Hello!
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)
Valami készülődik a kriptó piacon. Gyanúsan esett az ár. Azért is szokatlan mert az arannyal szokott együtt mozogni. Menekülő eszközök. Etherium ETF meg július elejétől indul?! Én leragadtam ennél a hírnél. Azt gondoltam ez is okozhatta a BTC esést. Gondoltam sokan realizálnak, hogy beszálljanak majd az Etheriumba.
OFF: komoly szabályzások lépnek érvénybe a kripto tőzsdéken július 1 től , ami az EGK felhasználókat érint , vártok esetleg nagyobb pénz visszaáramlást?
Nagyon tetszik, hogy ki tudod Te is használni a nagyobb kereskedési időt! Tanulságos lehet mások számára is! Már csak egy lépés innen a 0-24 :) aztán észre sem veszed és a ott duruzsol a kamrádban a robot….
Péntek. Végre eltávolodtunk a kritikus zónáktól. Az elért eredmény megmaradt. Viszont elszűkült a Bollinger sáv és oldalazunk. Vajon mi is okozhatja ezt?! Nézzük: . Ma egész nap PMI adatok jönnek a világ minden tájáról megspékelve helyi inflációs adatokkal. Így kiszámíthatatlan lehet az egész napos árfolyammozgás. . Értékelés a PMI adathoz: 50 felett bővül és a helyi devizát erősíti 50 alatt gyengít. De pár hete bemutattam egy korrelációt a PMI és a fémek árfolyama között. Ha nő a PMI nő az árfolyam - röviden. DE most USA esetében jobb lenne a PMI csökkenés, hogy lássák a FED- nél a feldolgozóipari beszerzés csökken. Az ipari PMI számunkra a többet mondóbb mert a szolgáltatóipar kevesebb fémet használ. . Ázsia: A Japán PMI 50 feletti de a várttól elmarad. - ez így nem rossz 7:00 Indiai PMI . Európa: 8:00 Anglia kiskereskedelmi értékesítés - csökkenés jó lenne 9:15 Francia PMI 9:30:Német PMI 10:00 EU PMI 10:30 Angol PMI . USA 15:45 USA PMI 17:00 FED monetáris politikájába láthatunk bele 21:30 a szokásos, számomra nagyon várt COT számok amik a spekulatív arany, ezüst pozíciókat méri és így a hangulati analízishez szükséges. . A bányák éledeznek tegnap nagyon jő napot zártak. Már figyelem a belépési lehetőségeket. A világgazdaság fémigénye magas és növekszik a deficit a kereslet kínálat között. . Azt gondolom ma rövid távra nem nyitnék pozíciót. Külföldi Kolleganőt idézve “ nem kell minden nap pozícióba lépni” . Hosszú távra meg tartás de biztonságos eszközben! Amikor zuhan mindenki fogadalmat tesz csak menjünk egy kicsit feljebb és átteszem a certifikátom messzebbi KO árasba. Most meg feljebb ment es egyből jön a mohóság, hogy miért nincs már Tl 30 - milyen kár?! Kérem, volatilis eszköznél legalább a mi gondolatunk ne legyen volatilis mert a kettő vagy erősíti egymást vagy kioltja. Következetesség fontos!
Van itt nekem egy ilyen napos chartom: https://www.tradingview.com/x/GhPSSUc0/ szvsz holnap még nem lesz késő felszállni a. vonatra. Bánom, hogy eladtam a 29-et, de a múltkor kétszer is kirázott a "jó" adat, úgyhogy most minden nyerőt igyekszem eladni akár napon belül, aztán új beszállót keresni. Lehet veszek majd 28-at, vagy bővítek 26-ot hosszabb távra. :)
Ebből lett nekem is elegem. Magasabb díjjal lehet kereskedni de kinyílik a világ . Nike, IBM , AMD …. pozícióim is vannak, aranyból is lehet kockázatosabb vagy éppen kevésbé kockázatos pozíciót felvenni, megmondom őszintén elég sokszor a portfolió és az erste ajánlásait is meg szoktam játszani rövidebb távon ….
PAAS-ban szerencsés esetben szerintem a 28-30 sáv benne lehet. Ha nagyon meglodulna mégis az ezüst - 35 feletti árakat azért idén csak óvatosan várnék -, akkor PAAS is jóval fentebb mehet persze. :) first majestic-et nagyjából 9-10 környékére várom. Nem vételi ajánlás! :)
Köszi a VIX-re adott válaszokat. Közben drágaszágunk jól tartja magát továbbra is. TL29-ről az a véleményem, értékelve a saját tetteimet is, hogy ezek a mindig legközelebbi certik nem tartásra valók, főként nem ilyen volatilis piacon. Kizárólag jól időzítve, rövid távon, gebasz esetén is max. 1-2 nap tartási idővel jó birtokolni őket. Épp elég annyi izgalom, hétvégén, napokig idegeskedni miatta nem kellemes már. Elszívja az erőt, néha még a következő ügylethez a bátorságot is. Pont arra való, mint a múlt napi 6000 db-os kb. 1 órás kereskedés. Nagyon szeretném, ha annak a gazdája itt lenne közöttünk. Én pl. megvettem magasan, rosszul, nem adtam el időben, kis veszteséggel. Utána eladtam -visszavettem-eladtam, hülyéskedtem össze-vissza, majd félár alatt adtam el belőle. Megint megvettem-eladtam, hülyéskedtem. Most a maradékom kb. 1500 ft-on hozná vissza az eredeti tőkét. Ami a lényeg, hogy a hidehvérű vásárlásban viszont végig akadályozott a már meglevő pakk. Így vagyok az Otp magas KO-s certimmel is.
Van eladó ott Ricsiben én látom nap mint nap. De valahogy mintha nem lenne érdeke beborítani. Szép lassan adja a 9200-9400 sávjában. Pedig rohadtul le tudná önteni akár csak tízezer darabbal egybe rádobva. Én azt mondom senki nem olyan hülye mostmár hogy 9000-nél meg alatta dobálgassa itt. Ez bőven többet ér annál. (Aztán rám ne cáfoljon)...
A VIX alapvetően az S&P500 volatilitását mutatja. Ma egy kicsit csapkod a piac, ezért emelkedik. NVidia is korrekciózott kicsit. 20 alatti érték egyébként még nyugodt piacot jelent, nem beszélhetünk extrém mozgásról. :)
Tl29-ben én még a következő kockázatot látom középtávon: A nyári FED kamatvágás elúszott. Láttuk a piac büntet már akkor is ha szeptemberben nem valósul meg. Jelenleg 65% esélyt látnak a szakértők a szeptemberi kamatvágásta. De mi van ha valamiért elmarad, például stagnáló inflációs adatok miatt? Akkor a következő vágás lehetősége november! De elnökválasztás november 5- én. FED gyűlés 6-7-ig. Túl közeli időpont. Tudom “független” a kormánytól a jegybank de azért ott is emberek dolgoznak… Mi marad? - a többször emlegetett decemberi vágás. Tehát a mostani nyár fontos, bármikor megismétlődhet a pár héttel ezelőtti pesszimizmus. Hosszú távon jó, csak élje meg az őszt a Tl29.
Érdekes! S&P 500 esik is ehhez igazodva. A délutáni kereskedésben láttuk nagy a csata. Egyelőre én annak tudom be, hogy lett egy bizonytalanság a piacon. Ne feledjük ma olyan adatok jöttek amik erősítik a fémeket de a gazdaságról nem fest jó képet. Recessziós környezetben a tőzsdék nem száguldoznak.
Ezüst
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)