BUXopoly

Regisztráció: 2019-08-27 17:55:03

Hozzászólások száma: 1 991

Utolsó hozzászólás: 2020-07-03 16:24


Tapasztalat: 4
Aktivitás: 4
Népszerűség: 5


utolsó 20 hozzászólás

CIGPANNONIA kitartók péntek, 16:24
Egyébként az etikus szabályozás óta túl nagy csoda nincs, első 3 év szabályozott. TKM függ az alapoktól is és a kezeléstől. Szerintem teljesen más termékek jóval olcsóbbak, kisebb ügynöki jutalékkal rendelkezőké a jövő sikerdíjas alapkezeléssel (ref.index altt nincs alapkezelés felette van). Aki ezt behozza nyer.
Az alapkezelőben tulaj a CIg 16%-os. Szóval ez az mkb hír szerintem egyenlőre nem vészes, zömmel egyszeri díjast adtak el a banki csatornán ami meg profit szempontból elhanyagolhato
CIGPANNONIA kitartók péntek, 16:10
4 éve lépett ki, de a statisztikát vezetik róluk. Az alkuszok is benne vannak ha fbamsz/mabiasz tag vagy ha nem. 
CIGPANNONIA kitartók péntek, 16:09
Jó az irány. A bank szerződhet alkusszal (Hungarikum) hogy a bank biztosítási termékeit közvetítse. Az alkusz pedig kiajánl megfelelő számú terméket az ügyfélnek. Ebben benne lehet a CIG is. Minden ki fog derülni de én ebben inkább hiszek abban hogy a bankholding-hungarikum szerődés lesz. Vagy több biztosítóval szerződnek köztük a ciggel, de ott fiókonként oktatott vizsgázott emberek kellenek, egyszerűbb külsősre bízni mint egy országos alkusz. 
CIGPANNONIA kitartók péntek, 16:05
MABISz évkönyv ott az adatok. Nézd az élet sort, meg fogsz lepődni a CIg-en.
Ezt a kivezetés, csőd dolgot valaki felírja? Sorra ezt hallom az opus a 4ig forumokban is. Betoltak 6,4mrd-ot realitás közelében sincs a kivezetés. A forgalmuk idén magasabb mint tavaly. 
CIGPANNONIA kitartók péntek, 16:02
Tévedés.
Eriknek több cége van egyben, övé már az agenta (kompozit emberek) és a ufs (életesek zömmel).
CIGPANNONIA kitartók péntek, 12:11
milyen milliárdos kötelezettséget kell vállalnia? 
Pár napja 6,3 milliárd forinttal, 9,4 milliárdra a jegyzett tőkéjét, hanem úgy, hogy részvényei névértékét megháromszorozza, 33 forintról 100 forintra.  A CIG szavatolótőkéje eddig is a megadott felett volt, jegyzett tőke most 3X-ozódott.  Az EMABIT felé az MNB  jóváhagyással  (helyreállítási terv) párhuzamosan még 500 millió forintnyi többlettőke-követelmény teljesítését is előírta a CIG EMABIT számára.  A BJ nagy karakter, ott ültem decemberben amikor 1,5 órában elmondta az egészet. 
NEW OPUS GLOBAL péntek, 11:22
:-)))
Hasonló volt, amikor a konfi PPT-t végignéztem. Már a képkeretet is megvettem az ikeában. Nagyon haragszom az egészre, főleg magamra, az hogy idén tudtam higítani nyugtatott meg, mert én is biztos vagyok benne, hogy ahogy fog csodát csinálni a papír. Most megvan a megfelelő mennyiség, elfogadható átlagárral. Majd egyszer 1500 felett átgondoljuk mi lesz.
Addig máshol, másban adok veszek, beragadok, kiolvadok. 
Jó hétvégét mindenkinek
CIGPANNONIA kitartók péntek, 10:55
Tavaly ilyenkor 400 felett volt az árfolyan, oszti+tőkejuttatás...
Onnét leesett idén februárra 100Ft-ra. Szerintem aki ezt az olasz ügyre fogja az nem jól gondolkozik. Amióta megy az olasz ügy, mennyit hozott profitban, díjbevételben. 4-6Mrd...
Most vannak károk, amiből per van eddig 1,5 Mrd elkülönítve. DE azt is látni kell, hogy egy kb zéró kárhányados szerktorban hirtelen lesz egy nagy adag kár, az nem életszerű... Szóval az is vizsgálat alatt.
