prmiklos

Regisztráció:
2000-10-20 11:49
Hozzászólások száma:
859
Utolsó hozzászólás:
2017-09-15 11:07
Pontok:
Tapasztalati: 4
Aktivitási: 4
Népszerűségi: 5

utolsó 20 hozzászólása

Dátum
2017-09-15 11:07:25
mutat
Amíg mi aludtunk, tovább szakadt a Bitcoin #7
Egy ilyen helyzetben az is kérdés, hogy mit lépnek azok, akik fizetőeszközként eddig elfogadták a Bitcoint. Eddig jó dolguk volt, mert felfelé ment az árfolyam (bár voltak szakadások). De most helyükben erősen meggondolnám, hogy elfogadom-e a Bitcoint, illetve ha igen, akkor hogyan "árazok" Bitcoinban.
2016-04-15 14:33:29
mutat
Nagy bajban a Buda-Cash - Mi lesz az ügyfelek pénzével? #13841
Ma én is felhívtam a BEVA-t, egyelőre semmi, még mindig nem kapták meg az ügyfelek részletes elszámolását a PSFN-től, így nem tudják pontosan a károkat, így kártalanítás sincs. Próbálkoztam a PSFN-nél is, ők fel sem vették.

Megértem, hogy nem kis ügy, de ez azért már messze túlmegy az elfogadhatóság határán. Ráadásul most jók az árfolyamok is, ez kompenzálná a veszteségeket. Meg a MOL osztalék is izgat. Közeledik az új osztalék fizetésének határideje, természetesen a tavalyi osztalékra is igényt tartanék. De hogy ezt hogy fogom megszerezni, az nagy kérdés. Azt hogy lehet kideríteni, hogy a MOL kiutalta-e a BC (felszámoló) részére, vagy sem?
2015-05-26 22:05:53
mutat
Nagy bajban a Buda-Cash - Mi lesz az ügyfelek pénzével? #7036
Hát ez az én kérdésem is. Ha a papíron lévőt, akkor az nem jó, mert annak egy része már vélhetően nincs meg, más kapja rá az osztalékot. Azt, hogy hány van meg, viszont nem tudom. Ezért mondom, hogy zavaros nekem ez az ügy. Nem látom értelmét bemenni, és átkérni az osztalékot más bankszámlára. Senki nem tudja, hány papír után utaljanak...
2015-05-26 21:45:15
mutat
2015-05-26 21:28:37
mutat
Nagy bajban a Buda-Cash - Mi lesz az ügyfelek pénzével? #7027
Sziasztok!

Meg tudja valaki mondani, hogy van a szabályozás, a BEVA mennyi idő múlva fizet, ha elhúzódik a felszámolás? A megmaradt papírokat kiadják mondjuk 2-3 hónap múlva, a cash meg ugye "közös", tehát annak fedezete csak a vagyon felosztásakor lesz egyértelmű (ugye be kell hajtani a BC követeléseit, stb. stb.)

Mi az a pont, amikor a BEVA fizet, és beáll "helyettünk" a felszámolásba?
2015-05-26 21:12:07
mutat
Nagy bajban a Buda-Cash - Mi lesz az ügyfelek pénzével? #7026
Sziasztok!

Ezt a MOL osztalék dolgot nem értem. Engem még pénteken hívtak, hogy ha nem akarom kicsit sem kockáztatni, hogy a közösbe menjen az osztalékom, akkor menjek a KELER-be, töltsem ki a papírost, azt jónapot. De mi alapján kaphatnám meg az osztit? Mennyi papírra? Mert ha eladták a részvényeim egy részét, akkor a mostani tulajdonos is számít az osztalékra, két embernek pedig nem fizetnek.

Ha meg kiderül, mennyi papírom volt a szelvényvágás napján, akkor meg amúgy is nekem kell fizetniük az osztalékot, nem?

Az OK, hogy én sem vagyok meggyőződve arról, hogy minden a talpig becsületesség szellemében történik, már az elején voltak elrettentő információk, de hogy a jövőben visszaigazolt részvényeimre valaki lenyelje az osztalékot, azt azért nem tartom valószínűnek. Ahhoz ez túlzottan szem előtt van (mármint egyértelmű). Szerintem van elég zavaros dolog a BC körül, ahol könnyebb halászni.
2015-04-23 11:39:19
mutat
Nagy bajban a Buda-Cash - Mi lesz az ügyfelek pénzével? #5720
Egyenleg egyeztetése:

Próbálom összeszedni az információkat. A "hivatalos" információ alapján az egyenleg egyeztetésére nyitva álló határidő április 24-e, a BC telefonos ügyfélszolgálata viszont azt mondta, hogy meghosszabbították május közepéig. Ti találkoztatok már ezzel az információval?

A februári kivonatomon még jók voltak a számok, ez alapján be is jelentettem az igényemet, így annyira nem izgulok, de szeretnék tisztán látni (nem szeretem a kellemetlen meglepetéseket)
2015-04-22 21:49:40
mutat
Nagy bajban a Buda-Cash - Mi lesz az ügyfelek pénzével? #5687
"A magánvéleményem az, hogy az igazi politikusi érintettség itt van, az egész eljárás ettől bűzlik, ezért hallgatnak el mindent!!!!"

Valami biztos nem kerek az ügyben. Sokan pletykálnak ezt-azt, de a felszínen ebből semmi nem látszik/hallatszik. Valahogy egy "tényfeltáró" újságíró sem ugrott rá a témára. Miért kellett ilyen gyorsan felszámolót változtatni? Most akkor a teljes ügyfélvagyonra van fedezet, vagy hiányzik egy csomó pénz/papír? Tényleg értékesítettek ügyfélvagyonokat? És ha igen, miért? Tolják rá a BEVÁ-ra az ügyfeleket? Ebben az esetben más hitelezők több pénzt kaphatnának. stb, stb
2015-04-21 21:01:51
mutat
150 milliárdnyi fiktív kötvényt sózott el a Quaestor #7924
Na, látom nem sok változott a topikban, ami abból a szempontból érthető, hogy túl nagy új hír nincs a Q háza táján. Azért ahogy dagad majd a BC és Hungária botrány (kiderül, hogy mennyi nincs meg a papírokból, azaz számszerűsíteni lehet a tényleges veszteségeket) akkor többen elő fogják venni a Q értelmetlen és tisztességtelen előnyben részesítését.

Bolond egy ország ez, semmire nem tudnak normális reakciót adni a politikusok. Eredményül marad egy felelőtlen, bizalmatlan és "töketlen" társadalom, aki a "cáratyuskában" hisz és bízik. Önállóság, felelősség meg megy a levesbe.
2015-04-20 14:42:33
mutat
150 milliárdnyi fiktív kötvényt sózott el a Quaestor #7724
"És szálljanak magukba. Ne hangolják egymás ellen az embereket!"

Az egymás ellen hangolást a törvénykezés lépte meg, amikor egy csoportot (Questor károsultak) kiemelt a többi hasonló érintett közül, és jóval kedvezőbb feltételeket szabott rájuk.

Tegye a szívére a kezét, és mondja azt, ez így helyes, így etikus... Szerintem nem az. Ebből adódóan az ilyen megjegyzések finoman szólva is "visszásak"
2015-04-18 12:56:54
mutat
150 milliárdnyi fiktív kötvényt sózott el a Quaestor #7527
OMG! Bocs, hogy véleményem van, amit önérdek nélkül, egy értékrend mentén fogalmaztam meg.
2015-04-18 12:34:07
mutat
150 milliárdnyi fiktív kötvényt sózott el a Quaestor #7523
INNENTŐL FOGVA NEM KÉRDÉS, MINDENKI MEG KAPJA TALÁN BAJ?????????????????

Csatlakozom az előttem szólókhoz, igen, baj.

A 150 milliárdot nem a nyuszi hozza, nem a Jézuska, és nem a Mikulás. Ezt annak a kockázatközösségnek kell összedobnia, akik úgy tudták, hogy a kötvényekre bukta esetén nem kell fizetniük, főleg nem 30 milkát.

Valahogy az állam nem mindenkivel ilyen megértő. Más károsultak max 6 milláig biztosítottak, ráadásul 1 milla felett csak 90%-ot kapnak. HA jól értelmeztem a törvényt, a kötvényesek megkapják a 100%-ot.

Nem az irigység beszél belőlem, én 6 milla alatt vagyok a BC-nél, hanem a józan gondolkodás, a pofátlansággal szembeni ellenérzés. Az még OK lenne, hogy a fiktív kötvények után fizetne a BEVA (mondjuk arányosítással), de az, hogy mindent kifizet egy csődbe jutott hitelező helyett... hát.... ez azért nem fér bele a jogállami keretekbe. Se korábban nem volt ilyen, se később nem lesz ilyen sose. A kötvényes hitelező, akkor jut a pénzéhez, ha a cég, akinek kölcsön adta a pénzét, fizetni tud. Ebbe bele keverni a többi piacon működő céget agyrém. Gondolj csak bele az ő helyükbe. Számold ki, ha az OTP-re része a kárrendezésből tényleg 57 Mrd, akkor mennyi jut egy részvényre (ezt a kisbefektetők is "bukják", de persze a végén az ügyfelek fizetik meg. Miért is?

Persze a bankok/pénzügyi szolgáltatók a felszámolásokból még kaphatnak a végén valamit, ennek esélyét pedig nagyban növeli a cégek felszámolóinak kinevezett vérprofi szakemberek tudása.
2015-04-14 13:27:01
mutat
Nagy bajban a Buda-Cash - Mi lesz az ügyfelek pénzével? #5050
Kérdezném, hogy nem érdemes megpróbálni a felszámolást, ha a részvények árfolyama azóta emelkedett? Abból biztosan nem veszett el mind, tehát a cash maximalizálás miatt inkább a részvény, mint a BEVA pénz, nem?

Egyébként a BEVA fizet az előtt, mielőtt a felszámoló lezárja az ügyet (azaz megállapítja, hogy nincs fedezet a tartozások rendezésére"?


"ha csak ennyid volt, nincs más teendőd a felszámolóhoz nem kell bejelentkezned.

Téged csak a beva fog kártalanítani."
2015-04-14 12:39:51
mutat
Nem kell félni, úgyis megmentenek! #21
Ha félretesszük azt, hogy mennyire etikus/erkölcsös, hogy most kötvényeseket "mentenek meg", máskor pedig hagyták őket bukni, akkor ott marad a kérdés; hogy a viharba lehet olyan törvényt hozni, hogy egy érintett körnek meg kell fizetni más kárát? Mi alapon varrják valaki nyakába egy cég fizetőképtelenségét? Nem értem, elképedve állok az ügy előtt.

Arra is kíváncsi vagyok, hogy az 1 millió felett 90% kártérítés vonatkozik-e a Questor károsultakra, vagy ők 100%-ot kapnak.
2015-04-14 11:40:11
mutat
Nem kell félni, úgyis megmentenek! #5
Nem értem, mi a bajotok ezzel! Szerintem be kellett még volna vonni a Tesco-t és az Auchan-t is, szerintem ők is fizessenek a kártérítési alapba. Meg az multi energiaszolgáltatók az extraprofitjukból :-) Mindenki mindenféle kárát fizessék a multik!!!!
2015-04-14 11:16:21
mutat
Nagy bajban a Buda-Cash - Mi lesz az ügyfelek pénzével? #5020
Sziasztok!

Beszéltem tegnap a BC-s ügyintézővel, és nekem is mondta, hogy ha nem tudom a jelszavamat, akkor majd beállítják az adószámomat, mint jelszót. Mivel ez még nem történt meg, tegnap feltúrtam a doksiaimat, és meg is találtam a jelszavam, mellyel le tudtam tölteni az utolsó (februári) kivonatot. Tehát van, akinek még működik a régi jelszó!
2015-03-10 18:42:00
mutat
Öncsődöt jelentett a Quaestor Financial Hrurira #497
Megértem az érintettek lelki állapotát, de tényleg nem lehet, hogy ilyen esetben az állam kárpótoljon. Akkor hol a határ? Kárpótolja az állam azt a szerencsétlent is, aki x milliát adott egy ingatlan kivitelezőnek, abban bízva, hogy otthont kap cserébe, de a kivitelező lelépett a pénzével? Vagy a kisvállalkozót, akinek nem fizet a fővállalkozója? Hol a határ?

Ha most fizet az állam, sosem alakul ki a felelősség az emberekben a döntésik iránt.
2015-03-10 15:15:33
mutat
Öncsődöt jelentett a Quaestor Financial Hrurira #386
A felügyeleten túl meg kellene kérdőjelezni a könyvvizsgálók tevékenységét is. Ők évente "átnézik" a beszámolókat, észre kellene venni, ha nem piaci értéken szerepelnek az eszközök.
2014-09-16 20:37:23
mutat
Norbi Update Nyrt. #1179
"Ma délután sajtóbeszélgetést tart a Norbi Update Lowcarb menedzsmentje és a részvények jegyzését végző konzorcium részéről Török Bálint (Buda Cash)....

Az eseményen jelen lesz Schóbert Norbert és Schóbert Réka, valamint a társaság igazgatói."

Látott valaki erről fotókat? Vannak egyáltalán igazgatók, menedzsment? Természetesen Norbin és Rékán kívül. Norbi mondjuk minden megszólalásában egy vérbeli, milliárdos multinacionális cég első emberének benyomását kelti...

Nem kívánom a történet bukását, de annyira de annyira nehéz hinni benne...
2014-09-07 19:32:32
mutat
Norbi Update Nyrt. #662
Értem én, hogy gőzgép, de mi hajtja???

Vágyak (Norbi tervnek hívja) terén nincs hiány, de részletes megvalósítási "akcióterv" sehol sincs. Ha több száz milliót költ a NUL Zrt Magyarországon marketingre, akkor a kicsit nagyobb és drágább árszínvonalú országokban (mondjuk Németország) mégis mennyit kellene költeni, hogy kialakítsanak és felfuttassanak egy kiterjedt hálózatot? Menedzsment és munkavállalók nélkül!

Tényleg kíváncsi vagyok, hogy mekkora pakkot fognak lejegyezni az emberek, és mennyi lesz az árfolyam 3 hónappal a bevezetés után. Ebbe én biztos nem nyúlok bele, de szerintem jópáran megteszik, csak azt nem tudom, milyen elvárásokkal. Vajon mekkora nyereségre számítanak?

Van itt olyan, aki fog jegyezni?

friss hírek

AZ OLDAL TETEJÉRE