KKR13

Regisztráció: 2019-02-11 21:25:48

Hozzászólások száma: 2 191

Utolsó hozzászólás: 2024-06-14 17:57


Tapasztalat: 4
Aktivitás: 2
Népszerűség: 4

Kitiltások, felfüggesztések

Moderáció:
Kitiltás a "Globalis SzOpus Nyrt." topikból

A moderálás a "Globalis SzOpus Nyrt." topik #16599 sorszámú hozzászólása alapján történt.

A moderátor indoklása:
Magyarkodasbol jeles..gondolkodasbol nullas!

felfüggesztés(ek):

Moderáció:
Felfüggesztés a teljes fórumból - 2020-09-08 17:05-ig (5 nap, 0 óra, 0 perc)
A moderátor indoklása:
na ne már
Moderáció:
Felfüggesztés a teljes fórumból - 2021-01-21 07:22-ig (3 nap, 0 óra, 0 perc)
A moderátor indoklása:
személyeskedés
Moderáció:
Felfüggesztés a teljes fórumból - 2021-07-24 10:42-ig (5 nap, 0 óra, 0 perc)
A moderátor indoklása:
személyeskedés
Moderáció:
Felfüggesztés a teljes fórumból - 2022-07-13 00:05-ig (5 nap, 0 óra, 0 perc)
A moderátor indoklása:
Személyeskedés

utolsó 20 hozzászólás

NEW OPUS GLOBAL ma, 17:57

Köszönöm a revíziót, de vannak nálam sokkal okosabbak, szakértőbbek, még itt is :)
Szeretek mindent teljes egészében, "történetében" (kezdetektől) megvizsgálni, nemcsak egy-egy szegmensből levonni a következtetéseket.
Az évtizedek alatt a magam esetében is láttam, hogy egy-egy irányzat mennyire csak egy síkba tudja terelni az embert, milyen módon manipulálják a gondolkodásodat, amelyhez érdemes volt nálam idősebb, tapasztaltabb embereket is meghallgatnom, hogy nagyobb rendszerekben, történelmi síkon vizsgáljam az eseményeket, azokat mozgató érdekeket.
Manapság nagy divat a relativizmus (mindenkinek igaza van), de ezzel csak a káoszt, anarchiát segítik elő (lehet ez a cél?).
NEW OPUS GLOBAL ma, 17:50

Még egy fontos dolog, hogy az adózás előtti eredményt sok minden növelheti vagy csökkentheti (korrigálhatja) úgy áll majd elő az az adóalap, ami után kell a társasági adót fizetni.
Nézve itt a számokat, szerintem jelentős mértékben lehettek korrigáló tényezők (főként adóalap növelők), mert 9% a társasági adó és itt jóval nagyobb mértékű lett a számított adó az adózás előtti eredményt tekintve.
NEW OPUS GLOBAL ma, 17:41

A munkavállalók esetében személyi jellegű ráfordításról lehet beszélni a cégcsoport szempontjából (a beszámolóban itt kell keresned a dolgozók fizetésével kapcsolatban felmerült közterheket), szóval annak max. úgy van nagyon áttételesen köze például a társasági adóhoz, hogy a személyi jellegű ráfordítás társasági adóalapot csökkentő ráfordítás (üzemi/üzleti eredmény kategóriában nézik).
A beszámolóban a jövedelemadó a társaság (cégcsoport valamennyi cégére összesen) tevékenységére (egyszerűbb képletben, nyereségére)  vonatkozik és nem a munkavállalókra, bár tény, hogy elég megtévesztő az elnevezés a beszámolóban.
Szóval itt a beszámolóban nem az SZJA a feltüntetett jövedelemadó.
NEW OPUS GLOBAL ma, 17:32

