haywood

Regisztráció: 2019-03-22 10:19:30

Hozzászólások száma: 23

Utolsó hozzászólás: 2018-10-17 08:30


Tapasztalat: 4
Aktivitás: 1
Népszerűség: 5


utolsó 20 hozzászólás

Financial Forecasts 2018. 10. 17. 08:30

"Meg a 2. vilaghaboru utan is minden ingatlan tulajdona megmaradt."
Ez mondjuk Magyarországon pont nem így volt. A 2. VH és az után következő 10-15 év pont arra jó példa, hogy az ingatlan sem biztos befektetés, és itt nem (csak) az értékállóságra gondolok:
- eleve a háborúban egy csomó lakás megsemmisült.
- a háború után a nagy lakásokat/házakat elvette az állam, a tulajdonost meg internálták, vagy csak beköltöztettek még 2-3 családot.
- a zsidók ingatlanait még a háború alatt elvették.
- a vörös hadsereg is elvett jó pár nekik tetsző ingatlant csak úgy, pont nemrég volt erről index cikk.
- a nagybirtokokat felosztották 45 után, aztán pár év múlva az összes föld ment be a TSz-ekbe.
Te 1939 nyarán mibe fektetnéd a vagyonodat Magyarországon?
random capital 2018. 05. 11. 13:59
Volt már szó arról a random háza táján, hogy külföldi certifikátokat is felvennének a termékek közé? A reggeli hírlevélben mostanában gyakran le van írva, hogy javaslatokat várnak. Nekem ez igen jól jönne, át is költöztetnék hozzájuk egy TBSZ-t rögvest. :)
Orbán Viktor olyan megállapodást kötne, amire még soha nem volt példa 2018. 04. 21. 11:04
Hát igen, ez egy érdekes kérdés, hogy mit akar elérni a növekvő születésszámmal. Itt egymással ellentétes célok vannak, tehát minden nem lehet egyszerre.
- Ha sok kis leendő fidesz-szavazót akar, akkor nem a középosztályt kell támogatni adócsökkentéssel, hanem alanyi juttatások kellenek. Az oktatást le kell zülleszteni, nincs szükség önállóan gondolkodó, tájékozott emberekre. Így a középosztály, a polgárság elsorvad, kiépül egy új feudalizmus  egy vékony arisztokráciával meg az alattvalókkal, akik félelemből/tájékozatlanságból/imádatból megválasztják újra meg újra.
Csak éppen nem lesz aki adót fizessen, aki a nyugdíjhozzájárulást fizessen, aki fenntartsa az egész rendszert a hátán. Ha az EU pénzek elapadnak, meg a multik kivonulnak, mert nem lesz elég képzett munkaerő, akkor Magyarország lesüllyed a 3. világ szintjére.
- Ha sok kis leendő adófizetőt akar, akkor a középosztályt kell erősíteni, polgári jövőképpel, megfelelő oktatással, egészségüggyel, stb. aminek a végeredménye az lesz, hogy az öntudatos polgárok elzavarják a pcsába.
- Meg lehet egyensúlyozni a kettő között, majd meglátjuk, mennyire sikerül.
Orbán Viktor olyan megállapodást kötne, amire még soha nem volt példa 2018. 04. 21. 10:43
Itt az anyagiak kapcsán két eltérő téma van némileg egybemosva. Ha a 3. világot emlegeti valaki, akkor ott azt kell látni, hogy a szegény országokban több gyerek születik, mint a gazdag országokban. Ez elsőre nem tűnik logikusnak, de racionális okok vannak mögötte. Ebből a szempontból M.o. a gazdagok közé tartozik.
A másik, hogy ha az adott társadalomban van egy anyagi visszaesés, csökken a jólét, a korábban biztosnak látszú hosszútávú jövőkép bizonytalanná válik, akkor attól csökken a gyerekvállalási kedv. A Bokros-csomagnak lehetett ilyen hatása, de azért én is azt gondolom, hogy akkortájt sokkal nagyobb hatású volt a rendszerváltást követő években elszenvedett életszínvonal csökkenés, és méginkább az, hogy megszűnt a korábbi 30 évben megszokott létbiztonság.
