:20
mutat
Totális félreértés: hatalmas pofára esés lehet az óraátállítás Magyarország számára #14
Baromság a nyári időszámítás Magyarországra, kinek jó az év nagy részében sötétben kelni csak azért, hogy nyáron ne 19:45-kor, hanem 20:45-kor menjen le a nap. Ez utóbbi senkinek nem fáj, viszont sötétben kelni természetellenes, ugyanis a bioritmusunk evolúciósan a napfényhez igazodik.
Aki meg szeret korán kelni, és tényleg ki akarja használni a hosszabb nyári világosságot, azt senki nem tartja vissza, nyáron keljen csak fel reggel 4-kor, mikor kezd feljönni a nap, és menjen a kertbe kapálni, csak ne zavarja az aludni kívánó családtagjait és szomszédait :-)
2019-03-29 10:28:38
mutat
Fontos helyrõl érkezett figyelmeztetés az óraátállítás eltörlése miatt #2
Nem a "téli vagy nyári időszámítást" választjuk. Ugyanis az alap időszámítás a téli (ennek neve: Central European Time). A nyári időszámítás kerül eltörlésre (ennek neve: Central European Summer Time). Értelemszerűen ez utóbbit nem lehet választani, nemcsak, mert hülyén hangzana, amikor épp nincs nyár, hanem mert ez egy származtatott időzóna. Tehát ha a "nyárit" választjuk, akkor tulajdonképpen a román, ukrán, bolgár, belorusz, balti, finn alap időzónát választanánk (Eastern European Standard Time). Bár Orbánt rendesen zsarolja Putyin valami pisilős videóval, meg a MOL-OTP megvételével, de a magyar nép nem fog akarni kelet-európai időzónában lenni, ahhoz túl frissek az oroszok évszázados rémtettei és próbálunk úgy tenni, mintha sokkal nívósabb lenne az ország mondjuk Romániánál (pedig nem). Emellett a nép nem lesz túl boldog, hogy az év háromnegyedében sötétben töltheti a reggelét, cserébe, hogy nyári estéken világosban bulizhasson, pont mikor úgyis hosszabbak a nappalok, szóval minek... De ez nem is számít, ugyanis amikor Németországban bevezették a téli-nyári időszámítást, a büszke, önálló Svájc is kénytelen volt erre átállni, a gazdasági integráció miatt. Hát Magyarország sem fog önállóskodni: Németország és a beszállítói háttérországai, lényegében a visegrádi országok, Ausztria, Olaszország, Benelux, mind egy darab időzónában lesznek. Amikor a magyar sajtó cikkezik arról, hogy az országok "választhatnak a téli és nyári között", akkor egy bizarr, tarkabarka Európa sejlik fel, ennek lehetősége talán az elfogadott jogszabályból elméletileg következik, de teljesen ellentmond a legalapvetőbb racionalitásnak, ennél több volna várható az újságírók között, itt nem osztottak nekünk lapot.
2019-03-25 15:51:26
mutat
Miért nem zárkóztunk fel Nyugat-Európához? #2
> Vagy megnevezhetőek a nagy melléfogások, gonoszságok és azok elkövetői? --- Persze, a szerző nem teszi meg, de a vak is láthatja, hogy a 2008 előtti eladósodás, az ebből fűtött álnövekedés kifulladása már 2007-re, az ország és lakosok hihetetlen mértékű devizakockázatnak való kitétele, a mínusz 7%-os növekedés mind a Gyurcsány-Medgyessi kormány lelkén szárad. Mint ahogy az őszödi beszédben beismert választási csalás és hűtlen kezelés, a valós pénzügyi helyzet elkendőzése. Kedves liberális, nem-jobboldali barátaim, az Orbán kétharmadát is Gyurcsány hozta össze, és szintén az ő azóta is tartó aktivitásának köszönhető, hogy továbbra is csak a jobboldal van a porondon. Orbánék, ha választani tudnának, sem találnának jobb titkosügynököt a saját érdekeik előmozdítására, mint Gyurcsányt továbbra is a sakktáblán tartani - parasztként.
2019-03-22 00:06:42
mutat
Itt vannak a részletek az ÁKK új állampapírtervérõl! #2
> a magas készpénzállomány számos költséggel jár, ilyen, hogy kedvez a fekete gazdaságnak és az adóelkerülésnek, illetve az állam adóbevételektől esik el ----- ez a 21. században a készpénz elsődleges feladata, szóval bizarr volt, mikor a banki ATM befizetéseket, átutalásokat stb. kezdték tranzakcióadóztatni, ahelyett, hogy a készpénzhasználatot adóztatták volna és szorították volna vissza. Végre odakerült valami gondolkodó ember, aki erre kezd rájönni
2019-03-21 08:05:56
mutat
A láthatatlan szuperfegyver, amivel megsemmisítettek egy nukleáris létesítményt #2
> hétköznapi élettől távol álló dolog, amivel csak a rosszul öltözködő IT-soknak érdemes foglalkoznia Tudom, hogy csak az írásotokat akartátok feldobni egy fáradt, de sértő beszólással, és hogy a mondat technikailag nem zárja ki a jól öltözködő IT-sek (nem -sok) létezését, de az ilyesmi elfogadhatósága azért így is egy jele annak, hogy a magyar gondolkodásmód a Balkánon ragadt. Nyugaton egyre kevésbé OK a társadalom egyes részeit hatásvadászatért vagy ennél akár alátámaszthatóbb okból minősítgetni bőrszín, nem, ruházkodás stb. alapján. Nyilván nem minden informatikus akarja Habonyt követni az öltözködési és táskaviselési szokásaiban, de az épp itt megjelenő bérinformációk alapján, ha akarnák, könnyebben megtehetnék, mint az újságírók többsége.
