Duplázódó államadósságot akartam írni. Amúgy tényleg már szinte mindenki kedvezményt kap. Nem lesz ennek jó vége. Még mi is megélhetjük, hogy ránk ömlik a g.nyé.
Ja csak az elmúlt 10:15 évben lepusztult az oktatás, az EÜ, fegyverkezés van, kicsit több, mint duplázódott az államháztartás hiánya, erre a nők egy része 58 évesen nyugdíjba megy, illetve milliós nagyságrendben nem adózik. Nem túl fényes jövőkép.
Ha a Templetontól ezt kérdezték volna 10-15 évvel ezelőtt, mit válaszoltak volna? Reálisan nézve: kicsi a csőd esélye, mégis elfogadható kamatot fizetnek. És ki tudják fizetni... és még "erősödik is a forint", főnyeremény. :D Szerinted a Templetont érdekelte a költségvetéssel? Befektetőnek az a lényeg, hogy csilingeljen a kamat. EUR HUF egy USA -0,1%-os infációs értékcsökkenésre 402>399. Az más kérdés, hogy itt északra tart. Lehet , hogy az USA-ban is.., 1 jó adat, utána 5 sz@r. Rügyeznek a fák, jó adatok jönnek, utána jön a -5 fok, szarrá fagy minden, aztán ennyi volt a boldogság. De átmenetileg minden ok.. // SZJA-t csak az kap vissza, aki dolgozik is mellette, aki nem, az nem.//
Már a 30 év alatti, 1 gyereket szült nőknek is szja elengedés? Lesz itt infláció. Vastagon. Majd a KSH kozmetikáz, de attól még lesz. De mi lesz a költségvetéssel?
én vettem 2022 októberében, nettó ~46%-on. tök jó deal lett volna, csak egy-másfél hónap múlva, kb. novemberben eladtam 55% körül. AZóta volt olyan, hogy 65% fölött volt a nettó visszaváltásija (ma 59,45%) Amúgy ezt nem nagyon engedték 9% fölé anno. ha egyszer nem fidesz lesz, ez egy arany-papír lehet, 100% fölötti árfolyammal.
hát, az volt a mondás, hogy "csökkenő infláőciós környezetben", ugye. Csak hát már nem csökken. Amúgy jó lett volna, ha 3% marad az infláció, csak hát nem maradt. . (Persze amúgy az is intő jel volt, hogy a hosszú hozamok sem nagyon mentek 6,5% alá.)
Sok embernek még akkor is odébb lesz,mikor a Facebookon kritikus szomszédot, fekete kocsi viszi el reggel úgy,hogy még napok múlva sem tér haza. Minek pofázik össze-vissza!? Nem igaz!? Mi dolgos hazafiak vagyunk, mi bajunk lehet!?
"Így aztán rohadt vonzó a 6,5%-os fixmáp...." Megint leszűrhetjük, hogy általában nem az a jó választás amit a többség választ. Mondjuk annak azért örülök, hogy nagy kár így sem éri őket,mert volt akinek még 5%-nál is megérte volna, ahhoz képest meg a 6,5% ugye sokkal jobb. És ez 6,5%, ráadásul búsás reálkamatot is hordoz...., legalábbis az elemzők szerint....,meg amúgy is, innen már az infláció csak csökkeni fog.😊
Magyar Állampapír tulajok