Topiknyitó: pomperj 2018. 02. 27. 07:28

Financial Forecasts  

Azsia: mersekelt optimizmus
cimu topic folytatasa. Minden fenti temaba vago hozzaszolast szivesen latunk.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
GrizzlyG
GrizzlyG ma, 15:30
Előzmény: #113715  lngnl
Az stabil papír 😉
pomperj
pomperj ma, 15:28
Moka_Brikka ma, 15:27
Előzmény: #113734  todi
Igazad van. 5. felhúzás zajlik éppen :)
https://imgur.com/5OrHFjr
Moka_Brikka ma, 15:26
Előzmény: #113735  Ishar
Nem önamágban a BTC, hanem a 14 év alatt beletolt pénz és összefonódás más pénzpiacokkal. Szerintem. 
Ishar
Ishar ma, 15:24
Előzmény: #113730  Moka_Brikka
...és az a Bitcoin, aminek 10 ezer darabjából 14 évvel ezelőtt kettő darab pizzát vettek, mára rendszerszintű fenyegetést jelent a globális pénzügyi rendszerre. 😀
todi ma, 15:23
Előzmény: #113720  Moka_Brikka
Megnéztem a grafikont. Nem tudom milyen 4. felhúzásról beszélsz.
todi ma, 15:21
Előzmény: #113719  lngnl
Nem Elliott Wave 3. mert nincs több felhúzás hanem végleg ejtve.
Moka_Brikka ma, 15:19
Előzmény: #113731  szieszta
OFF
----------------------------
Igazad van, nem tűnne el teljesen, de a felhozott hipotézis az volt. Az FTX tokent is trédelik egyesek :)
Tether-t a BDO könyvvizsgálja. 
A piac egyre ellenőrzöttebb és centralizáltabb. Nem véletlenül tűntették el SBF-et és CZ-t a Blackrock ETF előtt. Az sem véletlen, hogy az új SEC-re a legesélyesebb jelöltnek a Binance korábbi CEO-ját tartják. Ha az lesz, akkor nagyon pro szabályozás fog jönni.
Az ár szerintem addig emelkedik, amíg ww M2 supply emelkedik. A BTC ezzel korrelál, ami csak véletlenül esett eddig egybe a felezési ciklussal. Ha M2-ben van egy kis megálló, akkor jön a medve piac. Eddig 3x akarták ledöfni. Most az irány annak tűnik, hogy ők maguk fújják tovább. Az a kérdés, hogy mikor dönt úgy a smart money, hogy itt az idő learatni a babérokat. Szerintem a BTC reservek elfogadásakor/megkezdésekor. Aztán majd kiderül. 
Mániás euforikus hangulat van. EURHUF topicban ma írtam erről, hogy a múltban ez mit produkált, és én hogy gondolom.  
Nem akarom tovább floodolni a topicot ezzel. 
szieszta ma, 15:07
Előzmény: #113726  Moka_Brikka