De még 1X ez nem indokolja azt az esést ami az árfolyamban van... Közben minden idők legjobb új szerzéses évét zárták. Mindenki azt lát bele amit akar. Szerintem szivatás van keményen. Idővel vége lesz.
CIGPANNONIA kitartók péntek, 10:49
Miért hagyjuk?
Volt szerződés, fizették a díjat, nem volt szükség a viszontbiztosítói szolgáltatásra. Amikor bejelentették a kárt akkor derült ki, hogy a szerződés nem létezik, mivel a díjat is a nemzetközi alkusz szedte be (ez ott szokás, itthon is lehet ilyet csinálni pl utas szerződéseknél). Ez bűncselekmény. A jogi ügy nemzetközi szinten folyik. 
CIGPANNONIA kitartók péntek, 10:36
Nem adták a többségi tulajdonlást, ebből indul a szivatás...
Az EMABIT konkrétan nem bedőlni, hanem eltűnni látszik. Új ajánlatot nem adnak ki, az állomány átvándorolt az AEGON-hoz, a jó emberek már eljöttek. Egy szellembiztosító kb.. DE mindettől függetlenül az olasz ügyben NEM hiba volt, hanem csalás, aminek a CIG az áldozata lett. Egész egyszerűen hamis szerződésekre fizettek.
CIGPANNONIA kitartók péntek, 10:23
Ha biztosítós vagy és dolgozol nekik, akkor látnod kellene máshogy is. Én voltam náluk a napokban is, sok az ellentmondás. Jelenleg érdekek feszülnek egymásnak. Amit a CIG-gel csinálnak az kegyetlen. De jelenleg arról van szó, hogy a függő szerződését felmondja 12.31-re az MKB. Az én gondolataimban ez nem azt jelenti, hogy többes szerződés egyik tagja a jövőben nem lehet a CIG, akár az MKB akár a Bankholding kapcsán. Folyamatos szivatásban vannak, és minden cikk negatív hangvételű a céggel szemben, ezt gondolom azért érzékelitek.
NEW OPUS GLOBAL csütörtök, 17:57
Ne szívjátok már a vérét a Gyurinak. Tolja a realt, könyvet, indit nap mint nap.. Saját topikja had legyen már véleménye. Az a baj hogy tipikusan mutatja a magyar társadalom lenyomatát ez a fórum. Benne vagyunk részt akarunk venni hátha meggazdagszunk, vagy nem vagyunk benne de hozzáértőt játszunk. Közben szidjuk mint mindent keresve hogy a nyomor sorsot kire foghatjuk, de felelősség a döntésért nincs. És irtjuk az összest akinek pozitív a vèleménye. Ma bezárt a bét 2% pluszban az opus ez kb 2 évnyi betéti kamat. Gyalázat ami itt megy napok óta.
Ja és én vagyok aki napszúrást kapott gondolom, mert mondani mertem, jön majd valami nagy. Majd meglátjuk. Szidtok ha nem értek egyet a kivezetés csőd szarfos papír ez storytokkal. Úgy állítjátok be hogy amit eladunk az elpárolog. Ellenérték pénz jön helyette ezt elfelejtitek... 
CIGPANNONIA kitartók csütörtök, 11:32
Nagyobb kérdés hogy miért tűnt el ilyen látványosan a pénz a BÉT-ről. A MOL + Richter nincs 1Mrd délig. A többi együtt meg kb 50MFt. Ez miez?
Adria tele magyarokkal, múlt héten lent voltam végig. Lassan minden full likvid...
NEW OPUS GLOBAL csütörtök, 11:28
Gyuri! Ne dühöngj a forum miatt, megfelelni úgysem fogsz tudni mindenkinek, szerintem nem is kell. Aki akar menjen...
A VG interjú nekem tetszik, lássunk eredményeket és rv növekedést. Cikk szinten van erre ígéret, és sok mindent bele lehet olvasni. A pénz csak gyűlik, érthetetlen módon, hatalmas volumen. Én azt gondolom, hogy egyszer csak vesznek valami döbbenetesen komoly storyt. Majd látjuk. A forgalom zéró, Ricsi+MOL nincs 1Mrd délre.. Nincsenek szavak... 
NEW OPUS GLOBAL szerda, 17:39
LEHETNE
Én magammal is meghasonulok, mert nincs értelme annak a posványnak amit ez a papír csinál. Úgy sajnáltam, hogy 2017-ben "keveset" vettem lent, majd vettem a vásárhelyi balhénál, a fúziónál 600 felett, majd amikor leesett  320, 300-ra, aztán 208, aztán 170... És már magamnak sem tudom megmagyarázni a saját ámokfutásom :-) De ha ez így marad, az baj. Nem lehet ennyire manipulált a világ, egy részvény...
