Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Én egyelőre csak kivárok. A jelenlegi helyezetben az idő nekem dolgozik, Ha nem romlik a Ft , hanem marad itt hát jó akkor visszafizetem a hitelem terv szerint. Ha év közepéig, őszig tisztán látaszni fog a gyengülő trend akkor kivárok, és fokozatossan csipegetem (továbbra is számolva, hogy a Ft romlása fedezze a havonta levont kamatot). Ezután mind Ft nyerő. Ha romlik tolom ki ezt a dátumot. Addig is EUR és HUF alapon is az összeg rövidtáva lekötve.
Ezek a szakértők mondták 340-nél is, hogy nem fog tovább gyengülni a forint.... Kis időre rá lett 436.... Most újra dobálják be a szakértői véleményeket.... Mi lesz ebből Ibiza?....
Én már egy szakértői kormány névsorának is örülnék! Bedobhatná bárki, akár civilek is előjöhetnének egy ilyen listával. Aztán lássuk, hogy viszonyul hozzá az országért élő-haló ellenzék.
Több volt az... "A nagy ugrás leginkább két főbb tényezővel függ össze: januárban előbb 2,5 milliárd dollár összegben, majd 1,5 milliárd euró összegben nemzetközi devizakötvényeket bocsátott ki
a magyar állam, és az ebből lecsapódó források a devizatartalékokat is
ugrasztották. Emellett a megnyíló uniós pénzcsapokból januárra is esett
egy nagyobb adag (jórészt a helyreállítási előleg), a
Pénzügyminisztérium minapi adatközlése
szerint 226 milliárd forint volt az uniós pénzbeáramlás a hónap során. E
két főbb tétel pedig döntő részben kiadja a közel 5,2 milliárd eurós
ugrást a nemzetközi tartalékokban, a fennmaradó rész egyéb
devizaműveletekhez kötődhet."
bassszzúúús megint hervadozik a remény szép virága az 1400Ft-os eurról. De jön majd egy bátor chart ha nem nem töri a 387,124367et addig van remény. Persze ki mit olvasgat. HVG: " az euró átlagos árfolyama 2024-ben várhatóan a 393–403, 2025-ben pedig a 406–419 forintos sávban lesz" Privátbankár: "összeomlott a forint" 380ról omlott össze 390ig azaz 2,7%ot omlott össze. Forbes: "Brutális forintgyengülést jósol az agytröszt." (2024re 393-403 :) cuki.
Az osztrák Erste bank előrejelzésében a következő negyedévekre 385 forintos euró árfolyam szerepel, szemben a jelenlegi 381-382 forint körüli értékkel.
A Raiffeisennél is hasonló értékek vannak, ők 380 forintos eurót várnak 2024 végére.
Ennél optimistábbak az ING elemzői akik szép lassú folyamatos forinterősödéssel számolnak. Idén év végére meglátásuk szerint 375, még jövő év végére 370 forintig süllyedhet az euró kurzus
Egy gyönyörű szakértői cikket olvastam tán a portfólión, sajnos más nem találom vagy csak archívba került és csak a rövidebb változat olvasható. Kitartás elvtársak. MUK.
Januárban volt egy 2,5milliárd dolláros kötvénykibicsátás. Ez is az ugrás egy része. Anno a 2009-es imf hitel is, egy az egyben a jegybanki tartalékba ment. Most is tele van az elmúlt időkben felvett devizahitelekkel. Aztán közrejátszhat még az összezuhant kiskereskedelmi forgalom is,stb. Nyilván pozitív, hogy van devizatartalék, de szerintem nem mindegy, hogy milyen áron, milyen folyamatok következtében.
Bármilyen rosszul hangzik, de nagyon hiányzik ma egy ellenzéki oligarcha, aki beleöl néhány tízmilliárdot egy általad jelzett nagy ernyő megteremtésébe. Szlovákiában, Szlovéniában és a térségben máshol is részben ilyenek kellettek a változáshoz (még ha ugye SK esetében ez időleges is volt), de eleve kedvezőbb plurálisabb volt a környezet is. Az összefogás elhiteltelenítődése amúgy nem teljesen egyértelmű. 2019-ben bejött, egészen 2022 áprilisáig azt szajkózta az összes politológus, hogy "lám, végre a szavazópolgárok kikényszerítették azt, és a pártok is rájöttek, hogy a centrális erőtérben máshogy nem megy". Majd a bukást követően gyakran ugyanezen megmondóemberek közölték, hogy az egész hülyeség, nincs és nem is volt soha értelme. Most megint hallgatom a sajtómunkásokat és egyéb szakértőket pl. a Partizán műsoraiban, hogy milyen hülyeség, hogy az ellenzéki pártoknak még nincs egy közös jelöltje a nyerhető helyeken (amúgy tényleg hülyeség). A közös üzenet, sztori, egységes kommunikáció valóban hiányzik, részben belső ellentétek, részben meg a NER aknamunkája miatt (pl. EP és önkori választások egymásra szervezése). Rengeteg problémám van az ellenzéki pártokkal, de azt is elismerem, hogy ez egy szar meló, sem nem tudnám, sem nem akarnám helyettük csinálni.
Propagandából csillagos ötös... Azért majd a kamatterhek idei alakulására csak kíváncsi leszek... szeritnem kb borítékolható, hogy ezért lesz egy eljárás az EU oldaláról (költségvetési hiány, illetve MNB, hogy az MVM et meg se említsem)
A Pravda M1. már bemondta, hogy hatalmasat nőttek a nemzetközi tartalékaink... Azt, hogy ezek az új devizahitelek felvételei miatt növekedtek, nem tették hozzá... A hatalmas költségvetési hiányról már nem esett szó....
Azt azért szögezzük le, hogy a választási rendszer miatt egy párt nem lehet kormányváltó. Akármilyen kidolgozott nagyszerű szakpolitikával rendelkezik egy ellenzéki párt, egyik sem lehet hívószó. Az ellenzékben sem jobb, sem baloldalon nincs hívószó, közös pláne. Az összefogás elhiteltelenítődott. Ezt nem sportból írom, hanem kétségbeesésemben. Itt vmi változott, és nem látom, hogy az ellenzék felfogná, hogy ha máskor nem, most újra kellene gondolni, hogy féldiktatúrában úgy politizálni, ahogy eddig tette. Politikusként hatalomra törekszel, és nekem, szavazónak el kell hinnem, hogy képes vagy megszerezni. Ez általános alany, nem a te személyednek szól, nagyra értékelem a hsz-idet. A kétségbeesésem oka, hogy semmi nyoma az ellenzéki pártok részéről, hogy felfognák, hogy van más mód, és változtatniuk kell, mert láthatóan született hivószó. Tudom, tudjuk, hogy feloldhatatlan ellentétek vannak az ellenzéken belül. Ezt egy civil ernyőszervezet feloldhatná, ellenzéki párt ma nem tud reményt nyújtani, más tud. Nem azért írok, hogy kritikázáljak, hanem hogy tudd, hogy akármennyire lejt a pálya, a hibáztatással nem lehet nyerni, mert nem tud reményt adni. Az ellenzéki pártoknak nem adatik meg a "higgyél bennem", az újaknak sem, és nem rogán miatt, hanem a matek miatt.
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)