1378

Regisztráció:
2017-10-22 00:01
Hozzászólások száma:
183
Utolsó hozzászólás:
2018-01-17 15:07
Pontok:
Tapasztalati: 1
Aktivitási: 5
Népszerűségi: 5

utolsó 20 hozzászólása

Dátum
2018-01-17 15:07:11
mutat
OPUS Global Nyrt. #81555
appban szünet van?
2018-01-17 14:06:55
mutat
OPUS Global Nyrt. #81299
Erik jót nagyon ritkán mondott, már annak örültünk ha nem mond rosszat, az volt a jó.
2018-01-17 13:20:49
mutat
OPUS Global Nyrt. #81199
Nem tudom emlékeztek-e rá, de 506 alsó limitnél, egyszer beírtam, hogy kövezzetek meg, de én most vettem és elindult aznap felfelé.
Most nem tudom miért, de megint ilyen érzésem van megint vettem, csak saját egyéni vélemény illetve megérzés, hogy innen elindul majd felfelé.
2018-01-14 11:29:35
mutat
Orbánék titokban befogadtak 1300 menekültet #329
Kedves capaeledel!
Ez nem másodlagos.
Gondolj bele extrém példaként, hogy mi lenne akkor ha meghírdetnénk, hogy magyarország hajlandó minden magát menekültnek érző ember esetében a menekültügyi eljárás lefolytatására. Bangladestől kezdve afganisztánon át gambiáig mindenhonnan özönlenének a kérelmek amit el kellene bírálni. Nem kevés pénzbe kerülne az összes ügy lefolytatása.
2018-01-14 11:09:17
mutat
Orbánék titokban befogadtak 1300 menekültet #325
Az igazság az, hogy ha ebben az ügyben valaki teljesen pontosan, részletesen akarna egy beírást megfogalmazni vagy 5 oldalt tele kellene írnia, egy csomó jogszabályra, adatra való hivatkozással így a gyors hozzászólások mindig "félreérthetők", illetve valahol mindig pontatlanok egy kicsit.
2018-01-14 10:44:39
mutat
Orbánék titokban befogadtak 1300 menekültet #318
Kedves capaeledel!
Igazad van. A magyar törvényben is így van a felsorolás, ez viszont egy svéd példa nem tudom ott milyen ennek a törvényi szabályozása de!!
 A srácnak is hét testvére van és mivel a szülei kapták a menekült státuszt svédországban, mind a nyolcan , mint gyermekek magyarországon is automatikusan kaphattak volna menekült státuszt.
Viszont két nővére férjnél volt már és voltak gyerekeik!!
A menekült státuszt kapott gyerek hozhatja a férjét illetve gyermekeit.
És itt sem kettőről beszélünk már.
Ha viszont a szülők a szüleiket (nagyszülők) ideutaztatják és ők is menekültnek minősülnek (annak fognak, hiszen a gyerekük annak bizonyult, hiszen ugyanonnan származnak, ugyanaz alapján fogják kérni a menekült státuszt) akkor már jöhetnek az eredetileg beutazottak testvérei is.
A leírt jog egyszerűnek tűnik, de sokszor könnyen megkerülhető és ebben az esetben is.
2018-01-14 10:20:07
mutat
Orbánék titokban befogadtak 1300 menekültet #314
Kedves capaeledel!
A menekült státusz megadása után lehet kérelmezni az állampolgárságot vagyis a legtöbb menekült 3 éven belül állampolgár lesz, nincs mit felülvizsgálni.
Annyiban igazad van, hogy nálunk nem megy ilyen gyorsan a dolog, de mint láthattad ez egy svéd példa, a svéd muzulmán srác saját története ott nem tudom milyenek a jogszabályok.
Amennyiben viszont állampolgárságot kap, akkor nálunk is jöhet bármilyen rokon,  akár csak látogatóba is, aki a végén itt is marad.
2018-01-14 09:39:11
mutat
Orbánék titokban befogadtak 1300 menekültet #310
Hamarabb jött a minusz, mint el lehetett volna olvasni illetve értelmezni a leírtakat.
Ezt nevezem én zsigeri hozzáállásnak, amikor ész érvek nem érdekelnek valakit.
2018-01-14 09:33:26
mutat
Orbánék titokban befogadtak 1300 menekültet #309
Bocs a beleszólásért, tök véletlen néztem be ide.
Magyarország minden évben befogad 500-1500 menekültet, akiket hazájukban üldöznek vallásuk, nemzetiségük stb. miatt. Ez mindig így volt, valószínűleg mindig is így lesz.
