Topiknyitó: Törölt felhasználó 2014. 02. 20. 15:09

EUR/HUF  

Sziasztok!

Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.

Szóval EUR/HUF.

308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.

Real:313 (ma volt 314,7 is)
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Fsociety
Fsociety 2024. 09. 17. 17:13
Erdekes,h a narancs oldalrol mekkora komcsizas megy,aztam erre kineveznek egy regi ugynokot az szuvi intezet elere. Termeszetesen ez a birkanyajnak meg mindig nem szurja ki a szemet. Mondjuk masnak sem. Kerem vigyazzanak,a hatarok hamarosan zarodnak 😉
Fsociety
Fsociety 2024. 09. 17. 13:06
Előzmény: #77377  geza77
Ha nem technikailag nezzuk a dolgokat,hanem fundasan,akkor is ugy erzem,hogy a forint a jelenlegi szintjen tul eros. Nekem 2019 feelingem van,amikor volt egy szep lecsorgas ( C hullam volt amugy) 314ig aztan attol elkoszontunk,es mar oda nem is neztunk vissza. Most is majd valami hasonlora szamitok,az idofaktor mellekes. Azert izguljon az,aki mindent egy lapra rakott fel. A PMAP kamat kifizetese elott en mar szamolnek turbulenciaval,az ugyanis egy massziv risk lesz,hogy a kedves allampolgarok majd hova mozdulnak,ha kedvezoek a feltetelek peldaul devizaba menekulesre. Ha nem,akkor meg a racionalisabbja akkor is dontes elott all,h a majd behazudott 4 szazalekos inflacio miatt megelegszik e mondjuk 5 szazalekos kamattal,mikozben bemegy a boltba ,es latja a valosagot. Ketyeg az ora tovabbra is.
geza77
geza77 2024. 09. 17. 13:03
Előzmény: #77376  mzrb39
Akkora csóka nem vagyok sajnos, az már lehet a lölőnek sem lenne mind1.
Amennyiben 1 euróért hozzájutok egy aránylag értelmes ingatlanhoz, az szerencsére nem számítana, hogy az 1 eurót mennyiért veszem. A 2 eurósnál már probléma lenne. Ahhoz kéne még gyűjtenem visszaváltós üvegeket az utcákon.
geza77
geza77 2024. 09. 17. 12:53
Előzmény: #77375  Fsociety