Az remélem megvan, hogy a MOL esetében 30%-os tulajdonrészről beszélsz, ezen felül többek között nemzetközi intézményi befektetők (szintén 30 %), valamint az ING, az Unicredit, az OTP és hazai intézményi befektetők is tulajdonosok.
Szerintem jelentkezz a Világbanknál, az IMF-nél, mert szeretik az ilyen szolgalelkűeket a becsületszervük mellett tudni munkatársként.
NEW OPUS GLOBAL ma, 16:53
Esetleg szóljatok a pár milliós Norvégiának, hogy nem kell nekünk az orosz szénhidrogén, csak adjanak egy kis darabot a tengerből, ahonnan a "jólétet kibányászták" európai Dubaj módra, ennyi minimum járna, hogy mindig hülyére vettek minket a Lajtán túlról.
NEW OPUS GLOBAL ma, 16:45
Átfutottam a jelentést és ahhoz képest, hogy a leggyengébb időszakot ölelik fel éves viszonylatban általában az első hónapok, illetve Európában dekonjunktúrát intéztek tudatosan a tengerentúlról, szerintem még egész jól "muzsikálunk".
NEW OPUS GLOBAL ma, 16:43

Mit szólsz az Opus konszolidált negyedéves jelentésének 5. oldalán lévő adatokhoz, azaz az adózás előtti eredmény 17.294.718.000,-Ft, míg a jövedelemadó ráfordítások 6.065.231.000,-Ft-ot tesznek ki az év első 3 hónapjának viszonylatában, pedig az Opus esetében sosem beszéltek extra adófizetési kötelezettségről.
Azt hiszem minden értelmes ember tudja, annál nincs is jobb, ha van miből adót fizetni, azaz érdemi nyereség keletkezik, nem beszélve az extra profitról.
Persze a globális minimál/minimumadót szorgalmazók nem nézik jó szemmel a magyarországi beruházásokat ösztönző alacsony társasági adót, de az alacsony bérek mellett kellenek más instrumok, hogy ennyi beruházás települjön egy kis országba, amelynek sokkal rosszabbak - köszönhetően a trianoni kivéreztetésnek, diktátumnak - a komparatív előnyei az európai országok döntő többségéhez viszonyítva (kvázi agrárországgá minősítés egy évszázada - köszönet az antantnak).
NEW OPUS GLOBAL szerda, 07:08

