Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Már régi evidencia ebben a topikban, hogy az EUR-t senki sem a párnacihában tartotta, hanem természetesen forgatta és azon természetesen kizárólag nyert is. Azonban az átlag Jóska, aki nem virtuóz a tőzsdén meg a devizapiacon, mint itt mindenki, kb. a PMÁP meg az EMÁP között választhatott. Innentől kezdve lehet számolgatni. (Azt már csak zárójelben jegyzem meg, miszerint nagyon nem mindegy, hogy valaki 1-5-10-50-100-1000 millió HUF-nak megfelelő összegből játssza a tőzsde nevű szerencsejátékot, vagy nagyobb összegnél azért már jó lett volna a nyugalmas PMÁP is.)
Meg kinek romlott ennel jobban a vasarloereje? Jo,most hirtelen mindenki Kajman-szigeteki befektetove valik,gondolom,es sosem elt itthon,csak kihasznalta a kedvezo lehetoseget,ezaltal nem erinti az itthoni csodainflacio sem.
Tudod ilyen árfolyam mellett nem jön ide kommentelni , valszeg az árfolyam deriváltjához van kötve a fizetés, ha emelkedik akkor nincs, csak ha stagnál vagy ha erősödik :D Ő se hülye, hogy ingyen dolgozzon ...
Egyre tobbet er a forintunk,ha eurot adunk erte. Epul,szepul az orszag. Hol itt a baj? Majd amikor arrol beszelgetunk,hogy de jo lenne 404en venni,kar hogy lemaradtam,na az lesz az igazan mokas 😀 zajecnudli,hat mi szolsz te ehhez? Szohoz sem jutsz,mi?
Milyen Eur árfolyamon nem éri meg külföldön vásárolni? Mert most néztem, hogy Szlovák Tescoban a 2L Coca Cola 1.2 Eur, 0.6 Eur/l... nálunk meg 300Ft/l körül vagy hogy van a 2.25l 675Ft? +50Ft
Régen ez ízi volt. Bejött az eu-s pénz 400-ob és eladta a régi 360-s értékűt forintért, hogy a beruházást ki lehessen fizetni. Így minden eladott 360-s eurón keresett 400-s árfolyamnál 40 forintot.
Mindegy, hogy mit mondanak, a nyereség kimutatásához nem kell forintra váltanod a devizát. Forintban mérve többet ér az euró, a dollár és az arany is. Képzeld azt, hogy boltod van, ahol forintban méred a készleteid értékét, ha úgy könnyebb.
Sohase állítottam, hogy közgázos vagyok :). De ha így könyvelnek hát jó . De attól még a tény, hogy a részvényre is azt mondják, hogy egy nem ralizált veszeteség akkor az arany vagy eur tartalék miért lenne ebből más ? Az is csak akkor abban a pillanatban igaz, ha át is váltanák nem ?
Áh,meg is jött az első fecske :) nyilván mindketten tudjuk, hogy rendeleti kormányzás van,2/3 és 23:59es törvénykezés visszamenőleg,lásd benzinadó. Szóval ja, van egy látszat, de aztán itt ki is fújt.
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)