 Már pár éve tv-ben nyilatkozva elmondták, hogy befogadtunk menekültként 1300 kopt keresztényt aki akár magyarországon is maradhat, de mivel nagy többségük haza akar majd térni (lehet már haza is mentek)a nevüket és tartózkodási helyüket nem árulják el, mivel félnek attól, hogy hazájukba hazatérve atrocitásoknak lennének kitéve, akár saját vallású társaik között is (gyáván elmenekültnek tekintenék őket). Ennek következtében nem csodálom, hogy nem jelentkeztek be a magyar kopt egyháznál, hogy itt vagyunk.
Kiemelem, hogy muzulmán vallásúak egy olyan országból jőve, ahol az ő vallásuk (legyen sííta vagy szunnita vagy bármi) a muzulmán a leginkább elfogadott vallás nem igazán hivatkozhatnak menekültként történő befogadáshoz a vallási üldöztetésre. Ők az országukban dúló háború miatt egyedileg átmeneti oltalmazott státuszt kaphatnak, de ez nem tetszik neki. Azért nem tetszik, mert az oltalmazotti státusz nem jár együtt családegyesítéssel és az oltalmazottat a háború vége után haza lehet küldeni!!
És ezek után jön a lényeg, amit sokan mostanáig nem hajlandók elfogadni: Menekültet fogadtunk be és nem gazdasági bevándorlót!!
A görögországból és olaszországból áthelyezésre kiválasztott embereknél már lefolytatnak egy eljárást ott helyben, aminek következtében az áthelyezésre kerülők befogadása már nem igazán utasítható el, menekültként kell befogadni őket.
Ha menekültként kell befogadni lehetősége van uniós elvek szerint családegyesítésre.
Egy konkrét esetet írok le nektek.
Svéd állampolgár, (akit konkrétan ismerünk) családja szomáliából származik, ő már eritreában született, majd jemenben nevelkedett, muzulmán vallású.
Szülei eljutottak svédországig 2-en!! Miután megkapták a menekült státuszt kivitték a szüleiket, az összes testvérüket (csak édesanyjánál 11-en voltak testvérek!!!!), azok férjeit, feleségeit, gyerekeit, saját gyerekeiket stb. A svéd család így pontosan 96 főt számlál. Ez mind muzulmán. Két főből lett 96.
Ezen kell elgondolkozni, amikor 1200 muzulmán bevándorlóról beszélünk.
2018-01-12 20:47:57
mutat
OPUS Global Nyrt. #79847
Kedves gyuripapa!
Nem szabad hinni abban ami egy cikkben le van írva. Csak a hivatalos közlemények, tájékoztatások, nyilatkozatok a megbízhatók.
 Ezt gyuripapa anno te írtad nekem. :))))
Ebben az idézetben is, ahol a cégek fel vannak sorolva, azt nem Jászai mondta, hanem az újságíró tette hozzá magyarázatként.
2018-01-12 19:54:28
mutat
OPUS Global Nyrt. #79833
Kedves gyuripapa!
Most nem tudok veled egyetérteni, ugyanis a nyilatkozatban egy szó nem esett sem a bifről, sem nordról, sem futurról. Csak arról volt szó, hogy nem vesznek több céget. Ezzel egyértelműen megkívánták akadályozni azt, hogy hamis, álhíreket terjesztők, őrájuk utalgatva esetleg megkárosítsanak kisbefektetőket. Rengeteg olyan hír van a világban amikor xy cég cáfolja, hogy zx céget meg kívánná venni, tehát egyáltalán nem egyedi, hogy valaki azt mondja, hogy bocs, de az én nevemmel visszaélve ne akarjatok mást becsapni.
2018-01-12 08:51:38
mutat
OPUS Global Nyrt. #79554
Bocs offért.
A szörnyűnek azt találom, hogy bármi is lesz nordban (egy darabom sincs) eddig azzal hitegették egyesek a fórumozókat. hogy jönnek mészárosék. Persze egyértelműen nem írták ki, de erősen célozgattak rá. Most hogy tegnap kiadták a közleményt, hogy több BÉT-en lévő céget nem vesz a 4 BÉT-en lévő ML cég, tegnap este vagy hárman azt magyarázzák a többieknek a nord fórumban, hogy tanuljanak meg szövegérteni és arra utalgatnak, hogy akkor nem a bét-en forgó ML cég fogja megvenni.
