Az nem lehet, hogy a cégnek az a célja, hogy az összes részvényt idővel felvásárolja? Minek vannak a tőzsdén? Ha a részvények felvásárlása a céljuk, akkor az érdekük a minél alacsonyabb ár - vagy nem? Az viszont nem jó annak aki azért vette, mert emelkedésre számított.
De a piac mégis annyira értékelte. Ahhoz képest valószínűleg kurva sokat dolgoztak azóta és mégis, ha nem vennék a saját részvényeiket, akkor most kb ugyanott lenne az ár.
Azért azt is tegyük hozzá, hogy a 2007-es cég és a mostani cég teljesen más, még ha ugyanazok kódon is fut a BÉT-en. Szóval ilyen összehasonlításnak valójában nincs sok értelme.
Pedig a geotermiáról aztán napi szinten hírelnek még itt a fórumon is. De komolyabb alap mégsem fektet a Pannyba pénzt. Sem szakmai, sem pénzügyi befektető nincsen. Csupán a cég veszi magát. Én nem értek a szakmai dolgokhoz, nem is akarok konfrontálódni senkivel, de mégiscsak furcsa, hogy a kurva jól működőnek vélt cég tőzsdei ára a sokévvel ezelőtti maximum közelében sincs.
Sajnos a befektetők sokszor nem objektívek. Pl. a masterplast totál veszteséges volt 2023-ban, erre az évre is veszteséges lesz. De azt a papírt mégis veszik. A panny erősen nyereséges, mégse érdekli a befektetőket.
Ha így nézzük semmi. Ha úgy, akkor meg annak van igaza aki az első napi meghúzáskor bele vesz, a negyedik nap pedig eladja. Ez a részvény sok évre visszamenőleg játsza, hogy pár napi emelkedés után behal. Morzsolódik, csorog lefelé. Tudom ezt, de mégis tartom. Hülye vagyok. Ez a gond, más semmi.
Belátom igazad van. Ha nem venné a cég ez még 1000 körül vergődne. Valamikor Bokorovicsék nagyon kibasztak sok emberrel. Ezt nem felejtették el azok akik a nagyobb pénzeket mozgatják. Vagy veszi magát a cég és tetű lassan menetelünk előre, vagy nem veszi és lemorzsolódunk a töltelék fasz papírok szintjére.
Így van. Fair value alatt 100% srv-t támogatok. Az sosem egy cég hibája, hogy a befektetők nem tudnak cégértéket számolni, és/ vagy nem tudnak ennek megfelelően kereskedni.
Heti objektív! (Irreleváns hírektől elvonatkoztatva.) Saját vásárlás támogatása nélkül még 1400-ra sem vagyunk képesek. Kezdem kapizsgálni Signál miért is preferálja annyira a saját részvény programot. - Nélküle ugyanis a béka segge alatt vagyunk.
Aszonnya a szagértő: A falbó kigyön a kettőhúsz! Valaki ébressze már föl a kedves banki energia szakértőt, hogy a magyar szabvány szerinti hálózati feszültség 230volt.
Én is leírtam már, hogy az osztalék rövid időn belül beépül az árfolyamba. Vagyis annyival felmegy az ár, a forduló napra. Aztán ki-ki eldöntheti eladja vagy felveszi az osztalékot és tovább tartja, netán oszti után adja el. De az osztalékot rögtön be is fektetheti bármibe, (kamatoztathatja). Ha lenne megfelelő osztalékpolitika, feltételezem, hogy ki sem árazódna a részvény árából teljes mértékben az osztalék. A saját részvény visszavásárlás pedig elhúzódó folyamat. Annak ideje alatt sokminden történhet, változhat ami a részvény árát fel vagy le befolyásolhatja.
PANNERGY