Topiknyitó: buythedip 2024. 01. 22. 22:09

Eurós részvények vitasarok  

Nem tudtam valamiért a 'Külföldi tőzsde' kategóriát kiválasztani, de talán segít egy moderátor ha ez a topic lesz a fórum sztárja.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
todi szerda, 18:12
Előzmény: #3259  Borisz
Jelenleg a BUX 88,24%-át 3 cég adja: MOL ,OTP,  RICHTER.
DAX-nál a DAX40-et néztem 40 céggel.
És igen ennek a 3 magyer cégnek jól megy.
Borisz szerda, 18:07
Előzmény: #3255  todi
Mondjuk szerintem a gazdaság és a tőzsdeinex között nincs lineáris összefüggés. A BUX is szárnyal mint az állat, miközben ezt azért a magyar gazdaságról nehéz lenne állítani. Azt akarom csak kihozni ebből, hogy a tőzsdeindex szárnyalásával való érveléssel a gazdasági szárnyalást alátámasztani nem feltétlenül helyes.
todi szerda, 18:06
Előzmény: #3257  oldrider
Na akkor nézzük ezt a "zuhanást" megint tényszerűen:
DAX ATH óta -2,4%
SP500 ATH óta -2,1%.
Tényleg" óriási"a különbség.
EU-nak vége? Hagyjuk már ezt a hisztit! A konkrét számokban hiszek
oldrider szerda, 17:55
Előzmény: #3255  todi
Jelenleg viszont az EU-s részvények lejtmenetben vannak! És Tramp pedig erős amerikát akar. Védővámokat, gazdasági, katonai hegemóniát ígér. Ha ezt meg tudja csinálni, az EU-nak vége!
oldrider szerda, 17:47
Előzmény: #3253  buythedip
De a levét mégis mi isszuk meg az egésznek. Sem USA, sem Kína, sem az Oroszok. Mi szopunk az egészből a legnagyobbat! Orbán meg bohócként azt képzeli mindegyikhez egyformán kötődni kell, nekünk az a jó. Az EU-hoz kellett volna kötődnie, ha már az ország arra szavazott!
todi szerda, 17:37
Nem értem ezt az Európa lesajnáló hozzáállást. Nézzük inkább a "gazdasági" tényeket.
Dax 2022. októbere óta 2024.októberig azaz 2 év alatt emelkedett 65%-ot.
SP500 2022. októbere óta az idei novemberi ATH-ig emelkedett 70%-ot.
Tényszerűen ennyi a különbség az USA és Európa között.
Pontosabban ennyi sem mivel az SP500 indexben rengeteg külföldi cég is van.
oldrider szerda, 17:36
Előzmény: #3251  fpeter1982
Ahogy mondod! Az EU-hoz akart csatlakozni, aztán bármi döntést hoztak ott, azt mindet vétózta. Amerikának nyalt, meg az oroszoknak. Nah az ilyenekre szoktak aztán mindkét részről legelőször belerúgni.
buythedip szerda, 17:27
Előzmény: #3249  oldrider
Itt az a baj, hogy az ipart elvitte Kína (Vietnám, India, 3. világ). A tech-tudást elvitte az USA (és persze itt is éledezik Kína és más országok). A védelmet a NATO biztosította, ezért nem pénzzel, hanem befolyással fizettünk, bár néhányan azt gondolják, ingyen volt (semmi sincs ingyen).
Mi maradt itt? Környezetvédelem, ami fékezi a növekedést, szociális biztonság, ami szintén fékezi, és növekvő hadikiadások, ami szintén a jólétből vesz el (adókkal vagy inflációval fizetünk érte).
Én szeretem a környezetvédelmet és a szociális biztonságot, de jelenleg nincs a kezünkben semmi, amivel megtermelhetnénk az árát.
oldrider szerda, 17:14
Előzmény: #3250  FeherTibi
Európai részvények minden szektorban esnek! Nem kell semmiféle elemzés, csart, funda meg hókusz-pókusz. Beszoptuk a nagy Trump féle jövőt. Az amcsik kilábalnak najd, de mi nem fogunk.
fpeter1982 szerda, 17:13
Előzmény: #3250  FeherTibi
Orbán azt segített szetbarmolni, aminek a közepén van a kis királysága. A hatásoktól nem tudja magát elhatarolni. Lásd még: ahol eszünk, oda nem szarunk.
FeherTibi szerda, 16:58
Előzmény: #3249  oldrider
