Szerintem az aukció nem számít szabályozott piaci kereskedésnek, így máshogy adózik, nem érvényes rá pl az adókiegyenlítési szabály. A többivel egyetértek.
Szerintem érdemben nincs különbség a között, hogy aukcióban veszik vagy paici kereskedésben. Persze, máshogy hullámzik az árfolyam, más átlagár alakul ki az srv során, stb. De az árfolyam a folyamat végén kb. ugyanoda tendálna mindkét esetben. Arra nem számítok, hogy a nagytulajok sok részvényt eladnának egy aukcióban, ha pénzt akarnának látni, akkor osztalékot szavaztak volna meg. Persze ők is kiszórhatnak valamennyit, ez bármikor megeshet, lásd Albrecht Ottó is kiszállt annó 1,5 millás pakjából 650 Ft körül. De én jelenleg még mindig azt látom, hogy a nagyobb tulajok elugranak a pénz elől, nem osztalékot kérnek én nem is adogatják a részvényeiket, ők valami másra várnak és türelmesek, közben a céggel vásároltatják fel a kicsik részvényeit.
Máté 7:1-25 HUNB „Ne ítéljetek, hogy ne ítéltessetek! Mert amilyen ítélettel ítéltek, olyannal ítéltettek; és amilyen mértékkel mértek, nektek is olyannal mérnek. Miért nézed a szálkát atyádfia szemében, a magad szemében pedig miért nem veszed észre még a gerendát sem?
Ha aukció lenne, akkor milyen sorrendet választanál? Szerintem a cég jobban jönne ki abból, ha előbb aukciót hirdet, és ha marad még forrás, abból venni piacról. (Nem biztos, hogy fel akarja hajtani az árfolyamot egy valószínűleg bekövetkező aukció előtt)
Köszönöm a korrekciót. Még nagyobb lenne a meglepetés, ha ilyen rövid idő alatt meg tudná venni a kereskedésben amit szeretne. Szerintem erre nagyon kicsi az esély.
PANNERGY