A MOL bezzeg helyezkedik. Fő szponzor, első a listán! Hogy kerékpáros hasonlattal éljek - ha már épp megy a Vuelta - jól teszi a kereket! Továbbra is tartom azonban, hogy a kialakuló MOL-geotermia érdekeltség a Pannergy-nek is kedvezhet. Gondolok itt az átvételi árakra, támogatási rendszerre.
"bemutatják, miért kell nagyobb figyelmet fordítani a geotermikus energia hasznosítására Magyarországon" Kár, hogy engem nem hívtak meg. (Én is bemutatnák nekik valamit!)
Látom, ezzel nem segítettem, mínuszt kaptam. Nem adom fel! Továbbra is segíteni szeretnék! Kedves Mínuszoló! Ha nem vagy tisztában, hogy mi a helyzet, ha a TBSZ-szeddel OTC-n üzletelsz, akkor kérdezd meg Kupa Mihályt, Bokros Lajost vagy azt a brókert akinél a TBSZ-t kötötted. Egy ilyesmi fórumban ne bízzál. Gondolj csak arra, hogy olyan nagy és kis tőzsdei cégek topikjaiban amelyek osztalékot szoktak rendszeresen, több év óta fizetni, mennyi meghökkentő kérdés és téves válasz olvasható a fórumon évről évre. Ezért gondolnám, hogy kompetens helyről, személytől kérjél segítséget.
Az Opus Globál Nyrt. 2024. február 29-i aukciójának tájékoztatásában többek között az alábbi szerepel: "Az aukció kereskedési helyszínen kívül kötött, OTC tranzakciónak minősül."
Akkor most megkérdezem: van itt valaki, aki TBSZ-ről adott el aukcióban korábban Opust, Telekomot és az hogy ment? Természetesen mint fórumtársunk felhívta a figyelmet, ezt megkérdezhetem a brókeremtől is és igaza van.
Szerintem az aukciós eladás is ETÜ, szóval TBSZ számláról is gond nélkül eladható a részvény, nem kell normálra átkötni. De mivel már több ilyen aukció is volt korábban, Telekomnál, Opusnál, az ottani részvényeseket meg lehet kérdezni, ők mit tapasztaltak, adtak-e el TBSZ-ről aukcióban részvényt, volt-e ezzel gond. De szerintem ha lett volna gond, akkor annak nagy hírverése lett volna.
Bocs most jöttem szabiról, de ha jól értem ilyen tranzakcióban, ha TBSz-t tartanám, akkor normál számlán veszek annyit, mint a TBSz-en van és ot eladok. Picit bukok, de a TBSZ marad. Cserébe normálon kell ennyi pénz és adózik. Vagy bukik a TBSz. Magyarán adózást is kell számítani ilyenkor, ha jól értem.
Köszi, majd utána nézek! Viszont azt a legutóbbi nagy globális ingatlan - majd pénzügyi válságot az emberek gyarlósága okozta véleményem szerint. Valami módon ennek kellene gátat szabni. Lehet Nóbel díjat kap majd aki rájön a megoldásra!
A pénz című könyvet érdemes elolvasni. A svédeknél a pénzügyi egyetemeken ajánlott volt. Ha jól tudom, akkor a pénzt az itáliai bankok megőrzősre vették be és ezért pénzt kértek. Aztán egy holland manus vágott egy másik ablakot a bankján, ahol a betolt pénzt pénzért kiadta egy időre. Na ő akkor ezért börtönbe került. Ma pedig így működik a bankrendszer. :)
A "mindenért pénzt kérünk" ma már egyértelmű. Még a fix kamat sem jelent semmit, a törlesztő részleted akkor is nőhet. Nem tudom, hogy mi lesz ennek a vége, de az "átláthatatlan" sosem jó irány. A politika pedig egy plusz, amit vagy eltalálnak vagy nem. Erről részemről ennyit.
Én meg attól félek, hogy ami adózott pénzemet (valuta és Ft) odavittem a bankba, saját magam eszével, ügyességével, szerencséjével kockáztattam, gyarapítottam, azt majd egyszer csak eistadolják. Jelenleg ott tartunk, hogy a készpénz felvételi költségek pofátlan módon magasak és egyre emelkednek. Közben a bank azért is pénzt kér, ha adok, ha veszek, ha nem csinálok semmit. Igazságos ez?
PANNERGY