Szerintem is Amerika nyert. Orbán is nyert, de Orbannak az égvilágon semmi köze a sikeres gazdaságpolitikahoz. Trump, Putyin, Biden stb. tapasztalt, okos emberek, akik küzdenek, és haladnak előre. Orbán pedig egy vidéki, tajparaszt idióta 
oldrider szerda, 16:48
Ha már eurós részvényekről szól a topik, ill. vita, azt kell mondjam amit mindenki lát, csak nem akar elismerni. Az uniót bár gazdasági előnyök miatt hozták létre az alapítók, mára egy csődtömeggé kezd válni. Hogy ki és honnan veszi majd a tőkét az elbaszott gazdaság politika helyrerakásához fogalmam sincs. Győzött Amerika (meg Orbán), csak éppen Európa vesztett. Jelenleg ez a helyzet!
FeherTibi szerda, 16:15
Előzmény: #3247  buythedip
Jobb lehet a P911, mint a Pah3 ?
Vajon bejön valamikor a Porsche sztori (tulajdonos váltás), amit sokan vártak ?
buythedip szerda, 15:57
P911 €60 alatt, erről kaptam értesítést. Korábbi csúcs fele, ha lenne felesleges eurom, megpróbálnám itt.
buythedip szerda, 15:56
Mit gondoltok arról, hogy ha tényként kezeljük, hogy Európának fegyverkeznie kell, miért van a padlón minden félvezető és acélipari cég?
Kínai acélból és taiwani chipekkel fogunk felszerelkezni?
Ha a Voestalpine, Thyssenkrupp, X-Fab, ASML-t megnézem, mintha ez lenne beárazva. Thyssen szépen felment a héten mondjuk, de nem emiatt.
Szerintem ha csak mérsékelten tudnak ebben részt venni ezek a cégek, az akkor is egy magasabb árat indokol. De ha az autógyártás a padlón van, és nem jók a kilátások, szerintem katonai megrendelésekkel fellendíthetik a hadiipart.
Én azt gondolom, jelenleg semennyi hadiipari megrendelés nincs ezekben az árakban benne.
Aki nálam jobban ismeri a fundamentumokat, tényeket, az mit gondol erről?
buythedip szerda, 15:46
Előzmény: #3243  todi
A pivot szintek (amit rajtam kívül senki se használ), 16.330-at mutatnak támasznak a havin, és 9.45-öt az évesen. A 9.45 talán nem valósul meg, csak ha az amerikai bíróságok keresztre feszítik.
Egyéb infók:
-A héten minden healthcare esett, mert Kennedy Jr. lesz az egészségügyért felelős akármi az usában, aki kritikus az oltásokkal és a Big Pharmával szemben. (Mondjuk amit az ópiátokkal csináltak Amerikában, azok után minden épeszű ember kritikus lenne). BAX, CVS, PFE, stb. Baxterem van sajnos. A CVS nagyon jól talpraállt, lehet benne potenciál. Lényeg, hogy ez a Bayernek se tett jót.
-Első körben az új aljat nézném (19.4xx), hogy megtartja-e, és pénteken hogy alakul a heti gyertya, vagy akár a havi, mert 7 kereskedési nap maradt a hónapból.
-Alberto Weisser FB tag 234.000€ért vett, ez azért nem egy egetrengető esemény, de korábban nem nagyon vették bennfentesek
buythedip szerda, 15:39
Előzmény: #3240  matatakakiba
Ez bizonyára így van. 60-80 közti árfolyamon lennénk ha ez a 3 szektor szárnyalna.
Ahogy nézem, lemehet 21-ig is. Csak azért hoztam szóba, mert volt a héten rajta bennfentes vásárlás, igaz, nem túl nagy.
todi szerda, 15:35
Előzmény: #3241  fpeter1982
2004-ben 16-17 között volt a mélypont amennyire én látom. A tközel 10 éves esést technikailag nagyjából 20 alatt befejezte viszont ha technikai alapon venném akkor megvárnék hetes vagy hónapos fordulós gyertyát. Addig nem vennék bele.
Ishar
Ishar szerda, 15:26
Előzmény: #3241  fpeter1982
Korábban volt egy technikai elemzés, amely szerint 15 EUR-ig is lemehet. Történelmi alja 12 euró környékén van.
fpeter1982 szerda, 15:19
Bayer. Profikat kérdezem. Van itt közvetlenül 20 alatt valami komolyabb ellenállás?

Topik gazda

buythedip
4 4 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek