Az Azerbajdzsanból jön a szelenergia, az egy nagy kamú. Azerbajdzsaába 2022-ben 0,1% volt a zöldenergia termelés, semmire sem elég. Szerintem nekünk több szélerőművünk van, mint nekik. Valószínű ez megint egy olyan projekt, ahonnan pénzt lehet kilopni, azt majd 10 év múlva bejelentik, hogy bocs, nem jött össze, de közben majd szép lassan ki lehet talicskázni több 100MrdFt-tot ilyen-olyan címen. Ráadásul ilyen hosszú, 1200km tengeralatti vezetéknek csak a töredéke működik a világon. Mire ide érnének az elektronok, az energia nagy része elveszne.
Szerintem orbán csak akart valami nagyot mondani ahogy szokta, csak tartalom nincs mögötte.
offtopic: ...csak neha altalanosabban is ertekezünk energiatemakrol. Mai hir...Azerbajdzsanbol jön a szelenergiabol termelt aram. Semmi nem hianyzik mar hozza csak többek között egy 1100 kmes reszben tenger alatti kabel. De Magyarorszagon nem lesz szelerömü mert tajseb. Nyomorekok. Azerbajdzsan kapcsan meg amugy semmi veszely, hogy az örmenyekkel olyan szintre jut a helyzet, hogy kb a ruszkik utan tier 2es szinten vannak, ahol valami szankciok kineznek ellenük. Persze, akkor majd sipakolas lesz, hogy Brüsszel....aram meg nem.
Nov.25. / 1700 HUF Ez a tippem ha záros időn belül indulna az srv. Ha aukció lenne srv előtt, vagy csak jövőre / késve indul srv, akkor arra nem érvényes a tipp.
Az elemző mennyire tippelt? Szerintem többre. Persze a Te tipped reálisabb. Én is akörülre várom. Nincs ebben több. Legjobban örültem volna, ha fizet osztalékot. Azt már régen kamatoztattam volna másban. Itt meg most azon kell rugózni mikor kezdi venni magát, lesz-e aukció vagy sem, akvi nincs, profil bővítés nincs, egy kút mélyítésével szerencsétlenkednek, többnyire hatósági áron értékesíthetnek. (Örülnék ha nem úgy lenne ahogyan látom, mert akkor mégtöbbet nyernék!)
PANNERGY