1378

Regisztráció: 2017-10-22 00:01:11

Hozzászólások száma: 2 119

Utolsó hozzászólás: 2020-07-02 08:58


Tapasztalat: 2
Aktivitás: 4
Népszerűség: 5

felfüggesztés(ek):

Moderáció:
Felfüggesztés a teljes fórumból - 2018-04-06 07:30-ig (3 nap, 0 óra, 0 perc)
A moderátor indoklása:
finomabban

utolsó 20 hozzászólás

NEW OPUS GLOBAL csütörtök, 08:58
Az opus éves jelentésben benne van.
NEW OPUS GLOBAL csütörtök, 08:57
Hmm. Ez a mai világban tiszta rasszizmusnak számít ám! Csak azért kitiltani valakit, mert létrehozott egy másik fórumot, akkor tilthatnád az összes olyan hozzászólót, akinek már van másik fórumja bármilyen célból vagy egyáltalán másik fórumban valaha kommentelt.  Nem kevés embert kellene kitiltani. Azt hiszem én itt abba is hagyom a fórumok látogatását ez már inkább óvoda.
NEW OPUS GLOBAL csütörtök, 08:49
Sziasztok. A tavalyi cash flow kimutatást olvasgattam a jelentésben. Ha nagyon lassan türelmesen rágja át magát rajta az ember azért egy érdekes adathalmaz ajánlom mindenkinek olvasásra.
NEW OPUS GLOBAL szerda, 21:04
4IG részesedés is eladva. Most már jöhet akkor csabatájnál  a tyúkok ketreceinek a felújítása! Viccet félretéve. A kötvénykibocsátás, az app eladása, a mátrai eladása, az eg eladása, a 4iG eladása mind azt sugallaná, hogy valami nagy dolgot készülnek venni. Mivel azonban a pénz jelentős részét a szállodákra költik így szerintem a maradék pénz a Titász megvételéhez fog kelleni. Szóval semmi új nem várható.
NEW OPUS GLOBAL kedd, 08:57
Hát főleg ezért vagyok rá kiváncsi mi lesz ebből. Ugye készültek valami részvénycserére egymás között, hogy visszacseréljék a másik tulajdonában lévő saját részvényüket, de nem tudtak megegyezni. Hogy most ez jó nekünk, mert az opus tulajdonában lévő részvény kvázi névértéke magasabb lett vagy semmit nem számít, mert úgyis a tőzsdei árat nézik nem tudom.
NEW OPUS GLOBAL kedd, 08:53

Mondjuk az is érdekelt mindig, hogy mire jó az, hogy valaki másokkal létrehoz egy projektcéget, majd amikor még semmit nem nyertek, a cég még üres, akkor megveszik a másik féltől a létrehozott még üres cég másik részét is. Miért nem rögtön egy 100%-os saját céget hoznak létre? Nekem egy kicsit ez olyannak tűnik,  mintha valakit meg akarnánk támogatni egy összeggel és azt találjuk ki, hogy csináljunk együtt egy céget, majd fél év múlva mi kivásárolunk belőle titeket jó áron.
Bocsi, hogy rögtön ez jut eszembe, de ezt építőiparban nyomuló ismerős már régebben is mesélte, hogy ilyenek valahogy mindig előfordulnak. Konkrét példát is mondott: egy városka központi részét újították fel, de a fővállalkozó létrehozott egy projektcéget rá egy "ismeretlennel", amiben a másik felet a kutya sem ismerte, de aztán marha nagy pénzért kivásárolta belőle a másik felet, hogy ő egyedül csináltathassa meg a felújítást. Aztán kiderült, hogy a másik "ismeretlen" valami volt politikus volt. Így kapott egy kis dotációt valamiért.
NEW OPUS GLOBAL kedd, 08:34
Meg bili lóg a kezünk. Csak a portfólió nem tudott egy közleményt értelmezni és írt marhaságot.
NEW OPUS GLOBAL kedd, 08:33
Fene se emlékszik rá, lehet.
NEW OPUS GLOBAL kedd, 08:25
Pici off. Most olvasom a CIG alaptőkét emel.  A papírt ami 33Ft-ért névértéken átnevezik 100Ft-t érő papírnak. Érdeklődve várom mi lesz belőle.
NEW OPUS GLOBAL hétfő, 23:00

