Topiknyitó: pomperj 2018. 02. 27. 07:28

Financial Forecasts  

Azsia: mersekelt optimizmus
cimu topic folytatasa. Minden fenti temaba vago hozzaszolast szivesen latunk.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
magnezium
magnezium péntek, 10:28
Előzmény: #113699  ragarda
Nem csodálom, a következő évekre, csak bitcoin, arany és kp. nem tetszik ami a világban történik...
ragarda
ragarda péntek, 10:16
Dollár bedurvult, Ázsia lefordult 
Rray péntek, 09:47
Előzmény: #113697  kozi723

Beragadtan NIO, LI -be is, XPEV-et még adtam 13 körül... :(
kozi723
kozi723 péntek, 09:44
Előzmény: #113696  Rray
Nem vagy vele egyedül. Én is aggódok!
Rray péntek, 09:06
Előzmény: #113686  pomperj

Szia János,
Kicsit kezdek aggódni a Kínai kitettségeim miatt, BABA-t most hogy látod?
Köszi,
Rray
Ishar
Ishar péntek, 08:37
Előzmény: #113678  FeherTibi
"Sajnos kimaradtam az itt ajánlott részvényekből, mással leestem,  ami pedig jól ment, abbol korán kiléptem (MTelekom)." --- A TKOM-ban még lehet egy +20-30% plusz osztalék egy-két éven belül. Ha nem kívánja meg az állam újra a profitját...
XEL péntek, 08:31
Szia János! Feltennéd a natgas grafikonját? Szerinted éjjel volt a csúcsa az emelkedésének vagy még várható feljebbre? Köszönöm, ha  válaszolsz
vaczak péntek, 08:19
Előzmény: #113692  sh0rt0s_r0b0t_v0.42
Abszolút. Mondjuk azt néztem, hogy ha a nyáron 100 környékén vett, magamhoz képest viszonylag nagy NVIDIA pakkokat rendesen tartom, többet kerestem volna, mint a kis kapitalizációjú csodagyerekekben való ugrálással. Ennek a mániás szakasznak max fél évet adok, részben mert Trumpot és a trumpistákat a tényleges kormányzás sose érdekelte igazán, részben mert alig hiszem, hogy a piac nem fogja valamikor megijeszteni a buy the dip csapatot. 
sh0rt0s_r0b0t_v0.42
sh0rt0s_r0b0t_v0.42 péntek, 08:06
Előzmény: #113691  vaczak
megfeleloen kell diverzifikalni es akkor az ilyen rosszkor vett LRBR, PDYN pakkok 50% bukoja se fog fajni. Illetve ha bizunk ebben a speki rallyban, akkor ki is lehet ulni, de az ritkan sul el jol. Sok sikert mindenkinek! Ma PDYN rallyra szamitok hir miatt. Csupan megerzes. 
vaczak péntek, 08:02
Előzmény: #113683  hellforceone
Persze, én sem azt akartam sugallani, hogy vakon hallgasson a kolléga a fórumra, épp az mutatja a mostani idôszak túlfûtöttségét, hogy milyen gyorsan milyen magasra tudnak felhajtani (majd beejteni) meme stock-okat is. Én is megrágom alaposan, ha itteni tippek alapján veszek vmit, ha meg nem jön be, csak én vagyok a felelôs.
szieszta péntek, 07:44
Előzmény: #113670  JohnRambo

Szerintem  a kriptovilágban nem számítanak ilyen érzelmi szintek, mint például a 100k. Sőt, ezzel dicsekedni lehet. Itt rengeteg ilyen újgazdag van, akiknek nem az számít, hogy olcsón tudott venni, hanem megmutatja, hogy ennyit is ki tudott adni érte.
Ha megnézed a kis gagyi képeket, amikért milliókat fizettek, nem azért kerültek a címlapra, mert jaj de olcsó és szép, hanem mert ku..a drága.
magnezium
magnezium péntek, 07:43
Előzmény: #113685  pomperj
kina 1h rsi 20 alatt…nagyon tuladott..
cort péntek, 07:27
Előzmény: #113687  szieszta
"mikor az ember komolyabban belevág, úgy tűnik, mintha valakik figyelnék őt és amibe belenyúl, annak árát verik le..." - hú, ez mennyire igaz! :)
szieszta péntek, 07:19
Előzmény: #113683  hellforceone

