Ha eldurran az olaj és jön egy második inflációs hullám az le fogja térdeltetni a legtöbb gazdaságot. Az első inflációs sokkot még lehetett tompítani egyrészt egy közel 1-1.5 évtizedes konjunktúra alatt felhalmozódott tartalékkal, másrészt bizonyos helyeken a COVID helikopterpénzzel, de most már üresek a zsebek. Ha jön egy második hullám (nem kell akkora, mint az első volt), abból szerintem massive demand destruction, és defláció lehet. Ilyen környezetben meg részvény és ingatlan árak kampó, recesszió nagyon valószínű. Egyelőre kevés esélyt adok egy második hullámnak, de ha jön, akkor érdemes gondolkodni rajta, mert más kimenetele lehet, mint az elsőnek, amit az elmúlt 2-3 évben láttunk.
A kinai dominanciát az ukrán háború tanulságai alapján nehéz lesz megjátszani. Egyébként valszeg egy új hidegháború a legrosszabb, ami bejöhet, egymással nem nagyon kereskedő blokokkal. Az atlanti blokk még igy is erős lesz, sok jó befektetéssel, igaz lejebb lesz minden, mint most a globalizáció tetőfokán. Ennél szerintem inkább csak jobb forgatókönyvek fognak megvalósulni valójában. Pl a jelenlegi jakobinus vezetést elzavarják EUból és Észak Amerikából és hirtelen rájön mindenki, hogy a BRICSel ugyanolyan jól lehet kereskedni, mint a 2010 es években, ha méltányolni tudjuk az ő érdekszféráikat.
Nekem automatán váltja vásárláskor tbsz-en szinte középárfolyamon(0,1% alatt volt mikor néztem). Ha csak devizaváltás, akkor 2$ de azt nem tudom megy e most tbsz-en.
Sziasztok! Segítségre lenne szükségem. Ma regisztráltam az IBKR-nél. Egyáltalán nem ismerem a rendszert. Az alapdeviza HUF a főszámlán és a TBSZ- nél is. A kérdésem arra vonatkozna hogyan történik egyéb devizákban a kereskedés pl. USD, EUR, stb? Ersténél vagyok, ott ugye deviza konverzió, majd utánna lehet kereskedni. Itt ez hogyan történik? Előre is köszönöm
Financial Forecasts
cimu topic folytatasa. Minden fenti temaba vago hozzaszolast szivesen latunk.