Lennének ötleteim.
7 milliárdért még egy üzemcsarnok építése a Wamslernek.
A Csabataj feltőkésítése 2 milliárddal és rögtöni eladás 500 milláért egy ML cégnek.
Esetleg a Hunguest szállodákra még költhetnénk pár milliárdot.
Ja meg a viresolba és a Kallba is nyomhatnánk még egy beruházást, hogy végül szinte sose legyenek nyereségesek.
stb. stb.
NEW OPUS GLOBAL hétfő, 15:48

Már épp megörültem, de portfólió eláshatja magát. R-KORD maradt 51% itt és az alatta lévő R-Kord Network amelyben az R-Kordnak volt 60% tulajdona volt, lett 100%-ban R-kord tulajdon, mivel most az R-kord megvásárolta a maradék 40%-t is.
Az opus maradt a Mészáros Holding 51% tulajdonosa amiben benne van az R-Kord.
Most egy üres cégnek a részét vették meg ami majd valamikor csinál valamit.
NEW OPUS GLOBAL hétfő, 12:58
Nagyon úgy néz ki igazad lesz. Viszont ha 200 alá megy veszek, attól csak feljebb lesz valamikor és legalább az átlagom is javul.
NEW OPUS GLOBAL hétfő, 12:55
Hát olyan hülye külföldit szerintem nem találnál, amelyik ebbe belevenne. Itt csak az indexkövető alapok vesznek annyit, amennyi kötelező nekik. Bár fene tudja lehet egyik Rockefeller ma úgy ébredt, hogy azt álmodta opust kell venni, csak nem találja, hogy hol mi az. Mondjuk ha meglátja a 7.5 milliós forgalmat vagy azt hiszi dollárban van, vagy olyan röhögőgörcsöt kap, hogy menten jön vele a szívszélhűdés is, azt már nincs is befektetőnk.
NEW OPUS GLOBAL 2020. 06. 26. 13:52
Ne akard, hogy a röhögéstél a torkomon akadjon a falat.:)
NEW OPUS GLOBAL 2020. 06. 26. 13:48
Mivel a napi forgalom 10%-t teheti ki a srv ha jól emlékszem, erre az esély szinte nulla. Kivéve ha 30-án van valami átsúlyozás stb. ahol nap végén nagyobb mozgás lehet.
NEW OPUS GLOBAL 2020. 06. 26. 13:39

