Topiknyitó: Lolmachine 2024. 02. 26. 12:55

Ezüst  

Hello!
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
TElek ma, 16:47
Előzmény: #40459  Bpali2

Ez egyértelmű volt.
A hitelre épülő dolgok problémásak lehetnek ha kamatot emelnek.
Az esésből azért leszűrthető volt, hogy hol mekkora problémát jelentene a 
az adott mértékű kamatemelés.
Tech szektor esett legcsúnyábban , nem árt a kellő óvatosság ...
Bpali2 ma, 13:52
Lovagol itt mindenki a munkanélküliségi adatokon . Közben mindenki várja a SpaceX  tőzsdére lépését  ezáltal tőkére van szüksége . Héten jöttek ki a Broadcom számai, Az Nvidiaúj MI chipjével kapcsolatos hír .. A Meta tőkeemelése .. jövő héten Oracle jelentés . Illetve USA inflációs és friss munkanélküli segély igénylési adatok . Amik igencsak megtudják változtatni a piaci narratívát.. Nándinak írom , hogyha a FED kamatot emel és az infláció magas marad tartósan akkor az arany ára jelentősen emelkedhet .
Bpali2 ma, 13:30
Előzmény: #40456  Nandi
Nekem ezzel az a bajom , hogy amit én összeszedek tudást , tapasztalatot  információt - pár begyöpesedett a valóságot tudomásul venni képtelen megkeseredett  vagy rossz indulatú ember minuszolja - az igencsak tévútra vihet sok embert . Amin aztán bukhat bőven . Nem azt mondom hogy én vagyok az ász, de , hogy minden beírásom marhaság lenne az azért vicc kategória .
Labanc
Labanc ma, 12:05
Előzmény: #40456  Nandi
Nem a mínuszokkal van a baj, ha van olyan kommentem ami megérdemli részemről teljesen rendben van. A gond ott kezdődik, amikor valaki csak azért üzemeltet számos profilt, hogy másnak az összes posztjára reagáljon, annak tartalmától függetlenül. Kipécéz 1-2 embert, és azt lesi épp mikor és hova kommentel, kizárólag lejáratás céljából... Neki(k) próbáltam finoman üzenni, mert ez nemcsak gyerekes, de végtelenül szánalmas is... Bpalinak teljesen igaza van...
Nandi ma, 09:45
Előzmény: #40453  Bpali2
Nemtom a noname minuszolok mikért okoznak bárkinek is problémát. Át kell lépni rajtuk.
Azért a kötvénypiac erősebb, mint Trump... egyelőre úgy értékelik kezelhető a helyzet. Majd ha úgy értékelik baj van, lesz taco. Csak a világ jelentős része előbb beledöglik.
keeper szombat, 22:02
Előzmény: #40448  Placi82
"Mert a magas kamat hazavágja a kereskedelmi és iparingatlanok, és a lakossági  30 Y mortgage,, az arnyekbanrendszerrel és még 10yBondok swapjat, es meg úgy 16 dolgot nyír ki.. Ergo arra fogadtam jog TACO lesz..."
-
Pont ezt tárgyaltuk hónapokkal ezelőtt, hogy a magas olajárak az USA-ban is inflációhoz fognak vezetni.
.
Nem sokkal később, amikor a Fehér Frászban és más helyeken megkérdezték Mr. T-t, hogy mégis, mi lesz a magas olajárakkal, akkor azt nyilatkozta, hogy ezt le kell nyelni, mert ez kis ár azért cserébe, hogy bla bla bla....TACO-t itt csak a mexikói árusoknál fogsz látni...
.
A TACO itt egyet jelente azzal, hogy az USA elvesztette a szuperhatalmi pozícióját is. Ez kicsit fontosabb szempont, mint hogy pár embert kirúgnak vagy hogy csökkennek a bérek, illtve azok vásárlóereje vagy épp mekkora a kamat, amiikor már amúgy is évek óta visszafordíthatatlanul elszabadult az államadósság. szvsz
.
'Very small price to pay': Trump weighs in on rising oil prices
https://youtu.be/1wQGVuweH8g
0:40
.
Trump says rising oil prices are "just a matter of war" and will come down
https://youtu.be/-pF-1Rbnqlw
0:52
Labanc
Labanc szombat, 20:58
Előzmény: #40453  Bpali2
Engem is mindenhol megtalálnak nyugi, rajtunk vezetnek le minden olyan feszültséget, amit valójában mások okoztak nekik, és a mi bűnünk hogy erre mertük felhívni a figyelmüket... egyébként szerintem egyre jobban szűkül a szektások köre, csak valaki közülük álprofilokkal akarja ezt a látszatot fenntartani, erre öli csomó szabadidejét... lelke rajta, ameddig nem képes magával számot vetni, addig nemcsak a magánéletében, de a tőzsdén sem tud sikeres lenni... ezt kellene végre belátnia, pszichológushoz járnia, nyíltabban tekinteni a világra és környezetére...
Bpali2 szombat, 19:38
Előzmény: #40450  Bpali2
Oké akkor minuszka kedvéért téma ejtve . Pedig lett volna bőven miről véleményt cserélni, mert ez a péntek nem egy munkanélküliségi adatról szólt  csak  .  … Na most ha valaki nem érti mi  vagy mik voltak a kiváltó okok,  az nehezebben fog boldogulni a továbbiakban is . De őszintén mondva kurva unalmas hogy néhány beragadt apenines faszfej minuszolgat akinek a tőzsde kimerül abban hogy veszek 2 noname szart a BÉTről . 
