Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Sokszor elmondtam itt, azért volatilisebb a dollár,mert EURHUF/EURUSD a számítási módja. Egyértelműen dollár erőt várnék egyébként. A gazdaság papíron sokkal erősebb,és stabilabb,mint az Európai,ahol a németek épp kicsit megroggyannak. Magunkról nem is beszélve, 4 negyedéve receszióban...A kormány össze vissza hazudik, érdekes,Nagy Marci a stabil másfeles növekedésével ilyenkor hol van? Lógatják a mézesmadzagokat,amik folyamatosan sülnek be,dehát jóvanezígy. Aki tud,elmegy innen,aki nem,vagy hisz ebben a gittegyletben,annak meg mindegy.
Azért arra kíváncsi leszek, mikor áll le a dollár erősödés. És ha leáll, hogyan reagál erre a forint. Ha kicsit is megnyugszik a hangulat, a forint azonnal kihasználja-e? Szokása, én erre játszok hétfőig. (ha nem történik semmi "kritikus", Moody-s és társai) //Lassan inkább USD HUF-ban gondolkodom, mint EUR HUF-ban. eurhuf 2 nap 6 egység mozgás, usd huf 10 egység mozgás.// 100-200 pip eur usd emelkedés után mindig jön a dollár erő, stabilan.
Pár éves időtávban mondjuk egy 1000 forintos benzin egyáltalán nem kizárható majd. Ha a forint elindul gyengülő útjára, és ez kombinálódik egy olaj rallyval is,akkor elő lehet majd venni a bringákat. Bűnözés is kicsit megugrik majd (valszeg nem kicsit).
R.I.P. Infláció. lehet hogy lenyomják 1 számjegyre szezonális meg bázis hatásokkal, de utána meglepne, ha ez így maradna. Az olaj akkora rally előtt van (éves viszonylatban),hogy csúnya lesz nézni. Nem tudom,mi a vezérterv a karmelitában, de ebből sem növekedés nem lesz, plusz elszegényedés még jobban. Valszeg az évezred hoax-a zajlik éppen a propaganda gyárban.
Amikor vettem ezt a packot, megjátszottam, hogy nem pénteken vettem, hanem hétfőn. Lentebb kezdett a pénteki árhoz képest, és még olcsóbb is volt. 2. hete őrizgetem (azóta 1 swap ráment) Most 120-ért eladtam (vagyis az OTP szerint 121 lett belőle). Ez nagyjából 384.4-nek felel meg. (eladási értéken) Jövőhéten 385.4-en adhattam volna el ugyanígy 0-ban, árjegyzőnek. Ha nincs nagy mozgás - nincsenek vevők-eladók, csak az árjegyzők. 383.3 - 125 volt az árjegyző jövőhéten 383.3 - 115 383.8 - 120 USD HUF 200 napos fölé szúrt (nem ez az első eset), de amint egy kicsit is alábbhagy a dollár lendület, a forint pikk-pakk tud 1.5 egységet erősödni. hiába 384.3 most, 17:00 után bezár a bazár. Fitchnél beálltam pénteken, jó nagy szívás lett belőle :) Szerintem ugyanez jön Moody'snál. Persze aztán lehet nem lesz igazam, és a bálnákat viszi tovább a vonat, én meg lemaradtam megint. Majd hétfőn okosabbak leszünk.
óh be szép nap esmét! sömmi sem történik mégis rángatják, mint saját neméhez vonzódó úr azt ami vele egidős. czk +0,31% zlotyi -0,14% usdeur +0,38% román lej +0,18% bolgár leva 0% szerb dínár +0,01% smink +0,90% jó erőben a gazdaság. https://imgur.com/a/URjE9QQ
Elkezdték csipegetni a packomat 120-ért. Nem hiszek a Moody's csodában. A Fitchre is beálltam, aztán erősödtünk 2 egységet, csak utána botlott meg a fornit.
Gondolom nem certivel toltad, mert úgy a 1.5 HUF spread miatt alig hozott volna. Nekem meg a long mozgása nem tetszik. Ekkora dollár erő mellett hol van a napi csúcs? 384.9? tudom ne várjak 2 nap alatt 400-at, mert olyan nincs. de azért furcsa na!:)
Én viszont a napi csúcsról indított shortjaimat zártam 382 felett kicsivel. Nem tetszik az órás, ahogy ragaszkodik a felső és középső boli közti térhez. Lehet később újranyitok egy keveset "hosszú távú lekötésnek".
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)