Jó lett, de tegyünk hozzá egy kis kiegészítést.
A 2017-es év arról szólt, hogy a konzumot és az opust szét kell választani, egyik adott el másiknak szállodát másik egyiknek ipari céget stb. Természetesen szigorú felértékelések és egyebek után, vajh mennyi pénz mehetett el erre és ezek után nyögték be 18 őszén hogy fúzió!
Ne felejtsük el az okot sem! Az ok, hogy így éri el az opus a nemzetközi tőzsdére való lépéshez szükséges méretet!
Amikor kihozták a két cég fúziójáról a prezentációt még benne volt a MM (médiaworks) mint stratégiai ág a média, azt egy hét múlva eladták.
Az apportoknál a bejövő cégek extra túlárazása, amit azzal indokoltak, hogy a jövőbeli nyereséget x évre előre figyelembe kell venni (viresol, kall). A kavarás, hogy pl. a nyereséges geosol mégsem ide jött, hanem elnyelte az erőmű, a v-híd zrt amit bejelentettek, hogy a MM része lesz és ide apportálódik, de egész véletlenül elfelejtettek róla szólni, hogy a v-híd beolvadását az MM-be visszavonták az apport előtt és így Mészáros egyedüli cége maradt. Az, hogy a kiemelten eladósodott Kall-t kaptuk meg 100%-ban végül, ahol döbbenetes mértékű erste bankos hitel volt, fizesse a opus majd a tartozást. A két gyár ami tök újonnan készült hirtelen kiderült mégsem tökéletes, mindkettőbe jelentős pénzt kellett rakni további fejlesztésre és a kall ráadásul állami támogatásért cserébe 17% tulajdont is odaadott. Igazodjon ki rajta az ember, mennyire jó itt egyáltalán valami.
Ráadásul ML, minden 51%-ban apportált építőipari cége helyett vásárolt magának másikat amihez opusnak semmi köze.
A részvénygyárral meg elértéktelenítették a részvényeket.
És lőn fúzió. Ha én két cégemet összevonnám, amiről azt lehetne tudni, hogy az egyik 100Ft- ér a másik meg 50-t, majd összevonás után nem sokkal bejelenteném, hogy a két cég egyesült értéke 80Ft azt hiszem a NAv revizorok hosszasan időznének nálam. Itt fúzió után a konzum vagyona eltűnt és még az opusé csökkent.
Ne felejtsük el Fekete elvtárs szavait sem: A fúzióval mindenki jól fog járni. Hát .....................
Majd megleptek minket egy ÉCS-csel, nehogy már pozitív eredmény legyen. Ugyanis érdekes módon a fúziós prezentációban szerepel, hogy 2019-es év után lesz osztalék. Hát nem lett.
Ne felejtsük a részvénnyel történő vásárlást sem, ahol egészen véletlenül elfelejtették kikötni, hogy rögtön nem lehet eladni a részvényeket.
1,5 éve az opus nem vett semmit csak eladott. Ment az appeninn, az ME, az EG.  Most meg 44 milliárd megy szállodafelújításra.
Írod jön a BUBE. Biztos ez? A céget ami építi (RM) közvetlenül a mészáros holding alá akarták szervezni nem rég, aztán 3 nap múlva visszavonták a bejelentést. Úristen, mi történhetett 3 nap alatt, hogy a komolyan előkészített, megfontolt döntést vissza kellett vonni?
Itt teljes a káosz. A cégben senki nem bízik meg, nem lehet tudni hirtelen mit adnak el (saját maguknak is akár), teljes a bizalomvesztés. Tavaly szeptemberre ígértek elemzést a Béten a cégről, még most sincs sehol (a bét saját közleménye volt!)
És még rengeteg mindenről lehetne írni.
Itt már csak valami csoda segíthet.
NEW OPUS GLOBAL 2020. 06. 25. 15:28
Ha valaki ráér és érdeklődik az opus cégei iránt akkor a cégek beszámolója felkerült a nyilvános oldalra én csak kettőt néztem meg az MM 11 milliárd nyereséget hozott az R.kord 4 milliárdot 2019-ben. Valószínű a többi is fenn van, ha még akad valaki akit érdekel lehet nézegetni.
NEW OPUS GLOBAL 2020. 06. 25. 12:26
11 millió forgalom. Pesten már egy lyukat nem lehetne érte venni, nem hogy mondjuk egy panelt. Bluechip.
NEW OPUS GLOBAL 2020. 06. 25. 08:31
Azt hiszem le vagy maradva cseppet:)) 7,18% részesedésünk van, ebben olvashatsz róla https://opusglobal.hu/tajekoztatas-konszolidacios-korbe-bevont-leanyvallalattal-kapcsolatban-33/
NEW OPUS GLOBAL 2020. 06. 25. 08:22

https://opusglobal.hu/tajekoztatas-konszolidacios-korbe-bevont-leanyvallalattal-kapcsolatban-41/
https://opusglobal.hu/tajekoztatas-konszolidacios-korbe-bevont-leanyvallalattal-kapcsolatban-42/
Nekem ez a kettő tájékoztatás tetszik igazából. Olvassátok el őket. Az elsőben ugye bejelentik, hogy a Mészáros Holding alá fog tartozni 100%-ban közvetlenül a vasutat építő RM (nincs közbeiktatva r-kord és MM) majd 3 nap múlva visszavonja az egészet.

friss hírek További hírek

 • BÉT
 • Indexek
 • Deviza
   • Forgalom
   • Nyertesek
   • Vesztesek