Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Nekem soha nem volt vele problémám, mondjuk nem csúcsidőben kell menni, hanem 12-13 óra körül, mert addigra lemegy a nyugdíjas roham, de a délutáni bevásárlók még nincsenek. Egyszer volt megtelt a gép, akkor a kasszánál beváltottam. Sokat segít - úgy egyáltalán az életben is - ha nem problémákat, hanem a megoldást keresi az ember.
Nem termelők hanem vevők. De nem olyan egyszerű a kérdés,mint ami videóból látszik,olvastam a kommenteket az eredeti poszt(ok) alatt is. Így utólag nem merülnék el ebben a témában, lényeg hogy közel sem olyan jó a helyzet,mint ahogy egyesek láttatni akarják.
Nagyjából tízszer, minden alkalommal pár zacskó palackot vittem vissza az első pár hónapban. Az esetek nagyjából felében nem tudtam visszaváltani különböző okok miatt 1. Tele volt a gép. Nem gondolom hogy az én feladatom lenne telefonálgatni a saját költségemre és kivárni amíg előkerül valaki. Egyszer mondjuk próbaképpen megtettem. "Köszönöm hogy jelezte, ne haragudjon a kellemetlenségért, stb." még véletlenül se hangzott el. Amikor én beszélek az ügyfelemmel, akkor én őket a tenyeremen hordozom és úgy bánok velük mint a hímestojással. Fura, hogy boltban meg úgy csak nagyon ritkán érzem ezt vásárlóként/ügyfélként. (Erre szoktam mondani, hogy sebaj, akkor nem magyar szolgáltatást vásárlok, hanem USA részvényt, ott legalább nem kell elviselnem azt, hogy undorral néz rám ez eladó, mert hogy ki kell szolgálnia/dolgoztatom vagy ilyesmi) 2. Homelessek 3 kukaméretű zacskóból etették a gépet: erre nekem nincs időm. Ha kivárom is telerakják az egészet. 3. Negyedórát várok, mert előttem vannak páran: az időm ennél azért értékesebb, többet nem. 4. Elromlott a gép/üzemen kívül volt és kiírták hogy ez a MOL hibájából van! 5. Olyan is volt, hogy megetettem ~15 palackkal, nyomom az "utald a bankszámlámra" gombot és egy pillanat alatt rezeteli magát a gép. Jeleztem emailben és kértem hogy a pénzemet utalják, mert nem jött meg. 1-2 héttel később érdeklődnek hogy hány óra hány percekor voltam meg ilyenek. 2 oldalas kérdőívet kaptam. Jeleztem hogy ezeknek nagyobb részét már a bejelentő emailben is megírtam. Voltak olyan mókás kérdések is, hogy milyen palackból mennyit tettem bele :). Mondom heló: 2-3 héttel később ezt tételesen felsorolni nem fogom tudni. Vegyük úgy, hogy 15 palackot tettem bele és annyit segíthetek hogy 1 vagy annál több mizseis is volt köztük. :D 15 palack árát végül elutalták. Gondolom logolás, auditálás nem sok van - tipikus IT projekt. Szóval a cél nemes, a megvalósítás rossz. Nem egyedül vagyok hasonló élményekkel. Földanyára tekintettel részben leálltam az üdítők vásárlásával vagy odaadom egy cimborámank amikor olyan helyen fogyasztunk ahol nálunk marad a palack vagy csak belerakom a sima műanyagos szelektívbe - vagy egyenesen a kommunálisba. Lszrm. Én megadtam a lehetőséget. Lehet köpködni.
A flakon visszavitel nem jövedelem kérdése, hanem mentalitás, életszemlélet és neveltetésé. Ahogyan az is, hogy ételt nem dobunk ki akkor sem, ha 50M-s autóban ülünk.
Konkrétan villanyszerelő képzés kb havonta indul Budapesten. 10 hónap, 590 ezer Ft, és EU kompatibilis papírt szerezhet a végére. Általánosságban felnőtt képzéshez 3 dolog kell: alap ismeretek és készségek, motíváció, pénz.
Komolyan ezt tudtad értelmezni belőle ??, A lényege az lett volna, hogy 1 van e elérhető oktatás a felnőttek számáre (normális és nem a fél-1 éves OKJ, ami NEM ad használható tudást), vagy nincs, ez a politikusok felelőssége szerintem. A másik a egyéni döntés, hogy ezekre elmegy e, itt a fejekben levő sötétség az ami a legnagyobb gond. Ki lehet törni ? Persze... Én úgy gondolom nekem is sikerült. Rendszertől függetlenül lehet érte tenni ? Igen. Lehet felvenni hitelt és azt nem BMW-t hanem egyjó szakmára költeni pl... villanyszerelő... utána abból könnyen fizeti az ember, magyarországon is.
Nyílván erős túlzás de értem amit mondasz. A tömegoktatás a szinvonalat törvényszerűen lejjebb viszi mint az elitképzés. Aztán van az alibioktatás, a kettő nem ugyanaz. Volt szerencsém valami OKJ végzettségű infoközeli srácot felvételiztetni valamikor mert ismerős megkért hallgassuk meg. Amikor már nem tudtam olyan alap dolgot kérdezni amire tudott volna válaszolni azt mondtam hogy ok, meséljen valamit ami kapcsolódik, saját számítógépe fejlesztése, vagy telepítés, vagy bármi amit csinált. "egyszer az otthoni net router nem működött, újra akartam indítani de végül aztán mégse" Nem tudtam tovább kérdezni bevallom.
Hát sajnos szerintem ma egy mesterképzés nem ér fel egy 90 előtti szakközép iskolai érettségivel. Egy régi technikus pedig,ma egyetemi katedrát kaphatna. De biztos sokan nem értenek velem egyet.
Sajnos nem. Nettó 6 kilóval még viszed vissza a flakonokat és állsz sorba a hajléktalanokkal dumálva a Blahán ahogy ma én is teszem. Tiszteld a szegénységet és akkor majd elkerül.
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)