2019-03-21 01:32:48
mutat
Magyarországra vizsgálat vár, nem került le a Fidesz kizárása a napirendrõl #2
> A német konzervatív politikus a magyar kormánypárt tagságának felfüggesztésével kapcsolatban kijelentette: hosszú időre van szükség ahhoz, hogy ismét helyreállhasson a bizalom az EPP és a Fidesz között a fidesz resze az EPP-nek, szoval inkabbb a fidesz es tobb mas frakciotag kozott...
2019-03-19 19:43:37
mutat
Itt a bizonyíték, milyen durván szétszakadt Magyarország - Hihetetlen különbségek a fizetésekben #3
A havi átlagkereset diagram összeg tengelyét illett volna nullával indítani. Emellett az igazán érdekes mutató a felnőtt korú lakosság aránya a dolgozó lakossághoz képest (részmunkaidő után arányos résszel számolva), nem ideszámítva a közmunkásokat.
2019-03-19 19:39:27
mutat
Itt a bizonyíték, milyen durván szétszakadt Magyarország - Hihetetlen különbségek a fizetésekben #2
> A nyugati és a keleti megyék közötti szakadék nagyon látványos. - igen, főleg hogy Baranya, Somogy, Nógrád nyugati megyék (dunántúli, illetve Nógrád esetén dunamenti, Bp.-hez közeli, sőt Somogy ráadásul a Balaton teljes déli partját is viszi), míg Csongrád, Heves inkább keleti megyék. Mégis ez utóbbiak szégyenbe hozzák ezeket a csak földrajzilag nyugati fekvésű sereghajtó megyéket.
2019-03-18 17:02:10
mutat
Ezreket tesz utcára a Magyarországon is jelen lévõ német autóipari multi #2
Arra leszek kivancsi, az autoipari beszallito vezetojenek osszeverese milyen hatassal lesz, szerintem a Magyarorszagon uralkodo balkani mentalitas nem engedi az orszagot kiemelkedni a pocegodorbol, megragad az orszag ott, ahol van. A mindenkori kormany pedig meglovagolja a kozepkori sotetseget, ami az orszagban uralkodik, es a sajat hatalmon maradasa erdekeben ujratermeli azt, populista Orbannal es hazudozo Gyurcsannyal az elen https://index.hu/belfold/2019/03/18/megmutottek_a_nemet_ferfit_akit_durvan_megvertek_a_biztonsagi_orok_a_bulinegyedben/
2019-02-16 01:31:04
mutat
Scheer Sándor megveszi a McDonald's magyar operációját #2
Nem furcsa, hogy megint valaki az epitoiparbol diverzifikalt, ahogy tette azt Meszaros Lorinc peldaul? Az epitoipar a korrupcio melegagya. Vajon a kormany megmondta a Mekinek, hogy vagy atadja a boltot, vagy jon a hamburger- es sultkrumpli-ado? Vagy ez esetben jo emberrol van szo?
2019-02-14 23:46:23
mutat
Itt a friss GDP adat, újra nagy meglepetés! #29
A valsag alatt peldaul a lengyelek vigan novekedtek. A megyo-gyurcsanyek okozta katasztrofat nem lehet a valsaggal magyarazni. Erdemes megnezni az akkori koltsegvetesi hianyokat. Ja es forrasok is voltak, csak a szocik szartak lehivni, katasztrofalis volt a forrasok kihasznaltsaga. Ezzel nem a mocsok jelenlegi rablobandat vedem, mert ennyi EU forrasfelhasznalassal es viszonylag kedvezo globalis kornyezetben 1-2%-al magasabb is lehetett volna a novekedes meg ugy is, hogy kozben tobb allamadossagot torlesztunk, de hat kellett a haveroknak meg a csaladtagoknak a kozpenz...
2019-02-11 21:51:43
mutat
Kereskedelmi egyezményt kötött Nagy-Britannia és Svájc #2
Nem az volt a mondás, hogy a britek majd akkor tárgyalgathatnak, ha már kiléptek az EU-ból? Amúgy Svájcot is kötik EU-vámszabályok és -tételek, szóval nem is értem, hogy két, lényegében most is EU tag (illetve aszerint kereskedő) ország hogyan is tud ilyen megállapodást tető alá hozni.
2019-02-09 08:05:52
mutat
A német bankok az oroszokért lobbiznak Amerikában #2
"A német bankok az újabb, amerikaiak által kiszabandó oroszokkal szembeni szankciók ellen lobbiznak - írja a Reuters...Amerika újabb oroszok elleni szankciók bevezetését fontolgathatja" Az első vesszőt még sikerükt helyesen kitenni az "amerikaiak" szó elé, utána valami amerikaiak által kiszabandó oroszokról van szó, talán valami kivágós füzetet kell elképzelni? Aztán az újabb oroszok ellen irányulna valami - nyilván itt az újszülöttekre és állampolgárrá avanzsált migránsokra gondolnak, esetleg Novorosszija vagy Ukrajna lakosaira, de mi a helyzet a régi oroszokkal? Mondjuk valahol érthető, hogy újabb oroszokat kell kiszabni, mert a régiek mind el lettek szabva.

friss hírek

AZ OLDAL TETEJÉRE