KKR13

Regisztráció: 2019-02-11 21:25:48

Hozzászólások száma: 192

Utolsó hozzászólás: 2019-10-20 00:16


Tapasztalat: 4
Aktivitás: 4
Népszerűség: 5


utolsó 20 hozzászólás

NEW OPUS GLOBAL vasárnap, 00:16

Az alábbi vitákhoz hozzászólva, nagyon remélem nem térnek vissza azok az idők, amikor is a politikai elit módszertana a kimenekítés (részvény, ingatlan, elérhetetlen bankok, luxus vagyontárgyak, stb.) lesz a "hálás" feladatokon összetarhált vagyon tekintetében.
Azért az sem bonyolult, hogy bizonyos helyeken senki sem szeretne igazán megerősödő magyar cégeket, mert a végén még konkurensek lesznek (lásd OTP, MOL) és már nem csak a magyar piac lefölözése kapcsán menne a vetélkedés.
Na most, ha valakinek a fentiek ellenére a magyar feltőkésítés jelenlegi mechanizmusa nem szimpatikus, az ne akarjon nyerészkedni egy Opus ügyleten és osztani az észt, mert talán a legerkölcstelenebb "konstellációt" gyakorolja ezen magatartásával és köpi magát nap, mint nap szembe.
NEW OPUS GLOBAL szombat, 10:26

Ezt ne vedd alapul, főleg egy ilyen összetett rendszernél, mint az Opus.
Az árbevételnél azért fontosabb a jövedelmezőség, mert például nem mindegy, hogy 70 milliárdból van 1 milliárd adózott eredmény vagy 7 milliárd.
Aztán az árbevétel is olyan, hogy egy hosszabb időtávban ki kell "teríteni" a dolgokat, azaz, ha az egyik időszakban 5, míg az azt követőben 15 milliárd, majd azután 10 milliárd van, akkor láthatod, hogy ez évi 10 milliárdnak felel meg és míg az elsőnél sopánkodsz, a másodiknál eufórikus állapotban kerülsz, majd a harmadiknál jön a valóság.
Az Opusnál az egyik vállalat nagyjából konstans, kiszámíthatóbb teljesítmény nyújthat (pld-ul: élelmiszeripar, energetika), míg a másik (pld-ul: építőipar) teljesen hektikus lehet.
Az sem mindegy, hogy a vevői köröd milyen összetételű, állami, világgazdasági, belföldi és/vagy külföldi magánszemélyek, stb.
Nálunk például vannak szinergikus hatások is, mert mondjuk a Csabatáj előállít alapanyagot, azt pedig a Viresol és/vagy Kall felhasználja, melyhez mondjuk a Viresolnál az energiát a Mátra is adhatja.
Akkor még ott van a tulajdonosi szerkezet, azaz most 700 millió részvény van, de ha mondjuk valami nagyot kell bővülni és mindenképp a piacról kell szerezni friss tőkét és annak van realitása, akkor újabb részvények kibocsájtásával megint kevesebb jut fajlagosan egységnyi tulajdonosra.
Aztán nézni kell a cégek szerepét, ami nagyjából nálunk még sok szempontból inkább a kezdeti fázisban volt, van (megvalósult, megvalósuló beruházások, növekedés, felújítás, átstrukturálás), ami a jelen pillanatban nagyobb erőforrásokat von el a működési eredményből (sőt akár hitel felvételét eredményezi) és nem mondjuk az osztalékfizetésre helyezi a hangsúlyt.
Szóval, ahogy láthatod még akár egy cégnél is bonyolult lehet a helyzet, nemhogy egy ilyen összetételű holdingnál. Azért az elmúlt évtizedek tapasztaltai alapján a méret növekedése döntően későbbi pozitív folyamatokat alapoz meg és ha bár most még nagyon negatív színben láthatjuk a dolgokat - köszönhetően az árfolyam alakulásának, a rossz és megtévesztő kommunikációnak, a politikai túlfűtöttségnek, a korábban remélt, de meg nem valósuló üzletági beruházásoknak, akvizícióknak -, de szerintem nem reménytelen a helyzet.
OPUS Global Nyrt. péntek, 18:02

