KKR13

Regisztráció: 2019-02-11 21:25:48

Hozzászólások száma: 1 090

Utolsó hozzászólás: 2020-08-14 18:09


Tapasztalat: 4
Aktivitás: 3
Népszerűség: 5

Kitiltások, felfüggesztések

Moderáció:
Kitiltás a "Globalis SzOpus Nyrt." topikból

A moderálás a "Globalis SzOpus Nyrt." topik #16599 sorszámú hozzászólása alapján történt.

A moderátor indoklása:
Magyarkodasbol jeles..gondolkodasbol nullas!

utolsó 20 hozzászólás

NEW OPUS GLOBAL péntek, 18:09
Nagyon remélem, hogy ezt a szálat már nem engedjük el, mert jogosan lehetne mindenki felháborodott, ha pár milliárdért kidobunk jövőbeli esetleges tíz milliárdokat (2 milliós ügyfélkör), ahelyett, hogy ténylegesen felfuttatnánk egy ágazatot. Nem kellene a jövedelem elől menekülni, mert azzal tényleg hülyére vennének minket már hosszabb távon is.
NEW OPUS GLOBAL péntek, 14:46
Sajnos ezt én is konstatáltam az elmúlt két év során, ebből is gondolom, hogy nem az árfolyamot kellene szuggerálni, hanem a cégek eredményességét, a portfolió egyre értékesebbé válását, igaz ez nem rajtunk múlik, a kezdő téteket már rég megadtuk hozzá.
NEW OPUS GLOBAL péntek, 14:14
230 környékén nem volt elég olcsó?
NEW OPUS GLOBAL szerda, 16:29

Nyugodtan kövessék a példámat, kis pénz, kis foci, nem érdemelnek többet, ha nekem is ennyi jut tulajdonosként.
A mai szabadság minimál költséges programja, Gödig vasút, onnan vissza Budapestre lábbal hajtós Aldi gazdaságos rollerrel egy-egy megállással tarkítva a Duna mentén. 
Megjegyzem - a járdaszigeteket járva - baszott sok gazdag magyar van, bár kevés köztük, akik a becsületes utat járva, sok munkával jutott el a státuszig.
NEW OPUS GLOBAL kedd, 16:55

Nagyon ráértek itt a fillérbaszásra, esetleg nincs felvétel az állom munkahelyetekre vagy a milliomos klubba:)
Ezek a lényegesebb folyamatok:
https://magyarepitok.hu/vizgazdalkodas/2020/08/merfoldkohoz-erkezett-a-mosoni-duna-vizszintjet-helyreallito-beruhazas
Remélhetőleg 2022-ig lezárul a fenti projekt, bár ez is az ÉCS-s feladatok egyike.
NEW OPUS GLOBAL hétfő, 21:17
Ez jónak tűnik, bár nem tudom, hogy mekkora területet igényel az előállítás, amivel ekkora (és jövőbeli) igényeket le lehetne fedni úgy, hogy az már nem megy más - mondjuk értékes élelmiszer termőterületek, vízkészlet - kárára. Gondolom a sós vizekben is valamilyen módon megoldható az előállítás, bár ott nehezebb a felügyelet, logisztika.
NEW OPUS GLOBAL hétfő, 19:23

Nem tudom milyen konteksztusban linkelted, mert a vállalkozások nagy részére nem ez jellemző, de ha már felhoztad:)
Betalál a Földbe egy focipálya méretű aszteroida, a légkörbe egy-két évig por és por, aztán mindenki a Föld alól vagy alatt várja majd a megoldást. Igaz, ez csak egy pesszimista vízió, de az ilyen dolgok miatt is fontos, hogy teljesen nem lehet eltemetni az ilyen jellegű stratégia tartalékokat, mint a szén, az más kérdés, hogy nem ezeket kell használni tömegesen, mert egy idő után úgy is elfogy, illetve amíg nem oldják meg a káros anyagok lecsapolását a belőle nyert energia előállítása során, úgy nagyon veszélyes üzemmódot eredményeznek az ökoszisztéma szempontjából.
Mondjuk a fejlődő világban az elmúlt évtizedekben zajló túlnépesedés még nagyobb probléma (azzal járó újabb és újabb erőforrás igény, amelyek persze korlátosak), de arról persze nem szeretnek beszélni. Lásd Libanon - robbanástól függetlenül -, ahol egy emberöltőn belül több mint háromszorozódott a népesség (60-as években kevesebb mint 2 millió, most több mint 6 millió ember Magyarország területének kb. egy tizedén, úgy hogy folyamatos konfliktusok zajlanak az országban, illetve annak területének egy jelentős része magas hegyvidék és sivatag). Ez még számtalan országról elmondható.
OTTone hétfő, 18:33

A korábban Latin-Amerikába szánt drónos megfigyelési rendszer további sorsáról is nagy csönd van, pedig nálunk is bőven van rá feladat (lásd határvédelem), de a titkosítás is elég életszerű a mai világi folyamatokat tekintve, de nem tudom megítélni, hogy ezen a téren például mennyire innovatív ez a cég.
Itt az árbevétel mozgott pár száz, majd egy-két milliárdos szinten tavalyig (nem a nyereség), így könnyen lehet bármilyen jó innováció esetén szintet ugrani, szóval remélem, hogy tényleg erős ilyen téren (is) a háttér.
NEW OPUS GLOBAL hétfő, 18:24
A vállalkozás folytatásának az elvéből adódóan ugye nem gondolod, hogy ez egy komoly kérdés :)
NEW OPUS GLOBAL hétfő, 18:21

Az ÉCS szerelmeseinek két projekt, amit szerintem érint a leírás.
A hídnak ez évben, az autóútnak jövőre kell befejeződnie. Ezek (is) konzorciumban épülnek, azaz a bevétel egy részének a fele kerül ide.
https://112press.hu/hirek/reszletek/m8_autout_kormend_elkerulo_dronfelvetel_2020aprilis/
https://felvidek.ma/2020/04/nem-tudjak-tartani-az-uj-duna-hid-atadasi-idopontjat-komaromban/
NEW OPUS GLOBAL hétfő, 18:03
Mivel semmilyen új információ nem látott napvilágot, így árfolyam karbantartást (nagy tulajdonosi háttér) vagy egy fajta nagyon mínuszon van minden csipegetünk most magatartást (azaz esetleg általános piaci mechanizmust) feltételezek az emelkedés mögött, de nem feltételezek hatalmas szintugrást, ha csak nem a pozitív tartalmú ígéretekből elkezd valami realizálódni, aminek a "jól értesült előszelét" látjuk esetleg most, bár erre adok legkisebb esélyt.
OTTone hétfő, 17:55

Szerintem sem jársz messze az igazságtól, már csak azért is, mert még senki sem tudhatja a valódi kisrészvényesek közül, hogy a tavaszi rendelések milyen módon realizálódtak és már azelőtt is a szokásos üzleti tevékenységek mellett tartósan magasabban járt az árfolyam. 
Azaz egyelőre nincs racionális ok - az eddig megjelent információk, illetve korábbi árazás alapján - az eladásra, főleg, hogy a szerverpark bővítés is (amennyiben az reális piaci árazással történik meg) azt feltételezi, hogy a szokásos üzleti tevékenységből származó megrendelések növekedésére számítanak.
Mondjuk továbbra is bizarrnak érzem azt, hogy nincs deklarált nagy tulajdonos, azaz például a vezetést ki felügyeli, ki kéri számont, ki jár el tulajdonosi gondossággal mondjuk egy nagy beruházás esetében?
NEW OPUS GLOBAL vasárnap, 13:02

Teljesen igazad van, sajnos én is csak pár emberről tudom elképzelni, hogy igazán tiszta lapokkal játszik, viszont folyamatosan vannak friss regisztrációk és az általad előbb lefektetett viselkedési, megjelenési formák.
Engem inkább az aggaszt, hogy kevés a munkában, kitartásban hívő, azt célnak tekintő ember. Én például nem tudnám magamról elképzelni azt, hogy ha meggazdagodok (erre aztán tényleg kicsi az esély:), akkor csak here-vere az élet, akkor is hasznosnak szeretném érezni magamat és a magam módján valami értelmeset cselekedni, akár úgy dolgozni, hogy azt tényleg szabadon, egyfajta hobbiként tenni, lerúgva magadról a kiszolgáltatottság, lekötelezettség béklyóját.
NEW OPUS GLOBAL vasárnap, 06:59
Idejön valaki nagy pofával - mint aki tutira mindig ismeri előre évekre a történéseket és a hátteret - anonimitással (gondolom századik regével) sértegetni többek közt Téged is - amennyiben tényleg van részvényed - neked pedig ez imponál?
NEW OPUS GLOBAL szombat, 23:28

