Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Csak hasonlat volt, így érzek a hitelminősítő döntéssel. Vagy nem minősítenek le és nem történt semmi, vagy de és nagy gebasz jön. Aztán negyedév mülva üjra próbálkozunk.
Pont tegnap olvastam, hogy EUR nál várnak egy elég nagy zakót. Ha ez bejön az tuti visz magukkal, de nem biztos hogy az EURHUF is akkorát fog zuhanni mint az USDHUF (ami ebben az esetben 500+)
Várjuk meg az év véget. Ha fekete gyertya, akkor szerintem gáz van. Csak a technika. Funda nem érdekel. Paritas minimum elvart. Addig persze lehetnek még cikk-cakkok.
Nyilván, csak az a mákom hogy a keresleti és a kínálati árfolyam nagyságrendileg sem találkozott életem során :D Hitelminősítőket isten se tudja, én már erósen leépítettem forint befektetést, nagyot nyerni aligha fogunk rajtuk, viszont ha meglépik…. Akarsz pénzfeldobást játszani? Ha fej újradobhatsz, ha írás enyém a vagyonod 20%a.
Van az a pénz mi? Kurva egy világ. Közben Forint mondja kopp-kopp--kopppp... Héten lesz ha minden igaz hitelminősítés, közben az IMF mondta, hogy nem eszik annyira forrón. Ki mit vár ? Én szinte biztos vagyok hogy nem minősítnek le (márpedig funda alapon úgy vágnám az országot bóvliba, mint a sicc)
Ők is kötvényekbe vonulgattak, érdekes időszak jön. Amúgy 2008at is kihozták nullás évre, nem vakok ők se. Csak túl korán se érdemes kiszállni, már régóta esedékes egy visszaesés. Csak emiatt kár lett volna kihagyni az ath-t.
Szuper érdekes setup-ok jöttek ki mára minden párnál. EurHuf 400an jó bázist épített, MNB se tudta erősíteni a Ft-ot. EurUsd épp az 1.0774 szignifikáns szintet támadja. Forint oldalon én most látok még egy rövid és intenzív gyengülésre esélyt (utána viszont nagyon érik a korrekció), úgyhogy EurHuf longot zártam, UsdHuf long még fut kb 375-ös célárral. ChfHuf párban már shortot építek egy ideje, izrael-irán és amerikai választás lassan talán kiárazódik, Chf erő pedig egyre régebb óta okoz svájcban problémákat, 400-410 célár pár hónapos távon.
Egyrészt kapzsiság, a rendszer önműködő, ha minden állami beruházást te kapsz akkor ott nincs olyan, hogy köszönöm elég volt... csinálni kell. A másik oldala meg az, hogy ezeknek folyamatossan kell a kisebb halakat etetni, lefizetni , a pénz "mozgása" tarja működésben. Ha az áramlés leáll, akkor a rendszer elulról fog összeomlani, a kishal beköpi a közepest, az vallani fog a nagy ellen, mindenkinek van valakire valami terhelője valószínűleg. Szóval azt várni, hogy ez a rendszer majd megtisztul eléggé idilli... Ahogy a propaganda gépezet se tud leállni, hogy bocsi hazudtunk, de mostantól majd az igazat mondjuk... ha elkezdték akkor nincs megállás.. egy irányú utca.
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)