Amennyiben ugye a vagyon megadóztatása a cél, akkor ez így kevés.
Pár nagyon egyszerű példa:
1.) Pistikének van 10 ingatlanja több mint 500 millió Ft értékben, de egyik sem haladja meg önállóan az 500 milliós értéket.
2.) Pistikének csak pár ingatlanja van, de a család többi tagjának, "barátjának" összesen van több milliárd forint értékű ingatlan vagyona, de egyik sem haladja meg önállóan az 500 millió forintos értéket.
3.) Pistikének külföldön van sok ingatlanja.
és valószínűleg még lenne bőven egyéb verzió.
Még a 2000-es években mondta az egyik jól informált elvtárs, hogy az MSZP egyik "knicstárnokának" a legnagyobb problémája az volt, hogy a Loire folyóra rossz merülésű hajót vett:)
Szóval lehet itt bohóckodni, de még mindig ezerszer jobb megoldás egy Opus, ahol az "átalakult" vagyon dolgozik az egész magyar gazdaságban, lehetőséget és értéket teremt egyszerű embereknek (dolgozók, kis tulajdonos, export és adóbevétel, stb.), nincs elzárva mások elől a lehetőség és le van kötve értelmesebb dolgokra, mint ha azt kimenekítették volna külhonba (ingatlan, külföldi értékpapírok, stb.) vagy felesleges luxus javakba.
NEW OPUS GLOBAL péntek, 15:15

Ez tényleg szánalmas, hogy egy vicces - kis körben értékelhető információval bíró - videó kapcsán kezdjenek el hepciáskodni, amikor számtalan felelős cégvezetőtől elhangzó kommunikáció során simán megtévesztették az embereket, aminek természetesen a felelősségét senki sem vállalja, senki sem kompenzálja.
Természetesen a folyamat elején a tőzsde alapvető célja egy ott színre lépő cég esetén a forrásszerzés, azaz a vásárlók tekintetében a jelenben adakozni a jövő érdekében, ezért még korai egyenleget vonnom a befektetésem kapcsán, de egész biztos, hogy az elmúlt 1-2 év alatt lezajlott árfolyam ingadozás nem tekinthető normálisnak, és csak remélhetem, hogy döntően tiszta piaci folyamatok mellett zajlott.
Én személy szerint hiszek a hazai cégek nemzeti feltőkésítési stratégiájában (remélem nem egyedül:), de akkor az ilyen emberekkel, akik sokkal nagyobb áldozatot hoznak az ügy érdekében (több évtized megtakarítása agyon adózott, nem speka jövedelemből), bánjanak tisztességesen és kommunikáljanak megfelelően.
NEW OPUS GLOBAL péntek, 07:19

Bocsáss meg, de nincs olyan, hogy balos.
Az egész "álbal", közük nincs ahhoz az értékekhez, amit képviselniük kellene, csak valahova tartozniuk kellett politikai szempontból.
Itt is bizonyítják, hogy a pénz az Istenük, mert köpködnek jobbra, de várják tőlük a delát, nincs gerincesség.
Jó pár "álbaloldalit" ismertem meg, akik annak idején lehúzták a rendszert, a saját családjuk költségeit sem tették bele a közösbe (adó), holott jóval magasabb volt az életszínvonaluk az átlagnál és a luxus javaknál is optimalizáltak (pld-ul: szlovák rendszámú gépjárművek), s ezeket után még el is szerették volna magyarázni, hogy ez így korrekt.
NEW OPUS GLOBAL csütörtök, 21:27
Formabontó ez a kis holding sztori és szerintem ez lesz a folytatás is, s egyben van is egy hülye megérzésem, miszerint sajátos módon a halottak napja után feltámadunk, vagy ha valakinek ez jobban tetszik, akkor karácsonyig újjászületünk némi keleti "segítséggel":)
NEW OPUS GLOBAL csütörtök, 05:54