"Döcögő gazdaság, visszaeső beruházások, lassan talpra álló fogyasztás, elmaradó EU források. Ezek jellemzik a mai magyar gazdaságot. Közeleg a választás, ahol jü lenne a növekedés és egy kis pénzosztás, költekezés, de miből? És ez az egész hogyan hat a forint árfolyamára? Erről beszélgetek Hornyák Joci elemzővel. 
00:00 Bevezetés 00:20 Költségvetési kihívások 02:05 Indul a választási költekezés 03:30 Mit mondanak a hitelminősítők 05:56 Jönnek a béremelések? 08:00 Mennyi lesz az infláció? 10:30 Mit lép az MNB? 15:00 Mennyi lesz a forint? 16:45 Grande Finale "
Nem az első ilyen beszűkülés, az irány ilyenkor nem a lefelé szokott lenni jellemzően és nem lassan. 
hun vannak, akik itt verték a nyálukat a 370 körüli szintekre, hogy milyen ügyes volt a kormány... 
https://www.youtube.com/watch?v=wMzvZaA8mu4
mzrb39 2024. 09. 17. 12:49
Előzmény: #77374  geza77
Azért az csak nem mindegy neked sem hogy 48 vagy 48 ezer euró az ár.
Fsociety
Fsociety 2024. 09. 17. 12:20
https://invst.ly/16i5vh
Emelkedő aljak, elfogyó tér. Több verzió lehet, fals letörés,aztán fel, vagy majd csak simán fel. Nem kereskedem, risky a pálya.
geza77
geza77 2024. 09. 17. 11:59
Mindegy mennyi az euró, mert itt FO$rint van!  Valóban??
Igen van az a szint! Ha akarsz venni egy ingatlant, vagy valami drágább dolgot, amit közvetlenül vagy közvetve(nem te végzed a tranzakciót, csak ezt sokan nem tudják...) de mondjuk euróban kell fizetned, akkor az az idén nyár óta ~5%-al van felette, mint januárban. Amennyiben az illető nem vérverítékes munkával szerezte a zsét, amit spórolva túlórázva kuporgatott össze, hanem mondjuk uram bátyám haveri mutyikkal , sokszoros túlárazásokkal, vissza nem térítendő támogatások sokaságával öntöttek számolatlanul a zsebébe, akkor nem számít az embernek tényleg. Mert jön is még, meg kapott is annyit, hogy...
A lényeg, hogy (nem nagyképűségből mondom) eljutottam saját erőmből erre a szintre! Olasz ingatlanokat nézegetek és azt kell mondjam valóban nem érdekel, hogy mennyi az eurhuf árfolyama!  Felőlem lehet 420 is! Ott is meg tudom venni minden gond nélkül :D  és nem nyertem a lottón!  Nekem mindegy, hogy 350ért 400ért vagy 420ért vagy akár 500 ért veszem az eurót az ingatlanhoz!!! 
(átlag olasz 6 percet sem dolgozik ezért, míg átlag magyar 14 percet majdnem, azaz több, mint dupla munkaidő ~2,33szoros) 
AZ 1 EURÓS HÁZAK NYOMÁBAN
https://www.youtube.com/watch?v=xCAwYrcgvjo&t=447s
TitusPullo
TitusPullo 2024. 09. 17. 11:19
Előzmény: #77371  Nedden
Fu en mar ilyen rovdieket tf nem tolok :) az eletem vette el :) epp eleg az usd yen parom tartogatni. Eur chf et szeretem mert nem gyorsvonat
TheSnake2020 2024. 09. 17. 11:05
Holnap a FED eldönti a bulit. Az amerikai elnök választás miatt valószínűleg meghajolnak a piacok előtt és 50bpt vágnak. Én inkább 25bp ré számítottam de ez wishfull thinking egyre inkább úgy tűnik, bár a 3M amerikai kötvény RSI hetesen 8. Ez az egy , ami azért ébren tartja a reményt. Fals kitöréseknek tűnnek mind egyedi papirokban, mind indexekben. Sok szerencsét annak ,aki kereskedik , én inkább most nem. Nagyon volatilis napok jönnek. 
Nedden
Nedden 2024. 09. 17. 10:53
Előzmény: #77367  TitusPullo
Metarader algom tegnap nekem  bejelzett már kisebb időtávokon is vételre de olyan volt, hogy jelzett aztán nem . Furcsa mozgásokat láttam. Azért kérdeztem tegnap itt hátha Ti tudjátok mi folyik a háttérben.
10 napig tudta magát tartani erősen a forint. 4-5 napig az RSIi 30 közelében sőt az alatt volt több időkeretben. Ez nekem gyanús de nem csak a forintnál! Amikor skalpolok a forexen ezekre felfigyelek. 
Igazából nem hittem a szememnek, hogy az EUR/CHF párt vertük az EUR/ HUF párral.
.
Tegnapi brókerem első bejelzésére nyitottam egy longot azt zöldben is zártam. De kiszálltam mert USD/CHF short most a libling.
Nedden
Nedden 2024. 09. 17. 10:40
Előzmény: #77369  geza77
Szerintem sajnos ezt korábban rontottuk el. Ebből már nehéz lesz kiszállni legfeljebb egy EUR bevezetéssel. Saját magunkból csináltunk egy nem hatékony munkaerő piacot.
Exportra álltunk be, a külföldinek olcsó munkaerő költségért.
.
Elképzelem valami csoda miatt erősödne a forint és a német autógyártók e miatt kellene, hogy árat emeljenek! Pont most amikor a legfontosabb iparáguk került bajba. Hát úgy kivonulnak innen mint a huzat. VW esete , hogy sok év után üzemeket zár be.
E heti adat szerint a német bérek stagnálnak vagy kicsit csökkentek. Országunk egy erős forinttal kinyírja magát. De ez nem a most hibája ez az ide vezető sok év átgondolatlansága miatt van.
A sok gyári összeszerelő meg hova megy? Mert oktatásra sem sokat költöttünk. 
