Akkor a kurkumától lehet szaftos, lédús és húsízű. Bár kicsit többet kell főzni, vagy hosszabban sütni, mint egy kurkumátlan, kiszáradó ketreceset. OPUS!
Pont ezt írtuk, hogy nem értesz hozzá. Ilyenkor nem lehet tanyasi csirkét nevelni. Amit te most megveszel 1800 Ft-t, az valójában kurkumával színezett ketreces csirke. De ne térjünk el a topic témájától: OPUS!
"a termények betárolásra kerülnek", vagyis raktárba. A csirketartásról sem értekeztem, mert nem értek hozzá. Egész csirkéről írtam, ti meg az ársapkás csirkeaprólékokról.
Az energiahordozók ára is egyik pillanatról a másikra száguldozik, pedig nem arról van szó, hogy jelentősen drágább lett a kitermelés, hanem hogy az érintett felek beleköptek a levesbe és azt most mindenki ihatja. Piaci viszonyok a multik, hatalmas tőkecsoportosulások, kartellek korában már nem értelmezhetőek szabad versenynek, de mégis úgy szeretnék az embereknek becsomagolni. Azt a hülyeséget beadni az embereknek, hogy úgy zárnak be például atomerőműveket Németországban, hogy még nem tudják mivel pótolják az ideiglenesen kieső energiát, mivel garantálják az ellátás biztonságot, mivel tárolják a szerencsés időszakok energia többletét, már elég merész, ez inkább egy társadalmi zsarolásnak tűnik, főleg, hogy bármilyen intézkedésnek a környezeti szempontból akkor lenne jelentősége, ha azok nem pár száz millió emberre korlátozódnának, hanem több, mint 7 milliárd fogyasztóra.
Ez egy vagyonkezelő cég, sokan elfelejtik. Lehet, hogy holnap mindent eladnak és valami teljesen újat vásárolnak, nincs megkötés ilyen szempontból. Amúgy jó pofa olyan szempontból, hogy mint a hülye gyerek, a családban szoktam viccelődni egy-egy cég kapcsán, hogy ez a miénk is, na azt nem teszem hozzá szorgosan, hogy egyelőre nagyon drágán vettük:) Nekem legjobban a hazai komparatív előnyökre épülő élelmiszeripari, mezőgazdasági vonal tetszett legjobban (egyik fő motiváció a vásárlásra), ezért is rossz nézni, hogy pont az a legsikertelenebb egyelőre.
Azt hiszem komoly gond van veled. A való élethez és való világhoz sajnos valószínű semmi közöd nincsen. Képzeld, tavaly ősszel betakarították a napraforgót és másnap nem lett belőle étolaj!! Ugyanígy a learatott búzából sem lesz másnap liszt. A termények betárolásra kerülnek és folyamatosan dolgozzák fel őket. Tegnap pl. éppen március 27.én készült étolajat vettem, a liszt pedig februári volt pedig tudtommal januárban nem arattak búzát. Magyarán nem raktárból jön. Általában egy általános iskolás tudja, hogy a feldolgozás és ezen termékek előállítása folyamatos, mert ezt ott már elmondják. Ha te valahol találsz üzletben valódi tanyasi csirkét most, szóljál nekem légyszi. Nem hiszem, hogy valaki november óta a télen kint nevelte a kiscsibétől a vágósúlyig a csirkét a kertjében vagy szabadban, mert megdöglött volna. Egy ilyen csirke manapság 2.5-3 hónap alatt éri el a vágósúlyt. Szerintem egyik sem kapirgált neked januárban a fagyban odakint. Ilyenkor csak beltéri ketreces illetve nagy hodályban áltanyasi körülmények között tartott csirke van. Ne haragudj, de amit előadsz az arra mutat, hogy életedben még nem hagytad el a belvárost, vidék felé pedig egyáltalán nem jártál.
Szóval a liszt, a cukor, az olaj tavalyi, raktárból jön. A csirke ezmegaz meg ketreces. Egy tanyasi csirke kilója viszont 1700 akciósan. Tavaly a marhalábszár került ennyibe. De örülök, ha te tájékozottabb vagy nálam.
Jó gomdolatok. Évej jelentés bevezetőjében is gondolom nem kisbüfiknek írták a tartalmas mondatokat/víziót, mert ők már kevesek. A pozitív az lenne igen ha közgyűlésen csepegtetnének új infókat jövőre&piac mellett cég is venni kezdené pl.. Kínos lenne ha emelkedni akarnának de mégsem sikerülne valahogy ilyen lehetőségekkel a cégben, mint energetika, ahol cégek ketten épph.1évet termeltek ide.. Jelzés volt ez az 1 hónap alatti +50%% is árfolyamban. Ez már h.Beja sincs cégben kezd látszani, h.más Opus. Ez bizakodasra adhat okot annyi posvány, fals kitöres után.. Szóval holnapra jó szelet😃
Elég tájékozatlan vagy, pedig a média tele volt/van vele: Az árszabályozás az alábbi alapvető élelmiszerekre terjed ki:• kristálycukor • búzafinomliszt (BL 55) • finomított napraforgó-étolaj • házi sertéscomb • csirkemell, csirke far-hát, csirkehát, csirkefar, csirkeszárnyvég • ultramagas hőmérsékleten hőkezelt, 2,8% zsírtartalmú tehéntej A 2,8% nem sovány tej, és tudtommal az idén még nem arattak, hogy idei lisztet lehessen kapni. Van olyan ország, ahol az étolaj már négy/ötszörös árra emelkedett, sült krumplit az éttermek már nem is szolgálnak fel.
NEW OPUS GLOBAL