Bpali2 szombat, 12:01
Előzmény: #40451  Nandi
Ez nem optimizmus kérdése , gazdasági ciklusok , folyamatok kérdése . Stratégia rövid ill hosszú távon . Ráadásul abból az információból , tudásanyagból dolgozom ami rendelkezésre áll . Most mondjam azt , hogy ahogy a piac én sem erre a munkanélküli adatokra számítottam?.  Én növekvő munkanélküliségeől olvastam . Államokra lebontva , cégek jelentései alapján .. Trump papát  is “meglepte “ ez a piaci reakció. Szerintem kozmetikáztatta az adatokat , ahogy szinte nyílt titok az egész ciklusára jellemzően . Persze reggel a világ felébred mindenki oszt szoroz ..Ázsia még le fogja reagálni azt ami történt . Folyt köv..
Nandi szombat, 07:15
Előzmény: #40450  Bpali2
Szép dolog a töretlen optimizmus, csak időnként veszélyes. A tokenizélt arany az éjjel lejjebb ment további 1%-ot eddig. 
Bpali2 szombat, 06:42
Lesz mit kielemezni hétvégén … a kèp borús de  nem annyira mint elsőre látszik 😉este fele leszek . .. 
Placi82 péntek, 23:16
Előzmény: #40446  Beze
Szart se ér a felbeszelo dumája. 
A piac sokszor már nem a gazdaságot árazza, hanem a jegybank várható reakcióját a gazdaságra.
Ha Iráni háborúból végre kifarolnanaz érne valamit de amit most mond az csak duma... Piacot nem ez  érdekli már. 
Placi82 péntek, 23:02
Előzmény: #40445  Kapzsidözsi
Eladtam, én!!!! és realizáltam. De visszaszalltam, mert azt hittem Trumpot pont a nagytőke fogja belekenyszeriteni, a békébe. Mert a magas kamat hazavágja a kereskedelmi és iparingatlanok, és a lakossági  30 Y mortgage,, az arnyekbanrendszerrel és még 10yBondok swapjat, es meg úgy 16 dolgot nyír ki.. Ergo arra fogadtam jog TACO lesz, vagy valami őrült megint lelesipuskazza.
De mivel se brutális politikai támadás a demokrataktol, se a neoiberálisoktol  se a neokonok nem kapott. Legalábbis nem veszeset. Így be kell látnom beneztem "nagytőke" akaratát, hogy Iráni háborút azonnal véget vetnek . De nem!!!
Ha Trump bejelentette hogy csak tárgyalás lesz talán az arany nem ok nélkül indukt meg akár a 10 ik hazigsagara is. . 
Hisz akkor kamatemelés off sőt talán lehetett volna még csökkentés is. De nem ez a felsőbb akarat? 
Nekem nem kell CIA forrás. Nekem elég ha nézem a globális nagytőke akaratát. És azt hittem nekik alacsony kamat kell, alacsony 10Y az bond. De sajnos a petrodollár rendszer fenntartása és a dollár hegemonia fenntartása erősebb, és fontosabb volt nekik mint az alacsony kamat lehetősége  az USA ban...... 
Na így már érted, a logikát? Nem kell ehhez CIA kapcsolat. Azok se tudnak semmit... A dolgok Manhattan és London cityben dőlnek el. 
Most beneztem, az akaratot. Látszik hogy a két  nagy öreg meghalt...... Pár éve. Tiszta káosz azota az egész vilag es a geopolitika
Nandi péntek, 22:44
Előzmény: #40445  Kapzsidözsi
A nem lehetnek ennyire hülyék véleményre szerintem jó példa kicsiben kis hazánk pártjának kampánya, a D36 cikke alapján. A rövid válasz: de.
Beze
Beze péntek, 22:27
Előzmény: #40441  Nandi

Egy ilyen fantasztikus foglalkoztatottsági jelentés után a részvényeknek emelkedniük kellene, nem pedig lefelé menniük. Ez 200 éve így megy. A növekmény nem jelent inflációt! Hogy máshogy tudna egy ország NAGGYÁ válni???”
– kérdezi az amerikai elnök Truth Social oldalán.
Az amerikai nem-mezőgazdasági álláshelyek száma májusban az előző havi 115 ezer fő után 172 ezer fővel bővült (várakozás: 85 ezer fő). A munkanélküliéségi ráta maradt 4,3%, miközben a nominális bérek növekedése 3,6%-ról 3,4%-ra csökkent.
Már meg is kezdte az öreg 
Kapzsidözsi péntek, 22:24
Előzmény: #40394  Placi82
Tényleg azt gondolom, hogy Trumpli (illetve a legszűkebb körei) ennyire nem lehetnek hülyék, hogy gőgből nem farolnak ki Iráni helyzetből. -- Én aláírom, hogy néha a világtörténelem néha egy-egy beszűkült ember döntésein múlik, de ma már akkora az információ áram.... Szerintem tudnak valamit amit mi nem, ami nekik érdek. Pl. Kína gyengítése pl. , pl. Európa gyengítése... nem kell lehurrogni, én csak annyit mondok mindig sokkal kell szorozni a valóságot mint amit mi itt infóban le tudunk képezni... Egyébként jönni honnan láthattad volna ha nem vagy bekötve a CIA-ba... Ilyeneket halandó nem lát. Ellenben a stop-okat miért nem húztad be nyerők elolvadásánál?
Nandi péntek, 22:23
BTC-t legalább visszahúzták 60K fölé a végére. USA 10Y is nagyot ugrott és úgy maradt, már 4,5% felett - nem kifejezetten támogató környezet. 
Mondjuk ekkora zakók után egy esetleges kis emelkedésbe hétfőn nem feltétlenül kell trendindulást belelátni. 
Az irániak ügyesen adtak Trumpnak egy menekülőpályát, ha van egy kis esze megjátsza és ezzel jöhet a nagy béketeremtő imidzs. Érdekes 7vége elé nézünk. Kíváncsi leszek a XAUt0 chartra, az van 7végén is. 
Placi82 péntek, 22:14
Előzmény: #40441  Nandi
Pont így!!!!!