Ha valaki gondolkozik a gyermekvállaláson, akkor szerintem fontosabb kérdés az, hogy a következő 18-23 évben lesz-e munkája, amiből felneveli, mint az, hogy mennyi a GYES.
Orbán Viktor olyan megállapodást kötne, amire még soha nem volt példa 2018. 04. 20. 18:56
#38
Igazad van, az eredetit te írtad, csak összekevertem. Elnézést! Csak azért kérdeztem vissza, mert annyira evidensnek tűnik, hogy van az összefüggés a gyerekvállalási kedv (átlagos gyerekszám) meg az anyagiak/életszínvonal között akár az országon belül nézve, de főleg a világ országait összehasonlítva, hogy kíváncsi lettem volna egy ilyen ellenvéleményre. A 3. világ valóban ott van, de az pont arra példa, hogy negatív összefüggés van.
Orbán Viktor olyan megállapodást kötne, amire még soha nem volt példa 2018. 04. 20. 17:25
#32
Te reszeg vagy? Arra emlekeztet a beszelgetesunk, mikor egy reszeggel probalok kommunikalni.
Orbán Viktor olyan megállapodást kötne, amire még soha nem volt példa 2018. 04. 20. 17:06
#31
Elnézést, közben pontosabban megnéztem, amit írtál: "a ballib oldal azt nyomatja". Ebből nekem az jön le, hogy szerinted ez a ballib oldal általános véleménye. Én eddig nem ismertem a ballib oldal véleményét a témában, legalábbis ez a gondolat új nekem. Ezért szerettem volna megtudni, hogy mit nyomat a ballib oldal, részletesebben, nem csak egy emlékezetből idézett félmondatból. Tudnál ebben segíteni?
Orbán Viktor olyan megállapodást kötne, amire még soha nem volt példa 2018. 04. 20. 16:54
#29
Mi van? Nem filozófiai a kérdésem. A hozzászólásodból azt a következtetést vontam le, hogy olvastál/hallottál valamit a témában, amivel nem értesz egyet amúgy. Ezt akartam én is elolvasni. Mivel ballib-ként hivatkoztál a forrásra, gondoltam, hogy nem a buszon hallottad, hanem valami konkrét, visszakereshető sajtócikk lehetett az. Az első mondatodat nem értem, hogy azzal mit akarsz.
Orbán Viktor olyan megállapodást kötne, amire még soha nem volt példa 2018. 04. 20. 13:32
#10
"A ballib oldal azt nyomatja, hogy a gyerekvállalásnak semmi köze az anyagiakhoz"
Erre tudnál valami példát, linket? Érdekelne részletesebben kifejtve.
Orbán Viktor olyan megállapodást kötne, amire még soha nem volt példa 2018. 04. 20. 12:45
#5
A másik hasonló topikba írtam:
Azzal együtt, hogy ez akár egy pozitív kezdeményezés lehet, felmerült bennem pár kérdés.
- a csávó eddig irányított, manipulatív kérdésekkel "kommunikált" a társadalommal (AKA n. konzultáció). Most vajon hogy akarják ezt intézni? Valódi válaszokat akarnak, vagy csak a szokásos önmegerősítés a cél?
- Szimpatikusabb lenne nők helyett családokat emlegetni, elvégre nem szűznemzésből lesznek új kis állampolgárok. A leendő gyerek leendő apja nem is létezik ebben a történetben, mintha egy férfinak semmi köze nem lenne a döntéshez, gyerek létrehozásához, felneveléséhez.
Elég sokat elárul ez a hozzáállásáról, szemléletéről a kérdésben, ami annál is szomorúbb, hogy tudjuk, hány gyereke van.
Beérett Orbán ámokfutása! 2018. 04. 20. 11:51
Mondjuk a függetlenségre egy fontos kritérium (szükséges de nem elégséges), hogy helyt adnak különböző (ellen)véleményeknek. Ha van egy kormányt szidó cikk, akkor a kormány is elmondhatja a véleményét ehhez. Vagy pl. ha mondjuk teszem azt Soros György ugyanannyi műsoridőt kapna a saját véleménye elmondására és saját maga megvédésére, mint amennyi műsoridőben a tevékenységét/személyét kritizálják.
Megállapodást a magyar nőkkel ! 2018. 04. 20. 11:35
#3
Azzal együtt, hogy ez akár egy pozitív kezdeményezés lehet, felmerült bennem pár kérdés.
- a csávó eddig irányított, manipulatív kérdésekkel "kommunikált" a társadalommal (AKA n. konzultáció). Most vajon hogy akarják ezt intézni? Valódi válaszokat akarnak, vagy csak a szokásos önmegerősítés a cél?
- Szimpatikusabb lenne nők helyett családokat emlegetni, elvégre nem szűznemzésből lesznek új kis állampolgárok. A leendő gyerek leendő apja nem is létezik ebben a történetben, mintha egy férfinak semmi köze nem lenne a döntéshez, gyerek létrehozásához, felneveléséhez.
Elég sokat elárul ez a hozzáállásáról, szemléletéről a kérdésben, ami annál is szomorúbb, hogy tudjuk, hány gyereke van.
Ázsia: mérsékelt optimizmus 2018. 02. 09. 14:20
Azok a találmányok és újdonságok (közlekedés fejlődése, eletromos eszközök), amiket írsz, kb a 20. század közepére-végére beértek, már nincs bennük sok fejlődési potenciál (mondjuk egy lovasszekérről-autóra váltással összehasonlítva). Az autóiparban nem tudnak már olyan dolgot kitalálni, ami _lényegesen_ növelné a felhasználói élményt mondjuk egy 1960-as évekbeli csúcstechnikához képest.
Ami azóta (kb az 1990-es évek óta) újdonság, a kommunikáció és az információelérés fejlődése, az legalább ilyen szintű életforma váltást okozott és fog is okozni a jövőben. Sokkal könnyebb az életünk sok szempontból, de beláthatatlan hátrányai is vannak/lesznek a dolognak.
EUR/USD 2017. 09. 22. 21:45
Sziasztok! Van köztetek olyan, aki frankfurti certifikátokon keresztül spekulál devizakeresztek mozgására? Lenne hozzá kérdésem, hátha jobban ismeri a témát, mint én...
EUR/USD 2017. 09. 21. 20:47
Jelzem a jelentkezőknek, hogy én szívesen jóváhagyok mindenkit (eddig 15), de amíg Szarvasvadász nem lép be, addig igazából nem sok értelme van az egésznek... :)
EUR/USD 2017. 09. 21. 13:26
Linket nem tudok küldeni, úgy tűnik... groups.google.com/forum/#!forum/szarvasvadasz
EUR/USD 2017. 09. 21. 13:24
Még a hozzászólásod előtt önszorgalomból - utólagos engedélyeddel - létrehoztam ezt: link!forum/szarvasvadasz. Ha csatlakozol, akkor innentől elég ide küldened ('szarvasvadasz _kukac_ googlegroups.com'). Ha zavar, hogy a Te nevedet választottam, csak szólj és törlöm. Bárki más is csatlakozhat és onnantól megkapják az elemzéseidet. Weboldalakhoz sajnos nem értek.
EUR/USD 2017. 09. 21. 12:27
@Vadi: Ha a többek által javasolt levlistát jó ötletnek találod, akkor szívesen létrehozok/karbantartok egyet, hogy azzal ne kelljen foglalkoznod.
EUR/USD 2017. 09. 21. 09:20
Szia! Engem is érdekelne a GU és az EU is. Az első kérdőívet kitöltöttem, de az emailcímed nincs meg sajnos. haywood kukac mailbox.hu Köszi!
 • BÉT
 • Indexek
 • Deviza
   • Forgalom
   • Nyertesek
   • Vesztesek