Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Nos, a Jegybank interveniálhat ahogy akar, nevetséges és szánalmas próbálkozás az is, ugyanis a devizatartalékaink 20% alatt az aranytartalékaink 3 tonna alatt XDD Mivel az EURHUF devizakerszt kurzusa átlépett egy kritikus szintet, szerény meglátásom szerint nincs visszaút. A spekulánsok mindig tesztelni fogják a Jegybankot amíg ilyen gyenge lesz, lesznek interveniálások és arra nagy forinterősödések, de sok lúd sok intézményi spekuláns jegybankot győz, sajnos kiengedték a démont a palackból, az EURHUF és úgy ámblokk az összes HUF kereszt már sosem lesz a régi, sajnos.
Az alelnök hangsúlyozta, az MNB egyetlen horgonya az infláció. Elmondta, az árstabilitás fenntartása 3 százalékos inflációt jelent. Ezen már túlmentünk... . A Demokratikus Koalíció (DK) képviselője felszólalásában a gyenge forintról beszélt, és egyúttal szóvá tette azt is, hogy a jegybank képviselői nem jelentek meg az Országgyűlés költségvetési bizottságának ülésén.
Nekem nem szimpatikus ez a Nagy Márton, szerintem olyan Princz Gáboros. Majd akkor legyen olyan magabiztos a MNB, ha egyszer csak elfogynak a lakossági vevők az infláció alatti kötvényekre. 5,5 - 6% alatt már a PMÁK se jó befektetés. Ekkora hozam már jelentősen megdobja nekik a kiadási oldalt. --- A fogyasztás meg pörög sokan nem bírják cérnával és költekeznek. Megint ész nélkül veszik az új autókat. Nagyot nőttek a hazai új autó eladások júniusban 30,6 százalékkal több, 14 192 darab új személyautót helyeztek forgalomba júniusban a korábbi év hasonló időszakával összehasonlítva, az év első hat hónapjában pedig 29 százalékos volt a növekedés 2017 első fél évéhez képest.
Ilyet egy normális ember nem kérdez, lehetnek pozíciói a forint párokban, de nem számottevő, Soros most Teslában utazik főlegmeg van pár részvénye még amivel bejelentési kötelezettséggel tartozott meg is tette, pl.: RET HAT .... persze verjük ezt is az öreg nyakába, aki többet adományozott eddig Magyarországnak 1984-től, mint a 100 leggazdagabb magyar, tudatlan rosszindulatú senkiházi tahó paraszt aki ilyeneket kérdez, amit tettek Soros Gyuribával a magyarok semmi alap nélkül, én a helyében már rég tönkretettem volna a Fideszt mindenestül.
Nyílván nem Soros,hanem az egész piac. Ennek azért örülök,hogy ezt így bemondta,és nem kezdett el propagandát nyomni. Ha meg az inflációs riportot nézzük,akkor meg egyértelmű,hogy 4%ig elmehetnek. Kérdés,hogy az a 4 nem lesz e hirtelen 6-8? Ki tudja,mi jár ezeknek a fejében...Mindenesetre növekedés,és adósság csökkenés csak magas eurhuf mellett képzelhető el így jelenleg. Nekem ez long továbbra is.Vagy majd buy the rumor,sell the fact lesz a végén?
Nagy Márton, az MNB alelnöke, akitől azt kérdeztük: Soros György vagy más spekuláns áll-e a 330-forintos euró mögött, és mikor avatkozik be a jegybank?
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)