szakallamigazgato

Regisztráció: 2015-10-20 15:19:43

Hozzászólások száma: 329

Utolsó hozzászólás: 2020-02-15 11:54


Tapasztalat: 2
Aktivitás: 4
Népszerűség: 5


utolsó 20 hozzászólás

PANNERGY szombat, 11:54
Itt viszont - szerintem helytelenül - jegyzett tőkét írnak, a helyes valószínűleg a saját tőke.
PANNERGY kedd, 15:53
Alapvetően egyetértek, szerintem MVM nem vesz, de szerintem ezt hamar megláttuk sokan. Lehetne, hogy a részvényről beszélgessünk és ne egymásról? Engem feszélyez.
PANNERGY 2020. 02. 07. 12:06
Na most nem azt mondom, hogy teljesen értem, ami ott történik, de nem is kell nekem, mert nincs részvényem. Annyit mondok, hogy transzparensnek tűnik mit csinálnak és minden részvényes dönthet hogy tetszik vagy nem. Ebben nem törnék lándzsát, de az a mondás, hogy ott osztalék marad, egy furcsa srv jön, ami vagy jó vagy nem.Mindenesetre van valami sapka, hogy mennyiért vesznek, az meg korrektnek tűnik. Majd a részvényesek eldöntik.
PANNERGY 2020. 02. 07. 10:53
Érdekes lehetne talán számunkra is a Grafi aukció. Ha jól értem (nincs Grafim) alapvetően a nagyok kiszállása a cél, ami a kicsiknek úgy jó, hogy egyben elmehetnek, nem kell folyamatosan nyomás alatt tartani az árfolyamot csepegtetéssel. Érdekes arányod megmarad opció is. Biztos van benne valami "nekünk jobb így " gondolat, de aránylag transzparensen átalakul a cégtulajdonlás. Szerintem kitaposott utca lesz, érdemes lenne átgondolni.
PANNERGY 2020. 02. 03. 14:36
Bocsánat, túl érzékeny vagyok. 
PANNERGY 2020. 02. 03. 14:33
Tudod, hogy szerintem mérhető. Csak annyit mondtam, hogy van ilyen aggály. Ne viselkedjünk úgy, mintha mondtam volna, mert nem mondtam.
PANNERGY 2020. 02. 03. 14:19
Valóban, igen. Tudom, hogy nem startup a Pannergy, én is látom hol a gond. Belvárosi vagyok, és várom a lakógyűlést, ahol majd beszélgetünk, hogy ideért a Főtáv. Még messze van, de igen ez a legrosszab, utáljuk, mert drága, nem mérhető és ránk kényszerítették. Pedig láttam Ausztriában, hogy olcsóbb és kedves kereskedő adta el, hogy végfelhasználóként válaszd. Valóban itt még le kell küzdeni egy hagyományt.
PANNERGY 2020. 02. 03. 13:56
Hozzászólásom erősen vitatható lesz, de nézzük a hozzáférhető infók alapján mi a helyzet:GJ-ben terv értékesítés Pannergynél: 1 658 066 GJ. Nagyjából kettéosztva 800e, ha feltételezzük, hogy ha nincs még ott egy Audi vagy más, csak távfűtés, akkor arról ennyit találtam: http://www.fotav.hu/lakossagi-tarifak-dijak, miszerint:" egy átlagos méretű (52 m2 alapterületű, 135 légköbméteres), éves szinten 43,1 GJ hőt felhasználó lakossági fogyasztó". Magyarán kb. 18.500 lakossági fogyasztó bekapcsolási lehet a célcsoport. Ha van további ipari fogyasztó, akkor lehet ennél kisebb, mondjuk a fele. Feltételezve, hogy átlagosan hárman élnek egy háztartásban és város harmada távfűtéses ebben az esetben 18500/2*3*3=27750 fős városok célcsoport lehet. Nyilván nem számoltam kútfúrással, jelenértékszámítással, de ránézésre, ha van hő a talaj alatt, akkor 50-100e városnál megéri gondolkodni rajta.
