KKR13

Regisztráció: 2019-02-11 21:25:48

Hozzászólások száma: 1 878

Utolsó hozzászólás: 2021-12-01 18:47


Tapasztalat: 4
Aktivitás: 3
Népszerűség: 5

Kitiltások, felfüggesztések

Moderáció:
Kitiltás a "Globalis SzOpus Nyrt." topikból

A moderálás a "Globalis SzOpus Nyrt." topik #16599 sorszámú hozzászólása alapján történt.

A moderátor indoklása:
Magyarkodasbol jeles..gondolkodasbol nullas!

felfüggesztés(ek):

Moderáció:
Felfüggesztés a teljes fórumból - 2020-09-08 17:05-ig (5 nap, 0 óra, 0 perc)
A moderátor indoklása:
na ne már
Moderáció:
Felfüggesztés a teljes fórumból - 2021-01-21 07:22-ig (3 nap, 0 óra, 0 perc)
A moderátor indoklása:
személyeskedés
Moderáció:
Felfüggesztés a teljes fórumból - 2021-07-24 10:42-ig (5 nap, 0 óra, 0 perc)
A moderátor indoklása:
személyeskedés

utolsó 20 hozzászólás

NEW OPUS GLOBAL szerda, 17:55

Igen, itt már sokan írták, hogy eladták, eladják, aztán mégis "megelevenednek"...
Nem kell az itteni dolgokat komolyan venni, ide kevés őszinte ember ír és ha van valakinek papírja, azok szinte csak "kényszerbefektetők", ezért sem aktívkodom már annyit, mert nincs értelme.
NEW OPUS GLOBAL szerda, 17:45

Ez a volumen részvényenként (50 %-os résztulajdon az érintett cégekben és kb. 10 %-os profit a beruházáson) max. 4 Ft körüli összeg és még a jövőben el is kell eredményesen végezni a feladatot, illetve azt ki is kell fizetnie a megrendelőnek.
Az EU (tulajdonképpen a jövőbeli USA gyarmat) kifogja zsarolni mindenféle manipulatív eszközzel a tavaszi választás kedvező eredményeit a "helytartóinak", szóval ilyen megrendelések nem fognak itt nagyot szólni, max. ha majd az azokon esetlegesen keletkező eredmények már megjelennek az eredménytartalék sorain, de oda még nagyon hosszú és rögös az út.
Ide piacképes termelő, szolgáltató cégek kellenek, nem ilyen dolgokban (állami megrendelések) kell meglátni a megváltást. Ezen a téren szinte semmit sem fejlődött a cégcsoportunk az elmúlt években, max. a meglévő tagokat csinosítgatták, legalább is a kimutatott eredményekben nagy átütő erő nem volt tapasztalható.
NEW OPUS GLOBAL 2021. 11. 01. 17:25

Ahhoz képest, hogy fillérező speka vagy, elég álszent duma.
Mondjuk ezzel a részvénnyel nem volt sok esélyetek az elmúlt időben pozitív egyenleggel "kereskedni".
Még annak idején engem is biztattál itt a Portfolio fórum keretei között, hogy csináljam én is.
Na mindegy, ha szükséges, a sok halálhörgés között én majd büszkén halok meg, igaz nem sokra megyek vele, de már leszarom ezt az álszent, számító világban, legalább megpróbáltam.
OTTone 2021. 10. 28. 20:46

Az üzleti jelentés jövő orientált, reméljük "sok oldalas" lesz :)
Mindenesetre legalább megvan a remény arra, hogy ne kelljen húsvétig várni a feltámadásra, és itt nem a "kereskedésre" gondolok (befektetői alkattal), hanem a cég további prosperáló működésére, amivel mindenki jól járhatna.
OTTone 2021. 10. 28. 18:35
Miért üzleti jelentésre szól a megbízás, ugyanis az tudomásom szerint nem a beszámoló kötelező része, ellentétben a mérleggel, eredménykimutatással és a kiegészítő melléklettel. Esetleg valamit nem értelmezek megfelelően?
NEW OPUS GLOBAL 2021. 10. 23. 23:44
További jó hülyítést mindenkinek, egy darabig valószínűleg távol leszek.
NEW OPUS GLOBAL 2021. 10. 23. 23:42
Elég új fejlemények, emlékeim szerint korábban csak szolidaritottál.
NEW OPUS GLOBAL 2021. 10. 23. 23:40

Egy baj van, hogy már az USA-ban is szépen elcsalták a választást, de azóta folyamatosan "ráhígítanak" a bevándorlókkal, hogy legközelebb ne legyen probléma és egyértelmű legyen a helyzet.
Igen, hirdetik az igét, az egyéni érdek mindenek felett, a technológiai cégekkel már elő is állították a magába szerelmes embert, mint porototípust, a fiatalokat megfőzik hozzá.
Sajnos ide már egy idő után Johnny English is kevés lesz, a Jason Volta karakterből egyre több.
NEW OPUS GLOBAL 2021. 10. 23. 17:10

Amúgy vicces ez a topik, mert amikor belépek, sokszor a jobb felső sarok felé tekintve a rendszer olyan aktív fórumozókat mutat a topik kapcsán, akik a minuszoláson kívül akár napokig, hetekig csendben vannak.
NEW OPUS GLOBAL 2021. 10. 23. 17:04

Rendben, igaz pár hónapja ugyanezeket a kérdéseket feszegettem itt a fórumon.
Én sosem a szimpátia szavazás miatt nyilvánulok meg, ezt már szerintem mindenki belátta.
Nem voltam a délutáni "kormány" megemlékezésen, de azt a televízióban figyelemmel kísértem és elég egyértelmű számomra a helyzet, hogy mit kell tenni a nemzet, a nemi, a vallási, a családi identitás megőrzése érdekében a választásokon.
NEW OPUS GLOBAL 2021. 10. 23. 07:55

Beszélj inkább arról, hogy általad belengetett több száz milliárdos akvizíciót (emlékeim szerint úgy fogalmaztál, hogy a többszöröse az elmúlt időszakban történteknek és még céloztál több közepesre és kisebbekre) mire alapoztad, milyen formában tudná ezt a szervezet kivitelezni.
Több száz millió új részvény kibocsátásával, 100 milliárd feletti kötvénykibocsátással (ez szerintem lehetetlen), állami tulajdonszerzéssel, stb.?
A korábbi akvizíciókat a nyilvános hírekből már ismerte az ember a feltűnésed előtt.
Nekem tényleg megnyugtató lenne - mint valós befektetési szándékkal érkezőnek -, hogy legyen egy újabb támpontom a szigorú eltökéltségem mellett.
A szavazást nem ideológiai síkra vagy egyenes gerincre, politikai elkötelezettségre alapozva, el nem tudom képzelni azt, hogy a komolyan eddig pórul járt befektetők maguk ellen szavaznának és győzködnének másokat is erre, egyáltalán nem racionális cselekedett.
Felállították a 22-es csapdát az elvi síkon ezen politikai irányvonal által el nem kötelezetteknek.
Továbbra is tartom, nem érdekük az elkövetkező hónapokban a nagy árfolyam emelkedés, sokkal többet vesztenének most már vele.
Ez a fórum komoly mondom úgy érne valamit, ha részvénykönyvben való megfeleltetés (természetesen a spekák szlengjével élve nem játszós pakk esetén és kellően hosszú táv eltelte) után írhatnának ide az emberek, sokkal objektívebb lenne a kép. Én komoly mondom felvállalnám a nevemet, az arcomat, ha mindenki megtenné, aki egy ilyen fórumban részt vesz. Természetesen nem bemondásra, hanem személyesen az iratokat bemutatva.
Az Ott-one-nál is, amikor szerveződött a közös fellépés azt várták el az embertől, hogy kb. azonnal hatalmazzon fel ügyvédi meghatalmazás útján teljes eljárási körben, utólagos tájékoztatási joggal egy vadidegen személyt, még egy személyes találkozót sem szerveztek. Le is írtam ezt az ügyvédnőnek, felajánlva azt, hogy nem zárkózom el a csatlakozástól, de ahhoz ismernem kell a körülményeket.
OTTone 2021. 10. 21. 21:29

