Sajnos nekem élőben nem volt lehetőségem megnézni, de a kedvenc beszólásom MZP követte el: Deutsch Tamás húzza el a csíkot :-) Mondjuk több beszólása is volt, ahol nem közérthetően, de “arra” célzott.
"Donáth Anna szerint a momentum miatt nincs most államcsíny. Az olimpia leszavazása véget, ami cirka 3 ezer milliárd lett volna. Mennyi is most az államadósság? Kb 60 ezer milliárd forint. És mennyi volt 2010-ben? Kb 20 ezer milliárd forint. Vagyis a fidesz 24 év alatt 40 ezer milliárd forintra növelte a magyar államadósságot. Ehhez képest mi az a 3 ezer milliárd forint, ami az olimpiára ment volna. Az államadósság növekedése ezt már simán elbírta volna." . Azért ebbe kezdjünk bele. . 1. Nem az államadósság a lényeg hanem a hiány és annak finanszírozása. Nominálisan nőtt az államadósság ennyit de a hiány sok évig tartható volt. Az elmúlt 5 évben szállt el. És igen ha erre PLUSZBAN jött volna az olimpia kiadásai akkor most nem 6 hanem 10+% lenne a hiány amit senki se finanszírozna meg. De nem csak idén hisz idén már "rendeznénk". Ez pont a Covid alatt/után és a háború alatti kiadásokat emelte volna, nem mellesleg kérdéses honnan lett volna kapacitás is rá nem hogy pénz. . 2. Az a 3000 milliárd AKKORI 3000 milliárd volt és olyan becslés mint a Puskás 100 milliárdja ( ami kissebb mérettel lett 180 ) vagy a vizi EB ami 40 milliárdról lett 110 milliárd. Vagy a kézi EB amiben 5-8 milliárdra becsült stadionok lettek 15-20 milliárdosok. Szóval lett volna az alsó hangon is 5-6000 ezer AKKORI forint. Inflációval növelve még jó 30-40%-al több is ( és akkor a tavalyi 25%-tól el is tekintettem az 1-es pont végén említett okból. . 3. Látni kell hogy azért jó sok projektet amúgy a Fidesz megvalósított annak ellenére hogy nem lett olimpia ( Stadionok, Puskás, Atlétikai ) amik be is épültek a hiányba. De azért még így is csak a töredékét és szétterítve amennyi az olimpia lett volna és így durva dolgok lettek bevétel meg kevés úgy hogy a leghülyébb olimpiához szükséges de később sose használandó épület tényleg meg se épült. . 4. Donáth bár nem tudhatta akkor, és teljes egészében a Fideszes lopást és felesleges építkezést nem is tudta a NOLIMPIA megállítani, de tényleg gyakorlatilag megmentett minket egy 2020-as évek eleji Csődtől. Mert hogy Covid és az energia válság mellett látva hogy abban is mit szerencsétlenkedett össze a kormány biztos hogy nem lettünk volna képesek megcsinálni az olimpiát. Abba se vagyok biztos hogy e 2 válság nélkül képesek lettünk volna-e. És ha mégis még akkkor is utána is hatalmas teher lett volna az államon. Az olimpia a Nagy hatalmak kicsit megalomán versenyei és szinte egyiknek sem nettó pozitív csak az ő gazdaságaik a legtöbbször elbírják ezt az úri luxust.
A, variáció: azt mérték Rogánék, hogy a 2 milliós törzsbázis megtartásához ez elegendő üzenet. B, nincs más szövegük. Én attól tartok, az A a megoldás. Amit hiányoltam a vitáról: senki sem fordult direktbe Dajcshoz, vagy a "moderátorokhoz" azzal, hogy ezek az aljas, cinikus hazugságok már unalmasak, egy cintányérozó játékmajom fel tudná mondani a fideszes szövegeket. A kisebb pártok semmit sem vesztettek volna némi agresszivitással.
Egészen elképesztő, hogy ezt a demagóg, hazug, primitív propagandát csak úgy bele lehet tolni a nézők arcába! Nem térek magamhoz ... Deutsch előadásába ez különösen fájdalmas.
A vitát jó eséllyel 90 százalékban ellenzékiek nézték.Beletolnak majd valószinű néhány száz milliót Dajcs üzenetei soundbyte-os ismételgetésébe, esetleg bevágva néhány ellenzéki listavezetőt, amint forgatja a szemét
Igen. Pl. miért Brüsszelből kell a magyar tanárok fizetését várni. MP monoton volt. Sokat mondott, de kevés megjegyezhető szívhezszólót. Utólag azt gondolom, hogy az MTV vitával végül inkább a többieket hozta helyzetbe. DK idegesít, de jól tolta, MZP ezúttal egész profin, Toro profin. Memo nem profin, de vmiért pont ettől volt jó és hülyeséget sem beszélt. Rónai : program korrekt. Anna: attól tartok, egyik téma sem ment át, ismét egy elmulasztott alkalom, hogy világossá váljon: uniós pénzek (fidesz helyett) közvetlenül az önkormányzatokhoz és civil szervezetekhez jusson, a hanghordozása lemondó volt. Emlékezni alighanem Brutira fognak. Nem kapcsoltam el elég gyorsan, láttam Mráz-t izzadni Tompika védelmében, pedig nincsenek is izzadságmirigyei.
Sztem a köztévé műsoron szocializálodó nyuggerek semmit sem értettek meg ebből a műsorból, max. dojcstomit, hogy soros, brüsszel, csurcsány, háborúpárti baloldal ennyi :)
MP nem azokhoz szólt most se, akik folyamatosan nyomon követik, hanem azokhoz, akik még nem hallották vagy csak keveset olvastak róla. Nekik nem unalmas. Az Orbán rendszer kritikája jó volt, sajnos a dekokrácia/jogállami kritika így mint téma most se került be nála a mondandóba.
Valószínűleg akkori áron csak a stadion infrastruktúra árára gondolhatott. Csak ott mellette lett volna még reptér/vasút/közút/pesti közlekedés fejlesztés, több tízezer szállás férőhely épitése, olimpiai falu költsége, kiszolgáló személyzet infrastruktúrának biztositása.
mindenesetre mediánnál 5% ot nőtt 29% ra azért az nem semmi.csak az a baj hogy a fideszesek kigyot melengetnek az ölükben és ök fognak az elsö sorban menni a donkanyarba,de ez máe az ö bajuk és nem is kár értük.
ORBÁN TAKARODJ !!!
- gazdasági barkácsolását
- a kormány / FIDESZ folyamatos hazugságait
- a magyarok, európaiak, EU, IMF, befektetők folyamatos lekezelő HÜLYÉNEK nézését
- gazdasági visszaesést
- korlátozott szólásszabadságát
- magyaroknak fél-ázsiainak minősítését
- az ellenség nélküli szabadságharcát
- Orbán Viktor magyarok nevében történő nyilatkozatait
- stb......
magyarul ma már nyíltan ki meri mondani, hogy
ORBÁN TAKARODJ!!!!!