Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Minden is szakad, holnap nemzeti gyásznap amcsiknál, tőzsde zárva.Én vettem egy nagy levegőt és 11.55nél még bevásároltam egy visszapattanás erejéig.Már a játszós végén járok, el kéne adjak olyanokat amit nem szeretnék minden tivábbihoz. Bízva a visszapattanásban, vagy nézelődés van. Amügy mit melózol ilyen lelkesen ha nem indiszkrét? Ne akard ezt hosszú távon így mert drága lesz…..
Mindjárt 414 Ft alatt. Mi történt? Félrenyomtak egy gombot vagy ez már a börzsönyi arany előszele? :) Hajrá! Hajrá! Rövidesen fordul a PMÁP, le kéne váltanom pár millát + a kamatot.
Én diverzifikálnék. A tutit úgysem tudom sajnos. Euró jobban költhető a környékünkön ezért azt nagyobb súllyal teszem bele. A dodó már ment nem keveset, mehet is még akár. De az eurusd azt mondják fekete öves pálya. Hátha még a szőketorgyán elkezd összevissza dumálni, meg tiktokon üzengetni. Ha keményít lehet még benne . De én nem vagyok nagy szakértő.
MA200 napos 397,5 hetes kb 382 a 200 hetest utoljára 312 nél 2019 márciusában érintette az árfolyam. https://imgur.com/a/5ei3D6g Tudjátok mi a qrva durva? a zlotyi képe : jelenleg is alatta van a zlotyi a 200 hetesnek, kis felszúrással 2023 májusa óta!!!!! https://imgur.com/a/lL7CZK4
Érzésre ma MNB itt-ott belevett. Voltak olyan periódusok, mikor dollár ugrott, HUF pont ellenkezőleg mozdult. Persze piac megvette amit az sz MNB gépészkedett, de nem lett 417 legalább. Még.
pénznyomtatás lesz... hogy ez állami hitelfelvétel vagy lakosssági támogatás, vagy direkt tőke injekció a vag csoportnak + pár másiknak azt nem tudom, de hogy hatékonyságot érdemben nem fog akkor mértékben növelni az biztos... ahhoz a VW nél is le kéne ám építein a vízfejet.. Meglátjuk ez a 30k ember 2030 ig akiket kirúghat +1-2 gyárbezárás meghozza e ezt (szerintem nem mert a kínaiak a spájzban vannak) és a VW nek innen kéne nagyo dobni hogy az eladási javuljanak. Lakossági támogatást most vezették ki (ha jól emlékszem 8k€ volt talán ami fele adóból leírható volt fele meg talán támogatás). azóta az elektormos autó piac németországban is csak vánszorog... a németek se hülyék ha a byd vagy másikat tudnak venni fele vagy 2/3 ad áron akkor ők is pénztárcával szavaznak. Mostanában autópályán egyre több a BYD, polestar stb... (nem reprezentatív, csak saját érzés). és az összes Tier 1-2 emiatt cumizni fog... (még nagyobb ár nyomás ami eddig is brutális volt). Bosch, ZF, Conti, SAP mind leépít...). A legtöbb beszállítónk kurzarbeiton... (1 most jött vissza róla amolyan első fecske hátha el tud happolni pár melót). Ez szerinted milyen inflációt szül ? Szerintem EUR romlani fog emiatt
Aki hisz abban, hogy "Magyarország meg tudja csinálni" az odateszi a 350et akkor is ha az elemző nem teszi oda! Gyula sajnos most nagyon elrúgtad a lasztit! /s
Úgy látszik a forint jól reagál arra hogy a leendő usa elnok lehetőségként kezeli grönland katonai és kanada gazdasági elfoglalását. (Kínától csak pénzt akar) Biztos nagy lehetőségek rejlenek a hazai katonai potenciálban egy usa-eu háború esetén, nato belháború keretében. Lehet a fehér zászló készleteink és a híres nyúlcipőgyártásunk okán. Más tippem nem nagyon van.