Placi82 péntek, 22:13
Előzmény: #40440  Placi82
CBOE VIX is +30% 
Nandi péntek, 22:11
Előzmény: #40437  Bpali2
Na ez jó meglátás, az USA bankok jó indikátorokként szoktak működni, ezt elfogadom. Pislákoló fény az alagút végén? 
Két verziót látok: 7végén feldumálják a piacokat - csodálatos béke már itt van a küszöbön, kamatemelés nem lesz, stb., de hihetően mert már kezd immunis lenni a piac, vagy fekete hétfő. De az nagyon fekete.
Placi82 péntek, 22:10
Lét hatarozza meg a tudatot. És a geopolitika határozza meg tőzsdet. Szóval khmmmm. Ide illik. Többet ér mint egy grafikon. 
https://www.portfolio.hu/global/20260605/bejelentest-tett-iran-egyetlen-dolgot-varnak-most-trumptol-igy-oldhato-fel-a-patthelyzet-841604
Nekem nem úgy nézz ki hogy Iran be van fosva..... Es rimankodik Trumpnak.
Beze
Beze péntek, 22:03
Helosztok!
Én is 67-68 $-ban látom az ezüst aljat, fordított fejváll, pingvin, ma200, trendvonal, minden ide esik. Remélem fordulunk
Placi82 péntek, 22:03
Előzmény: #40437  Bpali2
Értem én Pali. De majd kiderül, jövő heten merre van az arra.... 
Egy biztos Trumpnak annyi, világ szegyene lett az Irán betamadasa miatt. És mellesleg velünk is jól kibaszott.. 
Bpali2 péntek, 21:56
A vevők alig esnek ..😉..  
Bpali2 péntek, 21:52
Előzmény: #40435  Bpali2
😂😂😂
Bpali2 péntek, 21:52
Előzmény: #40434  Placi82
Placi82 péntek, 21:49
Előzmény: #40433  Bpali2
Oszt a  margin call effekt agyon veri az aranyat, ezustre meg  ránézni is rossz. Nem abba menekülnek a népek.?!! 
Bpali2 péntek, 21:47
Előzmény: #40427  randomly
Pedig most érdekes lesz a kijózanodás . Előtérbe kerülhet a valódi érték . A fizikai érték. 
randomly péntek, 21:38
Előzmény: #40430  randomly
Aha GVZ. Én a GCVL, SIVL-t nézem, néztem mikor ezüstöt toltam ... máskor ilyenkor az USA már korrigált, most nem igen látom a korrekciót.... 
keeper péntek, 21:36
Szerintem most Bessentre, ő azt mondta, hogy napi 200-500 millió dollár között bukik Irán a blokádja blokádján, de szvsz nem Irán fog ebbe belebukni gazdaságilag. Mellelsleg, amíg hivatalosan nincs győztes hirdetve, addig vesztes sincs...szvsz a háttérben próbálnak Putyinra nyomást gyakorolni (ahogy Xi re is anno), hogy kezdjen már valamit a turbánosokkal, mert hirtelen megint intenzíven előkerült az atomfegyverek Balti államokba való telepítésének a terve (Tajvanba meg nem küldik a beígért fegyvereket). Szerencsétlen T mindenkinek mindent elhisz, most Bessenttel fog úgy járni, mint a Hegsethtel és Rubinnyóval...alapvetően ahogy írtam is korábban, ez a helyzet a petrodollárnak nagyon kedvez, konkrétan a blokád az egyetlen módja, hogy még fennmaradjon egy darabig, no meg persze Európát is lehet vele zsarolni, ha úgy alakul + bónusz az Akták....bibi nem akar vénségére bevonulni a börtönbe...lesz itt még akció, de lehet a RUM országában is. Izgi lesz, csak ne én kerüljek az árokba, mert ezek épp tőzsdéznek és Risk-et játszanak közben. :D
randomly péntek, 21:32
GVZ ? ez nekem új S&P500 1 week performance ... https://ibb.co/84bVKswR
ASR péntek, 21:22
Előzmény: #40427  randomly
Mint a rakéta, úgy emelkedik a GVZ, és trendel is egy ideje. Hozamok ugranak. Szarul néz ki az egész.
randomly péntek, 21:19
Előzmény: #40426  Bpali2
Sajnos Én a BTC-re és ugy általában a cryptora néztem mint bárány az új kapura. Soha nem szálltam fel rá. Repülés és hadiipar még ilyen, egy rövid ideig volt WIZZ, de az csak a portfolió reklámja miatt ... az szerencsésen zárult, az ezüstnek köszönhetően .. kiszálltam pont nyerővel és jött az ezüst UP, és az minden figyelmem lefoglalta, nem szálltam vissza a szokásos buy the dip-el ... most jó nagy mínusz lenne benne. Persze egy estleges légibaleset miatt nem merek be szállni. A crypto meg értelmetlen nekem. Már indicator/kontraindikátor szerepe sincs nálam, egyszerűen nem követem, pedig régen figyelő listán volt. Kivettem egy fél - 3/4 éve nem is emlékszem.
randomly péntek, 21:12

Gold volatilitás emelkedik az ár esik, el a kezekkel a vétel gombtól ... 15 perccel késeltetett adatokból ... Silver a volatilitás stabilizálódni látszik, az ár még esik, itt már lehetne simogatni a vétel gombot, de szerencsére nincs előfizetésem ... :-) AMD -10%-ban napon belül ez 10x tőkeáttétellel nem tudom hányan élik túl ... vándorol a pénz egyik helyről a másikra ... iszonyat tempóban .. és ehhez kell a fedezet remélem a BUX-ról elvitték fedezetet amit akartak ... 60+%-ban a BUX-on pénzem és longban.
