A forgalomban lévő lakossági állampapírokból a 41. héten az alábbi bruttó mennyiségek kerültek értékesítésre.
Lakossági állampapír
Bruttó értékesített mennyiség (mrd Ft)
Egyéves Magyar Állampapír (1MÁP)
11,3
Magyar Állampapír Plusz (MÁP Plusz)
0,2
Prémium Magyar Állampapír (PMÁP)
203,3 Bónusz Magyar Állampapír (BMÁP)
69,0 nyomdai Magyar Állampapír Plusz (nyomdai MÁP Plusz)
0,1 Kincstári Takarékjegy (KTJ)
14,5 A MÁP Plusz papírokat vajon ki és miért veszi? :)
kamatos kamattal számolják azért! az infláció +1,5 % os kamat nem számol azzal
Annyit kell tudni egy fix minden évben kifizetett 7 % os
kamat 10 év alatt duplázza a pénzt.
míg a 10 éves állampapírok 10 % os éves hozammal forognak Vigyázat nem kamatos kamat ez
Tehát egy évi 7 % al
ér fel csak
Egyébként a levezetését én sem teljesen látom át,h a névérték vételi ár 65%-ért + évi 4,5% kamatjóváírásból a végén hogyan jön ki az évi 10,33% hozam tíz éven át.
Ja-ja bocsánat . Köszi a kiegészítést. csak azt nem tudom,h mitől zöld? Lehet,h már nem nyomtatják ki papírra( dematerializált) attól zöld?! :))) Jó érzéssel veheted, h te is véded a földet...
Bocsi, lehet hogy el vagyok tájolva, de én ezt látom a 2032/G nyilvános ajánlattételében. "A Zöld Magyar Államkötvény fix kamatozású, éves kamatfizetésű, a kamat mértéke évi 4,50%." Rosszat nézek?
Véleményem szerint már az 5 éves periódus alatt is jobb lehet a fix MAK(11,8%) mint a PMÁP. Az infla pálya 2 év múlva 10% alatt utánna 3-4.év 5-7% között. Aztán ki tudja... Legfeljebb jó árfolyamnál ki is lehet szállni...persze ha hagyja állam bácsi. :) Nem lesz itt gond szvsz. Persze nem all in. Diverzifikálok. Még akár EUR-t is vehetek 380-ért. Merjünk álmodni. Ingatlant csak BB-energiabesorolású garzont tartok gyerekeknek.
Állampapír
Lehet, hogy hozamilag nyernek 2,245-ot de sokkal fincsibb visszavenni az Eurót 295-ön amikor kiszállnak.
Ezért tartja még a Templeton is.