Gondolom, a Késmárk utcai környékre tippelsz, ott van minden, néha még engem is meglepett milyen cégek, de a szemétégető felé is vannak elbújós helyek, természetesen nem az esti pillangókra értve :)
NEW OPUS GLOBAL 2021. 10. 21. 21:26

Nincs mit, főleg, hogy a Te esetedben úgy vélem őszintén írsz.
Ami a közel jövőt illeti, én egy kicsit a Covid miatt parázok ismét (főként mint gazdasági hatás, korlátozás), sajnos több millióan nem éltek az oltás lehetőségével és már szinte hónapok óta belengették ezt az újabb hullámot, mint valami menetrendszerinti kötelező rosszat.
Azért vannak érdekes dolgok ezzel kapcsolatban is. Például Svájcban (ugye nincs lekötelezve senki felé sem és elég jól van kondicionálva) a téli turizmus kapcsán megint elég lazán kívánják a szezont kezelni más "nyugati" helyszínekhez képest. Mondjuk engem nem "fenyeget" ez a probléma, hogy arra vegyem az irányt, de nagyon szeretem a téli sportágakat, remélem a téli versenyszezon lemegy rendesen (hétvégén kezdődik az alpesi világkupa - Eurosport, aztán később, novemberben megkezdődnek az északi sí versenyek a síugrással egyetemben, szóval inkább azok fogom nézni az árfolyam helyett:).
OTTone 2021. 10. 21. 20:39
Újpalotaiként (XV. kerület) kérdezem, hogy ez most vicc vagy tudsz valamit :)
NEW OPUS GLOBAL 2021. 10. 21. 20:33
Nagyon sok igazságot írsz, ezért (is) fektettem be ide nem kevés megtakarítást, főként, hogy célként lebegett a szemem előtt a közös magyar siker. Bocsánat, ha nagyon magadra értetted, nem igazán rád céloztam, Te nem szokták ide járni folyamatosan panaszkodni fő műsoridőben.Nekem azért könnyebb, mert eleve egy befektetésnek szántam , sőt inkább hosszabb távon osztalékban realizálandó hozam lebegett a szemem előtt, amitől sajnos egyelőre elég messze kerültünk.
Ettől függetlenül látom a perspektívát még most is a történetben, csak túlbecsültem az apportok utáni kapkodás jelentőségét, azaz azt hittem, hogy onnan már csak felfelé fogunk indulni, amit a következő évek eredményei is alá fognak támasztani.
Nem így történt, ám tudtam, hogy egy politikai területen érintett történetről van szó és mivel tetszett a gazdaság, a közteherviselés átalakítása, a beruházások ösztönzés és még számtalan egyéb dolog, így egy cseppet sem gondoltam, hogy annyira rossz lóra tenne az ember. Az azért látszik, hogy elindult felfelé a történet, csak a dinamikájával van probléma.
Ellenben emiatt nem fogok kifordulni magamból és még rosszabb döntést hozni, táptalajt adva olyanoknak, akik érdemtelenek rá. Azt, amit ideológiai úton is kívánnak művelni a hazámmal, Európával, egy pár éves, egyelőre kudarcról szóló befektetésem miatt nem fogom támogatni, főleg, hogy ha újra adóelkerülő üzemmódban válna egy gyökeres változás után a gazdasági mechanizmus. Az végképp padlóra küldene, mert annyi mindent elvettek tőlünk és közben a szemembe röhögtek, hogy az még jobban fájna a jelenlegi (remélhetően csak átmeneti) kudarchoz képest. Nem kívánom ismét a lustákat, az élősködőket, a "kiskapusokat" piedesztálra emelni a nagy kamu egyenlősdi közepette, miközben a lazább erkölcsű emberek adóalapot elsikálva jót röhögnek rajtad.
Az, aki hasonlóan élte meg a rendszerváltást következő két évtizedet, talán tudja miről beszélek.
Az, aki pedig a választástól esetleg parázik, szerintem nem fektessen be ilyen részvénybe, főleg úgy, hogy amúgy sem ért egyet a jelenlegi rendszerrel.
NEW OPUS GLOBAL 2021. 10. 21. 19:31

