Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
szerintem is erre varnak '"Májusi EU-s pénzesővel számol a kormány2018.02.15 14:57Várhatóan májusban érkezik a következő nagyobb összegű utalás Brüsszelből Magyarországra - mondta Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség miniszterhelyettese a Magyar Időknek. Konkrét összegről nem ejtett..."
Hát,ja! Napok óta olvasom itt a legkülönfélébb elemzéseket a gyengülés okairól - a legkalandosabb, talán Szabó Laci exNyugdíjas elképzelése volt -, oszt a végén még nekem lesz igazam, hogy az mnb maga gyengíti a forintot,hogy az üres államkasszába egy kis plusz adó csorogjon.
vannak parok ahol ez nyilvan igaz ,HUFnal azert ki lehet ulni ,stop helyett egy megfelelo meretu marginszamlaval orvosolhato ha nincs extrem elmozdulas .no panic!
Aki ért egy kicsit a chartokhoz, és nem daytraderek, - mondjuk a forintpárokban nehéz is lenne ez a műfaj - napnál világosabb ez a háromszög és annak reális esélye........
Én most reménykedem a 333-ban rövidtávon , ott zárom a 317-en nyitott longok felét, majd 0-ba húzom a stopot. Te akkor reménykedsz, mikor rettegned kellene és akkor zársz mikor reménykedned kellene, de ilyen az emberek 99%-a......., ha nem jó egy trade-főleg, ha rövidtávra nyitod - a rövid táv 1 naptól - 1 évig terjed nálam - akkor dobd a kukába, vagy a stop megteszi helyetted. Így meg elég a számlád szépen lassan.
"Na jó, az ördögbe is! Emeljétek meg azt a kamatot!" - mondta egy úr a telefonba szája szélét nyalogatva, rángó arccal, nyakkendőjét kényszeresen igazgatva.
Hosszab távon igazad van. Ezért nem 250 a forint mint 10 éve hanem 300 felett kereskedünk vele már egy jó ideje, de ez 10 évi árfolyam elmozdulás amiben a 10 év során is volt jelentős kilengés. Sőt, ha hozzáteszem, hogy a 10 évvel ezelőtti 250-es és az alatti árfolyam elsősorban a jelentős kamatkülönbözetnek volt köszönhető akkor látható, hogy nem az akkori árfolyam volt a reális. A mostani gyengülés nem MNB specifikus hanem régió specifikus. Az ég világon nem látok nagyobb kockázatot a lengyel, cseh és magyar gazdaságok fundamentumaiban mint a románéban ott mégis stabil a deviza. Az egyedüli különbség amit látok az a kamatláb, ami ott 2,5%. A kérdés, hogy most ez a 2,5% tartja reálisan a RON árfolyamát vagy relatíve erősíti (nem engedi gyengülni, pedig lehet indokolt lenne fundamentálisan) mint anno 10 éve a forintot is a magas jegybanki alapkamat.
Szerintem hosszabb távon kevésbé számít a spekuláció. Ha az MNB ki akarja "ülni", akkor azt kellene kiülnie, hogy elkezd kiáramlani a tőke. Vagy ami eddig ide jött, az egyszerűen más célt választ magának. Nem mindenki spekulál, én 4 éve tértem át dollár piacokra, és gyengébb forintnál sem szándékozom forintra térni. Ugyanígy voltam 250 és 300 Ft-os dollárnál is. Egyszerűen jobban bízom a nyugati gazdaságokban, mint az "elveszti közpénzjellegét" típusúban.
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)