"Sajnos kimaradtam az itt ajánlott részvényekből, mással leestem, ami pedig jól ment, abbol korán kiléptem (MTelekom)." --- A TKOM-ban még lehet egy +20-30% plusz osztalék egy-két éven belül. Ha nem kívánja meg az állam újra a profitját...
Abszolút. Mondjuk azt néztem, hogy ha a nyáron 100 környékén vett, magamhoz képest viszonylag nagy NVIDIA pakkokat rendesen tartom, többet kerestem volna, mint a kis kapitalizációjú csodagyerekekben való ugrálással. Ennek a mániás szakasznak max fél évet adok, részben mert Trumpot és a trumpistákat a tényleges kormányzás sose érdekelte igazán, részben mert alig hiszem, hogy a piac nem fogja valamikor megijeszteni a buy the dip csapatot.
megfeleloen kell diverzifikalni es akkor az ilyen rosszkor vett LRBR, PDYN pakkok 50% bukoja se fog fajni. Illetve ha bizunk ebben a speki rallyban, akkor ki is lehet ulni, de az ritkan sul el jol. Sok sikert mindenkinek! Ma PDYN rallyra szamitok hir miatt. Csupan megerzes.
Persze, én sem azt akartam sugallani, hogy vakon hallgasson a kolléga a fórumra, épp az mutatja a mostani idôszak túlfûtöttségét, hogy milyen gyorsan milyen magasra tudnak felhajtani (majd beejteni) meme stock-okat is. Én is megrágom alaposan, ha itteni tippek alapján veszek vmit, ha meg nem jön be, csak én vagyok a felelôs.
Szerintem a kriptovilágban nem számítanak ilyen érzelmi szintek, mint például a 100k. Sőt, ezzel dicsekedni lehet. Itt rengeteg ilyen újgazdag van, akiknek nem az számít, hogy olcsón tudott venni, hanem megmutatja, hogy ennyit is ki tudott adni érte. Ha megnézed a kis gagyi képeket, amikért milliókat fizettek, nem azért kerültek a címlapra, mert jaj de olcsó és szép, hanem mert ku..a drága.
Valahogyan el kell kezdeni. Aztán elég sokan be is fejezik. :-) Nagyon könnyűnek tűnik az ilyen pénzkereset, de mikor az ember komolyabban belevág, úgy tűnik, mintha valakik figyelnék őt és amibe belenyúl, annak árát verik le. Nagyon sok embert ismerek, akik még soha nem buktak a tőzsdén. Ezek azon, akik még nem próbálkoztak ezzel meggazdagodni. Az soha nem számított, hogy ki mennyit bukott egy egy részvényével, az a fontos, hogy az összegzésnél hogyan áll. Ráadásul 15 éve már mindenki hozzászokott, hogy a tőzsdén nem lehet bukni, csak ki kell ülni a veszteséget. A fák sem nőnek az égig. Lehet éppen az új elnök fogja elhozni a gazdasági recessziót, már nagyon érik.
4)Gold Egyelore egy a-b-c korrekcio a varakozasom. Ez a tegnapelotti chart, most keresi a (b) szakasz csucsat. Ma kicsit ujra feljebbre ment. Ez egy kicsit elbizonytalanit: hatha megis kesz az egesz (iv) korrekcio, es emelkedik uj csucsokra? . https://imgur.com/a/LigsgrL
De kozben a SIlver chart nem megy egyutt a Gold-al, ott sokkal kisebb a felpattanas. Platinum se megy. Szoval maradok az mellett, hogy barmelyik oraban (b) kesz, es lefele fordulhat.
1)Lithium mintha ujra eledezni kezdene. A lithium piaci ara a 10$ szintrol 12$ szintig emelkedett novemberben. A reszvenyek azonnal lekovetik. Az persze nem kerdes, hogy a kozel 75% esesbol a lithium fel fog allni. A kerdes az, hogy mikor? Mintha a lithiumosok kezdenek mocorogni, es most mintha kritikus szintre ertek. . CATL leallitott sok kinai lithiumbanyat, hogy csokkentse a kinalatot. A felgyult keszletek ettol esnek. CATL a vilag lithium fogyasztas 40% resze, es mindenkinek szallit, a fo vevoje a kinaiakon kivul persze TSLA. A gyengebb kinai EV gyartoknak a mostani visszaeses "do or die" kuzdelemme valt. . Talan a kilatasok pozitivabb iranyat segiti a Trump - Musk kollaboracio, es a piac 2 het alatt alaposan bedszikontalta TSLA szebb jovojebe a 240-->350 arfolyam rallyval a jobb kilatasokat. Ha a piacnak TSLA arfolyammal igaza van (?) akkor az ALB, LAC, SQM stb-nek is meg kell indulnia. , https://imgur.com/a/THYj7LD . 2)Olaj Mintha egy apro pozitiv jelet velek felfedezni a Brent es talan nemsokara a WTO chartokon. . https://imgur.com/a/3nHPdzx . 3)Kina Ertem, hogy Kinaban lassabbak a folyamatok, hagyomany az, van idejuk szep komotosan haladni. Kezdenek jonni az "elenkites" elso kis pozitiv jelei: Az ingatlan arak mar nem esnek. A Q4 GDP novekedesi varakozasok sokkal jobbak, mint a Q3 volt. JD.com Q3 profit 1.24$/sh, ami sokkal jobb mint az 1.05$ vart. De ez egyelore nem latszik meg a tozsden.
Relatív ritkán nézek be, így nem tudom mit ajánlottak vételre az utóbbi időben, de azért vigyázz! Van itt pár ember, aki rendesen beleragadt a RIG féle gyöngyszemekbe, szóval azért csak óvatosan a tippekkel. Olvass lehetőleg 5 vagy több különböző külföldi tőzsde forrást, nem árt, ha egy beszámolót is tudsz értelmezni és a technikai elemzés is megy valamennyire. Akkor hidd el, előbb-utóbb te magad fogod megtalálni a gyöngyszemeket és annál jobb érzés nincs, mert az valóban a te munkád, megérzésed és döntésed gyümölcse lesz. Göröngyös út, kitartást igényel, de megéri! Sok sikert hozzá!
Financial Forecasts
cimu topic folytatasa. Minden fenti temaba vago hozzaszolast szivesen latunk.