A bitcoin soha nem fog eltűnni, hiszen a tulipánhagyma is megmaradt. :-)
Sokan mondják, hogy a kriptopiac óriási pénzt felszippantott. Ha megnézzük, hogy csak  a töredéke mozog és szinte a teljes mennyisége már ki lett  bányászva, szerintem nem sok pénzt vitt el  a piacról.
A kriptofalka egymás között adogatja, felturbózva  az altcoinokkal  a kereskedést, a stabilcoinokról nem beszélve. A tether kft már 130 milliárdért varázsolt elő tethert. Ráadásul felügyelet nélkül működik az egész, a kriptozálogházakkal együtt.  Amíg emelkedik az ár, nagy a boldogság a zaciban, de ha esik, dőlnek, mint a dominó.
Hát persze hogy dőlnek, mikor azt csinálják, hogy a BTC-jüket beteszik és vesznek fel rá kölcsönt, amiből vesznek BTC-t, amit újra beraknak és így tovább. A rendszer automata, nincs átvilágítás, meg hitelelbírálás.
Moka_Brikka ma, 14:58
Előzmény: #113729  Ishar
Szerintem ez begyűrűzne minden hova, és a tőkeáttétek miatt elég erősen. Mivel már nemcsak a retail spekulál ebben, hanem nagy intézményi befektetők, nyugdíjalapok. A Blackrock színre lépése felülírta a korábbi elfolytási próbálkozásokat. Ezt 2022-ben ki kellett volna nyírni, hogy ne legyen ebből esetleg gond, mivel ez már annyi rendszert érint, hogy komplex problémát okozna már a jelen állapotában is. 
Ez pedig csak fokozódni fog a jövőben a körvonalazódó trendek miatt.
USA-ban tervbe van véve a szövetségi btc tartalék kialakítása, és azt hiszem 18 állam törvényhozása előtt van javaslat a state szintű BTC tartalék kialakítására is. Ha ezt elkezdik lemásolni más államok, kormányzatok, akkor aztán végképp összefonódik a BTC-vel nagyon sok minden. (megjegyzem, szerintem ez utóbbi eset lesz majd a tetőzés egyik indikátora). Lehet ezt nem szeretni, de ez van. A mohóság az úr sajnos. 
Kriptóba én teljesen más vonalon látok valós értéket és hasznot, és nem a BTC-ben. Hasonló lesz a forgató könyv mint a dotcom esetén. Aki túléli majd a pusztító tüzet, az lesz majd a jövő Google, Amazon, Apple stb szerű vállalata...Szerintem.
Aztán majd meglátjuk mi lesz.
Ishar
Ishar ma, 14:41
Előzmény: #113726  Moka_Brikka
Tehát a kripto spekulánsok benéznék, a további pár trillió eltűnése a hagyományos piacokon meg olyan, mintha a 45 trillió értékű S&P500 esne 5-10 százalékot az évek óta tartó emelkedés után. Azt hiszem, hogy a FED és az USD is ki tudná mozogni a Tether 100 milliárd dolláros T-bill kitettségét.
vaczak ma, 14:30
Előzmény: #113724  sh0rt0s_r0b0t_v0.42
Én most ráköltöttem erre a vicik-vacakokra szánt büdzsém felét pre marketben, tehát jó eséllyel egy kiadós eséssel indít majd nyitáskor (csak hogy tudjátok kire fogni). 
magnezium
magnezium ma, 14:24
Amúgy csak számomra furcsa, hogy mennyire borús a világkép az elkövetkezendő évekre és a tőzsdén ennek semmi nyoma? (Arany oké, de az indexek? s&p? semmi? :D)  Valamit rosszul látok? :D 
Moka_Brikka ma, 14:13
Előzmény: #113722  Ishar
Elégne 2 trillió dollár vagyon, összeomlana valószínűleg a többi kripto, ami megint kb 1,4 trillió dollár vagyon elégésével járna kb.
Valószínűleg ez a hagyományos piacokra is kihatna. Onnan is eltűnne pár trillió vagyon. 
Kötvénypiac nagyon érintett lenne, mert a stabelcoinok jelentős fedezete USA T-bill. Tether egymaga benne lehetne az USA kötvénytartók TOP20 országába a maga kb. 100 milliárd dollárjával. Ezt likvidálni kellene, ami erőteljes hatással lenne a dollár értékére is. (nem véletlenül szóltak oda Japánnak is, hogy nem kéne eladni a kötvényeket). A többi stablecoinról nem is beszélve. 
Szóval mindent egybevetve és röviden: elég nagy gondot okozna, ha holnapra egyszerűen eltűnne a BTC.
vaczak ma, 14:06
Előzmény: #113723  sh0rt0s_r0b0t_v0.42
Mondjuk az is igaz, hogy már eléggé összefonódott a hagyományosabb pénzügyi rendszerekkel ahhoz, hogy beinduljon némi dominóhatás. 
sh0rt0s_r0b0t_v0.42
https://www.reddit.com/r/RedCatHoldings/comments/1gtmjzv/financial_insights_shelf_offering_profitability/

Ha érdekel valakit egy funda kilátások elemzés Red Cat-ről. Jó hétvégét kívánok mindenkinek! 
sh0rt0s_r0b0t_v0.42
Előzmény: #113722  Ishar
Hatalmas környezeti terhelés szűnne meg. 
Ishar
Ishar ma, 13:56
Előzmény: #113720  Moka_Brikka
"Nálam jártasabbak megírhatnák, hogy volt-e olyan asset az elmúlt 50 évben, ami a világon bekerült a top10-be, és aztán 0 közeli értékhez konvergált." --- Mi történne, ha máról holnapra egyszerűen eltűnne a Bitcoin a Föld színéről?
magnezium
magnezium ma, 13:48
Előzmény: #113716  lngnl
az eth kuka, magasak a díjai, már a solnanat is többen használják, kihalóban van...

Topik gazda

pomperj
pomperj
3 5 5

aktív fórumozók

friss hírek További hírek