Ha jól értem, akkor itt egy kivitelezőt keresnek. Ez nemigazán a panny területe. A jó az lenne, ha egy győrihez hasonló projektet tudnának debrecenbe is csinálni, de ezek szerint a pannynak debrecenbe már nem lesz projekje.
Én úgy tudom, hogy a cégeknek minden saját értékpapír tulajdonlásban bekövetkezett változást (akár 1 db-ot is) közzé kell tenni max. 1 napon belül (akár srv vétel/eladás, srv átruházása MRP-nek, rv juttatás a vezetőknek stb. ) Illetve havonta még kiteszik azt is, hogy mennyi a hóvégi össz. alaptőke, szavazati jog, srv állomány, ezekből is látható a változás.
Ne haragudj, ha hülyeséget kérdezek. Tudjuk a cég a normál kereskedés során veszi a részvényeit. Be is jelenti időközönként, hogy mennyit, milyen átlaggal vett. Ebből adhatnak el? És ha igen, akkor milyen mennyiség esetén tartoznak bejelentéssel?
Szerintem inkább eladni akar valaki így az árjegyzőnek és próbálja feljebb tolni a az árjegyző 3600 darabját. Vagy csak unatkozik... vagy nem tudom. :)
Egy likvid piacon egy részvényt gyorsan el lehet adni anélkül, hogy jelentősen alacsonyabb árat kellene elfogadni. Egy viszonylag illikvid piacon egy részvénynek árengedményt kell adni ahhoz, hogy gyorsan eladható legyen.
Azért jelent esést, mert nincsen rá kereslet. Nem akarják venni. Nincsen forgalma. Bizonyos ügyletek esetében sem fogadják el fedezetként az illikvid részvényeket. A piac csak likvid jószágok esetében működik.
PANNERGY