Érdekes ötlet, lehet, hogy igazad van, vegyipari cégeket én nem szeretem, de ebben talán el lehet csípni egy jó beszállót. Köszi az infót figyelőlistára tettem.
Megnéztem a jelentést, nem tűnik jónak, meg egy ilyen természetű cégnek ekkora visszaesés nagynak számít. A fix, stabil bevételek miatt szeretik a távközlési szolgáltatókat, lassú de kiszámítható növekedéssel. Azt se tudtam, hogy a fő piac Németország (ez mostanában a lehető legrosszabb szókapcsolat), és ott részesedést veszít. 63.1GBP felett nem vennék.
Július 24-es szupergyertya alját figyelném. Gondolom elveszti hogy kirázzák aki ide tette a stoplosst (vagy megfordul előtte pár centtel, hogy akik itt akarnak venni, ne tudjanak). De ekörül mernék venni. Még nem ástam bele magam a számokba (tudjátok, nem is szoktam), de nekem nem tűnik rossznak a jelentés. Ha meg jön a recesszió, ezeket a cégeket szeretni fogják.
WACKER CHEMIE: Ezt olvasom a cég web oldalán: SiliconesThe Key to ElectromobilityExperts predict that 75 percent of all new vehicles sold in Europe and 70 percent of those sold in China will be powered by electric motors as early as 2030. The batteries and power electronics for these electric cars place considerable demand on the materials used. Specialty silicones from WACKER can meet that demand, putting the company in an outstanding position to support the mobility transition. Ennek alapján én igazából egy N plusz 1-edik megtépázott autóipari beszállítónak tekintem, ami manapság kevésbé biztató szerintem. Másfelől viszont pozitív, hogy nem az ó-autóiparhoz kötődik, hanem a jövő autóiparában tud részt venni az értékláncban. Ezért igazad lehet, hogy jelenleg nem túl jól áll, de egy-két év alatt vélhetően rá fog ismét erősíteni. Ha majd a villanyautók iránti érdeklődés ismét komolyan megerősödik.
Amit most figyelek az a Wacker Chemie. Elemzői célár átlag 115 euro. Jelenleg 76 euron áll. 72-ig biztosan lenéz, ott már lehet veszek belőle egy nyitó pakkot de valójában 64 euróig várom le. Ott rendesen bevásárolok belőle. Fundásan ok a cég és 2025-től várom a fordulópontot felfelé pénzügyileg.
Bayer várakozásom ez volt október 11-én ebben a fórumban amikor az árfolyam még 26 euro felett volt: "És ha Bayer it áll jelenleg? https://invst.ly/16snxeAkkor nálam 20-ig lejöhet simán technikailag."
Csúnya, na, viszont zárják a shortokat, érdemes figyelni, főleg, mivel réssel szakadt le (persze nem ma fogja betölteni, talán nem is idén). 21.470 éves S1 pivot szint, most mintha az tartaná.
Eurós részvények vitasarok