Bpali2 péntek, 20:50
BTCre láttam 35-Ks előrejelzést . Arany ezüst vétel aki akar bővíthet mert gyors kör jön 👀😂
randomly péntek, 20:43
Mit mondjak? AZ Én portfólióm sem nagyon válság álló. Hétfőhöz képest -10% elillant a nyereségből. Úgy hogy van 2 shortom, 5 napra em rossz. :-) A META az függőlegesen esik éppen ... mondjuk egy kacat a programja nem is értem mit eszünk rajt? ;-)
Bpali2 péntek, 20:40
Talán megvan az alja … Nagyok szépen begyűjtik a sok pánikolótól.. Meglátjuk 👀
Bpali2 péntek, 19:52
BTC : 60700 az is kemény..
Bpali2 péntek, 19:48
 Agyon optimista verzió —> 4880… na erre tényleg kíváncsi leszek
Placi82 péntek, 19:39
Előzmény: #40420  Bpali2
Arany túladottnak tűnik, de  én még sajnos nem látom a megerősített aljat. A 4340 most kulcsfontosságú, szóval nezhetjuk így is, ezt is, ..... Meg a nagy képet is.... Lebeg a csoki fel éve minimum és nem eset le a földre? Miért nem? 
Bpali2 péntek, 19:26
Eddig ott van mindkettő ahova “ vártuk””   Na most jó lenne abbahagyni a dobálósdit 😂😂
TElek péntek, 19:19
Előzmény: #40412  Bpali2

Megállhat 68 környékén  61,8-as hullám az előző is az volt , de nincs rá garancia , hogy ez is az lesz.
MA200 is itt figyel alatta szóval van rá esély.
Placi82 péntek, 19:16
Előzmény: #40414  ASR
🤣🤣. Jó srac  vagy.!! Komolyan. 
Placi82 péntek, 19:15
Előzmény: #40411  Placi82
Látok, erzkelelek és számítok dolgokat Bpali, megha rajatszok a hülyesegre is itt a fórumon. 😉. Miért ne, megtehetem. ... :)
De a fiam most hozott nekem  1 csokit, és leejtette, de most az van hogy lebeg a csoki a levegőben. Fél éve minimum. Így képzeld el ami most van Kikapcsoktaka fizika törvényeit? Akkor azon meglepodik az emberfia, nem??? ... 
Tudod te is, hogy a tömeg és energia meggörbíti a téridőt, és a testek ebben a görbült téridőben mozognak. Ez jo magyarázat! 
 Newton törvénye azonban  helyzetek túlnyomó esetében is  kiváló.
No de se Newton se Einstein törvénye nem működik ? És lebeg a csoki?? Azért erre hagy pissogjak már meglepetten 😉 
Bpali2 péntek, 19:15
Mi változott ?? .. Érdemben nem sok . De az aktuális piaci narratíva sokat .. gyorsan .. remélem így érthetőbb
Bpali2 péntek, 19:12
Előzmény: #40413  Bpali2
Datacenterek: 1 Verzió : szuper sok pént keresnek vele a cégek 2 verzió : na jó de ki finanszírozza 3. Verzió : a nagyoknak van pénze 4. : oké de akkor kirúgják az embereket és nő a munkanélküliség 5 ..de a cégek racionalizálnak 5 kell hozzá réz 6 magas munkanélküliség mégsem kell réz recesszió 7 olaj se kell 8 infláció csökken kápis ??
ASR péntek, 19:10
Előzmény: #40406  Placi82
Trump nem éppen a legélesebb kés a fiókban. Ezt (is) sikerült jól elcseszni. A beragadás a legrosszabb forgatókönyv volt.
Nálam akkor szokott jönni a rossz érzés, amikor a pozi túl nagy, ott nem feszítem a húrt tovább. A bukókat nem szoktam így átszámolni, mert csak megbénítana. Az ideális mértékegység a százalék, nem az X3. :) 
ui.: baszki, inkább ne számoltam volna át - miattad van :)
Bpali2 péntek, 19:09
Előzmény: #40408  Nandi
Nagyjából azt írtad aki felpattanásra számít az a saját sírját ássa .Erre mondom azt , aki ezen csodálkozik, hogy a piac ma ezt , holnap azt gondolja ugyanarról —-> na az tényleg fogalmatlan..
Bpali2 péntek, 19:06
Vettem itt is ezüstöt .. pont . Shortolhattam is volna de mire észbe kaptam kb elérte a TA által jelzett szintet. Építek egy ezüst portfóliót fel ..
Placi82 péntek, 19:02
Előzmény: #40410  Placi82
Na a fiam ugrál rajtam, helyesírást ne nézetek..... Szóval. rendszerben akkora az adósságállomány és akkora a tőkeáttétel, hogy a klasszikus normalizáció  már önmagában destabilizálná a rendszert és roskadna magába Ha a kamatok tartósan magasak maradnak, emelésről ne is beszéljünk..... 🤣🤣😉 
Placi82 péntek, 18:58
Előzmény: #40407  Bpali2
Én nem hiszem hogy innen lejjebb esne nagyon sokat. Inkább patt helyzetbol  sakk mattot látok. No nem nekem, én tulelo fajta vagyok😉 hanem az egész globális világnak, és globális pénzrendszernek. 
Nem nekem kellene kimozogni a dolgokat, hanem a jegybankoknak a visszafizezhezelen allamadossagot, a Shadow banking sleppnek, továbbá a bankoknak az el nem könyvelt es nem  realizált tételeket, a kötvény és kereskedelmi ingatlan és egyéb szektorban éetc.... és meg egyéb más szereplőknek , akiket most nem írnék ide mert róluk már inkább nem beszélnék ..... 
Nekik kellene kimozogni, de nem fogják... 
ASR péntek, 18:54
Előzmény: #40403  Nandi
Igen, ez egy lehetséges forgatókönyv. De már túl sok traumát okozott, így a felpattanás talán kevésbé éles lehet. Egyénként tiszta 2008 feeling.