Borzasztó itt olvasni a sok sírás - rívást, de amit még tavaszig művelni fogtok ...
Ennyi kitartás nincs bennetek, hihetetlen.
Persze sok lehet az agent provocateur erre felé is.
Szerintem a nagy átlagnál sokkal többet kockáztatok (két és fél évtized megtakarítása, nemcsak itt, pld-ul az Ottone-ban is), mégsem rendezek ilyen hisztit.
NEW OPUS GLOBAL 2021. 10. 20. 21:46

Távozott kb. 250 szoba (Galyatető + Murau) és érkezett kb. 200 (Eger) + 120 (Kaposvár - üzemeltetés).
Az Appeninn is (tudom, már nincs hozzá közünk) vásárolt egyet Tokajban, ahol amúgy is épít egy komolyabbat, a HH-val hasonló lehet a stratégiájuk a hazai piacon, azaz egy adott településen belül lehetőség szerint begyűjteni több nagyobbat is (monopolizáció a működési területen, ár befolyásolás, erőforrás elosztás optimalizálás, stb.).
Az első félév zárása után megmaradt, építőipari szegmens eredményével szemben képzett speciális ÉCS (44 milliárd) szerintem "továbbkopik", mert a fennmaradt részből a döntő többség (2020-as jelentésben 37 milliárd) az RM International Zrt-hez (BUBE) kötődik, amely igazából most kezdett még csak aktivizálódni. Persze, ez sajnos nem egy év alatt fog elkopni, mert ha jól értelmezem a konstrukciót, akkor ez a szám a tevékenység nyereségére van képezve, azaz, ha az árbevétel arányában 10-15 % közötti a nyereség aránya, akkor ez kb. az egész projekttel fog csak jó esetben kifutni.
Mondjuk ez esetben nekem az időbeliség furcsa, azaz, mint ha előbb képezték volna meg ezt a speciális ÉCS-t, mint ahogy egyáltalán ez az üzlet aláírásra került volna, de lehet, hogy tévedek.
Mondjuk szerintem a következő években nagyon nem az építőiparra kellene csak alapozni, azaz a többi üzletet, szektort ez az ÉCS nem befolyásolja, ott csak az adott leányvállalat tevékenységéhez kapcsolódóan lehetnek a szokásos ráfordítások között értékcsökkenési leírások.
NEW OPUS GLOBAL 2021. 10. 20. 05:18

Amennyiben bárkit is a igazság érdekelné, akkor "csak" annyit kellene esetleg a tisztelt újságíróknak megkérdeznie, hogy a vétel és az eladás (pár éves viszonylat) kapcsán a HH-nak keletkezett-e nyeresége, ugyanis most nem hiszem, hogy tolonganának jó vételárakkal a vevők bármely szállodáért.
Természetesen ennek igaznak kell lennie a HH által megvásárolandó szálloda kapcsán is.
Ezen felül az is kérdés lehetne, hogy amennyiben többlet realizálódik az akvizíciók zárása után a HH-nak, úgy azt osztalék fizetés (Opus felé) miatt tették vagy a jelenlegi felújítások költségét kívánták csökkenteni az esetleges alacsonyabb hitel felvétel (visszafizetés) érdekében.
Persze a válasz nem garantált, de sokszor nem is ez az érdekük a cikkíróknak, hanem csak hogy bizonyos körökről írjanak, "reklámozva" a szerepüket a hazai gazdaságban.
Természetesen a paráztatás, hangulatkeltés nagyon áldásos tevékenység egyeseknek.

friss hírek További hírek