Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.
Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)
Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:
soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,
bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,
elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,
szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,
az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.
Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.
Adóalany, adóalap, adó mértéke, bevallás módja, befizetés módja, szankciók. Kb ezek a főbb paraméterek egy adótörvény és a végrehajtási rendeletnél. Erőss Pál unokája jönne jogászkodni, feltételezzük, értene hozzá, lenne stábja is. Ha az lenne a cél, amit folyamatosan sulykolsz, akkor Eu kiesik, oda úgy ér el a nav keze, mint a szomszéd utcába, de ha belegondolsz, kb offshore távolságra kell vinned a zsét, ha paranoiás vagy. Már Svájc sem elég. Vajon a Matolcsy klán miért menekült Dubaiba? Ott aztán tényleg nem tudják rátenni a kezüket a navosok a zsére. Hát te tudod, hogy mitől félsz és mitől nen félsz, de úgy látom, nem konzekvens az érvrendszered és a megoldásod.
Lehet, hogy Izom és Fat egy és ugyanaz? Dr. Jekyll és Mr. Hyde... És mivel a valóság mindig szörnyűbb minden elképzeltnél: Ibiza/Zajec/Nudli/Spiller is valamilyen formában kapcsolódik hozzájuk...
A fővajda szerint csak hangosan és érthetően fejezte ki a véleményét. Mint egy vírus, úgy fog ellepni mindent a c-had. Egy kiút lett volna, erre most azt is szigoritották, a filléres drog.
Ez most furcsa és szokatlan volt tőled, mert egy lényeges elemet kihagytál és ezzel torzítottad a matekot olyan irányba, hogy cinikus lehess. Wc-csésze csere maszekban, az nyomja meg a bevételt.
sőt! 300-350-ből kijön egy öttagú család fire, motorral siklóernyőzéssel az alpokban, nyarat tengerparton búvárkodással töltve (adria / thai) , mellplasztika három mellre, nyershúsdiéta és közben valamint magykanizsai iskolábajárás és lakásfelújítások hobbiból
Nem kapott az átkosban mindenki lakást 2 gyerekkel. Az én szüleim se kaptak. Min 1 félnek pesti lakosnak kellett lennie. 3 gyerekesek kaptak az tuti arra emlékszem.
A napokban valami retek C megtépett valami ellenőrt/bizti őrt a blahán. Mit fog kapni a barna? Egy megrovást? Már ha talán... Vajon fog még legközelebb is dajdajozni a rejtett erőforrás? Miazhogy. Nagyonis. Ha én rávernék 50 kva keményet úgy, hogy 2 hétig magaalávizel és az ágyból se tud kikelni, akkor bizony legközelebb kétszer is meggondolja hogy megtépjen egy közfeladatot ellátó aprópénzért dolgozó szerencsétlen "gádzsit".
Mert az, hogy ha ellopsz 1 forintot, akkor TALÁN visszafizettetnek veled 1 forintot és kapsz egy dádát, annak nincs visszatartó ereje. De az sem feltétlenül visszatartó ha visszafizettetnek veled kettőt. Mert a lebukás messze nem garantált, mitöbb nagyon sokan mutyiznak vígan... 10-ből 1 lebukik, az visszafizet 2-t? 8 forint el lett lopva. Az én módszeremnek van igencsak visszatartó ereje. ÉS emberséges, mert én amúgy ha rajtam múlana nagyon hamar osztogatnám a halálbüntetéseket, úgy mint Dzsingisz kán nagy kódexében. Nyilván lehet fogást találni az enyémen is. Nem tökéletes, de nekem ez lenne a szimpatikusabb.
Értem a gondolatodat és persze az szép is. Legyen valahogy lakása egy fiatal gyereket vállaló párnak. Te ingyen adnád (kedvezményesen) én meg nem adnék ingyen senkinek semmit. Legalábbis lakhatást biztos nem. Legyen értelmes fizetése és tudja abból megvenni. Legyen olyan környezet, hogy kis önrésszel is bele tudjon vágni.
Az nem normális, hogy a 23 éves lányom mondta, hogy netto 500eFt alatt nem tudja, hogy lehet megélni Bp-n. Számolva a bérleti díjjakat és a megélhetést. Tehát a lakásárak, azért szorosan kapcsolódnak, hogy ki mennyi gyereket vállal. . Nem értem azt sem, hogy miért létezik korhatár. Nagyobbik fiacskám 39 éves, de kicsúsztak a kedvezményes hitelből! MIÉRT???? Nem a gyerek számít, nem család ... akkor mi?
Nem értelek pontosan, mivel arról írtam, hogy az átkosban 2 gyerek után fél éven belül lakást kaptak .. és baromi kedvezményesen. Ezt kéne újból megteremteni, lakásárak csökkenének és a bérleti díjjak is. Csak erről beszéltem. . Ezzel mi a gond? Fiatalok könnyebben tudnának kezdeni. Ez miért gond?
“Láthatatlanná tenni de hozzáférhetővé is vagyont, az nincs ingyen.” Itt a topicban rendszeresen lopott pénz, pénzmosás és ilyen hülyeségek lettek emlegetve, ami az egyik oldalról vicces, a másik oldalról fárasztó. Ezt a pénzt nem kell mosni, hiszen tiszta. Az érintettek a büntető jellegű vagyonadó veszélye miatt viszik a pénzüket külföldre, nem azért, mert lopták. Óriási különbség, csak nem akarjátok megérteni. Értelemszerűen nincs pénzmosási költség sem, hiszen nincs rá semmi ok. Azt oldják meg, hogy a külföldre vitt vagyon kerüljön ki a magyar állam joghatósága alól. Mint az egyszeri ember: ha február eleje van, akkor vastagabban öltözik, mert tudja, hogy egy szál pólóban hideg lesz. Rettegéstől senki nem írt, de olyan még nem volt, hogy a hatósági igazolványt lobogtató irigy vérpistikékkel folytatott csevelyt a vizsgálat eredményétől függetlenül bárki is élvezte. Ilyen irigy rosszakarókkal a magánéletünkben sem tartunk kapcsolatot: járjanak össze a magukfajtával és mérgezzék egymást nyugodtan. A hatósági ellenőrzések pedig ugyanolyan természetes dolgok egy cég életében, mint az adóbevallás: sok év alatt sok jutott belőle, rég megszoktuk. Én nem is szoktam vele foglalkozni, a könyvelőnk, vagy az alkalmazottaink (vezetői) oldották meg régóta. A NAV online (pénztárgépekkel), az EKÁER szerintem is remek, egyetértek, hogy több ilyen kellene. Mint ahogyan azzal is, hogy ellenőrizhetnék végre a rövid távú lakásokat, mert rengeteg a feketéző és ez minden tisztességes szereplőnek komoly kárt okoz. De ezt is csak félszívvel kívánom, mert ebből szokás szerint ismét csak uszítás lenne a szektor összes résztvevője ellen, amire megint csak fröcsögve ugranának az irigy vérpistikék és csak a gyűlölet nőne tovább az országban.
Korrekt vagy. Itt a Kataval nekem csak az az egy bajom, hogy nehogy aztán nekünk - össz. társadalom- kelljen majd nyugdíjas korukban őket megnenteni az éhhaláltól. És a limit tullépése után sem akar vállalkozási formát váltani, inkább "feketézik" Szóval egy időzített bomba...
Lakás/Ingatlan árak topik
Lakásárrobbanást vár Magyarországon a guru.
Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.
Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)
Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:
soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,
bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,
elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,
szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,
az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.
Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.
link