Vagy a híd közepén jössz rá, hogy a híd le van szakadva... és mondjuk egy kötélhíd... mindenki hallja a prérifarkas lábujjainak csilingelését ?? aztán zsupppsz... 1 éven távon Trump nagy rizikó, illetve az EUban is több ország kormány borult be... Német- Francia, Osztrák, még az angollal kapcsolatban is hallottam valami bizalmatlanságit... Amire szerintem biztos fel kell készülni, hogy németországban infla lesz... (helikopter pénz, schuldenbremse felfüggesztése ami miatt a pénzügyminiszter lemondott) - hogy a nagyokat kimentsék.... és ha ott infla lesz akkor lehet tippelni hogyan áll az meg a határon...
Meg azert az sem nagy baj,hogyha futni kell,akkor speciel a forintoddal kitorolheted. Senkinek nincs meg a tuti gondolom,hogy mi lesz,de valoszinusegekkel,scenariokkal lehet kalkulalni. Ha van 5 lehetoseged a fejedben,es abbol 4 nem a forint erejet mutatja,akkor nem ciki,ha megdurrantasz egy 80 szazalekos valoszinuseget. Ha a jovedelmed is forintban van,akkor meg foleg.
+ el lehet menni nyaralni belőle, vagy vásárolni is lehet kölföldön, külföldről (ott még 1 nyerő mert a magyar áfához képest sokkal alacsonyabb pl élelemiszer)
Ui: majd ha fundamentálisan az irszág iszonyat fejlődés irányába indul majd átgondolom a deviza/forint arányaimat. De majd akkor megyünk át a hídon ha odaértünk. Vagy a híd túl messze volt. Vagy lemegyek hídba, vagy hogy is van ez.
Ja, aztán ha nem realizálod még nagyobb bukó jöhet. Nézz meg egy 5 meg egy tíz vagy 15 éves eurhuf grafikont és mondd meg látsz e trendet. Es az még nem a “baj van” hanem a normál ügymenet, ráadásul pénzbőség és viszonylagos béke évtizedében. A “semmit nem tudok csinálni” érdekes gondolat az európai unió polgáraként. Euró akkor hozott tavaly 10%ot ha befőttesüvegbe tetted. Ha még kaptál is 9%hozamot pemap államkincstárban mondhatjuk hogy nem rossz. Most kincstárban 3,5% asszem ami nincs nagyon mesze a forintos hozamoktól. Másutt többet is lehet. Nem az unióban vagyunk? Nem pont higy túl nagy forintkitettség már a munkajövedelem is? De lehet másként gondolkozni. Részemről ha a forint trendszerűen erősödne akkor sem anyáznék az eurós befektetéseim miatt. Az nem bukta ha viszonylag stabil pénznemben van a megtakarítás. Szerintem.
Nem akadtam fel semmi nyersessegen, illetve a rövid kommentek alapból ilyenek, nekem is vettek már sokmindent sértőnek ami csak tömör volt. Ez ilyen mufaj. Egyirányba gondolkozunk szerintem, de üjabb szempontok sose ártanak. Gondoltam megemlítem nem írtál feleslegesen :D
-Jó napot! Private Banking friss-EURHUF napi: A folyamatosan emelkedő swing
mélypontok és aljpontok sorozatában továbbra sem
látni változást.
Az emelkedő trendek még élnek, fordulós mintára
még várni kell.
A minta még adna teret felfele, mert csak a 429
környékén van erősebb ellenállás. Fordulós
gyertyaalakzatra még várni kell, amíg ez nem
következik be, addig az enyhe emelkedő trend
fennmaradhat.
A hosszabb technikai kép alapján a 398,4 számít
nagyon erős támasznak.
Ellenállások: 421,88; 437,5.
Támaszok: 406,25; 398,4; 390,6; 386,7; 382,8; 375.
Értem. Mindegy, én most 415ön nem csinálok váltást az nem "menekülés" . realizálod a bukót. Én 396on kivittem két éve a nagy megtakarítást és még akkor is anyáztam mert két héttel azelőtt 385 volt. PMAPot se veszem ki mert minek. Semmit nem tudok vele csinálni. nemtudom..
Örülök,ha segítettem, még ha a magam nyers stílusában is :) fontos felismerni, hogy nettó kirablás megy itthon, még akkor is, ha egy adott időszakban cukorkával jutalmaznak (csak sokan elfelejtik,hogy előtte jól el voltak verve). Legyetek bátorak!
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)