Azért, mert az EU válságban lesz (már van). Ez pedig mindent érint. A TUI-d sem jeleskedik, hiába nem vegyipar meg autós beszállító. Az teszi legjobban aki eladja azt amivel éppen még nincsen bukóban - szerintem. A hossz táv meg hasonlók csak önámítás! A hirtelen felhúzásokban való reménykedés pedig szerencsejáték kategória! Háború és recesszió fog következni, illetve már itt is van!
Igazad van, legjobb most kussolni. (Bár nekem már mindegy, mert bennük ülök és több eurót nem költök részvényekre. Vagy elbukok mindent vagy kiülöm még nullán kiszállhatok.)
Azok a cégek estek nagyot amiknél egyébként várható volt az esés vagy 1 éve: autósok ,azok beszállítói, vegyipari cégek, stb. Ez alapján nem lehet általánosítani. Pl. Miért ne vegyek most Vonoviát stb?
Jó, de egyrészt ülünk, én legalábbis, egy halom csődtömegen, Volkswagen, Daimler Trucks, meg ilyenek. Ezt valszeg évek alatt kell kiülni, ha lehet egyáltalán. Másrészt szép dolog, hogy ne vegyünk DE meg AT részvényt a kis maradék Eurónkért, ami még a pénztárcánkban cincog, de akkor mit vegyünk? Monnyuk én vettem némi crypto ETF-et, de az meg egy hétvége vagy egy utána következő hétfőn hipp-hopp le bírja dolgozni több hét emelkedését, elég kockázatos dolog, bár persze nagy hasznot hozhat. Vettem többször Távol-Keletet, ugyancsak ETF-ként, Indiát, Hong Kongot, Taiwant, ezek sem mozognak igazán meggyőzően, special a Hong Konggal többször is megpróbálkoztam, mindannyiszor szemmel már jól látható bukóval szálltam ki belőle. A fentiekben csak úgy meditálok meg sóhajtozom, hogy hát nem is igazán nagyon látok számomra alkalmas és meggyőző EUR lehetőségeket momentán.
Sztem ne vegyetek most osztrák, német részvényt. Nekem is van vw, bayer. De a hírekben minden héten egy újabb nagy cég van csődben. Itt már bedurrant a válság, itt ez most durvábbnak tűnik, mint a 2008 as.
Köszönöm! Ez a hír megerősít abban a hitben amit már több hónapja itt leírtam, hogy ez a papír egyenlö lesz a Varta részvénnyel. Jó úton járnak afelé. (Nem örülök neki, mert ez nekem 1 milliómba kerül.)
Szerintem ezzel a német.. na meg az egész világ befektetői is így vannak.. szóval gyors húzások lehetnek. De talán jobb felfelé bukni mint lefelé. Mert elég mély tud lenni a nyúl ürege. . ahogy a példák mutatják.
Ez igaz, de ha beindul a német gazdaság, akkor ezekbe valahogy - 1-3 éves időtávon - könnyebben belelátok egy nagyobb hozamot, mint az éppen aktuális FixMÁP/BMÁP/MÁP+ hármasba.
Nagyon is jól teljesít a Bayer! - A KTM-hez képest. Az több mint tízszer annyit esik ma. Jelenleg mínusz 47 százalék! Fasza részvény! Szépen elvették a befektetők pénzét!
Nem igazán, mert 2025. január-június között minden hónapban lesznek kamatfizetések. Az, hogy mi legyen a PMÁP-ban lévő tőke sorsa, még nem eldöntött: majd meglátom az kamatfizetéskori részvényárfolyamokat és EUHUF árfolyamot, illetve az addigi havi inflációs adatokat. Egyelőre csak az tűnik biztosnak, hogy a befektetéseimnél növeszteni szeretnék egy erősebb eurós lábat is.
Gondoltál arra, hogy sávosan add el a PMAP-ot és sávosan válts ill.vegyél részvényt? Kockázat csökkentése érdekében. Én ezt csinálom. (Nem befektetési tanácsadás,bla bla)
Az OMV vételemen kívül egyelőre partvonalon vagyok. A PMÁP kamatokból tervezek nagyobb tételben eurós részvényeket venni, majd meglátjuk akkor hol lesznek az árfolyamok. Meg hol lesz az EURHUF...
Gázháború:
Az OMV 230 millió eurós pofont adott a Gazpromnak: „Az OMV és a Gazprom több évtizedes együttműködése váratlanul
ért véget november közepén, amikor az orosz energiaóriás felfüggesztette a
gázszállításokat az osztrák vállalatnak. A Reuters hírügynökség által
megkérdezett források szerint a konfliktus hátterében egy választottbírósági
ítélet áll, amelynek értelmében az OMV lefoglalta az októberi orosz
gázszállítmányt. Ez a lépés előzmény nélküli az Európai Unióban, ami akár a
magyar–orosz tranzitra is kihathat.”
Uniqa, Voestalpine - szerény bennfentes vásárlások Grenke - folyamatos bennfentes vásárlások, igaz 30, 40, 60 euronál is vették és most 16 Aston Martin +8% volt reggel, de már lejjebb ment
Valószínűsítem hogy visszamegy. De a rés idei kitöltéséhez egy szebb gyertya kellett volna a hétre. Azt gondolom, a 17 és a 24 is látható lesz a következő 12 hónapban a charton, de nem tudom, milyen sorrendben. Persze: -tévedhetek -bármikor jöhet jó/rossz hír Monsanto perben -egyetlen volatilis nap felboríthatja a rajzokat
Infi járja az általam megfigyelt, jólismert útját. Sajnos nem vagyok most benne, de 29 alatt venni, 30 fölött eladni kell. Nem is kellene más részvénnyel foglalkozni, ez annyira tuti!
Eurós részvények vitasarok