Nandi péntek, 18:51
Előzmény: #40404  Bpali2
Ami miatt ma lefele megy, az mitől változna meg 2 nap múlva? USD erősödés, FED kamatemelési nyomás, Irán, stb? Érteni vélem a gondolatmeneted, de továbbra is erősen optimistának gondolom.
Bpali2 péntek, 18:49
Előzmény: #40406  Placi82
Te se érted …. Nem az a lényeg hogy találd ki , mert úgy se fog menni. Hanem hogy mozogd ki a xart.. menedzseld a pózikat . De azt sírással meg úgyis esikezéssel ahogy sokan teszik , nem lehet.
Placi82 péntek, 18:45
Előzmény: #40398  ASR
Szoktam. Amatőrök hátul vannak nem itt... De most volt egy nagyon stabil megérzésem... Azokra hallgatok... Disznóól mellől az hozott ki😉
 Trump kontra Iran elbaszta nekem. Pedig anélkül ha nem támadja meg Irant összejott volna......
Tudod, megérzés fontos dolog az tőzsden és az életben , de Irán nagyon nem illett bele a Big pictureba, ergo nem számoltam vele.... Van ez így... 
Mai eredményem - 2 tiggo7🤣 
Múltkor X3 volt, annál jobb
Figyu 2009 ben 1.6 millióval kezdtem. Én tőkét, számlás pénzt nem sokat tettem be... Szóval így fogom fel.... Inkább az bosszant hogy miért nem kalkulalatam se Trump mindent felulíro  dignitas vágyaval, se USA cion lobbi elvakult  bátorságaval...  Néha benezi az ember..... Ahogy egy barátom mondta nekem, nemaz a baj Laci amit nem tudsz, hanem amit biztosan tudsz, csak rosszul.... 🤣 
Az ember néha ugrik, néha bukik.... Van ez így.... 
Bpali2 péntek, 18:45
Olaj is mindjárt esett 😉.. 
Bpali2 péntek, 18:42
Kibaszott nemesfémeknél középtávra fektettünk be illetve fedezzük az egyéb pozícióinkat . Az meg hogy az SPX korrekciózik kell a további emelkedéshez . Minél gyorsabban lemegy annál jobb . .. Ez nem BÉT . Aránynál is legyünk végre túl rajta . Úgy se fog világba esni . Ma bohócok dobálják 2 nap múlva lehet veszik mint a nem normális ..  
Nandi péntek, 18:41
Előzmény: #40399  ASR
Értem, köszönöm.
Ahogy nézem az RSI kibökte a monitor alját, innen eddig mindig éles felkör jött. A következő zutty előtt.
Bpali2 péntek, 18:39
 Nem értitek a lényegét….
Seri péntek, 18:39
Ő is ideges, úgy tűnik nagyon nem ezt várta.
 https://www.portfolio.hu/gazdasag/20260605/donald-trumpot-teljesen-lesokkolta-ami-most-a-tozsden-tortenik-841576
Hátha ennek hatására hétvégén tol valami jó hírt és hétfőn korrigál a piac fölfelé 🙃
ASR péntek, 18:38
Előzmény: #40396  Placi82
Igen... Utólag okos az ember. Többet kellett volna venni belőle. Ott voltak csodás osztalékkal, aprópénzért.
ASR péntek, 18:37
Előzmény: #40395  Nandi
Nincs, nem kereskedek vele. Van egy vastagabb alapréteg a portfólióban, amit tartok és időnként fedezem.
Ha jön a trend, emelem a súlyát.
ASR péntek, 18:30
Előzmény: #40393  Placi82
Nem lenne jobb diverzifikálni? Ekkora esésekbe belenézni nem vidám.
Seri péntek, 18:30
Előzmény: #40392  Placi82
Réz ETF is katasztrófa volt ma, 7 % zutty.
Kérdés hogy vajon ma kidühöngte magát USA vagy hétfőtől folytatják. 
Placi82 péntek, 18:28
Előzmény: #40391  ASR
Olaj amúgy egy kalap szar volt.  Tudommert az elején vettem keveset.....
PR, DVN, EQNR, SM... Hát nem azt hozták amit vártam.. 
Nandi péntek, 18:18
És az aranyra van árfolyamcélod? esetleg az ezüstre?
Placi82 péntek, 18:13
Előzmény: #40393  Placi82
Kurva Trump és Iráni háborúja... Ezt nem láttam jönni. Azt hittem tacozik max 1 hónap..... 
Mi az istenre vár ez a nyomorék.??? A háború elvesztett. Irán kitart végsőkig. Ehhez nem kell sok diploma hogy lássa már. 
Placi82 péntek, 18:09
Komplett olajos részvényeket  keresett pénzt. 2020-2023. 2023 elején  ban betettem arany szektorba.  Utána ezust be is tettem Brutálisan égett a portfólióm az elmúlt 4-5honapban... Brutálisan!!!!!!! 
Placi82 péntek, 18:06
Előzmény: #40390  Seri
Hát figyelj én nem vagyok hazardor, de hogy value, aranybanya és ezüst bányász részvények 2-3%os  esetnél 7-13%kozitt esnek az azért durva. Ismétlem value részvények. Bezzeg ha emelkedik az arany  3%ot akkor jó ha 5%emelkednek felfele az valu bányász részvényeim... Ezust meg durvabban szar...
Ez van. Bukoban  nem vagyok, azért, de ekkora virtuális nyerőt elfolyni látni, az fájt. Egy Pesti ház ára...... 
ASR péntek, 18:06
Előzmény: #40389  Placi82
A leggyengébb három hónapom volt az elmúlt harmincból. Az olaj, a műtrágya, a NOK, az ADM és az IBKR hozott, az arany viszont vitt. Az idei eredmény eddig egy kövér nagy nulla. Az előző három év hozama alapján viszont ez bőven belefér.
