2024.10,28-án lejáró MÁP+ érdemes lehet az idei kamatfordulót követő 5 napon belül megszüntetni, és helyette 1éves MÁP-ot venni? Én úgy látom igen, de ha tudtok ettől jobb 1 (max 2) éves lejáratú befektetést, légy szíves segítsetek.
2029. márciusban jár le, mert már csak 2029/J-t tudsz venni ma. 6 év és 6 hónap múlva. Sose a megnevezéssel foglalkozz, hanem a tartalommal, ha neked jó, vedd meg, ha nem, ne vedd meg.
Ránéztem én is erre a 2025/c-re. kibocsájtás: 2019.11.13 Akkor ez még kamatadómentes?! Névleges kamata 1% árfolyam .71,15% itt van a hozam ! De hogy lesz ebből, a végén 41%?
A BMÁP-nál még az sem korrekt, ahogy a 3 hónapos aukcióhoz kötötték... már egy hónapja ilyen 11% körül voltak a DKJ-k, és valahogy az az aukció, amihez kötötték, pont 10,3% lett, és arra jött az 1% bónusz, így lett 11,3% az első periódusra. Aztán valahogy, 3 nap múlva a rövid DKJ-k is már 11,3%-on voltak, a 6-8-10 hónaposak pedig 13% körül... SZóval szép kis bónusz ez. Akkor már inkább a DKJ, szerintem. Lehet, hogy ezt a mókolást minden negyedévben eljátsszák, és akkor nem lesz jó biznisz ez. Meg eleve, pár napja volt itt olyan 3 éves fix, ami 14,5%-on volt. 3 évre... szóval ezt nem látom BMÁP-ban, nem tudom, mire jó.
A BMÁP a 3DKJ-hoz van kötve. Tankönyvszerű esetben emelkedő inflációnál a 3DKJ hamarabb leköveti az inflációt, mint a PMÁK. A jelenlegi szitu viszont az, hogy jelentősen le van maradva és a pénteki kamatdöntés után sem emelkedett, sőt még csökkent is. Az okok elég szerteágazóak, ebbe csak szvsz mennék bele, de nem teszem. Majd a többiek ...... Jelenleg úgy tűnik, hogy az árazással alacsony hozamszinten akarják tartani a DKJ-kat. Az, hogy mi lesz néhány hónap múlva .... nem látni
Szerintem egy diverzifikált portfolióban elfér a 3 éves is. 2025/C -ről beszélgettünk itt a hétvégén, nekem az tetszik a legjobban, persze már az sem 70.3% hanem 71.15%! 3 évre 41% nem rossz, persze el fogják inflálni, de legalább kapsz valamit erre a szar forintodra!
Tegnap is kérdeztem, de nem kaptam senkitől sem választ, így megkérdezem ismét: 3 éves időtávban gondolkodva jó döntés BMÁP-ba fektetni? Köszönöm előre is a véleményeket!
Állampapír
Lehet, hogy hozamilag nyernek 2,245-ot de sokkal fincsibb visszavenni az Eurót 295-ön amikor kiszállnak.
Ezért tartja még a Templeton is.