Micsoda Magyari magaslatok, bezzeg az "elvtársad" munka(spekuláns)időben való okoskodás belefér a világképedbe pénzkufár.
NEW OPUS GLOBAL kedd, 06:49
  Hozzáadott érték, a nagy lófaszt. Budapesten már nem a dolgos ember élnek, mint félévszázaddal ezelőtt (amikor ipar volt dögivel), hanem az élelmesebbek, ugyanis az elmúlt évtizedben mindenki idejött okoskodni, mások munkáját elszámolni, lefölözni, aki a könnyű, nagyobb pénzt és a városi miliőt választotta a munkásabb élet helyett. A gyógyszeriparon kívül nincs itt már semmi, csak a mások által megtermelt javak elszámolása, risztelése, begyűjtése, esetleg némi kutatás és oktatás, illetve a lakosságra épülő szolgáltatások. Ebből adódóan itt önzőbbek is lettek az emberek, olyan kimaxolós, spekuláns félék, akik irigyek arra, ha másnak több van, közterhekről hadoválnak, míg maguk az első adandó alkalommal félrenéznek (főleg az előző politikai rezsim alatt), ha annak rendes – jogszabály szerinti - teljesítéséről van szó. Persze, folyamatosan tüzelik is őket, már lassan nincs egy tiszta érdeklődő tekintet, csak okoseszközöket bújó embereket lehet az utcán látni, akiket minden oldalról dezinformálnak ilyen-olyan szándékkal. Mindegyik vesztesnek érzi magát, miközben a kemény munkát mások végzik helyettük, még a megmaradt munkás szektorba (pld-ul: építőipar) is vidékről hoznak dolgozni embereket vagy külföldről. Nem, ez már nem az én városom, ez már egy gicsparádé, arrogáns, nárcisztikus, elkényeztetett, önző emberekkel kibélelt multi-kulti szarhalommá formálódó valami a szülősvárosom. Sajnos idejött a sok törtető, aztán játssza itt az agyát éjjel-nappal, nyomja a nyálas rizsát magáról. Az itt élő elmegy okoskodni egy romkocsmába a sok túlárazott, valójában valós tudománytól messze álló képzettségeikkel, mert bár nagyon okosnak hiszik magukat, de valójában teljesen életképtelenek lennének egy olyan szituációban, amikor a valós élethez szükséges tudásra kellene támaszkodni. A háborút egy viccnek nézik, mások farkával veretnék a csalánt, miközben az elsők között pusztulnának el egy ilyen szituációban, pedig még a fronton sem kellene lenniük hozzá. Lassan nincs egy lokálpatrióta polgármester, csak ide valahonnan érkező életképtelen okoskodó, akik társadalomkísérletet játszanak és veszik el az igazi városom miden porcikáját és alakítják egy élhetetlen indiviidumtól bűzlő szarrá, szóval erre én nem lennék büszke, hogy itt mi van jelenleg.
Azt meg ne várd el másoktól, hogy globalista gyarmatosító érdekekből kifolyólag, az általuk szervezett puccsokat és öldöklést követően kirobbant - testvér népeket tudatosan egymásnak fordító - háborúban kikaparják a gesztenyét Eurázsia uralma érdekében az álszenteknek. 
NEW OPUS GLOBAL hétfő, 06:37
Ne legyetek hülyék, a globalisták átköltöztek egy új pártba, ennyi történt.
Ebből is látszik, hogy a globalistáknak semmilyen erkölcsi, morális indíttatásuk nincs, csak a hatalom, irányítás minden áron, teljesen mindegy ki képviseli őket. 
Ugyanezt csinálták nyugaton is, beleköltöztek a konzervatív pártokban, miközben nekik semmit sem jelent egy olyan szó, sőt rühellik, mint a haza. 
Ezért is mondják manapság szélső jobbnak azokat, akik igazából sima konzervatívok, ugyanis a Soros féle alapokon már szélsőséges a hazád szeretete, a vallásod, kultúrád dominanciájának megőrzése a szülőföldeden. 
Ennél álszentebb dolog nincs, ezért mondom, hogy egy Momentum erkölcsösebb náluk, mivel ők legalább tisztességesen bevallják a "sátáni" nézeteket. 
Ott lengetik a magyar zászlókat, sok ember még el is hiszi, hogy az fontos a számukra, miközben, ha rajtuk keresztül a globalisták egyszer hatalomra kerülnek, már végrehajtják azokat az intézkedéseket, amivel a hazád jelentősége csorbul.
Ami a Fideszt illeti, ilyen ellenszélben, ilyen forrás megvonások, ilyen nemzetközi dekonjunktúra mellett ki tudott tartani az eredeti adó- és családpolitika mellett, még fejlesztésekre is jutott, szóval le a kalappal előttük, hogy ismét behúztak egy választást.
A Mi Hazánkat sajnálom, mert ők ezerszer közelebb állnak a nemzeti értékekhez, mint ez az új globalista formáció, de még a rendes baloldaliak is többet érdemelnének.
Remélem az Opus és az összes hazai cég egy fejlődő, prosperáló időszak előtt áll és talán az EU-n belül is egy kis féket kaptak a globalisták, mert élet-halál harc az európai hagyományos népek, kultúrák, nyelvek, vallásunk szempontjából, bár nincsenek kétségeim afelől, hogy sajnos csak időt nyertek az emberek, mert a globalisták az emberi gyarlóságra utaznak.
NEW OPUS GLOBAL szombat, 21:50

Ez pedig jól jellemzi a "technológiai" folyamataikat a globalistáknak.
Európában a hagyományos társadalom lecserélésén dolgoznak az álszentek.
https://mandiner.hu/belfold/2024/06/hack-peter-az-ep-valasztasok-tetje-hogy-a-nemzetallamok-nyernek-e-egy-kis-idot-a-megerosodesre
A globalista EU-s ügynökök észjárása: "Európai életmód védelmezésének biztosa, na az ellentétes az európai értékekkel."
Holnap remélem Európa elkezd ébredezni, ha csak el nem csalják a választásokat, mert ezeknek az egész világ kell, Európa nem lehet akadály számukra.
NEW OPUS GLOBAL szombat, 21:46