Az esést most láttam jönni. Vettem SPX-re és GLD-re is put-ot. Írok, ha növelni kezdtem az aranyat.
Seri péntek, 17:58
Előzmény: #40388  Placi82
Én már oda jutottam, azzal a különbséggel, hogy nekem ismét a tőzsdére vitt eredeti tőkémet kell megóvnom. (2024. május)
Azt hiszem itt az ideje mindent zárnom és várni míg világ béke nem lesz. Természetesen addig nem nézni épp mi emelkedik, mi nem, mert csak a bajom van belőle.
Placi82 péntek, 17:53
Előzmény: #40386  ASR
Ja.. Te jól rá érzel. Én mostanában valamiért nem...... Szólj ha kezd szaladni majd  szerinted.:)
Placi82 péntek, 17:49
Előzmény: #40385  Placi82
Amúgy lassan odajutok a portfóliómal ahol a part szakad azaz. 2023 eleje , pedig a csúcson, kb 4 hónapja durván 636% on volt.
Most meg lassan elovadt mint hóember augusztusban. 
Erről ennyit. Már muszáj volltam  behuzni  stoppot. 
Mert 1 es szabály mínuszba nem megyünk!!! 
Nandi péntek, 17:45
Előzmény: #40384  Bpali2
Trump már ideges, ja.
Nézzük az aranyban a 4340 kitart e... nekem van egy tippem... az elmúlt hetekben eddig úgy tűnik igazam volt.
ASR péntek, 17:43
Előzmény: #40383  Placi82
A biztosítás nincs ingyen, ezt el kell fogadni. Itt nem fenyegetett a veszély, hogy elszalad az arany. És még a volatilitás növekedését is fizeti. Ha lesz trend felfelé, szépen zárom...
Placi82 péntek, 17:41
Előzmény: #40382  ASR
Nekünk már beszélni se kell. Egyetértünk. Elég csak kacsintani😉
azt a strukturális törést írod le a nominalis  pénzügyi fiktív világ és a reál világ azaz a fizikai valóság közötti olló brutális sose látott szetnyilasara utalsz gondolom 😉 
Bpali2 péntek, 17:37
Kétségtelenül úgy van ahogy írod . Engem most annyira nem zavar a történet . Emelve a tétet …4880… csak úgy ..Viszont az USA adósságára életveszélyes egy kamatemelés … akár felgyorsíthatja egy fordított carry tradet is . Trump komoly sakkot kapott , —> le kell zárnia a kis kalandját Iránban…
Placi82 péntek, 17:36
Előzmény: #40380  ASR
Puttal könnyebb elviselni az esést, csak a bikapiacot nehezebb. 😉😉😉😉 A biztosításért prémiumot kell fizetni, ami hosszú távon csökkenti a hozamokat akkor meg nem őszinte mosolyod főleg ha van viziód, és ellene teszel. De ez csak úgy mondom, de értem mire mondtad 
ASR péntek, 17:31
Előzmény: #40379  Placi82
Olyan szélsőségesen beavatkozásfüggővé vált a rendszer, hogy hiába van igazad az alapfolyamatokat illetően, közben simán elbukhatod a pozíciódat. A pénzügyi rendszer egyszerűen egyre kevésbé reprezentálja a fizikai valóságot; a kettő fokozatosan eltávolodik egymástól. Ma már egy 10 éves államkötvény hozama is számtalan ponton torzított a monetáris, szabályozási és intézményi beavatkozások miatt. A méterrúd maga torzul.
Placi82 péntek, 17:31
Ja és Egy tényleges kamatemelés politikailag is nehéz lenne, főleg ha a növekedés gyenge és a munkaerőpiac romlik.Magas államadósság mellett a magasabb kamatszint az állam finanszírozását is drágítja.
De Irán miatt lehet.... 
Szóval  totál paradoxon
És még van 100 másik!!!!!!!! 
Ilyet én meg nem láttam. Jó azt mondjátok mert fiatal vagyok. 
Igen de nálam nagyobb gazdasagtortenelmi és  makro rajongó kevés van ebben az országban. És ha azt mondom ilyen szituáció a globális gazdaságban sose volt, még kozelitoleg se az biztos 
ASR péntek, 17:26
Előzmény: #40376  Bpali2
Azért put opcióval a zsebben könnyebb feldolgozni a mai látványt.
Placi82 péntek, 17:20
Az az igazság, hogy mind a kettőtöknek 100%odan van igaza. És innen tudom, hogy kurva nagy a baj. Ilyen ellentmondás ami a gazdaságban van, azaz totális paradoxon, kb 1925-1929ig kellene vissza enni de még az se stimmel mert vegyítve van az egész a szintetikus CDOk és MBS ék világaval. És túlzásba vitt  fedezetlen  hitel penzteremtessel. Vegyítve a 0%kamatok korában a 20y  bondokon nem realizált több  trillios  dolllaros bukokkal, amiket szintén a szőnyeg alá söpörtek. És az egészet megfejelendo egy új vilagrendes  geopolotikai polusvaltassal.
Hát itt azt mondom, hogy  se ti se én se ASR, se Pompi, stb...   már csak szép lehet itt, de okos az nem..... Mert annyira összetett az egész, és el is van mesterségesen hajlitva a globális gazdasági eroteret és penzpiac. ATH s indexek és egyebek ügye...... 
Gyerekek, ezt azért írtam, hogy zanazasitva összesítem, hogy mivel állunk szembe.... 
Ezekből 1 bizonytalanság is nehezen kezelhető, nem meg a fenti felsoroltak... 