Mindegy meglátjuk mit hoz ez a két hét. 
geza77
geza77 2024. 09. 17. 09:24
Előzmény: #77365  Nedden
És hogyan fogják tudni 0,99eur ért a piros @aranyat a digóknál, ami itthun 650 egységnyi bötyár tallér?  és az unicuum hogyan lesz olcsóbb az osztrákoknál 8 eurral, mint itthun..
Emlékszem amikor a FO$rint gyengítést elkezdték nagyüzemben 300 felülről tolni, a multis fizetések emelése után átszámítva az emelés előtti fizetést az emelkedés előtti árfolyammal és az emelés utánit a fo$rintromlás utáni árfolyammal, a multinak kevesebb eurt vagy dollárt elég volt küldeni a magyar dolgozónak... Ha az ember annyi pénzt sem kap , mint előtte(külföldi fizetőeszközben nézve), abból nem lesz fejlődő gazdaság, mert nem fog tudni többet költeni.
Zsiday is megírta (láthattuk, hogy nem lehetetlen, hogy igaza volt):
" A gyenge forint politikája tévút 2022.06.22. Először is le kell szögezni, hogy amennyiben egy országban nem állnak fönn súlyos egyensúlytalanságok, akkor a gazdaságpolitika (elsősorban a jegybank) bizonyos értelmes keretek között oda teszi a deviza árfolyamát, ahova akarja. Mivel Magyarországon ilyen nagy egyensúlytalanságok az elmúlt években nem voltak, a forint mégis folyamatosan gyengült (a beáramló irgalmatlan EU források, és többletes folyó fizetési mérleg mellett is!!!), ezért elég egyértelmű, hogy a forint gyengítése szándékos volt. ..." 
https://zsiday.hu/2022/06/22/a-gyenge-forint-politikaja-tevut/
Fsociety
Fsociety 2024. 09. 17. 09:14
Előzmény: #77353  zajec
Na,kezd kibujni a valos szemelyiseged,hirtelen frusztralta valtal,kisember.  Meki...istenem...jo,legalabb tudom,mi a szinted. 
TitusPullo
TitusPullo 2024. 09. 17. 09:00
Előzmény: #77366  Nedden
Mind igaz amit írsz csak a macd fordulatot nem lattam naposon elesen, 4h-n inkabb
Nedden
Nedden 2024. 09. 17. 08:39
Előzmény: #77364  fpeter1982
XM brókerem folyamatosan monitorozza a piacot. Nem mindig jön be az amit megállapít nyilván senkinél nincs jövőbelátó gömb….
Ma a Reuters hír miatt figyeltem fel elemzésére. (Ritka , hogy magyar vonatkozású hír jelenik meg.) 
A lengyel Reuters hír érdekes, valami spekuláció érik a közép- európai pénzeknél.
Nem hiszem, hogy egy amerikai vagy svájci esetleg német befektető zlotyiban, forintban szeretné tartani a megtakarítását amikor mi magyarok is már inkább átváltjuk euróra, dollárra, frankra. 
Nedden
Nedden 2024. 09. 17. 08:25
Előzmény: #77360  Boby
Hát igen a további forint erősödés odáig  fajulhat, hogy már nem csak a határmentiek járnak át vásárolni, hanem az ország belsőbb részéről is. Lsd. Kaufman esetet már a magyar árakat is kirakták.
A másik gond ha erőtősödik a forint az az exportunkat rontja. Ki veszi meg Csányi nyugati mércével is drága téli szalámiját ?
A harmadik gond a szükségessé vált minimálbér emelés amit nagy léptékben terveznek. Ez meg a idehozott multi cégeknek nem fog tetszeni, hiszen az alacsony bérek miatt is vannak itt.
Indok van a forint gyengítésre kérdés, mikor nem az, hogy lesz e?!
fpeter1982 2024. 09. 17. 07:47
Ha broker lennél lehet bele látnál erős vételi vagy pont eladásra utaló jeleket. Persze azonnal kiszámolnád azt is hogy abból mennyi marad a zsebedben mint jutalék. :)
TitusPullo
TitusPullo 2024. 09. 17. 05:55
Előzmény: #77359  Nedden
köszi az infókat, a laikus jogával élve nekem ez nem erős vételi formáció, talán 4 óráson jobban kidomborodik, itt naposon - nekem - nem.
Boby
Boby 2024. 09. 17. 05:54
Előzmény: #77361  bronz
Én már csak ilyen földhözragadt vagyok.orbán csavaros észjárása azt mondja nekem, hogy lesz egy imf készenléti hitel, ami túl sokat vizet még nem fog zavarni a politizálásban, de lehet majd mutogatni a piacoknak, ha nagyon gyengülni akarna a forint. Aztán ha tényleges hitel felvételre fog sor kerülni, az már kínai lesz, a szabadság jegyében. Trump esetleges eljövetele módosíthat a részleteken, de szerintem nagyvonalakban ez az irány. Nagyobb gazdasági összeropanás nélkül, elegyensúlyozni a következő országgyűlési választásokig úgy, Hathor, meg Zajec közben tapsoljon, hogy milyen jó világ van itthon, milyen szépen megy a gazdaság, pedig még háború is van a szomszédunkban!
bronz 2024. 09. 17. 05:29
Előzmény: #77360  Boby
Ejnye! Nem hiszel a fidesz propagandának? :)
Nem készenléti hitelről lehetett szó vagy egy konkrét IMF hitelfelvételről való érdeklődésről. (Dehogynem).
"A megbeszélésen értékelték a világgazdaság és a nemzetközi kereskedelem helyzetét."
Biztos az IMF már évek óta ezen izgul, hogy a "rendszerváltó" komcsi erről mit gondol. :))

Topik gazda

Karterab
1 1 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek