Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Én azzal egyetértek, hogy alapvetően jó Magyaroszágon. Mondjuk Afganisztánhoz képest. De hát a hőn áhított célhoz (Ny-Eu-hoz való felzárkózáshoz ) képest nem jó az emberek nagy többségének Mo-n.
Egy pillanatra azt olvastam,hogy szetutsz,na mondom,gyere,mit iszol. Amugy meg feszulsz itt nekem,aztan magyarorszagon forint van,mit erdekel az teged,hogy euro...
De hát így tudták egyesek előre poziba állva szénné keresni magukat a nép kárára. ;) (Nem is csoda, ha idegesít! Mihaszna, semmirekellő haverok ,meg leszármazottaik 80iq val nulla hozzáadott értékkel élnek, úgy, ahogy mi álmunkban sem tudnánk ) ezt csak azok cumizták be, akiknek nem volt bennfentes infója. De ők nagyon. Akit ez itt idegesít azoknak vélhetően nem volt. Akik szerint minden rendben megy és ide írogatnak, azok meg bérkommentelők és fel sem fogják, hogy mikről beszélünk. Egyikük, aki a múltkor nekem írt két szám elosztásából mondta, hogy % ra nem tudja mennyi a változás, azt mondja meg aki tudja...
Rant On ------------ Szerintem az MNB ott szúrta el végleg és nagyon a helyzetet, amikor bejelentették 13% környékén, hogy vége a kamatemelés ciklusnak. A piac rögtön büntetett is. Aztán kénytelenek voltak rendkívüli kamatemelést csinálni. Ezzel szerintem teljesen hazavágták az amúgy is szar helyzetet, amiből azóta se tudtunk kilábalni, mert a fiskális politika végig a monetáris politika ellen hatott, ahelyett, hogy koordináltak volna. Így ahelyett, hogy már rég túl lennénk ezen a szar helyzeten, inkáb szépen elnyújtották azt. "A Monetáris Tanács megítélése szerint az alapkamat jelenlegi szintjével a kamatkondíciók kellően szigorúvá váltak, ami biztosítja az inflációs cél elérését. A Monetáris Tanács a szeptemberi lépést követően az alapkamat-emelési ciklus leállításáról döntött." https://www.mnb.hu/monetaris-politika/a-monetaris-tanacs/kozlemenyek/2022/kozlemeny-a-monetaris-tanacs-2022-szeptember-27-i-uleserol https://www.portfolio.hu/gazdasag/20221014/itt-az-oriasi-kamatemeles-17-18-szazalekos-kamatot-jelentett-be-az-mnb-572829 Biztos vagyok abban, hogyha akkor nem zárják le a kamatemelési ciklust, és legalább kommunikációban nem lettek volna olyan magabiztosak, akkor nem kellett volna a rendkívüli kamatemelés, és sokkal alacsonyabb szinten tetőzött volna a kamatciklus, és nem rakott volna akkor terhet a gazdaságra a monetáris politika. Ezen a mai napig felhúzom magam... ----------------- Rant off
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)