Bpali2 péntek, 17:15
Szerintem felejtsük már el ezt az ezüst 50-60 közti sávot , ilyen bánya költségeknél .. persze lehet reménykedni halleluja . Itt van egy vételi szint ..Aki akar bővíthet .. Az aranynál sose látott mértékben szálltak ki az alapok az ETF-ekből még pár napja is … Szóval igencsak kopik a “ papír” . Ázsia meg igen csak erős  fizikai keresletet támaszt… A kicsik nyakig rv-ekbe . Nem hiszem hogy sok aranyuk lenne . Plusz egy adag olajspeka pénz is keresi a helyét hamarosan . Izgalmas játék lesz .. 
Nandi péntek, 16:54
Előzmény: #40376  Bpali2
Hát ha omlik a rv piac, akkor a margin call-ok mögé kell a fedezet, az aranypiac meg nem nagy, simán leverhetik emiatt. Volt erre már példa. Inkább ne szakadjon be a rv piac, bár amennyire extrém a semi, még akár az is jöhet.
Plusz ugye elfogynak a strat olajtartalékok, akkor egyre több jegybanknak kellhet aranyat eladni.
Nagyon kellene az aranynak egy Trump megnyugtatás vagy egy valós iráni béke, de ennek az esélye jelenleg csekély.
Én tiszteletben tartom a véleményed, olvasom is, de a magam egyszerű eszével nem látom a fundamentális alapjait. 
Viszont 50-60 sávban az ezüst újra érdekessé válna.  
Bpali2 péntek, 16:45
Arról nem is beszélve hogyha az rv piac  beomlása felmerül a kis fejekben - 2 peluscsere után jó lesz az arany mindjárt .
Bpali2 péntek, 16:38
Előzmény: #40373  Nandi
Szerintem meg Te nyomod itt a nagy mindent tudok szöveget. Csak a tőzsde trükkös . Ezek nem amatőr hülyegyerekek.. Nem véletlen vázoltam 3 szintet is fel . Magyarul van stratégiám. Szóval jó írtad kamatemelés réme . Első piaci sokk .. Csak aztán ilyenkor krzdődik a baj , hogyha emelni is kellene nem olyan rgyszerű a dolog. Trump papa nem értékelné , Warsh se ezt tervezte . Meg aztán még nagyobb minkanélküliséget recessziót  okozzanak stagflációs környezetben?..😂..hmmm. Nem olyan egyszerű ez . TA alapon is van még megálló ..
Placi82 péntek, 16:32
Előzmény: #40373  Nandi
2 hét és 5000 $ lesz. Ne fossal 🤣🤣🤣
Nandi péntek, 16:12
Előzmény: #40369  Bpali2
Amíg vissza nem korrigál... klasszik sírfelirat... :-)
TA alapján várja a mélység, funda alapon ott a kamatemelés réme, szóval erősen kérdés megmarad e ez az árszint vagy megnézzük a 3-as szinteket. Vietnámban biztos máshogy látják, egyelőre a fordulatnak nem látom a jelét, szóval az irány jelenleg dél.
Nandi péntek, 16:09
Előzmény: #40371  Bpali2
USA adatok, kametemelés lehetséges.
Bpali2 péntek, 16:03
Amúgy mire esünk mert nem volt időm megkeresni , mert motort szereltetek .😳
Placi82 péntek, 16:02
Előzmény: #40369  Bpali2
Ez már a világok harca. Hatalmas erők feszülnek egymásnak. Nem oly egyszerű ez....... 
Bpali2 péntek, 16:00
Nem kell temetni. Az lehet amit írtam . Szintek . Legalább tisztán látjuk mi a sztori .. Édes mindegy hogy 74 vagy 68 az ezüst .. Az aránynál a kérdés 4340 körúl fordul vagy lejjebb mászik, De igazából az se vész . Aki rövidre vagy nagy pénzzel van benne ideges lesz 2-3 napig még vissza nem korrigál ..
Nandi péntek, 15:55
Előzmény: #40367  Nandi
XAGUSD-ben is harcolnak a 70 megtartásáért.
Nandi péntek, 15:48
Előzmény: #40366  Bpali2
Az arany jövő biztos nagyon fényes, de a közeljövő igen durva lesz. A lejtmenet elindult. 
Bpali2 péntek, 15:08
Shortosok rá ugranak végre történik valami .. hm😂😂
Bpali2 péntek, 15:02
Megy a hintáztatás ?..👀. Kíváncsi leszek mi sül ki ebből..
Bpali2 péntek, 15:01
Nem kár érte.. 
randomly péntek, 12:14
Az igen. Kiütési esemény (EBGOLDTL042)
randomly péntek, 08:32
Igen Én is OTP részvény longban vagyok, de annyi esést megvettem már hogy tényleg túl nagy már százalékban a pozició ... annyira nem láttam a longot benne mostanság hogy az osztalék vágás előtt eladta a EBOTPTL120-at és azon is részvényt vettem ... van lejjebbről 90, 110 is bőven szóval szépen lassan megindulhatna. BUX short , na ahhoz én nem vagyok elég bátor :-)
Bpali2 csütörtök, 22:47
Előzmény: #40353  randomly
Bpali2 csütörtök, 22:35
Ja még valami , Szaúd-Arábia illetve az Emirátusok fontolgatják hogy növelik aranytartalékukat ..Hm.. valamire jó lehet ..