El kell jönnie a napnak amikor ez a sok ideg, szív extra, magas vérnyomás kifizetődik. Közben meg minden amit utáltam azon sokat kerestem... Ezt az opit kedveltem, ezen nem keresek.. Bár van sok + pakkom, de sok a - is...
NEW OPUS GLOBAL szerda, 17:19
A többi nem?
Akkor átkapcsolok, mert más adást nézek. CIG? Waberers?
Mindegy is. teljesen felesleges ide bármit is írni. A végén mindig kijön hogy az Opi a legszarabb, pedig ez nem igaz. Szevasztok
NEW OPUS GLOBAL szerda, 17:17
Mondj egy olyan papírt amit a kisbüfi érdekek mozgatnak?
Mindenhol egy irány van. Itt meg kimondottan: El kell hinned, hogy a Te kis életed, befektetésed és érdekeid valamikor egy rövidebb vagy hosszabb időszakra megegyezik majd az irányítók, cégvezetők vagy árfolyam karbantartók érdekeivel. Ennyi.
Megnézném az OTP-t is ha nem vett volna idén 48Mrd-ért papírt, hogy hol tartanánk... 
NEW OPUS GLOBAL szerda, 17:14
Ezért ezeket a szörnyűségeket nem is mondom...
V meg W alakzat... persze itt leestünk a parkettára azt ott vakarjuk a fejünket. Elolvasod, hogy milyen válság az alapok visszapattantak, azt olyan L betű az összes kezdve a Supraval mint a szél.. Meg sem mozdul. Nincs pénz. És ha itt elfogy, akkor mi látjuk, hogy mi jön a gazdaságba... Nagyon kemény időszak...
NEW OPUS GLOBAL szerda, 17:03
Az egész BÉT egy nagy rakás kula. Olvasod hogy amcsiba bikapiac, miközben kb  polgárháború van náluk, olvasod, hogy a tolvaj wirecard asszem éppen 6X-ozott a napokban. A hamisító Luckin is duplázgat.. Mi meg itt állunk mint az igazi balf@szok. Már bocs.
Minden papír beszivat mindenkit. Nem csak az OPI, nézd meg a többit, hol nincsenek beragadva. 5000-es waberesesek, 450-es cigesek, 1000-es 4ig-esek, 14.000 feletti otp-sek, a Mol, Delta, Wallisban ülőkről nem is beszéljünk. Megnyitod a portfoliót kiírja hogy rally, megrántják, felhúzzák, már tudom hogy minden piros :-) 
Az egész egy nagyon szar vicc. Ha mindezeket figyelembevéve ránézel az Opira, ebben legalább ha az érdekek úgy akarják van annyi tartalom, hogy tud egy erőset menetelni. De mondom az egész BÉT harmat gyenge, OTP nélkül talán összejött 2Mrd forgalom ma... néhány millió EUR? Szégyenkezni kellene. Szóval ezekből a napokból hosszabb távú következtetést ne vonjatok le...
Jó idő van, itt a nyár család, vízpart, rozé, nyugalom. Ne egymást hozzátok idegállapotba
CIGPANNONIA kitartók szerda, 09:28
Én máshogy látom:
- nem csak az MKB a CIG banki csatornája (UC-ben is adnak el)
- nem azonnali az elválás
- nem azt jelenti, hogy mindennek vége, lehet, hogy valami nagyobb jön ( Bankholding)
- az OPUS még nem szállt ki a CIG-ből
- a Tőkeemelés nagyon pozitív dolog, pont erősődést vetít előre, nem gyengülést
Ami további gondolkodásra ad okot. Ha tudom hogy kihullik 6 hónap múlva az egyik legerősebb csatorna a banki, akkor nem emelek ilyen mértékű tőkét, az MKB Pannóniától mától új vezérigazgató került az OPUS élére, így a két cég erősebben kapcsolódik, az MKB oldaláról, vagy a Bankholding oldaláról számos ember ül az Opus feb-ben. Iszonyatosan keverik a lapokat. DE ETTŐL FÜGGETLENÜL:
Amilyen retek módon felhúzták 450 fölé amikor már tudták az olasz ügyet, és esett 200 alá, múlt heti 195-ökre is itt a válasz. 

friss hírek További hírek

 • BÉT
 • Indexek
 • Deviza
   • Forgalom
   • Nyertesek
   • Vesztesek