Az igazi beetetés az, amikor a Pöttyös (hollandoké már rég a cég) nyereményjátéknál kinyitod a rudis zacskót, hogy a nyereményjáték kódot feltöltsd a honlapukra, de a megolvadt csokirészt letörölve - a kód elolvasása érdekében - a kód is törlődik a papírról :)
Azt hiszem, ott már meghoztam a döntést, hogy a túlárazott termékekből többet nem veszek tömve a hollandok zsebét, de mint idióta kisbüfi az Opus részvényre még nem tudom egyelőre ezt mondani, támogatva a hazai gazdaságot :))))
NEW OPUS GLOBAL szombat, 23:23
Te már most sem érsz annyit, az arc viszont már megvan hozzá.
NEW OPUS GLOBAL szombat, 19:17

Néz már ki a fejedből, Orbán azon kevés vezető egyike, aki felvállalja nyíltan például a migrációs nyomás elleni küzdelmet. Igen, ezeknek a köröknek nagyon sokat megérne, ha nem ilyen vezető lenne hazánk élén, és ez nem kifejezetten rólunk - mint kis országról - szól, hanem egy politikai irány megtöréséről.
Nézd a híreket, hogy mi lesz majd Libanonban. 
NEW OPUS GLOBAL szombat, 16:55

Tudod, az elnyomott sajtó, de valahogy a nagy ellenségképpel a hátukban tíz év alatt sem haltak éhen.
Ilyen az, amikor az egyik külföldi hatalmi elit - az itteni helytartóikkal koordinálva - finanszírozza a belpolitikai paletta egy részét, de közben jól esik folyamatosan sírni és az áldozatot játszani. Akkor lesz itt sírás, ha egyszer a stratégiájuk célba ér, de utólag már késő lesz.
OTTone szombat, 07:48

Te egész biztos nem befektetni kívántál, hanem rövid távon árfolyamnyereséget realizálni és ezért sápítozol állandóan.
Én megnéztem a cég múltra vonatkozó számait és az alapján egy picit irreálisnak tűnt a befektetésem (2018. ősztől kezdtem venni a részvényeket) az aktuális árfolyam tekintetében, de a cég partnerei, sokoldalúsága, fejlesztései, működési területe arra engedtek következtetni, hogy hosszú távon megfelelő lesz a döntésem, mert bármikor ennél a méretnél egy "üzleti robbanás" feljebb repítheti az árfolyamot.
Annyi változott, hogy még misztifikáltabb lett a kép a rejtett tulajdonosi szerkezettel és az ez évben történt - nem várt - hatalmas volumenű, a működési területhez nem egyértelműen kapcsolódó - (egyszeri ?) kereskedelmi tevékenység által. Persze az egészségügyi vonal a korábbi tulajdonosi, tisztségviselői személyek által annyira nem tájidegen a cégtől.
Szerintem a covid nagyon kapóra jött az eleve előtte már részvényt vásárolni kívánó személyeknek, akik a kis részvény szám miatt, ha piaci úton vásárolni kívántak volna, akkor nagyon felhajtották volna az árfolyamot. A beszerzési hírek mellett ezért is jöhetett gyorsan vissza az árfolyam.
A mostani visszacsorgás igen kis forgalom mellett valósult meg, ezért ezt nem tekintem aggasztó jelenségnek. A jövedelmezőség (általános nyereségkulcs) egész biztosan lehetne jobb, de ha arra gondolok, hogy saját forrásból megint lesz fejlesztés, akkor azért úgy érzem, hosszabb távon nyugodtan maradhatok optimista.
NEW OPUS GLOBAL szombat, 07:30

Az árfolyam kapcsán én sem szédültem meg, nekem a cégcsoport eredményessége, működése a prioritás, mert az jelenthet hosszabb távon megfelelő árfolyamot, azaz, hogy mindenki jól járjon, amely egy születő dolog esetében alapvető elvárás lehetne.
Persze, ha az ember kitekint a nagy világra, akkor a félelmek újabb kapuját lehet megnyitni.
Kezdték az iszlám állammal, aztán jött a covid, amit meglovagolva egy társadalmi forrongást alapoznak meg, most pedig Bejrúttal kívánnak alátüzelni az exodusnak.

friss hírek További hírek

 • BÉT
 • Indexek
 • Deviza
   • Forgalom
   • Nyertesek
   • Vesztesek