Bpali2 csütörtök, 22:22
Az arany az tisztább . Vannak már jelei egy esetleges bullos scenario kialakulásának , de ez lehet csak elfogultság . Vannak támogató tényezők. Támasz zóna 4100nál a következő ha bukna a 4340-4500 közti sáv , alatta 3600-3800.  Egyértelmű lángra váltás 4750 felett lehetne …👀. Ezüst az már veszélyesebb játék  Egyenlőre tartom a longokat . Bízom benne hogy 71 alá nem megy / nem a legjobbak az esélyek / de az arany talán megtudja ebben a sávban tartani , ha nem, akkor ott a 68 . Szóval szerintem adhatsz neki pár napot még .. mit alakít 
Bpali2 csütörtök, 22:13
Előzmény: #40357  Bpali2
Én annyira nem aggódnék . Trump ténykedése jó egy kisebb korrekcióhoz  mindig , de nem mostanra tenném az agyon elemzett omlást.. novemberig nem illene ..-aztán persze a tőzsdén bármi lehet
Bpali2 csütörtök, 22:10
Amerika jobb kérdés . Felszálltam a kötelező vonatokra . Semiconductors, AI, űripar, nyersanyagok/ rezes banda 😂/ . Ha belegondolok mi történt csak nem rég , Sandisk, Intel, Micron .. plusz most fog tőzsdére jönni a SpaceX, Anthropic, OpenAI … reális a 8400-ás sp500
Bpali2 csütörtök, 22:03
OTPből csak részvényem van most , de ha certim lenne se aggódnék. BUX certim van inkább ..Nehezebben verik be . Bár most nem kedvezett a széljárás neki , de tartom a longot .  Kísérletezhetsz BUX shorttal is majd ha visszahúzzák OTP-t.
Bpali2 csütörtök, 21:59
CBK-t persze lehet olcsón shortolgatni , de én inkább a másik irányba várnék egy áttörést . Előbb utóbb lezáratják 37 felett másnap meg egy réses nyitás , árjegyző eltűnik … Meg amikor új certik jönnek az mindig érdekes ..Szerintem napjai vannak …/ persze régóta várom már hogy megyünk tovább , erre mondaná bárki/- de akkor is ..
TElek csütörtök, 21:11

Volt DE  CBK short  de belassult inkább vittem a nyerőt. 
Taco-t megpróbálják rövidre fogni ...
Otp korai még.
randomly csütörtök, 20:39
Előzmény: #40349  Bpali2
Ha a CBK shortosokra gondoltál, kötélből vannak az idegei ... vagyis inkább olyan pici a pakk hogy nyugodtan alszom. :-) +7,8% van rajta virtuálisan. De az OTP rendre megeszi ha valamin keresek egy kicsit ... USA-ra lassan stoppot kell tenni??? kérdezem. Ja ezüst nem veszek ez biztos, eladni ? na azon már gondolkodom.
Bpali2 csütörtök, 18:32
Előzmény: #40351  Nandi
Az emelkedő USA munkanélküliség is kezdi a malmunkra hajtani a vizet . Magas infláció , magas munkanélküliség . FED mit lépjen ..
Nandi csütörtök, 17:04
Előzmény: #40349  Bpali2
Nahát, múlt héten is volt egy ilyen kör, csak akkor magasabbra húzták fel jóval...egy napig se...
Kellene már egy rendes taco, nem ilyen himi-humi.
keeper csütörtök, 14:24
Előzmény: #40348  Bpali2
Jah már megint belengették a békét... nem is tudom már Trump veje hol akar mostanság felhőkarcolót építeni, de biztos sok lóvé kell rá, ha ezt naponta el kell játszaniuk...
Bpali2 csütörtök, 14:04
Előzmény: #40348  Bpali2
Na jó , nem idegelem a shortosokat ..
Bpali2 csütörtök, 13:58
Jövünk szépen vissza terv szerint 👀😂👍
ASR csütörtök, 13:35
Előzmény: #40342  Placi82
Irányról nem írtam, csak a paradoxnak tűnő mozgások egyik lehetséges okáról. A pénzmennyiség bővülése matematikai kényszer, ezért a hosszú távú trend szerintem elég egyértelmű. Az aranyba bele lehet ragadni, de bukni rajta nem kötelező. A volatilitás pedig kihasználható.
gyula1971
gyula1971 csütörtök, 10:53
-Private Banking friss:-Ezüst.-Még mindig a csökkenő trend a meghatározó, a piros ideális trendvonal törése kellene egy long esély kialakulásához. A 75 alatt további esési lehetőséget látni. A 81,25-87,5 közötti zóna jelentősen meg van erősítve, mint ellenállás. Alul a 62,5 és az 50 körül várható csak erős támasz. 
Ellenállások: 87,5; 93,75;100; 106,25.
Támaszok: 62,5; 59,38; 50.
Bpali2 csütörtök, 07:04
Előzmény: #40344  Bpali2
BofA, Deutsce Bank - loser mindenki 😂. …Meglátjuk
Bpali2 csütörtök, 07:02
Hagyd itt leírták 3800 vagy annyi se lesz . Akik meg a témában otthonosabban mozognak azokkal a piac nem foglalkozik.. Kókler mindenki .. 👀😳
Bpali2 csütörtök, 06:57
“ Nem azért indítottak háborúkat , hogy megnyerjék őket ; hanem hogy működtessék Őket . A katonák meghaltak a bankárok számláztak “👀😂.. “ Jó gondolatokat találtam.. Trump is csak vakít …
Placi82 csütörtök, 00:43
Előzmény: #40341  ASR
valóban lehet nagyobb volatilitás, mint a 2010-2022 közötti időszakban. Ugyanakkor az kurvara nem biztos, hogy ez lefelé mutató volatilitás lesz.!!!! Mi van ha a volatilitas hatalmas lesz. Csak 6000-18.000 között lesz:))) 
ASR szerda, 23:02
Előzmény: #40331  Bpali2
Ha a világ egyre nagyobb arányban aranyban tartalékol, annak van egy kellemetlen mellékhatása is: az energiaszámlát vagy a devizapiaci intervenciókat végső soron ebből kell finanszírozni. Emiatt az arany piaca várhatóan jóval volatilisabb lesz, mint a korábbi időszakban.

Topik gazda

Lolmachine
Lolmachine
3 1 5

aktív fórumozók

friss hírek További hírek