Na én vissza is vonulok a halucinációimhoz. Ha lesz érdemleges hozzászólásom vagy kérdésem akkor engedelmükkel majd felteszem. Addig is köszönök minden tippet amit olvashatok itt. Nagyon jó a topik.
az a stb stb 😃 Az elérhető információk alapján döntünk. . és még elemezzük, hogy mindenki más mit gondol a részvényről vagy mi lehet a katalizátor az egyes forgatókönyveknek. Mi van a piacon. Mi van a világban stb stb Nem egyszerű.
Amikor ránézünk a grafikonra akkor nem ezt csináljuk? Ide várjuk, oda várjuk. Rajzolunk csíkokat, hozzáadunk hullámokat, megnézzük a többi dolgot stb stb.. Akkor nem odahalucináljuk az árfolyamot? 😃
SMAt én is megszívtam, tegnap még azt hittem egész jó áron vettem. Azért az nem annyira bizalomgerjesztő, hogy a dolgozók negyedét elküldi és ül a készleteken mert nem tudja eladni őket.
Polytec is jelentett, Y/Y alapon növekedés van és profitot is termeltek. Adósság csökken, dolgozói létszám is. Csökkentették az idei bevétel elvárást is. Adósságteher nagy, árrés kicsi, de ezt eddig is tudtuk, igazán rossz hír nincs. Egyelőre pattog ezen a 2.2 szinten.
SMA Solar ma jelenetett, szerintem nem rosszat, de a kilátásoka rontották, így -20% a jutalom a részvényeseknek. Sem az 'európai', sem a 'napelemes' nem hangzik jól mostanság.
Voestalpine jelentett a héten és esett, 19 alatt elkezdte venni Gerald Mayer, egyelőre csak 100k €. Ha valóban lesz fegyverkezés Európában, ezeket a fémes cégeket nem becsülném le.
Én most kivárok, míg ciklus aljra nem ér valami. Amit nézek. Andritz ha lemegy 40-re, Wienerberger 20 körül, Beiersdorf 100 körül érdekel. Mind stabil jó cég.
Még talán az osztalékban lehet reménykedni, de az is okozhat kellemetlen meglepetést, hisz az eredményeik egyre inkább romlanak. Tavaly nagyon korrektek voltak az osztalékot nézve, de idén ki tudja..?
Eurós részvények vitasarok