Topiknyitó: Hathor 2014. 04. 09. 17:46

Lakás/Ingatlan árak topik  

2014. április 9., szerda 15:07 Napi.hu

Lakásárrobbanást vár Magyarországon a guru.

Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.

Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)

Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:

soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,

bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,

elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,

szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,

az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.

Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.

link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
gyula1971
gyula1971 szerda, 16:22
-Az érdeklődők több mint 40%-a nem jogosult Munkáshitelre!A Bankmonitor kalkulátorát használó Munkáshitel iránt érdeklődők több mint 40%-a nem felel meg a feltételeknek, és ennek legfőbb oka nem az életkor, hanem más kizáró tényezők. A Bankmonitor szakértői összeszedték, miért bukhatják el sokan az igénylést.
Az érdeklődők több mint 40%-a nem jogosult Munkáshitelre! - Gazdasagportal.huGazdasagportal.hu
izommanujra szerda, 16:08
Előzmény: #236157  Freszelés

Nyilván nem fogok perre menni meg ügyvédet fogadni ... Ne essünk túlzásba.. De még ezt az panasz emailt és még egyet amit az MNB nek írok megér számlakivonattal csatolva...  meg hitelszerződéssel..
Ha meg nem lesz eredménye ennyi volt marad a kamat...
Updatet majd írok na mentem sziasztok!
izommanujra szerda, 16:06
Az is megfordult a fejemben, de csak egy pillanatra " merjek e packázni a bankkal" vagy fogadjam el amit mondanak nekem telefonon.. Mert mi van ha a következő kamat fordulóra jól megemelik bosszúból a kamatom?  Emeljék letojom..! 5 év múlva akkor ezt a hitelem fizetem ki 5,5 től már nem lehet több ( következő 5 évre kiköldték mennyi lesz )  csupán a 3 % os stoppos kamatot akarom megkapni  amig járna..
Normál ember ezt nem biztos meg meri tenni ha ezt mondja a nagy bank neki akkor ez lesz kész lehajtja a fejét és beletörődik ez a baj   az , hogy hány ember húznak \ húztak be?
Freszelés szerda, 16:04
Előzmény: #236153  izommanujra
Nem minden harcot érdemes megvívni. Van, hogy pont az utolsó 2 fillért éri meg elengedni, mert az időd egyszerűen ennél többet ér. Persze ehhez ezt fel kell fogni és készen is kell állni arra, hogy "most így jártam". Van persze amikor az ember presztízskérdést csinál és csak azért is. De ez utóbbi már nem arról szól, hogy jól járj vagy jobban járj.
EURHUF_goes_to_haven szerda, 16:04
Félreértés ne essék én is utánamegyek aminek tudok és van értelme , de egy BudapestBanknál felvett hitel ami közben MKB-s aztán  MBH -s lett mikor az előtörlesztési tájékoztatót megkaptam volt benne x hónap a végső számításban meg X+2 ... . Kérdeztem hogy hogyan , de jött a válasz, hogy az csak tájékoztatás, nem adhatják ki a számítási metódust stb stb... falakba ütköztem amit szélmalomharcnak gondoltam. Többek között kiegyenlítő a hitelem és már annak a számítási metódusát is ahány embert kérdeztem annyi félén mondták.. Minden szentnek magafelé.. de sok sikert neked. 
FR73 szerda, 16:01
Előzmény: #236134  slash
Ha így lenne, akkor sem ő lenne az első, aki 120 millió vagyonból 90-et csinál.
Ha pedig ott lakik még 20+ évet, akkor mindegy is, meg tud erősödni, és jól fogja érezni magát. A lakhatás az bizony szerelem tud lenni, ahol nem csak racionális szempontok vannak.
A mutatvány sokba kerül neki, de nem feltétlen lesz kudarc.
izommanujra szerda, 16:00
De az a fél év lehet lesz 1,5 év is ahogy a Fideszt ismerem.. .Szerintem választások előtt nem igen törlik el :)
izommanujra szerda, 15:59
Előzmény: #236152  EURHUF_goes_to_haven

ÉN nem ilyen ember vagyok az utolsó fillérig ami jár az jár alapon kiharcolom magamnak. A gyerekeimet is így nevelem ne legyenek megengedőek  és tutyimutyik, mert aki nem áll ki magáért a jogáért azt eltörlik akkor nem sokara fogja vinni az életben.
Tudom az emberek 90 % a hagyná a fenébe de nekem két emailt megér az ügy és nem 2 fillér fél évre sem a különbözet.
EURHUF_goes_to_haven szerda, 15:57
Előzmény: #236150  izommanujra
Pontossan úgy ahogy a kormány elhúz többmillió embert... nekik csak egy pont vagyunk a gépben... Lásd N Marcika "olcsó" kiruccanásai... Ott nem a m2 ár milliós hanem a vendég éjszakák ára, de a 40 € kiküldetésért lehajol a mocskos paraszt.
Ahogy írtam anno nekem is átszámoltak valamit 1-2 hónappal mikor előtörlesztettem de fele annyit nem idegeskedtem rajta mint te a 2,5% on. 
Xis24 szerda, 15:56
Előzmény: #236149  EURHUF_goes_to_haven
Elméleti lehetőség van mindenre. Nem lakhatási célból lehet venni bármit.. Majd jön valaki akinek jó az úgy.
izommanujra szerda, 15:54
Előzmény: #236147  EURHUF_goes_to_haven