Ezek a zsoldos haladárok, a világot lefölöző atlantisták (antantisták) csicskái, akik készek egy egész térség népeit beáldozni a céljukért. Erről szól már a világ évszázadok óta, főleg az utolsó évszázad. 
Az egy dolog, hogy nem fogod fel ennek a jelentőségét, de nyugodtan fogad el a hazaáruló státuszt is, mert neked az ilyen fogalmak, mint haza nem sok tartalommal bírnak.
https://magyarnemzet.hu/velemeny/2024/06/ezert-nem-akar-az-usa-beket-kotni
https://mandiner.hu/video/2024/06/g-fodor-gabor-soros-hiaba-probalta-megvasarolni-orbant-kuzdelem-lett-belole
Micsoda szükség van arra, hogy legyen végre a magyaroknak némi tőkés rétege, mert enélkül szavunk (saját politikánk) sem lehetne, hogy ne küldjenek egyenes a vágóhídra a kimanipulált háborújuk célja érdekében.
Ja, hogy ehhez esély sem volt színtiszta úton építkezni, na ez nem a mi hibánk, hanem azon gyarló piti érdekből hazájukat elárulóké, akik a mostani politikai elit előtt működtették megrendelésre a folyamatokat.
Hajrá Magyarország, hajrá Opus, hajrá NER!
4IG Nyrt reszvenyesek. 2024. 05. 28. 21:13

Ez évben nyitott tartós befektetési számlára vásárolgatok.
Amennyiben az 5+1 év, azaz az évtized végére nem hozza meg az áttörést, akkor biztos nagyon félre megy, de itt egy-egy üzletág (hadipar, űripar) is önmagában nehezen számszerűsíthető a jövőt illetően, sőt még azon sem lepődnék meg, ha a fejlődő világ irányába is próbálnának majd nyitni, például telekommunikáció témakörben. 
Nehezen becsülhető, de azért az, hogy gyakorlatilag még sok terület be sem indult (rendesen), de már közel 600 milliárdos árbevétel és 200 milliárdos EBIDTA számot produkáltak tavaly, elég kecsegtető.
4IG Nyrt reszvenyesek. 2024. 05. 28. 19:04

Most már több, mint fél évtizede, amikor vettem egy keveset ebből a részvényből, szó szerint életben (lelkileg) tartott, ugyanis minden más befektetésem, hol előbb, hol utóbb nagyon befuccsolt, persze ebbe a manipuláción, csaláson kívül a világjárvány és a háború is szerepet játszott.
Annak idején csak nagyon keveset vásároltam (kicsit több, mint 5 év alatt eddig "hozott" átlagolva évi 20 %-ot + némi osztalékot), mert semmi konkrétum nem volt, hogy miért is kezdett hirtelen emelkedni a papír, inkább olyan helyekre fektettem be, ahol már látszott, hogy milyen vagyonelemek vagy üzleti tevékenységekről volt, lesz szó.
Mit ad Isten, a spekuláció (látatlanba befektetni) jobban kifizetődő út lett volna, bár ezt tényleg szomorúnak tartom, viszont kirakhatom az ablakba a korrekt hozzáállásomat :)
Úgy gondolom, hogy ha ezt a cégcsoportot hagyják dolgozni, fejlődni - egyeseknek sajnos az fáj, ha végre a magyar érdekek, tulajdonosok is több évtized után gyarapodhatnak, az bezzeg nem, ha a külföldiek tették/teszik ezt meg velünk erőfölényben -, akkor ez tényleg egy nagyon komoly cégcsoporttá formálódhat.
Persze, én bedőltem a OTT-ONE esetében is (bárcsak ide tettem volna annak idején azt a tőkét - 6-7 év megtakarítás úszott el), de itt azért más volumenek, komolyabb - nemzetközi is - érdekek vannak már a háttérben.
Ebben az árfolyamban az a "jó", hogy aki bátor és van anyagi lehetősége, az most folyamatosan tud részvényt vásárolni olyan árszinten, hogy ha ez a cég ledolgozza a hitelállományát és közben a terveit, beruházásait megvalósítja, akkor itt totál más dimenzióba fognak kerülni a dolgok.
Egy másik szempont, hogy olyan területen mozog a cég, amelyet bár szintén befolyásolnak a gazdasági, társadalmi krízisek, de azért az általa megtermelt javak fogyasztása elég konstans (preferált alap elem) lett a társadalomban.
Lehet, hogy még évekig nem lesz nagy durranás, de látva más részvényeket az elmúlt időszakban (ahol szerencsére a kitartásom vagy megérzésem már kozmetikázott a veszteségekből), itt sem tudom kizárni azt, hogy egy váratlan időpontban nagyobb szintet lép felfelé az árazás is.
Biztos, hogy lesznek más befektetések, amelyek hamarabb hozhatnak eredményt, de aki nem spekulánsként próbál érvényesülni, azoknak szerintem az egyik legnagyobb potenciállal bíró lehetőség most.
A legnagyobb kockázatnak a világ forrongását látom, mert anélkül nem remegne meg a kezem a további vásárlások tekintetében.
NEW OPUS GLOBAL 2024. 05. 15. 18:32