Egy 70nm panel többet ér most, mint amennyi bevétele össz. volt a nordnak első félévben.
2018-01-10 08:58:05
mutat
2018-01-07 23:16:19
mutat
OPUS Global Nyrt. #78102
Ja majd el felejtettem.
Ha síbaleset közben törést szenved (kéz-láb) magyar nyugaton, franciától-olaszig ne kapkodja el a műtétet, ha tud jöjjön haza, mert olyan jól műtik hevenyen meg odakint őket, hogy itt Magyarországon több, mint felét a rossz műtét miatt újra elkel törni és megint műteni kell.
2018-01-07 23:06:08
mutat
OPUS Global Nyrt. #78101
Valóság nyugaton. 1.
London.
Londoni nyugdíjas, aki egész életében angol volt és most is az.
Hasi fájdalmakkal háziorvos megy.
Hasfali-sérvet feltételez nála a doki, amely nem teljes csak az izmok közé esik ki a cucc.
Röntgen, ct készül. Pontosan 5, leírom még egyszer 5 hét alatt, pedig elméletileg sürgős a dolog.
Az elkészült röntgen felvételt illetve leletet, amit nálunk a kezedbe adnak pontosan 30 nap múlva kapták kézhez a ct eredményt 6 hét múlva.
Tényleg részleges hasfali-sérv, de mivel bélkizáródás nincsen, csak fájdalom, így műtét nem sürgős!
Időpont pontosan 15 hónapra!!!
Angolnak Londonban, aki egész életében ott dolgozott, ott fizette a járulékokat!!
Ez az ottani állami ellátás.
Ha nem akarja, hogy fájjon megműtetheti maszekban.
Az angol, angol fia itt él magyarországon, mert magyar a felesége, ő mesélte 15 éve ismerem.
Valóság nyugaton 2.
London
Kinn élő magyar hölgy terhes lesz. Elmegy a gondozásra.
Az egész terhesség alatt kint az átlag biztosításra 2 db UH vizsgálat van, a különböző gyermek fejlődési rendellenességekre való vizsgálat nagyjából egy sem.
Fogja magát haza jön és a terhességi vizsgálatokat itt megcsináltatja.
Úgy gondolja kinn szüléssel azért gond nem lesz (első gyerek).
Amikor megjönnek délelőtt az erős fájásai beviszik a kórházba, megvizsgálják azt mondják - minek jött, menjen haza jöjjön vissza talán holnap-.
Két óra múlva elmegy a magzatvíz vissza a kórházba, ahonnan megint kiteszik, mondva méhszáj még nem tágult rendesen.
Egy óra múlva majd megdöglik a fájdalomtól vissza a kórházba, ahonnan megint ki akarják tenni, de az apja (aki ezt mesélte nekem és akinél elszakadt a cérna) elkezdett ordítani, hogy ez már túlzás és ezért felvették az osztályra.
1 óra múlva már szül, foglalkozás vele nulla, nagyjából szülje meg magától, de megvan a gyerek.
Másnap reggel 8 óra!!
Legyen szíves kelljen fel és távozzon a kórházból!!!!
A gyereket vigye el majd a gyerekorvoshoz!!
Ha neki valami problémája van, vissza ne jöjjön a kórházba!!, mert ellátást nem kap már, előbb keresse fel a háziorvosát az majd eldönti, hogyan tovább.
Szóval nekem a szuper nyugati orvosi ellátásról ne meséljen senki, mert lenne még pár történetem. A szuper ellátás csak azoknak van akik extrát fizettek érte egész életükben és nem az átlag halandónak.
2018-01-05 15:24:44
mutat
OPUS Global Nyrt. #77694
Bocs, de konyhán ha étteremben dolgozol akkor hétvégén van a legtöbb meló!! Csak hétfőn akarsz kezdeni? Nana!:))))))))))
2018-01-05 14:58:24
mutat
KONZUM story #48080
Március 31-ig jegelték. Azzal az indokkal, hogy az új tulajdonos kérésének tesznek eleget, mivel addigra jelentős változások lesznek a cégben. Kb. ez volt a lényeg.
2018-01-02 08:33:45
mutat
2017-12-29 15:12:33
mutat
APPENINN #16226
Aki erre minuszolt az sem látta az Oscart.:)
2017-12-29 14:44:57
mutat
OPUS Global Nyrt. #76199
Köszönöm.
Az ilyen elváltozást egyébként hamarabb kell műteni és bármelyik kieső műtét helyére előre kell venni.

friss hírek

AZ OLDAL TETEJÉRE