Csak úgy szinte kívánják a hasonló folyamatokat:)
Ciklikusan mindig is lesz, sőt az egyik tulajdonos - főnököm annak idején úgy gondolta jön majd az igazi fordulat, amikor a világ folyamatait hatalmas befolyással bíró pénzintézetek, intézmények szerep végre lecsökken és a reál teljesítmények fontosabbakká válnak, de nem jött be. Sokaknak pénz az Istenük, valakinek persze ez a szimpatikus viselkedési forma.
NEW OPUS GLOBAL szerda, 19:15

Erről csak az jut eszembe, hogy ezen és hasonló csoda független média termékeket finanszírozó emberek, max. az orosz hadsereget és az IMF hitelt tudták az országba hozni:)
https://hvg.hu/kkv/20191015_BMWgyar_meg_a_valasztasok_elott_hoztak_par_fontos_dontest
NEW OPUS GLOBAL szerda, 19:10
A mínuszolók nagyon le vannak maradva, simán lecserélném ezekre az árfolyam mínuszomat:)
NEW OPUS GLOBAL szerda, 19:06
A fiúk a bányában sz...ig dolgoznak:)
AutoWallis Nyrt+topic szerda, 19:05

Persze, hogy nem lehet elérni őket, biztos keresik a debreceni BMW gyár alapkövét, hogy továbbcsiszolják a stratégiát:) Ezek az új csúcsrészvények folyamatosan 0-zák le a munkás éveimet, szóval nem a 70-es korhatáron aggódom, mert addigra úgy is elfogyok:)
NEW OPUS GLOBAL szerda, 18:41

Évek óta mennek már, hol ide, hol oda, bár meglepő a szervezettség és az invesztált tőke az "álbalon" és az "elnézőség" is velük szemben.
Több százat tudtam volna összegyűjteni az egyik f...-os tag által, aki sajnos nagyon sötét, így bármit bekajál, illetve pénzért bármit bevállal. "Vetettek fel" vele márt autóhitelt kb. 100 ezer Ft ellenében (persze az autót sosem látta), aztán az egész hitelt a nyakába szakadt. Na, ilyen képességű emberek elég nagy f...-os ismeretségi körrel osztják folyamatosan a hülyeségeket. Ennyit arról, hogy kinek milyen hatalma és a befolyása a világhálón lévő folyamatokra.
NEW OPUS GLOBAL szerda, 18:20
Betegek" vagytok, de nekem tetszik :)
NEW OPUS GLOBAL szerda, 05:59

Jó reggelt Midenkinek!
Javaslom számotokra, hogy ne a negatív dolgokra fókuszáljatok, mert sajnos ennek a mai világrendnek ez az egyik fegyvere, hogy folyamatosan lebegtetik a fejünk fölött a félelmet, amit aztán a mindennapjaink szerves részének érzünk.
Hullámoztam 10 éve a nagy OTP-ben és amikor egyszer már majdnem feladtam jött az intelem, hogy csak türelem. Sajnos nem fogadtam meg a tanácsot és 0 körül kiszálltam borzalmas időszak után, pedig ha stratégiai időtávban gondolkoztam volna ...
További jó napot, s remélem este felé lesz pozitív dolog is, amikor erről a napról lehet majd összegzést levonni.
OPUS Global Nyrt. 2019. 10. 15. 20:16

Igen, nehéz ezt bármivel is összehasonlítani és ezért is nehéz hosszú távon bármilyen állást foglalni ezzel kapcsolatban.
Most olyan szinten vagyunk, hogy sokunknak már akkora mértékű bukót kellene bevállalnia, amit már nem tesz meg a többség, hiába lehet akár az a forgatókönyv is, hogy még lemegy további 10 - 30 %-kal is az árfolyam, itt már inkább kivárnak az emberek.
Amúgy nagyon rossz üzenete van az egész árfolyam alakulásának (lufira vásárlók örülnek, befektetők csak sz...nak), mert szerintem nem egyedül vagyok olyan befektető, aki ha nem szorul meg, akkor hosszú éveket vagy akár évtizedes távot is simán kivárt volna a pakk egy jelentős részének az eladásával (sőt akár osztalék papírként folyamatosan megtartotta volna), de nem úgy szeretne érkezni egy sztoriba, hogy mondjuk rögtön lefelezi a megtakarításait annak ellenére, hogy mondjuk a cég kilátásai azért nem ezt indokolnák.
Sajnos a cég részéről a kommunikáció is megtévesztésre adhatott okot, de ezt is majd csak egy-két év múlva mondhatja el biztosan az ember.
NEW OPUS GLOBAL 2019. 10. 15. 19:27

