Nekem Erste Bázis és Hold Széf van. Bamoszon tudod követni a hozamokat. Az Erste kevésbé volatilis. Szinte minden nagy banknak van pénzpiaci alapja. Az enyémek, 3 hónapra most 2,5% állnak. Ez a következő hónapokban magasabb lesz. Az adó 15% lejön.
Az állampapír piacon egyértelmű zavarok vannak. Valószínűleg a forró krumplinál is rosszabb a helyzet. Gondoljátok át, hogy a kötvények átárazódásával milyen veszteségek keletkeznek a bankoknál, biztosítóknál, nyugdíj pénztáraknál. Nézzetek rá a saját számláitokra. Ne kapkodjatok a magyar kötvények után. Ez egy NAGYON VESZÉLYES piac jelenleg. Ha a kötvényt lejáratig tartod, akkor persze a forintos kötvények esetén szinte biztos, hogy megkapod a tőkét és a hozamot, kamatot is. De lehet, hogy csak akkor. Én nem veszek jelenleg hosszú magyar kötvényt. Se lakosságit, se másikat. Van. Nem kevés. Főleg 1 éven belül lejáró. Ez egy ingoványos talaj jelenleg nagyon. Inkább menjetek pénzpiaci alapba. Igaz, hogy lemaradtok néhány százalékról rövid távon, de szerintem most megéri.
Törölt felhasználó2022. 10. 17. 11:15
Hali, van jeletosege h pmapot ma veszek vagy az uj sorozatbol szerdan?
Elvileg a rövid DKJ-nak feljebb kéne mennie, de ugye a közlemény szerint egy darabig nem lesz aukció... Engem is nagyon érdekel, ill. érint, meg a héten jár le a D221019, amiből nyáron sikerült venni (mikor még nem volt más, ami korrelált volna az emelkedő kamatokkal)
Sziasztok! Volna némi megtakarításom, amit állampapírba szeretnék tenni. (Tőzsde vonal is érdekel, de ott egyelőre nem akarok tovább bővíteni.) Visszaolvasva az utolsó 20-30 oldalt, elég tisztán látszik, hogy legtöbben PMÁP és DKJ vonalon mozogtok. Az összeg legnagyobb részét valószínűleg PMÁP-ba fogom én is tenni, kissebb részét DKJ-ba vagy BMÁP-ba tervezem, kb 70-30 arányban megosztva. Kérdésem a következő, a DKJ és ezáltal a BMÁP - ha minden igaz - jól korrelál a jegybanki alapkamattal, ami per pillanat 13%. Ugyanakkor a jegybank nemrég 17-18 százalékos kamatok mellett gyorstendereket ír ki, bár az alapkamat maradt 13 %-on. Kérdésem, hogy ennek hatására a DKJ (és ezáltal a BMÁP) hozamok mehetnek e feljebb? A másik kérdésem, hogy a BMÁP, ha jól értem a DKJ hozamoktól függ (elvileg valamivel jobb annál), csak ott három évre lekötöd a pénzt. Van egyáltalán értelme DKJ mellett a BMÁP-on gondolkozni (3 hónap vs 3 év, könnyebben a pénzhez férek, stb.)? Köszönöm előre is!
Valószínűleg a BUBORBAN is lesz egy nagy ugrás, kár hogy a 2027/B-nek pénteken volt a kamat megállapítás, de a 2023/B- nek e hét péntek lesz. Kamat szüret.
Akinek megéri 7000 forintért 10000 forint névértékű papírt vásárolni. A 7000 forintra 10000 forint 3 év után nem olyan rossz hozam, persze ha kamat és az infláció 2 évig 20%-on ragad akkor nem. Én remélem nem ez a helyzet lesz, mert akkor a kamatok közelebb lesznek a 100%-hoz mint a 20-hoz.
Állampapír
Lehet, hogy hozamilag nyernek 2,245-ot de sokkal fincsibb visszavenni az Eurót 295-ön amikor kiszállnak.
Ezért tartja még a Templeton is.