Nalam meg 30perc szemelyesen bementem. Nem is ertem, ha akar valaki valamit, miert nem megy el szemelyesen. Egesz nap a gep mellett ul. Persze lehet igy is, de akkor ulni kell es kivarni
https://webkincstar.allamkincstar.gov.hu/login.html#/login Itt tudsz regisztrálni! Visszaveszik! Van vételi és eladási árfolyam. Ha idő előtt váltasz vissza akkor van bukó is de ha jól kalkulálsz ez belefér. Brókercégnél is csak ott -jutalék
A CIB Start Tőkevédett fog a leggyengébb hozamot hozni a háromból, de mivel portfóliót írtam így abban elfér, akár súlyozottan is. Az a fajta költségszint számolgatás amit te is megjegyzel, engem nem érdekel, hiszen én nem egy évre, nem egy fix időre veszek. Ha pl. fél év múlva azt gondolom, hogy a hosszú kötvényekben eljött az idő, akkor a pénznek ez a része megy abba. Nyilván vannak hozamelvárások,de nem statikusan, hanem különböző eszközöket felhasználva irányokat meglovagolva próbálom azt elérni. Aztán vagy bejön,vagy nem.:-)
Körvonalazódik az a stratégia, hogy mielőtt elkezd csökkenni az infláció és a változó kamatozású állampapír már nem fizet majd annyira jól, átváltunk fix kamatozású állampapírra. Ez két szempontból előnyös:1. Fix kamat akár 10 % fölött, akár 10 évig. 2. Ha nem akarjuk annyi ideig tartani, az árfolyamnyereség csökkenő hozamoknál pár éven belül akár 30-40 % is lehet. (Remélem jól állt össze a kép.) Két kérdés merül fel bennem: 1. Melyik állampapír tűnik a legjobb megoldásnak? 2. Hol érdemes megvenni? Ez azért lehet fontos kérdés, mert, ha jól tudom, az Államkincstárnál vezetett számlán az Államkincstár nem biztos, h visszaveszi lejárat előtt, tehát hol a megfelelő másodlagos piac? (Pl. Brókercégnél vezetett értékpapírszámla?) Köszönöm előre, ha segít nekünk segítőkész hozzáértő. Másoknak is hasznos lehet a válasz.
Köszi a választ és a tippeket, akad közte ami jó lehet. Sajnos a legtöbb helyen csak a saját alapokat forgalmazzák vagy elég drága a vétel. (KBC) Kondíciós_Lista_20221111.pdf (kbcequitas.hu)
Jól cselekszel, véleményem szerint, a tetőt valóban nehéz eltalálni , de előre kell menni , nem az események után , ha profitot akarunk. Sokan a politika oldaláról néznek mindent , ezért csak teljes összeomlásban tudnak gondolkodni. Pedig...
Jól cselekszel, véleményem szerint, a tetőt valóban nehéz eltalálni , de előre kell menni , nem az események után , ha profitot akarunk. Sokan a politika oldaláról néznek mindent , ezért csak teljes összeomlásban tudnak gondolkodni. Pedig...
Állampapír
Lehet, hogy hozamilag nyernek 2,245-ot de sokkal fincsibb visszavenni az Eurót 295-ön amikor kiszállnak.
Ezért tartja még a Templeton is.