Valahogyan el kell kezdeni. Aztán elég sokan be is fejezik. :-)
Nagyon könnyűnek tűnik az ilyen pénzkereset, de mikor az ember komolyabban belevág, úgy tűnik, mintha valakik figyelnék őt és amibe belenyúl, annak árát verik le.
Nagyon sok embert ismerek, akik még soha nem buktak a tőzsdén. Ezek azon, akik még nem próbálkoztak ezzel meggazdagodni.
Az soha nem számított, hogy ki mennyit bukott egy egy részvényével, az a fontos, hogy az összegzésnél hogyan áll.
Ráadásul 15 éve már mindenki hozzászokott, hogy a tőzsdén nem lehet bukni, csak ki kell ülni a veszteséget. A fák sem nőnek az égig.
Lehet éppen az új elnök fogja elhozni a gazdasági recessziót, már nagyon érik.
pomperj
pomperj péntek, 07:01
Előzmény: #113684  magnezium
4)Gold
Egyelore egy a-b-c korrekcio a varakozasom. Ez a tegnapelotti chart,  most  keresi a (b) szakasz 
csucsat. Ma kicsit ujra feljebbre ment. 
Ez egy kicsit elbizonytalanit: hatha megis kesz az egesz (iv) korrekcio, es emelkedik uj csucsokra?
.
https://imgur.com/a/LigsgrL

De kozben  a SIlver chart nem  megy egyutt a Gold-al,  ott sokkal kisebb a felpattanas. 
Platinum se megy. Szoval  maradok az mellett, hogy barmelyik oraban (b) kesz, es lefele fordulhat. 
pomperj
pomperj péntek, 06:44
1)Lithium
mintha ujra eledezni kezdene.
A lithium piaci ara a 10$ szintrol 12$ szintig emelkedett novemberben. A reszvenyek azonnal lekovetik.
Az persze nem kerdes, hogy a kozel 75% esesbol a lithium fel fog allni. A kerdes az, hogy mikor?
Mintha a lithiumosok kezdenek mocorogni, es most mintha kritikus szintre ertek.
.
CATL leallitott sok kinai lithiumbanyat, hogy csokkentse a kinalatot. A felgyult keszletek ettol esnek.
CATL a vilag lithium fogyasztas 40% resze,  es mindenkinek szallit, a fo vevoje a kinaiakon kivul 
persze TSLA. A gyengebb kinai EV gyartoknak a mostani visszaeses "do or die" kuzdelemme valt.
.
Talan a kilatasok pozitivabb iranyat segiti a Trump - Musk kollaboracio, es a piac 2 het alatt alaposan
bedszikontalta TSLA szebb jovojebe a 240-->350 arfolyam rallyval a jobb kilatasokat.
Ha a piacnak TSLA arfolyammal igaza van (?) akkor az ALB, LAC, SQM stb-nek  is meg kell indulnia.
,
https://imgur.com/a/THYj7LD
.
2)Olaj
Mintha egy apro pozitiv jelet velek felfedezni a Brent es talan nemsokara a WTO chartokon.
.
https://imgur.com/a/3nHPdzx
.
3)Kina
Ertem, hogy Kinaban lassabbak a folyamatok, hagyomany az, van idejuk szep komotosan haladni.
Kezdenek jonni az "elenkites" elso kis pozitiv jelei: Az ingatlan arak mar nem esnek. 
A Q4 GDP novekedesi  varakozasok sokkal jobbak, mint a Q3 volt.  JD.com  Q3 profit 1.24$/sh,
ami sokkal jobb mint az  1.05$ vart. 
De ez egyelore nem latszik meg a tozsden. 

magnezium
magnezium péntek, 06:31
Előzmény: #113610  pomperj
Janos, arany kb mikor fordulhat? Koszonom
hellforceone péntek, 00:28
Előzmény: #113678  FeherTibi
Relatív ritkán nézek be, így nem tudom mit ajánlottak vételre az utóbbi időben, de azért vigyázz! Van itt pár ember, aki rendesen beleragadt a RIG féle gyöngyszemekbe, szóval azért csak óvatosan a tippekkel. Olvass lehetőleg 5 vagy több különböző külföldi tőzsde forrást, nem árt, ha egy beszámolót is tudsz értelmezni és a technikai elemzés is megy valamennyire. Akkor hidd el, előbb-utóbb te magad fogod megtalálni a gyöngyszemeket és annál jobb érzés nincs, mert az valóban a te munkád, megérzésed és döntésed gyümölcse lesz. Göröngyös út, kitartást igényel, de megéri! Sok sikert hozzá! 
dniel
dniel csütörtök, 23:48
Előzmény: #113666  vaczak
szieszta csütörtök, 22:17
Előzmény: #113680  pomperj
Manapság a funda  a legutolsó adat, ami szerint lehet sokat keresni. A csorda ilyent nem ismer.

Topik gazda

pomperj
pomperj
3 5 5

aktív fórumozók

friss hírek További hírek