PANNERGY 2020. 01. 27. 15:51
Szorítsd le ha tudod, gyertek többen. Móka lesz.
PANNERGY 2020. 01. 06. 10:38
Magam is azok közé tartozom, akik ezt hiányolják itt. Nem néztem pontosan utána, de az Alteo érzésem szerint fundásan nem jobb, mint a Pannergy, persze van egy szép sztori ígérete is benne. A Panni viszont már érett, bőven aratni kellene oszt mégse. Kicsit úgy látom - ha még ez mond bárkinek bármit - , mint Blažej doktor és Sova professzor esetét: az öreg Sova vélhetően jobb orvos, de Blažej-t jobban kedvelik a páciensek. (ok, kicsit sántít a párhuzam, mert az öreg Sovat is kifejezetten kedvelték, de abban stimmel, hogy ezt nem váltotta rövid távú előnyökre).
PANNERGY 2019. 12. 30. 18:08
Megvettem a csülköt a lencséhez és van virsli is. Jöhet az új év, még nem köszönteném a fórumtársakat, de azt kívánom, hogy jövőre Madrid legyen elégedett és az mindenkinek jó.
PANNERGY 2019. 12. 17. 17:42
Érteni vélem amit mondasz és szerintem jó is. Fórumban azonban az árnyalt dolgok nem kedveznek az írónak. Itt VROP vagy osztalék kérdésben kell állást foglalni és annak ellenére, hogy általad vázolt VROP és (ÉS) osztalék lehetséges, kellő aggódással figyelik a tulajdonostársak a jövőt. Kellene valamit rövidesen mondani a vezetőségnek. Legkézenfekvőbb az srv bővítés, de jöhet hír előrehaladott tárgyalásokról Miskolcról, ahová kell a lóvé, vagy osztalékról. Osztalékról gondolom majd csak kgy előtt beszélnek, de egy újságcikk szólhat róla korábban, hogy tervezik előterjeszteni. Szóval annyi mondanék én ha cégvezető lennék, hogy ülünk a pénzen és rövidesen (a) kiosztunk belőle valamennyit (b) rendkívül jó megtérüléssel kecsegtetve befektetjük.
PANNERGY 2019. 12. 16. 12:24
Régi vesszőparipám, már unjátok: amíg nincs kétszer 40e db forgalom, egymás utáni nap, addig együtt kell élni azzal, hogy kis forgalomnál bármerre lökhetik. Ha lesz forgalom (most már a franc se tudja melyik évben egyáltalán), abban inkább felkör néz ki, de amíg nincs addig lecsorgás esélyes egy-egy fogódzó szinten.
PANNERGY 2019. 12. 09. 14:57
Ez elmúlt években mindig, mikor elkezdtem megfontolni az eladást, utána rögvest megindult. Babonásoknak jelezném, hogy idén már nem, de januárban lehet, hogy megkezdem a portfolió könnyítését. Én nem vagyok babonás, de szívesen leszek, ha megindul.
PANNERGY 2019. 11. 26. 16:24
Ja gondoltam. Adó állítmány van? Ideje lenne.
PANNERGY 2019. 11. 26. 16:13
Nem biztos, hogy tudod használni, de olvasd át (gondolom alapvetően nem magyar a jövedelmed, de a tőzsde talán magyar):
https://kiszamolo.hu/tbsz-szamla-nyitasa-kulfoldi-szolgaltatonal/
https://kiszamolo.hu/kulfoldi-tbsz-masodik-resz/
https://kiszamolo.hu/tbsz-szamla-kulfoldon-harmadik-resz/
PANNERGY 2019. 11. 26. 10:49

Az egyik vélemény szerint itt egy méltatlanul alul értékelt részvény,  amely ma már minden racionális számítás szerint jó befektetés bár korábban voltak hibák, de kijavításra kerültek.
A másik vélemény szerint ez egy méltatlanul alul értékelt részvény, amely a korábbi és mostani hibák miatt tart, ahol tart.
Ha én lennék döntéshozó, hó végén jelzésértékűen megemelném 2000-re az srv darabszámot és a hozzá tartozó közleménybe belefoglalnám: 
" A vállalat továbbra is elsődlegesen a részvényesi érték emelésén dolgozik, melynek részeként nem zárja ki a jövőben a saját részvény programban a további emelést. E mellett a következő közgyűlésre előkészület jegyében modellszámítások készülnek osztalék vs. saját részvény vásárlási program előnyeiről és hátrányairól a részvényeseink számára"
Tudom: naív.
PANNERGY 2019. 11. 25. 15:27
OFF
Hátha valakinek új, nekem néhány éve az volt. Mikulás rally eredetileg csak a karácsony-újév időszakot jelölte, hisz USÁ-ban akkor jön a Mikulás. Ma már elterjedt teljes decemberre nézni.
"A hagyományos év végi áremelkedések jelenségét először Yale Hirsch figyelte meg 1972-ben. Az eredeti definíció szerint a Mikulás-rally az utolsó 5 decemberi- és az első két januári kereskedési nap. Ez a meghatározás mára felhígult, ugyanis a befektetők egyik kedvenc naptárhatása sokak szerint Karácsony és Újév között mutatkozik meg a leginkábbbb, de vannak, akik szerint egész decemberben megfigyelhető a jelenség. A legtöbb tanulmány is az utóbbi időszakot vizsgálja."
Forrás: https://viktorgali.com/2017/11/29/mi-az-mikulas-rally-es-erdemes-e-alapoznod-ra/
ON
PANNERGY 2019. 11. 21. 12:16
"A üvegház hatású gáz kibocsátásokkal a karbonpiacokon kereskednek. A karbonpiacoknak két fő típusa létezik. A kötelező karbonpiacon karbonkvótákkal, az önkéntes karbonpiacon karbonkreditekkel lehet kereskedni. A kibocsátási egység igazolja, hogy 1 tonna szén-dioxid vagy azzal egyenértékű egyéb üvegházhatású gáz nem került kibocsátásra vagy megkötésre került a légkörből. A karbon kibocsátási egységeket rendszerint múltbeli kibocsátások ellentételezésére szokták felhasználni, de jövőbeli kibocsátásra is feljogosíthatja az egységet megvásároló, kötelező piaci szereplőt.A kvóták esetében egy állam vagy államközi szervezet (EU, az Ausztrál állam stb.) dönt a kibocsátás maximálisan megengedhető mértékéről és ehhez igazítva kiosztja a hatókörébe tartozó jelentős ÜHG (üvegházhatású gáz) kibocsátással rendelkező létesítményeknek a kvótákat. Amennyiben a szabályozás alá vont létesítmények a kvóta által meghatározottnál kevesebb ÜHG-t bocsátanak ki, a kibocsátás jogát eladhatják azoknak a vállalatoknak, melyek több ÜHG-t bocsátanak ki, mint amennyit a kvótájuk megenged. Ezáltal az ÜHG kibocsátás csökkentése pénzügyi előnyhöz juttatja a környezet állapotára figyelmesebb vállalatokat."https://hu.wikipedia.org/wiki/Kibocs%C3%A1t%C3%A1skereskedelem
PANNERGY 2019. 11. 21. 11:10
Nekem valami olyan dereng, hogy az értékesíthet kvótát, aki a korábbi kibojcsátását csökkentette. Volt valamikor egy nulladik nap, akkor a termelők kaptak egy kvótát, ha az csökkent, akkor azt eladhatja. Vélhetően Panny esetében - mivel nem volt érdemi kibocsájtás - nem volt mi csökkenjen.

friss hírek További hírek

 • BÉT
 • Indexek
 • Deviza
   • Forgalom
   • Nyertesek
   • Vesztesek