Amennyiben ez lenne a kampány téma, akkor az hatalmas terelés, mivel vannak itt nem tőzsdén lévő cégek, akik sokkal nagyobb nyertesei az elmúlt éveknek (NER vonal: Market, Grabarics, Duna Aszfalt, stb.).
Továbbá, ha a normális üzletmenet miatt pár év múlva egy reális árfolyam lenne (600 - 800), az mitől lenne kirívó?
Az OTP kapcsán miért normális az évi 300 milliárd nyereség vagy Csányi vagyonának mértéke, biztos ügyes volt annak idején a takarékbélyeg programban?
A közelmúltban kétszer is eljátszották velünk, hogy a tőkevédett befektetés 2 éves távban -5 %-nál egy picit nagyobb bukta volt és természetesen - 5%-ot még Te viselted, csak a nagyobbra vállaltak saját felelősséget, közben pedig volt + 10 % infláció és egy csomó sleppet eltartottál hatalmas fizetésekért az OTP központban. És ez csak egy a sok közül, szóval ennyire korrekt a nagy üzleti világunk, csak mások már szalon tisztán játszhatják a közérdekű előtt.
FuturAqua VÍZOSZTALÉK 2028-ig (valójában 5788-ig) 2019. 10. 15. 19:17
Szerintem azzal nem járnál rosszul, mert az azt jelentené (ha nem adsz el a pakkodból), hogy milliárdos tőkeemelés következik, az pedig már éles töltény lenne a jövőre tekintettel:)
FuturAqua VÍZOSZTALÉK 2028-ig (valójában 5788-ig) 2019. 10. 15. 19:07

Kire gondolsz, valamelyik fórumozóra?
Személy szerint nagyon régen volt már egy regisztrációm, de nem tudtam újra élesíteni, így tavaly kezdtem újra ide írogatni, de nekem nincs több profilom.
Ebbe a cégbe egy nagyon pici pakkot tudtam venni a közel múltban, mert szimpatikus a vízió és mivel már sok helyen rendesen le vagyok kötve (valószínűleg hosszú évekre:), így csak mikro tulajdonos tudok lenni a jövőben is.
OPUS Global Nyrt. 2019. 10. 15. 18:57

Befektetést szerintem ilyen rövid távon nem lehet vizsgálni.
Ezt csak azért írom, mert bár bőven okom lenne "eret vágni", de ha befektetés oldalról nézem a dolgokat, akkor majd 5 - 10 év múlva vonhatok egy mérleget, persze ha addig tartani tudom a részvényeket. Ez nem azt jelenti, hogy a kis befektető szempontjából nem katasztrofális a jelen helyzet, de egy ilyen sztorit még nem érdemes teljesen leírni hosszú időtávra vonatkoztatva is.
NEW OPUS GLOBAL 2019. 10. 15. 18:30

Amennyiben korrekt lesz a beruházások árazása, akkor az jelentős vagyongyarapodással és jövőbeli eredménytermelő képesség növekedéssel járhat, ami nagyon sok ember érdekét szolgálhatja.
Az a szép, hogy az ilyen vagyonelemeket nehéz kitalicskázni az országból, max. úgy sikerülhetne, ha más személyek kezébe kerülne a tulajdonosi pálca, de még így is a hazai gazdaság része maradna ez a portfólió.
Mivel a mezőgazdaság és az ipar egyre kevesebb élő munkát igényel, így ez a szektor a hazai foglalkoztatás kapcsán stratégiai fontosságú lehet és a minőség növekedésével a külföldi - szolgáltatás iránti - vevői kör is növekedhet.
 • BÉT
 • Indexek
 • Deviza
   • Forgalom
   • Nyertesek
   • Vesztesek