Megírom feltétlen... Nyilván nem vág földhöz de rontja a megtérülésem.
Nem  ilyen szerintem nincs minden jelzálog hitelre jár ezt több cikkben is megtaláltam szabad felhasználásra is... A bankok bepróbálkoznak. ..Jó én közgazdász vagyok elvileg " értek ehhez" de a Jóska Pista aki hívja őket miért nem stop a stop és lerázzák mint engem a telefonba? Vagy a mama aki nem is reklamál csak fizet mint a katona tiszt?  Az igazság érzetem azt mondja ez járna mindenkinek nehogy azt hidd csak nekem akarják ezt elkummantani az a helyzet...!  ÉN magamnak kiharcolom, de a többi 10000 ügyféllel mi lesz ? Azt mind behúzzák?  Egy nagy kereskedelmi bank???!! Hogy csinálhat ilyet??!! Szégyeljék magukat!
EURHUF_goes_to_haven szerda, 15:54
Előzmény: #236141  izommanujra
A kommentjeid valóságtartalmát már a számolágasid alapján kétlem... 
Lehet hogy szerencséd volt és sikerült megcsípni valamit amibe láttál fantáziát (jó neked!).
Nekem továbbra is az a stílus ami kinyitja a bicskám. 
Senkit nem zavarnál, ha mindezt egy nyugodtabb leíró stílusban írnád le. De nem így... mindenki hülye csak te vagy helikopter.
Az hogy én mit hol akarok venni meg a legkevésbé sem tartozik az orrodra ;). 
Xis24 szerda, 15:53
Előzmény: #236146  Xis24
Jó, nem húzlak Izomman. Sok sikert. 
EURHUF_goes_to_haven szerda, 15:48
Előzmény: #236138  izommanujra
És egy 250 milliós porfólió mögött egy +2,5% os kamat emelésen agyérgörcsöt kapsz... biztos megéri... Sajnos az se lepne meg, ha a bankok bepróbálkoznának minden szarral, de az se, ha épp nekik lenne igazuk és lenne valami nagyon apróbetűs. (pl hogy csak a saját lakott ingatlanra felvett hitel vagy ilyesmi) mert szabad felhasználású az általában nem olyan termékekre megy el ami KELL mint a lakhatás, de ne legyen igazam. (Lásd munkáshitelből vett BMW-k)
Várjuk az updatet.
Xis24 szerda, 15:47
Előzmény: #236143  Xis24
De nem ér trükközni, hogy másfél szoba ....igaz az egyik szobában benne van a fürdő,Wc, konyha előszoba gardrob is 😃😃😃 
izommanujra szerda, 15:46
Előzmény: #236144  izommanujra

Na meg a KP.. mert a nélkül sem ment volna..
izommanujra szerda, 15:44
Előzmény: #236143  Xis24

Ritka mint a fehér holló  egyszer volt Budán vásár a hirdetési árakból... Ez is úgy jött össze, hogy óránként néztem unalmamba ( mérgemben) a hirdetéseket 12.31 én délután míg más a szilveszteri bulira készült.. és akkor gyorsan megjelent a hirdetés és hívtam fél 7 kor...... Mázli is nem csak rátermettség a többi titkot mivel győztem meg, mert nem én voltam a legelső telefonon kereső személy nem mondom el ez maradjon az én üzleti titkom, de fontos a határozottság is  és a gyors döntési képesség a tapasztalat és a jó kommunikáció.
Xis24 szerda, 15:41
Előzmény: #236137  izommanujra
Most írtad hogy neked sikerült. 😃
EURHUF_goes_to_haven szerda, 15:40
Előzmény: #236126  Freszelés
Pontossan értem miről beszélsz.. Nekem persze érzelmi kötődés van hozzá, de rengeteg meló lenne még és pénz.. Lehet az lenne a legjobb ha eladnánk amit én nem tudom hogyan dolgoznék fel és venni egyet tényleg ott ahol élni akarunk, kisebbet amivel kevesbb a gond. 
izommanujra szerda, 15:37
Előzmény: #236139  EURHUF_goes_to_haven

Érték nélküli? Piaci képet adtam (Hány KP vevő micsoda vereseny helyzet )  segítség az embereknek ha neked nem mert ugyse vennél csak savazol itt akkor ok tudom neked ez a hobbid...!
Ha te nem látod az értéket a kommentjeimben a te bajod nyilván ha semmit sem fogsz sose venni csak köpködsz érték nélküli az egész.

Topik gazda

Hathor
Hathor
4 5 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek