https://www.bamosz.hu/alapoldal?isin=HU0000702592 Ez a cib hosszú kötvény alap csártja. Nem vagyok egy techinicista elemző,de van ezen a grafikonon minden rossz,amit a csártisták kiolvasni szoktak egy grafikonból. Fej-váll, négyszeres csúcsból lefordulás,meg még ki tudja mi,de ha van ezeknek jelentősége,akkor nagyon csúnya hozamemelkedés előtt állnak a magyar kötvények.
erről beszéltem. És az opni meg zárva. :) Gyerekkoromban naponta bejött a trafikba egy pasi, azt mondogatta "miért van ez így, miért kell ennek így történnie" ezek köztünk vannak, addig jó amíg ártalmatlanok.
Tévedsz Bandi! Ő nem Ibiza,hanem Coelho!🤣 Húú bazz. milyen világot élünk!? És az ilyen beteg elméjű emberek ugyanúgy szavazhatnak mint a normálisak,nyilvános fórumokon oszthatják az észt! Van is egy ilyen közmondás, egy bolond százat csinál! Hát Magyarországot megcsinálták!
Mondtam, képességek. Régen az aranylázban ráleltek az aranyra de a piritet szedték össze mert az fényesebb volt. (bolondok aranya) És az egészséget bele sem írtam. Ha egészség van minden van.
Én most úgy gondolom, hogy a 2008 után beindított pénz pumpával már nem lehet leállni. Egyik országnak sem. Azt is gondolom, hogy a mostani állapot még 1-2 évtizedig is húzható. Logikusan következne, hogy részvény, arany, termőföld, ingatlan ára a következő években is emelkedni fog, de én nem szeretnék full tőkével ingatlanba lenni. Meg aztán a bérlőkkel, kecókkal foglalkozni is kell. Inkàbb maradok egyenlőre Bmáp-ba 7,5% on és Máp+ ba megyek 5 évre, illetve maradok Pmáp-ba 5,2%on idén.
Ez nagyon szép volt, bár ismerős. Ibiza/zajec/nudli már írt ilyeneket, igaz ő a barátaival szeretett a konyhaasztalon, borosüveg is volt kellék nála. Fel is írta egy cetlire, hol szeretne tartani 5 év múlva. Te is felírtad? Ja várj, hiszen te vagy az.
"A fák nem nőnek az égig, ahogy az ingatlanárak se." Van számodra egy rossz hírem. Amióta (1971. Nixon ) fiat (fedezetlen ) pénzteremtés van azóta gyorsabban nőnek a reáliák (pl. arany, ingatlan) az égig.
Egy kis coelho. Mindenki hajtja a pénz szaladgál halál fontosnak gondolja magát. Persze, a mai világban a pénz a teljesítmény mértékegysége. 30 és 50 év között kell megkeresned a javát utána már csak levezetés és stabilizálás. Kell egy cél egy terv. hol akarok lenni az is kell tudd azt, hogy milyen eszközök és tudás kell ahhoz, hogy elérd a célod. Milyen eszköz milyen tudás milyen adottságok ez a lényeg, a környezetet már te választod. Azt se felejtsd meg kell élni az életet. Fogalmazd meg a boldogságot mi kell ahhoz elégedett légy. A boldogság egy flash, amikor elégedett vagy és reggel felébredsz, ott vagy ahol akarsz lenni süt a nap jó a kávéd iszod a teraszon a kertben és akkor beüt. Boldog akkor leszel ha a saját életedet a saját igényedet éled. Sajnálom azokat akiknek nem sikerül, az élet nagy forgatókönyv író, ír tragédiát vígjátékot ponyvaregényt. A valódi igényeket kell megfogalmazni, ezt célozni. A környezetet vissza akar húzni nem szeretik ha valaki kiugrik. Tedd a dolgod és ott lesz. Ne mészárosozz mert nem visz sehova és amúgy is mindig van egy jobb. Mészinél sokkal gazdagabb románok lengyelek vannak akiknél sokkal gazdagabb indiaiak. Sokan mondják ők realisták. Ok és most itt vagy megkeseredett frusztrált lényként, miközben a tehetség meg lett volna de már elmúlt. Az élet 60% képesség, tudás és teljesítmény, a 40% szerencse. Szóval ez a házifeladat. :)
A fák nem nőnek az égig, ahogy az ingatlanárak se. Aki szeret drágán venni, vegyen most. Lesz itt aresés, csak még megy a hajó. A Titanic is 2 óra alatt süllyedt el és az első órában senki sem tudta, hogy kampó.
A tőkenyereség inkább a bérnövekedéssel korrelál. De persze ez is függ az ingatlan típusától és a lokációtól. A bérnövekedés és az infláció elválhat egymástól.
Ez nem rossz, Központi Statisztikai Hamisító .A legszebb ebben csak annyi,hogy tökéletesen illik az eddigi "munkásságukra". Természetesen a maffia kormány utasítását közvetve.Parancsra teszik amit tesznek egyébként.
"Lesz itt infláció. Vastagon. Majd a KSH kozmetikáz, de attól még lesz." . Ez itt a problémám. A Központi Statisztikai Hamisító lehazudja a valós inflációt, ezáltal elértéktelenedik az államkötvény tőke. Csak nehogy az építőipari termékekre (tégla, cement, stb) is hatósági árakat rakjanak, mert akkor építő anyag hiány lesz.
PMÁP pénzek nagyobb részét már ingatlanba transzformáltam. Valószínűleg a maradék is ingatlan vásárlásba áramlik majd. Ott tőkenyereség formájában megkapom a valós inflációt követő érték növekedést, ami évente átlagosan minimum 10 százalék. Legalábbis amíg a fidesz marad kormányon. A bérleti díj hozama (~5%) pedig hab a tortán, ami persze évfordulókor növekszik. Tehát 10% + 5 %= 15 százalék évente. Nekem évente biztos 15 százalék hozam elég.
Magyar Állampapír tulajok