Ami szerintem hatalmas problema lehet es eleg rovid tavon, hogy minden ceg az USA-ban bevasarolt elore a vamoktol tartva, igy most minden raktar tele. Abban az esetben, ha egy picit megrogyik a kereslet, tologathatjak a termekeket a raktarban, vagy adhatjak kisebb profittal, esetleg anelkul akciosan. Ez ranyomhatja a Q1 eredmenyekre a belyeget es adhat meg egy loketet az amugy sem rozsas hangulatnak.
En NOC, LMT, HII harmast vettem penteken. Azt gondolom, hogy a defense budget nem mehet osszebb, sot egyre tobbet kell kolteni majd, mert ebbol nem beke, hanem fegyverkezesi verseny lesz. Ma vettem egy pici Eutelsat-ot a fenti logika alapjan. Illetve koszi az FSLR tippet, tenyleg jol nez ki.
E szerint Trumpot nem erdekli, hogy esik a tozsde… A kinaiakat hozza fel peldanak, akik szerinte 100 evre terveznek, ok meg egy negyedevre. Ebben valoban igaza van szerintem is. A navy lerdez szerintem, hogy most a tozsde vissza megy-e normalisabb arazaskba, vagy maradnak az szerintem eszetlen 20-30-40 P/E. En ketlem, hogy az utobbi, szerintem a bizonytalansag miatt nem tudjak most alatamasztani, hogy miert fog 25-30%-ot noni egy ceg bevetele.
Szerintem a legnagyobb problema a tozsden, hogy a "uncertainity" szo bukkan fel a legtobbszor az invesztorok fejeben, plusz az osszes CEO fejeben. Mindenki halasztja a dontest, es mindenki valami biztos fogodzot keres. De TRump mindent megtesz, hogy ne legyen. . Van 2 jo hir is. Az egyik a FED, ahol nincs semmi panik (legalabbis igy kommunikalnak es elhiheto). bat ok se tudjak kitalalni, mit mond masnap Trump, es nem birjak az "uncertanity"-t csokkenteni semmivel, es a masik a gazdasag, ami 151.000 uj allast hozott februarban. Ez persze nem sok, nem eros kapaszkodo mert jo idokben ennek duplaja van, de megis valami nyugodtabb latszat. . Mi szokott ilyenkor jobban telsesiteni? Amit muszaj venni, szoval a diszkont elelmiszerlancok mint Dollar General, mert ilyenkor sporolni kezdenek nemcsak a szegenyebbek hanem sokan, es a haztartasi anyagok amit muszaj megvenni, mint Colgate Palmolive. Ezek sokkal kisebbet esnek, de azert esnek ha megcsuszik az egesz epitmeny. Amugy SPY tobbet esett mint Canada es Mex index (nocsak? nagy ongol sorozat keszul?) . Szerintem a masik menekulo ut a Treasury vagy egy Bond fund, foleg a rovidtavosak most 3.9 es 4.2% kozott vannak a hozamok, es eros a gyanu, hogy a kovetkezo 1 evben ez jobb hozam lesz mint a tozsden barmi (kivetel persze lesz, csak elore nem tudhato hogy mi?) Vagy a MEGA (E=EU),
DOW es Russell daytrade De DOW, se IWM nem csinalt ma uj alajat. Csak az SPY, es persze NDX. Ugyhogy az indexek kozott van egy eros divergencia: mikozben MAG7 durvan esik, es viszi magaval az SP500 indexet, a tobbi index probalja tartani magat. Sot, DOW es IWM probalnak megfordulni. . https://imgur.com/a/nJ8a7xX
SPY daytrade Uj melypont van ma, ami azt jelenti hogy a lemeno wave(c) hullam meg nincs kesz. Maradok az elzozo struktura mel;lett, csak eppen nem szabalyos ED alakzat van, hanem expandalo ED van. Akkor igy kellene szamozni: . https://imgur.com/a/3z6jPPB
Financial Forecasts
cimu topic folytatasa. Minden fenti temaba vago hozzaszolast szivesen latunk.