Oké, számodra a spekulatív dolgok bírnak információ tartammal, bár zárás után nem tudom, hogy a gyíkembereid milyen napot mentenének meg.
Képzeld el, arra céloztam, hogy nem feltétlenül az Opus teljesítménye, a cégcsoport körüli dolgok határozhatják meg a következő időszak árazásait, hanem akár globális folyamatok újra fókuszba kerülhetnek.
Tudod, vagyunk páran, valós befektetők, akik átéltünk itt már jó pár zuhanást az elmúlt években a vírus vagy például a háború kibontakozásakor és már nagyon unalmas, hogy újabb köröket kell futni, bár hatással nem lehetünk ezen folyamatokra.
Az viszont továbbra is dühítő, hogy a végre rendesen termelődő nyereségből (amire legalább fél évtizede várunk már) spekulánsokat hoztak ismét helyzetbe a visszavásárlással (akik futhatnak újból egy kört), a kitartók pedig ismét hülyének vannak nézve.
NEW OPUS GLOBAL 2024. 05. 15. 17:45

Beteg világ ez, amikor a spekuláns magát befektetőnek hívja, a valós befektető pedig finanszírozza az érdemtelen, valós munka nélküli jövedelemszerzését ezeknek az álszenteknek.
Sajnos a krízis gyártó deep state olyan szintű manipulációra képes - főleg, hogy látják mennyire működik ez a "játékuk" -, hogy akár egy újabb nagyobb hullámvasútat is örömmel készítenek elő póker pofával (Lehman Brothers, egy kis kilábalás, majd Covid, háborúk és ezek eredményeként egy szép kis gazdasági összeomlás Európában), amikor még több hatalmat tudnak olcsón összegereblyézni például a tőzsdéken (is).
El tudom képzelni, hogy Fico kapcsán majd az oroszokra kenik a dolgot (lásd atomerőmű beruházás), hogy befejezzék a mocskos manipulatív játékukat a háború totális "társadalmi kiterjesztésével".
NEW OPUS GLOBAL 2024. 05. 09. 19:18

Tudod, a feleségem pedagógus és nap, mint nap hallom, hogy nevelés címén mi (nem)megy.
Sokan félnek a saját neveletlen, elkényeztetett, egocentrikus gyerekeiktől.
A rendszerváltás után felnőtt már egy generáció (a nagy szabadságban), amelynek lassan megszületnek, megszülettek már a gyerekei és sajnos nagyon sokszor visszaköszön az élet számtalan területén ez az új mentalitás, de persze, ha valaki kárvallottja ennek, úgy annak még esetleg meg is kell köszönnie azt.
A nagy frászt.
Amúgy köszönöm a folyamatos megtisztelő fegyelmező figyelmedet.
NEW OPUS GLOBAL 2024. 05. 09. 19:04

Ékezetre nem futja New Yorkban álszent spekulánskám.
Tudod én az a fajta vagyok, aki utálja ezt a sok önző gecit, de szemükbe is mondom.
A hozzád hasonlók jelenthették fel annak idején az apámat is a szoci időkben orvhorgászatért, holott életében nem fogott pecabotot a kezében, de mivel a nagyapám a Jurta Színház környékén megfordult a rendszerváltás előtt, így a bizalom alapja a szoros megfigyelés volt, tudod komcsikám. 
NEW OPUS GLOBAL 2024. 05. 09. 18:56

Te szerencsétlen, úgy látom, hogy olvasni és/vagy értelmezni sem tudsz egy szöveget vagy csak hozod a felétek szokásos hazudozást, hozzáköltést, dezinformálást.
NEW OPUS GLOBAL 2024. 05. 08. 22:14

A 430-as elvtárs sajnos a mai átlagember, azaz velejéig egocentrikus megközelítés, áldozati póz, mártírkodás, más nevében becsület pufogtatás. Ez a liberális demokrácia műve, amely romlottabb lelkűvé tette az embereket, mint a rendszerváltás előtti időszak, most egymás szarját is megennék csak még adag álszenteskedéssel kitunkolva.
Ma, a 4-6-os vonalán szóltam egy asszonyságnak, hogy a gyerekének mondja már meg, a lábunkat a padlón kell tartani és a zabálás nem megengedett - jogosan - a tömegközlekedési eszközön.
Nem, nem elszégyellte magát,  hanem nézett rám az arrogáns tekintetével és szart bele az egészbe, mert a kicsi (feltételezem agyon kényeztetett) tündérkéjére a szabályok nem vonatkoznak, a lelkét nem szabad ilyennel megzavarni. Nem, nem kisebbséghez tartozott a hölgy, hanem egy jól szituált nő volt, az a fajta, akinek minden jár. A szabad helyek a járművön, a szabályok negálása és a pici csemetének az államilag jelentősen támogatott sportolási lehetőség, ugyanis egy "gyerek" párbajtőr volt nála, de úgy látom, hogy már a vívás sem garancia semmire - bezzeg az agyon szidott focisták -, csak hát van hozzá egy arisztokratikus báj.
Szóval visszatérve a "430'-as barátunkra, emlékszem, hogy miután igen komoly mínuszban ültem már jó ideje az Opus befektetéseimet illetően, megjelent itt nagy pofával és nyegleséggel osztva az észt, hogy bevásárolt az asszonysággal egyetemben és jó lesz majd ez.
Amennyiben utána lévő időszakban is vásárolt - miért ne tette volna, mivel bőven ment még alacsonyabb szintekre az árfolyam -, akkor egész jó helyzetben lehet másokhoz képest, de úgy látom, hogy a szélkakas egy amatőr pályakezdő hozzá képest. A gyors pénz időszakában a befektetés már csak repi szöveg vagy csak feleződnek az elvárt időtartamok, mint a jól működő izotópok.
A legjobban azt szeretem, amikor valós saját szakértelem nélkül felbüfiznek mindenféle démonizáló toposzt, "minden szar" szöveget a gazdaság, politika területére - mint a legnagyobb bennfentesek, rendszer elemezők -, mivel azt megírtam valamelyik globalista, függetlennek hazudott oknyomozó média.
Persze, az embereknél ez sajnos bejön, ezért hallgathattam Újpalotáról jövet az egyik politizáló sofőrtől (egy szolgálaton kívülihez beszélt) reggel, hogy a tanárok nem is kaptak fizetésemelést, csak átsorolást, sőt már el is lopták (persze, az Orbán) azt a pénzt és mutatott a Bosnyák tér mögötti építkezésre.
Gondoltam, tájékoztatom, hogy a feleségem pedagógus és nem érdemes hazudoznia másoknak, mert épp a globalisták egyik helytartóját kívánja protezsálni a kollégájának, illetve, hogy megosztom vele azt, miszerint, ha valami állami vagyon lesz (kormányzati központ épületei), akkor azt nehéz ellopottnak tekinteni, de az utasok biztonsága többet nyomot latba, mint hogy egy vörös fejű O1G hívő buszsoffört tornáztassak kora reggel.
Persze, közben az asszony az iskolában folyamatosan helyettesíti az O1G-ző kollégákat, vezetőket, akik ahol lehet, miden kis kaput megjátsszanak, ha a távollétről van szó, sőt van aki szimplán csal (még táppénz csalással sem fáradozik, hanem egyszerűen távol marad jogalap nélkül). 
Nálam kevesen buktak szerintem többet (legalább is a befektetett pénz arányát, illetve a korábbi időszak közteherviselési korrektségét illetően) ezen portálra írogatókat figyelembe véve, de már nagyon elegem van ebből az elkényeztetett, velejéig egocentrikus, mártírkodó, álszenteskedő társadalomból, amely tagjai sokszor semmivel sem különbek a nagy halaknál, csak nem tudnak olyan jól úszni.

friss hírek További hírek